Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranyi Gábor

0 bejegyzést írt és 298 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
Aranyi Gábor 2020.12.31 13:13:35
A rövid válasz az, hogy semmi, hiszen a Biblia nem említi a pulykát. Nem is említheti, hiszen a pulyka nem volt ismert madár a bibliai időkben a biblia helyszínein. És ez maga a probléma. Ugyanis amikor a pulyka megjelent Európában a 16. században, amikor is spanyol gyarmatosítók behozták az…..
A magyar őstörténet kérdései a mai napig erősen megosztják a hazai történész-társadalmat: több elmélet (úgynevezett "iskola") létezik ugyanis, melyek mindegyike más megközelítéssel vezeti le, hogy mikor, hogyan és hol formálódtunk néppé, illetve hogyan jutottunk el a Kárpát-medencébe. Róna-Tas…..
A poklot sokan sokféleképpen képzelik, a zsidóság szerint azonban az jelentős mértékben eltér attól a típusú pokoltól amire a legtöbben asszociálnak. Miről is van szó? Ahhoz, hogy a pokol koncepcióját megértsük néhány alapvető dolgot szükséges tisztázni. Korábbi írásaimban kifejtettem (ITT és ITT),…..
A Nemzeti Várprogram keretén belül 2020-ra felújítják a nagyvázsonyi Kinizsi Várat. Mi még most jártunk ott először és ezek szerint ebben az állapotában utoljára. Kinizsi Pál legendás életének története már most is körbelengi a várat, de a megújuló kiállítás a tervek szerint még nagyobb hangsúlyt…..
Aranyi Gábor 2019.05.24 09:04:24
A görögök pont most döntöttek a templomcella visszaépítéséről: index.hu/kultur/2019/05/10/athen_akropolisz_parthenon/

Az pedig kész szerencse, hogy a derék franciák magasról tettek az Athéni Chartára, mert akkor Carcassone sem létezhetne: en.wikipedia.org/wiki/Carcassonne

Diósgyőr TELJESEN vissza fog épülni, egy szó nem igaz abból, h."díszletek takarnák az értékes részeket". Egert is vissza fogják építeni, amennyire lehet. Nagyvázsonyt stb.

