Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagyfeherasszony

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzés-ben átvettük az alapokat, a jeleket és megkezdtük a belehabarodást. Érdemes onnan indulni. :) A felszerelés Ha költséghatékony akarsz maradni, javaslom az első kezed ügyébe eső naplóforma füzetet és tollat előkapni. Amíg ki nem alakul a Neked tetsző forma,…..
Nagyfeherasszony 2017.02.22 23:36:39
@Bmary: legegyszeűbb,ha a helyi legnagyobb papírboltba bemész és érdeklődsz, hogy tartanak-e ilyeneket. A legbiztosabb mód pedig az ebay vagy amazon lesz, vagyis a online rendelés.
VIGYÁZAT! Felháborodott kirohanás következik csúnya szavakkal tűzdelve. Csak mondom.   Mikor azzal mentegeti magát valaki, hogy csak egy pohár bor, meg csak egy slukk, meg csak egy harapás, az pont olyan faxság, mint azt hinni, hogy az egyéves gyerek úgysem fog emlékezni a tőled hallott bazmegekre…..
Nagyfehérasszony Zika zrika 2016.03.02 13:40:31
A hírek és a hírtelen lapok is dugig vannak a Zika vírusról szóló rémhírekkel, de legtöbbször épp csak a tényeket nem részletezik. Én azt mondom, szedjük csak össze , hogy mit is tudunk eddig teljesen biztosan és mi az, ami még csak feltevés és bizonyításra vár. 1947-ben izolálták először Ugandában…..
Nagyfehérasszony Napi tipp #1 2016.02.11 01:39:00
Ha olyan zenével akarod lekötni a Cseppet, amitől Te sem mászol falra, nem gáz, ha az utcán kell a gyerekkel énekelned és a folklórt is közelebb hozza a legkisebbekhez, akkor a Holdviola lehet a jó választás Nektek. Zenére fel! :)..
Nagyfehérasszony Vasalóparty 2016.02.10 00:27:10
Mondták azt nekem lyánykoromban, hogy a diszkóban éjfél után kezdődik az élet, csak éppen azt felejtették el hozzátenni, hogy asszonykoromban sem lesz ez másként. #ménemalszikagyerek #hajnalbanvasalás..
Bekontrekk link Katt a linkre itt fenn! Új év, új szokások alapon íme az első soundcloud bejelentkezésem, a nem kicsit megfázott bájgúnárhangommal. Érdemes ezzel a formátummal is próbálkozni, vagy way too idegesítő? Kinek miért és meddig? Jó újra itt. Písz és láv, barátaim!..
Egy éves lesz a csemetéd. Lezárul egy csodás, nagyon bensőséges korszak. Talán épp most kezd járni, egyre inkább nyílik a világra a kis szeme és Te máris azon csodálkozol, hogyan lett abból a magatehetetlenül nyöszörgő aprócska csomagból ilyen eleven kis huncutság. Mikor…..
Az előző posztokban már beszéltünk a Bullet Journalling lényegéről és a felkapottabb kiegészítőiről. Ma a leghasznosabb alkalmazásait és a személyes tapasztalataimat fogom megosztani Veletek pár képpel illusztrálva. Ha már Ti is vezettek hasonlót, tök jó lenne, ha a kommentek…..
Az email-ritkítással elkezdtünk szimbolikusan rendet tenni a fejünkben és a környezetünkben. Ráhangolódni a valóban fontos és a figyelmünkre érdemes dolgokra, és kisöpörni a feleslegest, a sallangot és mindent, amitől túlzsúfoltak a napjaink, a fejünk és végső soron az…..
Nagyfehérasszony Adventi detox #3 2015.12.08 03:25:44
Az előző kihívás, az emailek rendszerezése közben rég elfeledett és soha fel sem fedezett kincsekre leltem. Hanem a sok email és cikk olvasása közben erősen lemaradtam az eredeti feladataimmal. (Amit a Gmail nem mutat ebben a sávban, az az, hogy a legtöbb mappába nem helyezett…..
Ahhoz, hogy boldogabbak legyünk, megkerülhetetlenül hozzátartozik az is, hogy számba vegyük, mennyi mindenért lehetünk hálásak. De elég-e ez? Elég-e számba venni, megnevezni azokat a dolgokat, amiktől túlcsordult a szívünk, vagy akár csak egy pillanatra is, de kiszakítottak minket…..
Link a letöltéshez: itt Mindenkinek, akire ráfér egy kis ébresztő fekete leves. :)   ..
