Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazalttufa

21 bejegyzést írt és 981 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokkal erősebb a válogatott, mint tavaly  2011.04.25. 19:50 kerusz..
bazalttufa 2011.04.26 13:19:27
@bazalttufa:

Hm, félreolvastam. A liga profistábos közvetítése szvsz ma még nem reális. Egy közvetítő kocsi bérlése, előkészítéssel, technikával profi szakemberekkel (több)100 ezres tétel.

A helyi, városi, kerülei tv-knek van rutinjuk, pár helyen, rendszeres a webes közvetítés. Nagyságrendekkel könnyebben és főleg olcsóbban kivitelezhető, persze ezt az egyenetlen minőség árán, de a rutin majd jön idővel és a helyi erőket képezni is olcsóbb, mint stábot bérelni. Lehet pályázatot hirdetni fiataloknak (filmművészetiseknek, félamatőr videósoknak), hoki közvetítői státuszra, képzéssel, szelektálással. Egy estére mondjuk 10-15 ezres díj már vonzó és még kifizethető (ennek a költségét talán még a sportv is lenyelné).
bazalttufa 2011.04.26 14:41:18
@jacint70:

Nem vagyok bennfentes, nem ismerem a sportv közvetítési feltételeit, csak valószínűnek tartom, hogy elsősorban a költség/nézettség dönt.

Márpedig, ha ezért nem közvetítenek, hogyan várnák el az ellenkezőjét a szövetségtől?

Heti két közvetítéssel számolva, a szövetségnek egy profi stáb bérlése a szezonra, alsó hangon 10 milliós költség, de inkább a duplája. Ehhez szerintem most rövid a takarónk.

A helyi közvetítések megoldásának költsége gondolom helyszínenként változó, és összesen kerülne annyiba, ha nem többe, csakhogy az nem egy szezonra esik.

A helyi megoldás elérhetőbb, hosszabb távra szól, igaz gyengébb minőségű; azaz reálisabb.

Kényszerleves, de elkészíthető és fogyasztható.
bazalttufa 2011.04.26 17:03:46
@Tsige (Prücsök): De csak akkor érdemes csinálni, ha érezhetően növeli az előfizetéses csatorna értékét. Új vevőket toboroz, vagy megtartja a meglévőket. A nézettségen túl általában ezeket is mérik.

Annyiban igazad van, hogy egy rendszeres közvetítés hosszú távon nagyobb közönséget vonz, akár kulcsprogram is lehet a csatornánál. Csak nagy a rizikó. Felteszem ezért próbálkoznak az eseti közvetítéssel, tesztelik a nézettséget, stb.

Ha a Mol liga meccseinek a ratingje nem emelkedik ki, és ez valószínű, túl nagy a kockázat heti vagy a heti 2 meccs közvetítésére.

@jacint70: "nem hiszem, hogy ilyen színvonalú közvetítéseket a sporttv átvenne..."

Valószínűleg igazad van, csak hát ez így ördögi kör: a csatornának nem éri meg>a szövetségnek nincs rá pénze>marad az alacsony bázis>goto10

Egy kört viszont talán megérne: Mondja meg a sportv milyen színvonalat vár el minimum, miben hajlandó kompromisszumot kötni, és ebből melyik helyi tv stáb mit tud megvalósítani? Esetleg egy szövetség-sportv által szervezett tanfolyammal javítani a minőséget.

Ha csak egy-két helyi stáb valahogy megugorja a minőségi lécet, és ez szponzorokban élő nézőkben egy év alatt látható eredményt hoz, az már ösztönözheti a többieket is.

Más reális opciót én nem látok. Meg kellene próbálni, vesztenivaló nincs sok.
Magyarország–Olaszország 3-4  2011.04.23. 22:06 kultúrmisszionárius..
bazalttufa 2011.04.24 00:29:29
Még így is nagy élmény volt, köszönöm a fiúknak!

Az első harmadban sem fejben, sem fizikálisan nem voltunk meccsben, beleértve sajnos Hetét is(egy cirka 8 méterről lőtt, középerős tisztán látható korongot köténybe bekapni nem lehet)! Gyakorlatilag ezen az első két gólon ment el a meccs és ez edzői felelősség! Ha nem képes pengeéles állapotba felhúzni a csapatot a döntő meccsre, ha egy amerikai bíró esetén a meccs harmadánál esik le, hogy megengedett a keményebb testjáték, azon nagyjából a feljutás múlik. Pszichológiailag és taktikailag el...ta.

