Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mérlegel

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remekül kozmetikázta ez első nap nézettségi adatait a köztévé, ezen mi is derültünk egy sort, ismét hangsúlyozva, hogy a kumulált/összesített elérés (azaz azon személyek száma vagy aránya, akik az adott események - idősávok vagy műsorok - közül legalább egybe minimum 1…..
Végéhez ért a köztévé saját zenei műsora, ahol eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot az idén Ausztriában megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A nyolc versenyzőből először Ív, Wolf Kati, Gájer Bálint és a Passed (utóbbi kettő pont nélkül) esett ki a zsűrinek…..
Igencsak kifizetődő az MTVA-nak dolgozni, különösen akkor, ha az ember nemcsak műsorvezető, hanem saját cégével gyárthatja is a műsorokat. Borbás Marcsi gasztroangyallal például tavaly nettó 154,8 millió forintnyi szerződést kötött az MTVA, írja a Bors. A bemondónőként…..
30 millió forintos álomfizetést vehet fel Berki Krisztián az Éden Hotelért – értesült a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, a vasalt heréjű egykori Fradi-vezér november elején utazott a Tv2 stábjával Costa Ricába, ahol három hónapot töltött el a Viasattól átvett…..
mérlegel 2015.02.20 16:42:47
Többszöri unszolásra sem válaszolt a Hír Tv kérdésére Deutsch Tamás, amikor a csatorna munkatársai egy sajtótájékoztatón azt próbálták megtudni, hogy mennyibe került az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapjának, az internetkon.hu oldalnak készítése. Mint azt…..
mérlegel 2015.02.19 17:50:37
Túl vagyunk a Nemzeti Dalverseny Első Nemzeti Középdöntőjén, és jó eséllyel már az a szerzemény is megvan, ami majd minket képvisel az Eurovíziós dalversenyen: Csemer Bogi menetelős koreográfiával súlyosbított Fontos Üzenetét a döntőben sem igen fogja lenyomni senki. Hogy…..
mérlegel 2015.02.15 12:07:16
Sixx, majdnem mindenben egyetértek veled, Pierrot reális pontozásával is, de ez a New Level Empire értékelés szerintem nagyon is, csak egy valakire szabott volt: "Nagyon nehéz értékelni egy olyan szólistás, aki egyébként nagyon szerény énekesi képességekkel rendelkezik, ezenkívül a színpadi jelenléte is nagyon neutrális, már-már civil, közben pedig ilyen arrogáns." Mikor volt arrogáns a New Level Empire énekese? Megnyilvánulásai inkább humorosak voltak, viszont személyükben, viselkedésükben lehetett volna kritizálni másokat is, de ez rendre elmaradt, csak egyetlen embert osztott ki az ítész. Így ez inkább személyes bosszúnak tűnt, amire nem adhatott már választ az érintett. És ez így szerintem vonal alatti megnyilvánulás volt. Vagy elaludtam volna valamit?
Amit a nyelvről írsz, teljesen egyetértek. A zömében ötvenkilenc pluszos közönség (a múlt héten a Nielsen mérése szerint a több mint 700 ezer nézőből még 300 ezer sem volt a 18-59 év közötti)nem ért angolul, így nem ismerheti az angol szövegek tartalmát, amelyek néha borzalmasan semmitmondóak. A közönség segítése érdekében, ha már pontozni hívták, az alap mondanivalót magyarul feliratozhatták volna a képernyőre, ha már nem előírás a magyarul éneklés (ezt más, általában több nyelvű országokban is megteszik). Igaz, jó néhány magyar nyelven előadott nótát sem értettem meg a borzalmas kiejtés, és az "eláriázás" miatt.
A Rising Star hazai történetének eddigi legkeményebb adása ment le vasárnap a TV2-n, hiszen a fellépő négy énekes közül kettő pont a döntő kapujában bukott el. A műsor nem kis meglepetéssel ért véget annak ellenére, hogy egy név eltéréssel mi már korábban megjósoltuk a…..
Az utolsó tíz dal volt már csak hátra A Dal első fordulójából, amiről többször is elmondták, hogy ez talán a legerősebb csoport a háromból. Az előző kettő adást látva sem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz, mindenesetre viszonylag magas pontszámok is születtek. Az már…..
mérlegel 2015.02.08 10:03:19
X-Faktor, Rising Star nem hasonlítható A Dalhoz! Az előbbiekben világslágereket nyomnak leendő celebek, itt meg azt láthatjuk, hogy milyen az új magyar daltermés a köztévé sajátos válogatási szempontjai szerint. És ez az idén valóban gyengére sikeredett. Nincs olyan dal a harminc között, aminek a dallamár másnap reggel még emlékeznék. Sajnos! És ilyen a nézettség is. A múlt héten vagy hétszázezren látták A Dalt, a nézők több mint fele a hatvan éven felüli korosztályos volt. A Rising Star-t több mint 1 millió 300 ezren látták a múlt vasárnap, ennek a közönségnek több mint a fele 59 éven aluli volt. A dalok zöme angolul van, ezt nem értik az idősebb szavazók, tehát amíg a zsűri a magyar nyelven előadott nóták szövegét kritizálja, addig egy szót sem szól az angolul elhangzó esetenként förtelmekről. Ezért lett volna jó, ha az angol szövegeket felírják magyarul a képernyőre, lássa a magyar mire nyom szavazatot. De hát ezzel nem kívánta segíteni a nézőit az köztévé. Sajnos nagyon álmos volt ez az egész, többször is elbóbiskoltam. De emlékszem A Dalhoz hasonló műfajú egykori táncdalfesztiválokra. Ott hétről hétre voltak olyan nóták, amiket akkor másnap már énekelt a nagyérdemű az esztergagép mellett is, és nagy - ma is énekelt - slágerek lettek. Itt ilyenről egyáltalán nem beszélhetünk, pedig ha jó volna ez a próbálkozás, ilyennek kellene történnie. És ez történik a európai nagy döntőn is, ott elhangoznak olyan dalok, amiket másnap már mi is nyomunk. Igaz, ilyen volt az Én kedvesem is... De most még ilyen sem született!
