Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghoezeke mate

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz, hogy másokat megalázz és megfélemlíts, először neked kell feladnod az emberi méltóságodat. Azzal szemben viszont, aki így feladja a méltóságát, a "vereség", a megalázás egymást követő gesztusai kitüntetést jelentenek. Az Orbán-rezsim azért is szenvedett már visszavonhatatlanul vereséget, mert…..
ghoezeke mate 2018.06.26 21:18:03
@Janossz: Elbúcsúzom tőletek, mert itt csak depressziós leszek. Agybénítóak a lózungjaitok. Mellesleg a fidesz nem "tette rá minden erőforrásra a kezét" (képzavaros), mert az enyémek megvannak, sőt, bővültek.
A magyarországi hivatalos (királyi és királyközeli) sajtónak egyáltalán nem okoz problémát az, hogy magától értetődő bizonyosságként kezeljen téves megállapításokat a menekültek ügyében, illetve az ehhez kapcsolódó európai (elsősorban német) politika ismertetésében. (Másban sem, de ez most mindegy.)…..
ghoezeke mate 2016.02.16 13:45:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sikeres és muszlim együtt oximoron muzulmán állam vonatkozásában.
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
ghoezeke mate 2015.09.18 20:12:24
@Onereality: Neked az eu-parlamentben lenne a helyed, felmondod az álhumánus seggvakargatás receptjét.
A menekültáradat van, létező durva valóság, most és itt kell megoldást keresni és sürgősen találni. Naponta ezrével érkeznek, és mi vagyunk a frontállamok egyike, a legszarabb helyzetbenm nincs idő a moralizálásra.
Elvi döntést kell hozni sürgősen arról, hogy Európa egységesen és következetesen elzárkózik a spontán bevándorlástól. Be kell vezetni az eu zöld kártyát, azaz a bevándorló csak az aktuális tartózkodási-lakhelyén kérvényezhet.
Vagy ha a merkeli még svédországi szirénhangú migrációspolitika nekik kell, akkor ők vigyék a bandájukat, ős regisztrálják, válogassák, a fél világot nem kell bevonni, pláne azokat - pl. minket - akiknek nem kellenek, köszönjük.
ghoezeke mate 2015.09.18 20:44:44
@Onereality: Mi az, hogy mégis csak nagy a baj?
Nekünk baj, hogy Európa egy szájból fúj hideget és meleget, és nem áll készen a napi bevádorlórohamra, egyre lejjebb torlódnak a tömegek.
Ha napi 3-4 ezer migráns jön, az csak úgy kezelhető, hogy a befogadók azonnal és napi 3-4 ezres létszámban fogadják is a tömeget.
Ehelyett mindenki határt zár, szarakodik a másik rovására, a kezelhetetlen helyzeteknél pedig a hibákat ünnepli, mutogat, szörnyülködik. Hát ez nagyon aljas.
Pláne, hogy a nyugat bátorítja a spontán áradatot a zászlókra tűzött negédes befogadáspártolással.
Előbb írtad, hogy megnyugodhatok. Egyáltalán nem vagyok nyugodt, a migráció zajlik, és a tömegnek valahol utat kell találni, ez ellen a világon semmi sem segít, a lavina elindult.
„Wir schaffen das.” Igen, megcsináljuk? Gyurcsányi jellegű, megalapozatlan, teljesíthetetlen nagyotmondás csapdájába estek Németország vezetői? Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke pár napja még arról beszélt, Németország meg tudja oldani a migránsválságot, a…..
Lenyűgözően jól néz ki a 4-es metró Rákóczi téri megállója. A nemrég elkészült állomás fotóját én is megosztottam, de a helyesírási hibát nem vettem észre, pedig öles betűkkel öntötték betonba. Kiszúrta viszont a Szerencsi Válasz! FRISSÍTVE: Mint kiderült, valóban…..
ghoezeke mate 2013.12.09 17:59:25
@Rézfánfütyülő fűzangyal: Ne akard a kivitelezőt hibáztatni, az ő dolga a betonvésés meg ami ide kell. Nem dolga a lektorálás.
Az eltolás annak a lelkén szárad, aki az állomás információs üzenetét megtervezte, nevezzük sztájlisztnek.
ghoezeke mate 2013.12.09 18:42:16
@leonito77: A mostani kormányon élcelődőknek:
"[A Fővárosi blog fotója 2010-ben készült az építkezésen]"
Szóval óvatosan, lehet, hogy Demszkin kellene a nyelvet köszörülni.
Általában vannak bizonyos sztereotípiák az emberekben a közösségükről vagy nemzetükről, aztán eléggé meglepődnek, ha egy kutatás teljesen más eredményt hoz ki. A magyar társadalom magáról alkotott képmása alapján mi a nyugati kultúrához közel állónak gondoljuk magunkat,…..
Ugye mindenki álmodott már arról, hogy az a munkája, hogy pár mondatos izéket kell írnia a Blikk címlapján a csöcsös nő alá. Esetleg köré. Délután kettő körül be, kávé, a napi képpel hátradől, és jön a titkárnő, hogy akkor tessék diktálni.Jó, ez persze csak flitteres…..
Leginkább panelépületek károsodtak a ma szombat esti dunántúli földrengésben, derül ki az első hírekből. Az Index ezt írja:   A harmadik kerületben komolyabban a Huszti úton egy 11 emeletes panelház szerkezete sérült meg, és Oroszlányban is egy panelházban okozott kárt…..
ghoezeke mate 2011.02.02 08:57:23
@Xezs: A kilengés mértéke az erőhatás irányától függ. A panelház statikai modellje merev tárcsák egymásra merőleges halmaza. Minél több tárcsa áll a mozgással párhuzamos irányban, az erő annál inkább elnyelődik, és fordítva.
A rengés az egymás felett álló szintek között némi elmozdulást okoz, a szintek kis mértékben elcsúsznak. Ez elsősorban a gyártási méreteltérésekből következik, a paneleket nem lehet abszolút azonos méretre gyártani, a beton ugyanis nem homogén és állandó anyagi összetételű, másképp zsugorodik mindegyik darab.
Az ilyen repedések nem mások, mint a korábban összerakott panelek erőszakos összeillesztése, a szerkezeti részek behelyezkednek egy optimálisabb fizikai rendszerbe. Nincs ok aggodalomra.
A törés kockázata akkor lép fel, amikor a kilengések a leggyengébb vagy legnagyobb terhelést kapó panelekben - ezek vélhetően a legalsók lesznek - akkora nyomófeszültséget hoznak létre, ahol az túllépi a beton törésszilárdságát. Ekkor sem repedés lesz a baj, hanem az elem összeroppan, és lejön a feletti rész, mint a WTC-nél láttuk. De ennek még közelében sem járt itteni panel.