Akkor is, ha a gyors kapuscsere kiváló döntés volt, és a második harmadtól végre fizikai hokiban is felvettük a harcot.

Sator nagyon érti a szakmát, csak valahogy ütemkéséssel! Szavazatom: menjen!(mintha számítana)

Javára írható a bátor fiatalítás, ebből később még sokat profitálhat a következő edző.

Ami iszonyat pozitív: a kontrára épülő bunkerhoki helyett már egyenrangúan tudunk játszani, - ha tudunk játszani -, a D1 ben bárkivel és tán az A legaljával is.

Nem az eredményeken, de ezen látszik az elmúlt évek fejlődése. Titokban szintet léptünk, most már csak tudatni kell a világgal.

Az átlagos egyéni képességekben, meggyőződésem, még az olaszoknál is jobbak vagyunk, csak képzettség, és főleg csapatmunka terén vannak előttünk, de nem beláthatatlan a távolság ott sem. Egyszerű, sematikus, pár variációból álló, igaz pontosan és gördülékenyen kivitelezett figurákat hoztak a digók. Semmi több.

Kemény, fegyelmet követelő, előre és nem közben felkészült edző, összeszokottabb társaság, és egy-két éven belül feljutunk.

A Hímnusz ütött, azt meg a szurkolóknak köszönöm!
Mintha lett volna már az "Amerikai Magyar Népszava Szabadság" nevű, Amerikában megjelenő hetilapnak weboldala, de mindenesetre új, magyar nyelvű portáljukat a médiatörvény elfogadásával szinte egy időben élesítették. Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyarországi…..
Az amerikai diplomácia titkos iratain csámcsog a világsajtó, a világ vezető politikusait, a magyar afganisztáni kontigens munkáját vagy épp a pápaválasztást minősítő, nem éppen diplomatikus megjegyzéseket idézve próbálják erősíteni az ostoba és arrogáns amerikai…..
bazalttufa 2010.12.10 15:22:48
@kesztió: Nem a paradigmán múlik hogy megéred e 22 századot maradjunk ennyiben. A te paradigmáid szerint amúgy se kéne megélni még az unokáinknak se, mert kiszorítanák a göthös gőtét a lebensraumból, és akkor inkább importáljunk kínaiakat, azok úgyis sokan vannak eleve.

Te nem egyszerűen abban hiszel, hogy jogod van tudni róla (annak önmagában semmi értelme). Abban hiszel, hogy felkészültséged tehát jogod is van ítélni, ítélkezni. Ez nem szabadságvágy, hanem egotrip.
Van a Red Bullnak egy kifejezetten minőségi, vastag, színes és ingyenes márkamagazinja, a számos nyelven kiadott Red Bulletin, amelynek most jelent meg először a magyar mutációja. Csaknem százoldalas, jó illatú, szép papírra nyomott, kiváló képekkel teletömött újság, jó kézbe…..
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
bazalttufa 2010.11.25 20:05:04
@Elpet:
Nem. Nem csak arra veszik el. A tervek szerint részben a nyugdíjkassza hiányát pótolják, részben államadósságot fizetnek belőle vissza, egy részével még nem tudják mit csinálnak. Nem 10-20 évre elosztva megy el a pénz, hanem a következő 3-4 évben. És mivel a pénz eltűnik, az ígért magánszámla, nem több mint egy fedezet hiányos ígérvény.

A szolidaritást hiányolni attól a rétegtől, amelyik még fizeti a 20-25 ezelőtti költekezéseinek kamatait, fizeti alsó hangon 400 ezer álrokkant nyugdíját, vagy milliónyi inaktív juttatásait, és részben adókon keresztül a saját nyugdíjmegtakarításai miatt beálló hiányt is, na az k nagy pofátlanság.