Nagyfehérasszony Szépség 2015.12.04 22:25:42
A videót itt találjátok.Egy középiskolás diák projectje: fényképen és videón rögzítette, mit vált ki az emberekből, ha azt mondja, hogy azért fotózza őket, mert szépek. Istenem. A kamaszkor minden agóniája és bizonytalansága benne van a képekben... és igen. Minden…..
Nagyfehérasszony Adventi detox #2 2015.12.04 09:57:14
Hány órát töltesz emailolvasgatással és válaszolgatással?  Ó..hát persze, hogy nem töltesz vele órákat minden nap. Hanem a napi elszórt 10 percek gyorsan összeadódnak és heti 2 órát bárki észrevétlen eltölt csak ezzel. Akkor még nem beszéltünk arról, hogy hányszor…..
Nagyfehérasszony Adventi detox #1 2015.12.04 00:09:04
Hogy nekem mennyire ezerfelé tud lenni a fejem decemberre, az eszméletlen. Miért kötelező ez? Nem vagyok már diák, nincs vizsgaidőszakom, nem tornyosul fölém kupacokban a napi munka, nem üvölt velem a főnök és nem építem át a házat vagy tervezek űrrakétákat. Miért érzem…..
Nagyfehérasszony Perspektíva 2015.11.30 08:04:00
„A Föld pontatlanságát kiegyenlítik azzal, hogy időnként hozzáadnak egy másodpercet. Utoljára 1994 júniusában toldották meg az időt egy másodperccel. Erről mindenki mélyen hallgatott.”  Ez. Ahogy viszonyul a dolgokhoz. Ez tetszik. Én nem voltam ilyen ártatlan 25 évesen. Nem…..
 Arról igazán nehéz írni, ami közel áll a szívünkhöz, vagy olyan hasznosnak, jónak találjuk, hogy mindenképp meg akarjuk osztani másokkal. Legyen nekik is hasznukra, szerezzen nekik is örömet. Ám ettől az igyekezettől az ember suta és kapkodós lesz és sokszor csak épp a…..
Üt. Nagyot. Sokszor és sokáig fáj. Olvasd el, de ne lepődj meg, ha bemocskol. Mert be fog, ez biztos. De ki is húz belőle. Nem sok tiszta katarzisélményt nyújt. Mondhatni egyet sem. De el kell olvasni mégis, mert azon túl, hogy fordulatos (meglehetősen), és nem él olcsó és…..
Évekkel ezelőtt jött velem szembe ez a technika és már akkor nagy hasznát vettem a tanulásban, de később a munkám olyan jellegű volt, hogy semmiképp se lehetett volna beleilleszteni ilyen önkényes intervallumokat. Hogy tisztázzuk a lényeget: A módszer a paradicsom alakú konyhai…..
napibetevő Költözés 2015.11.24 02:05:14
Hasonló nevű blog illetve honlap miatt áthurcolkodom a nagyfeherasszony.blog.hu -ra. Szeretettel várlak Benneteket ott!..
Béna a fotó, így jártunk. A recept azért még működik. :) Fogzás és nyafogás esetén remekül bevethető kekszi. Nem szívesen adtam a Lánynak bolti kekszit fogzáskor a tartósítószerek és a rengeteg cukor miatt. Ez az almás kekszi életmentő volt a természetes édessége és a…..
Az egyik legtutibb derékbőség növelő, szájpadlás csiklandozó, őszi-nyári ízorgia, amivel nem csak a kofídat kísérheted, de feldobhatod a szerelmi bánatos kolléganődet és a gyerekedet se kell majd győzködni, hogy tízóraizzon. Plusz pont, hogy a foltosodó banánok megmentésére…..
Mind igyekszünk a lehető legjobban nevelni a csemetéinket és szülés előtt sokunkban él egy rózsaszín ködös álomkép, hogy mi minden ellenkező jóslat és mindentudó gyakorló anyuka ellenére, igenis napi menetrend szerint fogjuk a csudacsemeténket fejleszteni és minimum nyolc…..
Akinek laktózérzékeny vagy tejfehérje allergiás gyermeke van, annak nem kell bemutatnom, milyen mocsok egy dolog az összes nyavalyás címkét elolvasni és az összes cukrászdában megkérdezni, vajon tartanak-e BÁRMIT, amiben nincs tejtermék. Akinek nem volt ehhez a harchoz szerencséje,…..
Mondhatjátok, hogy beteg vagyok, de nekem bejön az ilyen. Hangulatos és még a nap legmagányosabb perceit is feldobja. :D Ha valakinek az arcába akarod tolni, hogy itt bezony 5 hét múlva Karácsony, akkor ez biztosan eszébe fogja juttatni. Vállakozóbb kedvűek/ vakmerőek akár más…..