Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanarienvogel

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyelv, a kommunikáció alapvetően határozza meg nem csak a mindennapjainkat, hanem az önbecsülésünket is. Márpedig ha ez a „szuperfegyver” nem, vagy csak korlátozott hatékonysággal működik, akkor nagyon gyorsan ijesztő változásokon mehet át a személyiségünk is, miként ezt…..
Kanarienvogel 2017.01.13 10:38:29
@gabuschka: Amit leírtál a német kollégákról, az azért elég nagy lelki és szellemi sivárságról árulkodik a részükről. Egy minimál érzelmi és általános intelligenciával rendelkező ember nem csinál ilyet.
Nekem most nagyon kedves és toleráns kollégáim vannak, akik családtagként fogadtak, és nagyon toleránsak a nyelvi hiányosságaimmal szemben. De alapvetően egyetértek az írással. A nyelvi hátrány valóban visszaminősít.
A vietnami szavazatok megérkeztével minden voks együtt van ahhoz, hogy néhány órán belül megismerjük április 6. (nem jogerős) végeredményét. A Nemzeti Választási Iroda közzétette, hogy melyik választókerületekben mekkora az első és a második jelölt közötti különbség,…..
Kanarienvogel 2014.04.12 15:12:40
@bbjnick:
Ilyen értelemben tökéletesen igazad van.

Viszont még mindig nem tudok szótlanul elmenni amellett, hogy mekkora arccal nyomulnak a politikai életben olyan emberek, akik a képességeik alapján valójában az érettségit sem szerezhették volna meg. Nem tudom K.A. pl. honnan meríti azt a penetráns magabiztosságot, amivel szemrebbenés nélkül beszél bármiről amiről halvány fogalma sincs.
Mindemellett Kunhalmi gyakran olyan dolgokra ragadtatja magát, hogy pl. nyilatkozataiban gyakran "kollégának" nevezi a pedagógusokat (nem tudni milyen alapon), és erre a stabil alépítményre építi aztán a további semmitmondó ostobaságokat, ami még kiesik a száján.
Nagyot néztem a köztévé csütörtök reggeli adása láttán: Kürti Gábor, a Critical Mass főszervezője, kerékpáros aktivista volt a vendég, akivel Gulyás István műsorvezetőnek a nagykörúti kerékpáros közlekedés megoldásáról kellett volna beszélgetnie – Kürtit…..
Kanarienvogel 2013.09.07 12:56:37
@Kandeláber: Ott megosztott gyalogos-kerékpáros sáv van, ezért tekernek ott a kerékpárosok. Ha picit körülnézel, akkor látod a táblát is, ami ezt jelzi.
Kanarienvogel 2013.09.09 21:15:58
@Kandeláber:
Azt írtad: "Sokat járok az Oktogon környékén, és ezek az idióta biciklisták rendszeresen a körúton és az Andrássyn is a járókelők között szlalomoznak."

Az Andrássyn az a helyzet, amit leírtam, a körúton nincsen kerékpársáv. Szerintem ezt roppant egyszerű átlátni.

Én az olyan emberek miatt költöztem el Magyarországról, mint a sokat emlegetett reggeli műsorvezető, aki arrogáns és korlátolt, és azok miatt, akik nem értik meg, hogy ahol nincs kerékpársáv, azon a szakaszon a kerékpárosok úgy közlekednek, ahogy tudnak. Ha az úton mennek, akkor az autósok óbégatnak és a beteg buszosok, ha a járdán, akkor az a baj.
Olyan helyre költöztem, ahol az egész város tele van kerékpárutakkal, ahol pedig véletlenül nincsen, ott pedig az autósok intelligensen és előzékenyen közlekednek a kerékpárosok mellett, mert értik és tudják, hogy az út nem csak az autósoké, hanem minden közlekedőé.