Végül egy általános megjegyzés. A tegnapi és a mai nap tanulsága: 35-40 éves kor fölött az emberek általában, - ha nincs kereke, ablaka, nem aranyozott, egyszerűen csak számlán van, arról meg kivonat -, nem értik a magántulajdon fogalmát. Világnézettől függetlenül. Túl sokat éltek hozzá a kommunizmusban? Úgy tűnik.
A Villach ellen sem lesz könnyebb nyerni 2010.11.21. 14:43 F. Kapus..
A Fidesz Alkotmánybíróságra vonatkozó javaslatának tartalmáról Caracalla - és számos más blog - már elmondta a lényeget. Arról azonban kevesebb szó esett, miért lő hatalmas öngólt a kormány, ha ebből nem táncol vissza. Legyen bár a valódi cél a valóban pofátlan…..
bazalttufa 2010.11.21 19:31:44
@VIII. Nagyapó: Herr Brendel a Gyurcsány Ferenc és Che Guevara közti, - hosszú ideig nélkülözött -, szellemi forraszték : nol.hu/archivum/archiv-496668

És hát onnan nézve mi nem zavaros?

Viszont kitartóbb egy hiénakutyánál (ez bók volt), ebből a kommentharcból mész nyugdíjba, ha nem szállsz ki.
bazalttufa 2010.11.21 19:41:51
@Brendel Mátyás:

Az ön sírjára viszont a veritas et claritas szöveget vési majd a hálás utókor.

Ja, és nehogy félreértse: kiszálltam!! :)
„Tudja a hatalomban az a csodálatos eminenciás uram, hogy amit az ember olyan könnyű kézzel odaad, azt ugyanolyan könnyen vissza is veheti.” II. Izabella kincstárnoka, 1492 – A Paradicsom meghódítása   A posztkommunista országok közül nem csak Magyarország esett…..
Hamarosan új élet kezdődik a telepeken élő haszonállatoknak.....na és persze a gazdáknak is. A Vidékfejlesztési Minisztérium két korábbi rendeletének módosításával rendelkezik arról, hogy az állattelepeken egy új munkakört kell alapítani: lesz egy ember, aki a baromfik,…..
bazalttufa 2010.11.20 19:43:13
bazalttufa 2010.11.20 21:12:33
@csernaja obca: Olyan a legritkább esetben van, hogy csak plusz idiótaságokkal jár. A EU-s élelmiszer és állat eü szabályozás pl sok szempontból lazított a magyar bürokrácián, ami a termelőknek jó, de van hátulütője is.

Az állatjóléti intézkedéseket sem feltétlenül a bürokraták találják ki, egyszerűen csak Németországban, Angliában olyan erős a zöldlobbi, ami ezt az EU-s egyezkedéseken kihajtja. Példa: egy Magyarországon működő német exportra termelő nyúlgyárról a jól ismert Négy Mancs elterjesztette, hogy a dögök nem látnak napfényt, vagy csak hetente kétszer répát (pontosan nem emlékszem) A lényeg: a német piac összezuhant, 80%-al csökkent a fogyasztás, a tulaj kénytelen volt kinyalni a nyulak seggét (a jogszabályi előírásokon is túl), mert a német fogyasztók kikényszerítették. Ez a német stb. fogyasztói akarat tükröződik ezekben az előírásokban, csak épp nekünk abszurd.
bazalttufa 2010.11.20 23:08:53
@csernaja obca: Igen. Az oroszok világhírűek kiváló üzleti erkölcseikről, arról hogy nem csukják, lövik le a kellemetlen üzleti partnereket, és azokat, akik valamely állami hivatalnoknak tetsző businessben utaznak. Közismert, hogy nem az évi cirka 180milliárd$ olaj és gázbevétel miatt fejlődnek, hiszen pl az orosz autók a legjobbak a világon (gondolom neked is Ladád van). És igen, az orosz multimilliomosok nem mercedessel, vagy x6-al akarnak járni hanem Pulival, esetleg Swiftel fanyalogva. A KGST ehhez a hülye EU-hoz képest maga a földi paradicsom volt, nekem is hiányzik.

1) Nézz utána az állategészségügyi szabályozásnak. Jellemzően lazább, mint 10 éve volt. Pont.
2) 17000 milliárd forintot.
3) A 40 centis kilátót nem az EU építette, nem is kérte, sőt, nem is nézi. Ő azt feltételezi, hogy ha már pénzt ad, azt a saját érdekében a lehető legjobban költi el a helyi önkormányzat. Tehát nyilván ő a hülye, és nem a korrupt, idióta önkormányzat.