Ja, és 6-7 méter kilengés már a világvége.
ghoezeke mate 2011.02.02 19:46:37
@Xezs: Milli- vagy inkább tizedmillimétereket. Ha valóban deciméteres lengés lenne, a poharak csilingelnének, az emberek meg tengeribetegséget kapnának.
A merevség alakhoz igazodik. Minél karcsúbb és magasabb a tárgy, annál jobban mozog, mert a forgatónyomaték erőkarja nagyon kicsi.

Pl. az Eiffel-torony 11 cm-t mozog szélviharban.

Egy panel ehhez képest piramismerev.
A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - félkarú rabló gúnynéven emlegetett (lásd ITT, ITT, ITT, ITT és ITT stb.) Szili Katalin lett most a fenti véleményformálók hőse. Kati megmutatta tudása legjavát: kilépett az MSZP-ből. Sokat köszönhet neki a…..
ghoezeke mate 2010.10.05 08:29:24
@Komponista: Megpróbáljátok magatok abban a hitben ringatni, hogy a maszop azért ment le, mert x, y és z bomlsztották a pártot, és nélkülük milyen nagyszerű lenne.
Hát nem. Azért bukott az mszp, mert nem volt programja, amellyel a csóró választót megszólíthatták volna. Ez egyébként nem is várható a milliárdosoktól, nyilván számukra a befektetések kezelése, üzemvásárlások, kozpenzek beszedése és elosztása elvonta a figyelmüket.
ghoezeke mate 2010.10.05 08:51:08
@Komponista: Na, zavaros gondolataidat megtetézed azzal, hogy egyszerre fideszesnek és szilistának is tartasz. Bár nyilván Szili Orbán bérence, így tiszta.
Keress valami bogyót.
Feloszlatták a miskolci Fideszt. A párt országos központja nem lacafacázott, hivatalosan "elégedetlenek" voltak a miskolci Fidesz munkájával. Öt ősfideszes esett áldozatul: Szinay Attila (eddigi frakcióvezető) , Lenártek András (miskolci pártelnök), Juga György (a…..
Rossz hangulat uralkodik egy nappal az olaszok elleni, továbbjutást eldöntő találkozó előtt a szlovák küldöttségben. Ennek oka elsősorban a csapat várakozáson aluli teljesítménye. Új-Zéland ellen nyerni kellett volna, míg Paraguay ellen a kiábrándító játékot kéri számon…..
    A franciák csapatfőnöke, Jean-Louis Valentin lemondott posztjáról a délutáni sajtótájékoztatón. A káosz teljes, nem elég a szörnyű játék, az Anelka-botrány, a kékek egyszerűen lemondták a vasárnapi edzést. Miután a még meglévő rajongóknak autogramot…..
ghoezeke mate 2010.06.20 18:39:22
@smartdrive: Lehet, hogy jól kipihenik magukat, oszt még jó is lehet a vége.
Az európaiak túl vannak hajtva, azért ilyen fásult, észnélküli a focijuk.
Debrecen város nagyhatalmú polgármestere megakadályozott egy kiállítást, mert az egyik műalkotásnak az volt a címe, hogy Kósa Lajos, és állítólag előnytelenül ábrázolja őt magát.Megdöbbenés fogadta a hírt, pusztán azért, mert ez a vég, ennél alább még nem volt…..
Konzervatórium Humor, másodfokon 2009.06.17 19:03:00
"Józsi az életben maradásért küzd valamennyi színpadon töltött percében, a mélyről jöttek elszántságával, a létükben fenyegetettek elkeseredett lázadásával. A Sas Józsi-félék többé már nem hajlandók veszíteni" - idézte a Heti Válasz februári cikke Verebes…..
ghoezeke mate 2009.06.18 00:11:44
@Vincenzo testvér:
Sas Józsiban annyi a humor, mint egy kiskocsmai fingóversenyben. Azon is többen röhögnek.
GazPömpöllér & co Olimpia 2008.08.10 15:06:41
Nézem az olimpiát, és folyamatosan eszembe jut, amit a megnyitó közvetítése alatt is éreztem, hogy gondolhatta azt egyetlen magyar politikus vagy sportoló értelmiségi, esetleg értelmiségi sportoló (nem mindegy egyébként :-), hogy Magyarországon valaha ebben a században olimpiát…..
A blog rendszeres olvasói közül többen jelezték, hogy már nagyon várják a Commodore-zenés sorozat folytatását, de bevallom, perpillanat annyira az influenza és a Budapest tömegközlekedése ellen indított kampány hatása alatt vagyok, hogy nehezen áll rá az agyam arra a témára.…..