Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ne pánikolj, sportolj

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fekszem Lulu mellett. Fogom a kezét. Ő olvas, én pedig a futás utáni ebédet pihenem ki. Bokámon és térdemen tapasz, amitől enyhe mentolillat lengi be a nappalit. Meleg fény árad be az ablakon. Az igazi boldogság szelíd, tudom. Itt vagyok és egyszerre mindenhol, ezt is tudom. Michael Bublé énekel…..
Sokan és sokszor kérdezitek, hogy mire mit használok, ezért írok egy összefoglalót az általam fogyasztott, alkalmazott termékekről.Kezdem a Neolife-fal, mert náluk veszem a legtöbb dolgot. Amikor tavaly ősszel tartósan, többször beteg voltam, feltételezhetően az úszás elkezdése miatt, akkor ismertem…..
Jogos kérdés: klimax esetén hogyan tartható meg a nőies forma, miként harcolhatunk a zsírpárnák lerakódása ellen?1. Összességében hasonlóan, mint klimax nélkül, csak még figyelmesebben.2. Az erősítő edzések - a saját adottságokat szem előtt tartva - kikerülhetetlenek, egyrészt a súlyzós edzés az…..
Régen írtam pánikos posztot, sok az új olvasó, ebből adódóan sok az erre vonatkozó kérdés is.Akkor hát nézzük:1. Olyan mozgásformával kezdd, amelyben otthonosan mozogsz! Így nem kell az új ismeretekkel vesződnöd, lesz lehetőséged tényleg mozogni.2. Ha ez a mozgásforma nagyon emberpróbáló, válassz…..
Ünneplőbe öltözött az erdő, tudta, hogy ma is futni megyek. A természet már csak ilyen: bőséggel jutalmaz, ha nem háborgatod.A futásom maga volt a csoda, a lábam bírta, az erőm vitt, pedig a gyomrom továbbra sem tökéletes. A távot emeltem, a tempóm nem érdekelt, vitt a lendület. Fantasztikus volt…..
  A coach iskolában hétvégén a közösségi viselkedés volt a téma. Az oktató azt firtatta, hogy vajon miért nem jellemző ránk, magyarokra az, hogy kellően képviseljük az érdekeinket, de távol állt az önsajnálattól, teljesen objektív tudott maradni, majd a finn példát említette: az ország egy-két…..
  Ma vagyok 45 éves, ennek örömére íme 45 tanács a fiatal önmagamnak, és egy kicsit talán a mostani fiataloknak is:1. Tégy olyat, amitől lesz önbecsülésed!2. De nem lepődj meg, ha a külvilág lassabban reagál, vagy nem ért!3. Idő lesz, amíg a környezeted is elismer, de soha ne ezért az elismerésért…..
Ma 44... páros, szimmetrikus, szeretem.Persze furcsa. Egyfelől sok. Mindjárt közelebb leszek az 50-hez, mint a 40-hez. Másfelől még annyi mindent kell tanulnom. Nem küzdeni, nem megfeszülni, nem görcsölni. Inkább lazulni, elengedni, megérteni a lényeget.A külső szemlélő számára a testem árulkodik a…..
  Egyre több kereskedelmi tévé műsora talál meg, ami egyfelől nyilván akár hízelgő is lehetne, másfelől viszont felkiáltójel: azért nem mindig megy át az üzenetem, amit kommunikálok. Mert ha átmenne, akkor egyértelmű lenne, hogy nem fogom én magam lerombolni azt, amit felépítettem, nem fogom…..
Megihletett René Holten Poulsen fotója. Ő dán. Én magyar vagyok. Ő 28 éves, én mindjárt 44. Ő kajakos. Én újságíró és edző. Ő háromszoros világbajnok. Én egyszeres anya vagyok.Ő férfi. Én nő.Az, hogy ő férfi, nyilvánvaló.Az, hogy én nő vagyok, gyakran engem is elbizonytalanít.És nem csak a robosztus…..
Három éve műtötték meg a volt férjem gerincét. A nyaki szakaszon volt sérve. Fehérváron operálták, a barátja vitte be a kórházba, azt mondta, ne fáradjak, majd a srácok bejárnak hozzá, én csak intézzem az életemet.Hideg januári nap volt, olyan halványkék, mint a mai, a kórházban csend, jódillat és a…..
Ami neked a mobiltelefon, az nekem a vonalas készülék, a határidőnapló, az amőba, a napilap, a kazettás magnó, a VHS, a zseblámpa, a karóra, a vekker, a kézzel írt levél, a telefonregiszter, a fotóalbum, a kihajthatós térkép és a filmes fényképezőgép egyben.Ami neked járás, az nekem cimborálás.Ami…..