Olvass, tájékozódj, mielőtt. Részemről befejeztem.
A készülő jövő évi költségvetés legszembetűnőbb jellegzetessége, hogy az egyensúlyt átmeneti, jelentős részben csupán könyveléstechnikai intézkedések segítségével kívánja elérni. A kiadási tételekről eddig nem sok részlet és elemzés látott napvilágot, így nem…..
bazalttufa 2010.11.16 02:47:28
@evil overlord: Ez azért erős túlzás. Régóta ismerik a természetes monopóliumok problémáit, amire ma már jó egynehány modell kínál életképes megoldást sok esetben. Szabályozott, generált és hatékony versenyhelyzetet (költségplusz, yardstick modellek) ma már a legtöbb közszolgáltatási, természetes monopol piacon meg lehet valósítani. Azok alapján, amit olvastam a témában, ezeknek a legnagyobb buktatója a konkrét helyi szabályozás (a verseny speciális keretrendszere), amit ha ügyesen a saját javukra és kényelmükre tudnak formálni a versenyző cégek, akkor persze jelentősen tudják korlátozni a versenyhelyzetet is, tehát drágább lesz a net, a telefon, a víz, gáz, és ezzel együtt akár rosszabb minőségű is. A nemzetközi szervezetek kiadják, ajánlják a policyket, de a helyi jogszabályalkotás és bürokrácia korrumpált sunyi kis útvesztőit ellenőrizni szinte lehetetlen. Hogy ez így mennyire hatékony-kártékony, vagy érdemes e így csinálni, az megint más kérdés.

Pl A vízszolgáltatás privatizációja, ami azért a tapasztalatok szerint az egyik legneccesebb, Nagy-Britanniában viszonylag jól sikerült, de a fejlődő országokban sokkal több a kudarc. Vagyis ahol az állam jól képviseli az állampolgárai érdekeit, ott működik, ahol nem, ott nem.
bazalttufa 2010.11.16 15:09:05
bazalttufa 2010.11.16 16:38:57
@evil overlord: Egyébként a vízművek privatizációja talán a legnehezebb ügy, tekintve, hogy a minőséget rohadt nehéz mérni. Telekom szektorban sokkal jobban működik.

@Lord_Valdez: Azért a monopol piacon is ismert jelenség a költségek elszabadulása, nem beszélve azokról akiket a monopol árazás, a versenyárazáshoz képest, kizár a piacról. Mihályinak már csak azért sincs igaza pl. az infoszektorban (az emlékezetes Microsoft hozsanna cikke) mert bár látszólag alacsony árazást alkalmaz, az oprendszerek piacán a termékár maga alacsonyabb a learning curve, és az implementáció járulékos költségeinél, ha tehát mindenki windowst használ (ahogy igen) a versenytársak még nulla árazás mellett sem tudnak komolyan betörni a piacra (lásd linux), mert a vásárlók az összköltséggel számolva már rosszabbul járnak(bővebben itt írtam róla: infoeco.blog.hu/2007/04/10/microsoft_is_dead). Mihályi egyszerűen nem ásott elég mélyre ezen a területen, az állításai simán cáfolhatóak.
Üdv! Nyilván te is azért vagy itt, mert a kommentelés joga megszűt a jegkorong.blog.hu-n. A közösségért kár lenne, úgy gondoltam, meg kell adni az esélyt annak, hogy mi, a szurkolók/olvasók találjunk ki valami megoldást, ne hagyjuk veszni az egészet. Felmerült részemről, hogy ide…..
bazalttufa 2010.11.08 20:46:01
@Raon:

Szerintem egyelőre ezt kommentblogot tegye sínre a társaság, majd utána érdemes gondolkodni egy komolyabb projekten. Ill. közben is lehet, csak ne nyelje el az ötletvihar azt, ami már biztos. Egy közösségi oldalt támogatok (elnézve, lenne hozzá humántőke) sőt, szívesen besegítek, de csak átgondoltan érdemes nekiszaladni.
bazalttufa 2010.11.08 22:41:39
@Raon:

Csak annyit akartam mondani, hogy ezt a blogot tisztázzuk le a továbblépés előtt. :)
- ez amúgy nem klónblog, a tartalmak a jegkorongról nincsenek megjelenítve. Ebben a formában ez nemhogy gyengíti, de erősíti (majd) a jegkorong blogot. Meglepne, ha fkapusék tiltakoznának. Jogilag sem problémás, így ezzel , hasonló logikával működik egy rakás komoly nemzetközi és hazai site, mandiner, vagy akár a huffington post is.
- ezzel együtt ez tényleg csak a közösség átmeneti megtartására alkalmas.