Azért bízom benne, hogy egyszer a legprimérebb agyú emberek is megértik Magyarországon, hogy a kerékpárosok mennyire fontosak, és elismerik, hogy éppen annyira a kerékpárosoké is az út, mint az autósoké.
Alaposan kiverte a biztosítékot magyar természetfotósok körében az RTL Klub 2011. december 10-i Fókusz műsorának riportja, amely Szentpéteri József állítólagos nemzetközi sikerei és világhíre előtt borult le – nem kicsit, nagyon... Lássuk, kicsoda is valójában ez a…..
A Kiskörút felújítása a legjobbak közé tartozik: ahogy nő a fű, ahogy erősödnek a fák, úgy lesz egyre tisztább az a koncepció, ami teret csinált a korábbi aszfalttengerből. Ez a jó hír. A rossz az, hogy bunkó szemetelés is sokkal jobban láthatóvá válik. Amíg csak autóút…..
Kanarienvogel 2011.06.22 16:17:54
@alekiborg: nagyon undorító, amikor a villamoson is szétköpködik maguk körül a szotyihéjat. Az már az über parasztság kategóriája. Jellemzően azok az arcok, akik soha életükben nem dolgoztak, nem tettek hozzá semmit a közöshöz, ellenben mindent összeb...nak maguk körül.
A Magyar Nemzetbe írt, bicikliseket támadó cikke után Tóth Gy. László politológus másról is beszélt a HírCsárdának. Exkluzív interjú. HírCsárda: Nagy vitákat kavart a biciklisekről szóló értekezése. Fenntartja az állításait? Tóth Gy. László: Természetesen. Nem…..
Előző cikkünk után már tudható, hogy télen lehet biciklizni, de azt nem célszerű gyöngyházfényű pufidzsekinkben, kedvenc szűk farmerünkben és tűsarkúnkban tenni. A megfelelő ruha mellett az ideális tempó megválasztása segít még túlélni a nem igazán ideális…..
Kanarienvogel 2010.12.26 12:41:02
@Martian: Pontos észrevétel! Az autósok egymástól nem tudnak közlekedni és nem a kerékpárosoktól. A zöld lámpa végén kezdik el keresgélni a sebváltót, de mindegy is, mert az első autós olyankor még telefonál, vagy alszik, vagy éppen szívrohamot kapott.
Kanarienvogel 2010.12.26 12:43:49
@alibiman: Télen fel kell öltözni!!
Apám lecsúszott.  Gyerekkoromban még karácsonyra mindig a legmenőbb legót kaptam, a bátyám meg már a rendszerváltás előtt C64-en tolta a wizard of wart. A fater nem hajléktalan, de munkája nincs, a nyugdíjából tartozást fizet a mindenféle köz- és szociális műnek. A…..
Share | Egy vagy két cseppnyi zöld a kékben mire képes! Mert tulajdonképpen ennyi a különbség a türkizkék és a türkizzöld között... (a köznyelben - helytelenül - türkisz néven is emlegetik) Titokzatos, fûszeres hangulatot hoz vagy a tenger sós illatát...? Jelentése:…..
ANNENN 2010-es tavasz Tokióból 2010.02.20 09:10:00
Mindig is odavoltam Japánért (persze ez duplájára erősödött, mióta ismerem a Japán rajongó pasim ;)), hiába a távoli már talán elérhetetlen dolgok, vonzzák az embert. Szeretem a sushit, a vágott szeműeket, a kultúrájukat, művészetüket, Takashi Murakamit s akkor még nem is…..
Postafigyelő Egy logóval kevesebb 2008.08.05 15:14:31
Az elmúlt pár hétben nem tudtam frissíteni a blogot, gondoltam magamban, megmutatom hogy nemcsak fikázásra jött létre ez a blog, és egypár kellemes tapasztalatot szerettem volna megosztani a tisztelt olvasókkal - erre jön a posta, és belerondít a képbe.Történt ugyanis, hogy a blog…..
comment:com Orbán fenékre csap 2008.03.05 13:52:00
Azért jó gyerekekkel dolgoztatni, mert olcsók, sok nézőt vonzanak, és nem gondolják, hogy a sminkes, a világosító, meg a vágó munkájához is jobban értenének. Mint mondjuk Havas Henrik. Kölyökkutyákkal még ennél is olcsóbban ki lehetne jönni, egész nap elrágódnak egy marék…..
Kanarienvogel 2008.03.05 19:15:05