Éppen a napokban kérdezték a tanítványaim, hogy korlátoznak-e valamiben a pánikbetegség "maradványai", mert az állóképesség fejleszthetőségéről beszélgettünk és azzal példálóztam, hogy én, az előzményeim miatt, az állóképességi sportágakban sosem leszek jó. Igen, ha valamiben korlátoznak, az az,…..
"Minden nap ezt a 15 perces edzést végezd el, és ég rólad a zsír" - olvasom az újságban tegnap. "Heti egyszer tudok edzésre jönni, de nagy terveim vannak a testépítéssel" - beszél az álmairól egy ismerősöm."Mindenki a leglátványosabb sikert akarja elérni a legrövidebb idő alatt" - hallom egy…..
1. Túl keveset eszel, amitől lelassul az anyagcseréd, beáll a szervezeted zsírraktározásra, nem jutsz elegendő tápanyaghoz, az izmaidból veszítesz súlyt.2. Kevés vizet iszol, pedig fontos, hiszen a víz hozzájárul többek között a salakanyagok távozásához, az anyagcsere gyorsításához, a zsírszövetek…..
Egy napilapban olvastam: nemrég egy pánikbeteg fiút mentő vitt kórházba - egy Pest megyei intézménybe -, ahol az őt ellátó orvos a fiú hozzátartozójának azt mondta: ő hasonló esetben két pofont adna a fiának, hiszen csak pánikbeteg. A légszomjjal és halálfélelemmel kórházba szállított fiútól később…..
Nemrég sokadszor szembesültem a "neked könnyű, hiszen van időd sportolni" mondattal. Nos, akkor elmesélem a valóságot azok kedvéért, akik később lájkolták az oldalt:23 éve vagyok napilapos sportújságíró, akinek van fogalma arról, hogy milyen idegtépő és időigényes dolog napilapnál dolgozni, az el…..
1. Ha teheted, korán reggel vagy későn este fuss, hogy elkerüld a legnagyobb meleget!2. Ne vágj neki a futásnak dehidratáltan!3. Vigyél magaddal vizet és frissíts folyamatosan!4. Ne viselj sötét öltözéket, ha süt a nap!5. Sokat segíthet rajtad a légáteresztő viselet.6. Ha mégsem a hajnali vagy az…..
Nagyon sokan kértek tanácsot, a kérdések alapján úgy látom, hogy a legtöbb érdeklődőnél az időbeosztással vannak a legnagyobb gondok. Hogyan fordulhat elő, hogy nekem két munka, egy egyedül nevelt gyerek, a háztartás, a barátok és a sok munka mellett van időm utazni, olvasni, színházba járni?…..
1. Nem az élethez igazítom az edzést, az edzéshez igazítom az életet.2. A sport nem kínlódás, a mozgás nekem öröm és boldogság.3. Okosan eszem, igenis megszerethető az, ami egészséges.4. Nem veszek el időt a gyerekemtől, ő is velem edz.5. Hatékony időbeosztás az alap: nincs tévézés,…..
Gyakran kérdezik, hogy hány év munka van ebben a masszív izomzatban. A helyes válasz: 20.Mert ugyan felnőttként csak 10 éve sportolok, de gyerekként igazolt versenyző voltam másik 10 éven keresztül. Ugyan a kettő között eltelt több mint 15 esztendő, de a test nem felejt. Ezért is fontos gyerekként…..
Kolo június 4-én lett volna 44 éves. Amióta meghalt, keresem a választ, hogy miért... Furcsa szerelem volt a miénk, még szinte gyerekek voltunk, amikor megismerkedtünk, ő 23, én 22 éves. Barátok maradtunk, miután különváltak útjaink. Amikor a pánikkal kórházba kerültem, bejött hozzám, a családomon…..
De előbb rólunk, akik maradunk. Először minden józan gondolkodású ember megvizsgálja a maga szerepét: hibáztam-e valamit, s ha igen, mit? Mit csinálhattam volna másképp? Túl szigorú voltam, túl engedékeny, túl kövezelőző vagy egyszerűen csak túl sok? A túl nagy rugalmasságommal azt sugalltam, hogy…..
Abszolút nem vagyok anyatípus. Háztartási antitalentumomat csak felerősítette, hogy végigsportoltam a gyerekkoromat, ha volt egy kis szabadidőm, szüleim nem háborgattak az otthoni teendőkkel. Az agyam tipikus férfiagy, ami érdekel, abba 1000 százalékig belevetem magam, ami nem érdekel, arról azt sem…..
Pár napja mondott valamit anyu, és azóta is ez jár a fejemben:“Apáddal azt beszéltük, hogy milyen jól megvagy a rovatvezetés nélkül. Kicsit féltettünk, de most már látjuk, hogy milyen jó döntés volt lemondani a posztodról.” Ha valaki, hát a szüleim tudják, hogy mennyi minden mozgatott, amikor 21…..