Továbblépésre valóban rengeteg lehetőség lenne, a csapatok saját szurkolói blogjainak egybeterelése, pl stb, stb.
bazalttufa 2010.11.08 22:55:25
@Vincenzo90:

Én is ezt olvastam ki a kommentekből. És egyetértek.
Nem hiába vártam a trailer alapján sokat a Blue Bloods című CBS-pilottól, az évad eddigi legjobb network-pilotját kaptam tőle, ami pont olyan volt, mintha egy kiváló klrimiszerző könyvének az első fejezetét láttam volna megelevenedni. Klisés karakterek így is jutottak bele sajnos,…..
  „De fölösleges minden véleményt megvizsgálni, amelyet egyesek a boldogságról alkottak. Hiszen sok olyan dolog ötlik fel a gyermekekben, a betegekben és a gyengeelméjűekben, amelyen egyetlen épeszű ember sem töpreng.” (Arisztotelész: Eudémoszi Etika)   Itt és…..
bazalttufa 2010.10.01 10:11:00
@Dr. Zerge: Kiválóan szórakozom, köszönöm. Pálos T-rend - egyek vagyunk az Úrban és Éterben-
bazalttufa 2010.10.01 11:59:08
@Dr. Zerge: Amennyire én látom, egy félreértéssel hadakozik. Nem a reneszánsz, romantika, de még csak nem is a modern műv. értékei vannak itt konzervatív szemszögből megbicskázva (a kortárs már igen), ez csak a művészek művészeten túli jelentőségének zárójelbe helyezése.

v. még a tökéletes jambus sem politikai, vagy gazdasági kategória.
Érdekes és színvonalas bejegyzés született a Fent és lent blogon legutóbb. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a bejegyzésnek van hozzáadott értéke (nem irónia!), mert valóban neuralgikus pontokra is rávilágít. Ha van olyan műfaj, hogy „konzervativizmus-kritika” (pfuj,…..
bazalttufa 2010.09.30 22:49:30
@Lord_Valdez: A radjobbosoknál sem kedvelem az ilyen utólagos deklarált kormeghatározást (utopista vagy antiutopista). Ez a "velejéig züllött és korrupt", amellett hogy a könyvek és a sajtó alapján nyilván van alapja, kissé viccesen hangzik úgy, hogy elenyésző első, vagy akár másodkézből való információ van róla.

Mondjuk a távolról sem ideális Horthy korszakról pl én nagyapámnak hiszek, akit a protekció is csak a minisztérium ajtajáig juttatott, a felvételt már neki kellett kiharcolnia. Nem állította, hogy ez volt a kizárólagos gyakorlat, de ez volt a jellemző. Ezek szerint pedig, ha protekcionizmus tekintetében is, a mainál korrektebbnek tűnnek az akkori viszonyok.

Úgy általában, az öregben olyan pontos erkölcsi, vagy illembeli iránytűket látok, amit szívesen vennék, hát, még magamon is. Hogy ebből mi a kor, mi a család, öröksége, azt persze nem tudom.
bazalttufa 2010.10.01 09:54:19
@Lord_Valdez: Mindenhol akad. Nem csak Mikszáth, Mark Twain is írt elképesztő panamákról, korrupciós ügyekről. A 19. sz-i amerikai vasútépítés a leírások alapján nem sokkal lehetett különb a hazainál. A egyházi atyafiak hm dévajkodásai sem intézményesített rendszerben mentek. Az egyik faluban inkább, a másikban meg semennyire, ez a paptól és azért a helyi pletykavonaltól is függött.