mérlegel 2015.02.08 10:18:48
@J. McClane: Ezt én is tudom, de egy ilyen televíziós vállalkozásnak legalább hasonlót kellene felkutatni, felmutatni. Akkor lenne vállalható a magukba forduló ajnározás helyett.
mérlegel 2015.02.08 10:22:08
@Andirkó Balázs: Mindent a maga idejében és a maga körülményei között kell elemezni. A mai körülmények között ez a termés igencsak a mai teljes produkció készlet alja. Ezért igaz a kritika.
Egy hete túlestünk A Dal első adásán, most jöhetett a második 10-es adag. Múlt héten csak úgy kapkodtuk a fejünket a rengeteg baromság láttán, hallatán, most viszont csak egy lemondó vállrántásra futja. Egyszerűen rosszak a dalok, és ha ezeket sikerült 3-400-ból kiválasztani,…..
Még mindig hét versenyző esélyes a Rising Star megnyerésére, méghozzá az a hét, aki az énektudás alapján meg is érdemli. Ettől függetlenül ebben a műsorban továbbra sincs három óra, az utolsó hatvan percben konkrétan a hajamat téptem, köszönhetően az újabb változásnak a…..
Tisztelt MTVA! Ismereteim bővítése céljából szeretnék részt venni a nemzeti hírcsatorna közelgő indulásához kapcsolódó újságírói/műsorkészítői/műsorszerkesztői tanfolyamon/képzésen, kérem tegyék ezt lehetővé számomra. Köszönettel és üdvözlettel: Erdélyi…..
Nincs már sok hátra a Rising Starból, most vasárnap már csak nyolcan indulnak az első helyért. Ennek pedig nagyon örülünk, mert a legutóbbi műsor is megmutatta, hogy másfél-két óra bőven elég, nincs annyi tartalom a Rising Starban, hogy hetente egyszer közel három órára…..
mérlegel 2015.01.19 13:32:53
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
Elvileg most érkeztünk el ahhoz a részhez, ahol már a legjobb 12 énekes szerepel, ez a gyakorlatban azonban inkább csak három-négy énekelni tudó embert jelent. Ettől függetlenül még így is izgalmasabb volt a mostani adás az előzőnél, attól az apró részlettől eltekintve, hogy…..
Közeledünk az X-Faktor végéhez ezt leginkább onnan tudhatja az, aki idén egy adást sem nézett még meg, hogy Istenes Bence most már alapjáraton is üvölt, amikor pedig nagyon lelkesnek kell lennie, akkor úgy racsít, hogy lejjebb kell venni a tévé hangját, mert a szomszéd még azt…..
A Bors információi szerint Tatár Csilla még karácsony előtt, december 22-én és 23-án is Kárász Róberttel együtt kénytelen vezeti reggelente a Tv2-n a Mokkát, holott már az MTVA-nál rá váró új feladatokra kellene koncentrálna. A Blikk szerint Tatár Csilla mostanában…..
Ahhoz képest mennyit javított az előző heti adás a Rising Staron, a most vasárnapi után megint csak az érdekelt leginkább, hogy mikor jutunk végre el a lényegi részhez. Az először még izgalmas párbajok itt a műsor végére kifejezetten irritálóak lettek, egyszerűen annyira…..
mérlegel 2014.12.08 16:29:38
@Irgum76: Ezen én is totál kiakadtam! Miért hívja segítségül a nézőt, ha magasról leszarja a többség - vagyis a nézők - véleményét. A lovagiasság is azt kívánná, hogy ilyen feszült szituációban, ha már az egyiknek pluszt adott, ennyivel a másikat is segítse és ne ő, hanem a közönség döntsön. És még meg is próbálja magyarázni azt, amit nem lehet. Egy nagy rakás genny volt a pali!
Nem biztos, hogy pont nekem kellene a tegnapi X-Faktor adásról írni, mert egyrészt úgy érzem, hogy az elmúlt 100 epizód alatt mindent, de tényleg, MINDENT leírtam már az RTL tehetségkutatónak álcázott showműsoráról, ami le lehetett, vagy le akartam, másrészt pedig a…..
Nem is tudom, talán 4-5 adásnak kellett lemennie ahhoz, hogy végre tényleg értelme legyen a Rising Starnak. Eljött a párbajok ideje, végre tényleg csak énekelni tudó emberek szerepeltek, akik között kifejezetten erős hangokat is lehetett hallani. A készítők minimálisra, vagyis…..
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,Minden álmunk.(...)El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,El…..
Istenes Bence diákcsínyes kisfilmjével kezdtük és egy sírva búcsúzó csángó lánnyal zártuk az X-Faktor legutóbbi adását, a kettő között meg volt minden, mint a búcsúban. Ez volt egyébként az előadásokat és a hangokat tekintve ez eddigi legerősebb élő műsor, a Spoon…..
Én kicsit elszégyelltem magam, amikor az MTV-ról szombat este kiderült, hogy katalógust vezet az online sajtó vélt vagy valós elkúrásairól, és percre pontosan kijegyzetelik a hírportálok hírfolyamát. Azért szégyenkeztem, mert ez nem nekünk jutott eszünkbe, márminthogy a…..