A velejéig züllött olyan könnyed de felületes ítélkezés, ami egysz. értelmetlen.
Négy Mol Liga-mérkőzés kerül ebben az évben képernyőre a Sport Tv-n: október 5-én 19 órakor a Vasas-FTC, november 2-án 18 órakor a Dab.Docler-HSC Csíkszereda, december 10-én 18 órakor a Miskolc-Dab.Docler találkozókat adják. A sportadó és a szövetség terveiben most is szerepel…..
bazalttufa 2010.09.24 09:02:25
@kerusz:

A közvetítő vonal nem lenne kiváltható ip alapú közvetítéssel? Egy optikai kábel garantáltan alkalmas lenne akár full HD anyag átvitelére is, de megkockáztatom, egy jobb minőségű szimpla kábel is elbírna egy low HD felbontást. Van ennek valami spec akadálya?

Ha ez megoldható lenne, én a közvetítő városi tv-k helyében meggondolnám akár az anyag díjmentes továbbadást a sport Tv nek. Így a sport TV nek megérné a rendszeres adás, és hosszabb távon biztosan erősítené a magyar hoki szurkolói bázisát és az eladhatóságát. 60-80 ezres nézettségű meccsre feltételezem szponzorokat is könnyebb lenne találni.
Mandiner blog Imázsfelszámolás 2010.09.21 18:01:00
  Ezzel a címmel közöl írást a legutóbbi HVG, amely Wermer András vállalkozásait veszi górcső alá. Amolyan hávégés, oknyomozós stílusban. A cikket Rádi Antónia jegyzi. Az apropó? Na, az nincs. Sem egy sikeres projekt, sem egy jól irányzott kampány, még csak nem is egy…..
  Tulajdonképpen minden önmagáért beszél, de azért felhívnánk a figyelmet a hastáncosnőkre, az „eredeti arab gyrososra”, a helyszínre, az előadókra és végül, de nem utolsó sorban a szerencsés időpontválasztásra...
24, betűvel is: huszonnégy, éve csak szemlélői vagyunk a nagy focis seregszemléknek. Akarva-akaratlanul keresünk fogódzkodókat, hogy magyar vonatkozású dolgokat találjunk egy-egy világeseményen. Nem sajnálva időt és energiát, nekiláttunk felkutatni minél több olyan játékost,…..
bazalttufa 2010.07.09 19:17:06
Sokakkal ellentétben nem tartom katasztrófának, hogy érdemi tevékenységet még nem fejtett ki az új kormány. Az azonban már tragikomikus, hogy mennyire félreismeri a Fidesz az ország egy jelentős részét - szerintem többségét. Az érzelmi politizálást nem tudják eladni és jól…..
bazalttufa 2010.07.08 18:38:48
@rockjano_:

Nem is Réthelyi viszi az EÜ reformot. Ez azért feltűnhetett volna már eddig is.
Konzervatórium Drága Gizikénk! 2010.07.06 16:24:00
                         ps: Az akváriumod fölött van egy üres hely a falon. Kitehetnéd, ha már ennyit dolgoztunk rajta.   ..
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
bazalttufa 2010.07.03 17:35:43
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
bazalttufa 2010.07.03 00:14:03
@halareaal:

Ha ezt szándékosan megcsinálod a pókerasztalnál, nincs több leosztásod, az fix. Nekifutásból kizárnak, ha mázlid van. A fociban meg tizenegyes.
(amúgy meg teljesen rossz párhuzam)
bazalttufa 2010.07.03 00:37:01
@halareaal:

Értem a problémát, és szigorúan véve, igen csalás volt. Dehát minden szabálytalanság az és ha egyszer elkövetnek ilyet a pályán, akkor azt azért szankcionálják hogy a játék ezzel együtt is működjön. Lehet azt mondani, hogy a 11-es és a piros itt most nem arányos szankció, mert a pirosnak már semmi hatása, de mégis hol húzod meg a határt? 5 perccel lefújás előtt, 10 perccel?

Ha az esetek 99%-ban ezt elfogadod arányos büntetésnek, akkor itt is el kell, mert nincs jobb megoldás, a benne rejlő igazságtalansággal együtt is.
bazalttufa 2010.07.03 01:00:02
@halareaal:

Te preflop emelnél egy király párral, miközben Rizla szerint ezért csak simán 11-es jár, a kutya meg döbbenten nézi a pálya széléről hogy ez milyen játék.

Lehet hogy neki van igaza :)