(Értem én, hogy nektek a ZSINAGÓGÁK visszaépítésével miért nincs semmi bajotok, a NEMZETI nagyság "visszaépítésével" meg miért van, de pont lexarom. )
Hétfőn körbekordonozták a Városligetben a leendő Magyar Zene Háza területét, a Ligetvédőket kitették táborukból, és bejelentett demonstrációs területükről. Várhatóan hamarosan fakivágás és építkezés kezdődik. Mi is a gond az építkezéssel? 1. A legalapvetőbb baj, hogy a Magyar Zene Házának semmi…..
Aranyi Gábor 2018.09.01 17:57:59
@Aranyi Gábor: Bocs, ez lemaradt: az LMP-nek nincs helye a MAGYAR politikai palettán.
Magyarázó levelet adott ki a Hittani Kongregáció a világ püspökei számára, amelyben a Kongregáció prefektusa, Luis Ladaria bíboros, az átírt KEK 2267 pontban közölt tanítás folytonosságát próbálja bizonygatni az Egyház eddigi tanítóhivatali megnyilatkozásaival. [A levél magyar nyelvű fordítását nem…..
Aranyi Gábor 2018.08.05 04:30:30
@-JzK-: Mivel semmilyen isten nem létezik, indifferens, hogy melyik nemlétező isten melyik vélt szócsövén mi dől ki... A majomnak 48 kromoszómája van, az embernek 46, a leghosszabb a 2. sz. A kromoszómákn ak jól látható eleje-közepe vége van; az is jól látható, hogy a 2. sz. két, végénél összetapadt "majomi" kromoszómából áll.
A magyar kormány elvesztette a kvótapert az Európai Unióval szemben. A vereséggel minden bizonnyal számoltak, sőt nem lenne meglepő az sem, hogy kifejezetten betervezték előre. A Fidesznek úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. A migránsvonat épp lassulóban van, a hisztériakeltés ugyan elérte…..
Aranyi Gábor 2017.09.08 08:40:41
@The Ghost Wolf: Hazaáruló polgártársam, talán tudsz arról, hogy az uniós - végső soron fegyverrel történő - határvédelem elsősorban a határországok feladata. Sem az Unió, sem a tagállomok területére senki nem léphet iratok nélkül, különösen nem 1. olyan helyről, amellyel hadban állunk, 2. olyan államvallású helyről, ami a "mi" zsidó-keresztény/ateista hitünket-meggyőződésünket KIIRTANDÓNAK, de legalábbis ALÁVETENDŐNEK deklarálja, a kis- és nagykorú nők szaxualitást is magába foglaló önrendelkezését, egyenjogúságát pedig tagadja.
Meg kéne kérdezni keeeeeedves muszlim (fele)barátaitokat, hogy EZT miért ism akarják, ŐK miért gyűlölnek minket ennyire, hogy pusztán állítólagos keresztény voltunk miatt közénk hajtanak karácsonykor, ledöfnek templomból jövet, felrobbantanak-legéppisztolyoznak rock-koncerten stb. Ki is akkor a gyűlölet karmestere? Nem a "radikális (SZALAFITA) iszlám" hitszónok? Aki a házasságtörő nők megkövezését kötelezőnek tartja? B@szod, te európai és magyar vagy???
Dublin szerint papírok nélkül nem lehet bejönni az Unióba, Schengen szerint meg a schengeni övezetbe, vízum is kell. A genfi Konvenció értelmében a menekült KÖTELES megállni az első biztonságos országban. Rohaggyámeg, Haititól, Bangladestől, Szíriától TALÁN nem a legelső biztonságos ország vagyunk... A Konvenció értelmében háború, elemi csapás miatt a tömeges, iratok nélküli berongyolás önmagában nem büntetendő. Hol is van háború, elemi csapás a bennünket körülvevő országokban???
Az összes katonai-biztonságpolitikai elemző-szakértő egyöntetűen állítja, hogy hadüzenet nélküli, aszimmetrikus, hibrid háborúban állunk, az ellenségre még csak a hadijog sem érvényes, hiszen hadüzenet nélkül jön, 90 %-ban életerős, katonakorú/katonaviselt/KIKÉPZETT muszlim férfi személyében. (A muszlim vallás TILTJA, hogy a nőt, gyereket, öreget, a családját hátrahagyja, azok védelméről köteles gondoskodni!!!!!)
A 22 000 kötvényes közül 20 000 kínai, 1500 orosz, akik személyükben illetve családtagjaik részére letelepedési/tartózkodási engedélyt kaptak - egyikre sem jellemző a családonként háromnál több gyerek... Nekem a nálam idősebb kínai professzor asszonytisztelete jeléül meghajol, az orosz pedig fülig érő szájjal nyugtázza, hogy még értem az ő anyanyelvét. Nem gyűlölködnek - dolgoznak, üzletelnek, könnyebben mennek nyugatra, mint "amúgy". Nem akarnak megtéríteni, nem akarják se nőmet, se házamat, se egyéb vagyonomat (még a karórámat sem.... Höhöhö....).
Szerintem sürgősen keress magadnak egy befogadó országot, vagy húzzál vissza közel-keleti őseid rablott földjére... Itt még legalább két cikluson keresztül Fidesz-kormány lesz, csak az a kérdés, hogy a többség a 2/3 és a 4/5 között hol helyezkedik el számszakilag... A plakátkampányokat viszont tökéletesen fölöslegesnek tartom. Akit érdekel a politika, az tud tájékozódni, akit nem, az nem a plakátokról fog - sokkal inkább talán arról, amit lépten-nyomon TAPASZTAL: az ország épül, az emberek gyarapodnak, viszonylagos rend és nyugalom van..
Azt hiszed, nehéz kérdés? Nem az. A helyzet mai állása szerint a válasz egyértelmű. Az is tuti, hogy a jövő évi választásnak - hála az ellenzéki pártok önző és minősíthetetlen működésének - egy nagy vesztese lesz: a VÁLASZTÓ! Jelenleg ugyanis a helyzet a következő: van egy olyan új akadálypálya,…..
Aranyi Gábor 2017.08.15 11:45:40
@Frady Endre: A Fidesz A RÉGI választási törvény alapján nyert először 2/3-dal. Egyébként miről álmodoztok, agyhalottak? A kvótanépszavazáskor a 2,2 millás törzsszavazóbázishoz jött még jobbról 1,1 milla. A biztos pártválasztók között 40 fölött áll. az összlakosság körében egyedül van egyharmada, míg az összes többi "ellenzékinek" szintén ennyi, de nem gondolod, hogy BÁRMIBEN meg tudna a coci meg a Rabbik egyezni? És ÁDER kapitány miért bízná meg ormányalakítássasl a cocikat, mikor 5-10 %-on állnak, a Fidesznek meg egymagának az a kérdés, hogy 2/3-a lesz, vagy 4/5-e?!! Szánalmas Simicska-csicskák vagytok. De jön még sorosra úthenger...
Aranyi Gábor 2017.08.15 11:51:21
@odamondó: Igen, és nekem, mint birkának krva jól jön a társasházi 300 ezer rezsócsöki per év, a HAVI 10 E rezsócsöki, a 200 %-os ped. bér, a 0-2 %-os infláció a Bokrosodott Lalllyosch-féle 35 % + szuperbruttó helyett. Egyébként a fogatlan nőági felmenőd a birka, nekem egyetlen pap, egyetlen párttitkár nem próbálta meg előírni soha, hogy kire és miért szavazzak. AZ EGÉSZ ballibretard banda migrinceznin akar, én meg kerítést - bár személy szerint AZONNAL lövettem volna, amint László Petra felé megindult a meccszünetben uszkve 35 kurdot legyilkoltatott an-nuszrás futballedző, de a Vezérkos úgy tűnik, nálam is birkább...
Aranyi Gábor 2017.08.15 11:58:29
@odamondó: Az ország hasít. Mi bajod a kormánnyal?
Hogy teljesen megértsük a minket körülvevő univerzumot, fárasztó feladatnak tűnik. Bár sok kérdésre választ találtunk már – miért esik le az alma a fáról? hogyan keringenek a bolygók a Nap körül? miért látjuk kéknek az eget? – mégis ahhoz, hogy megismerjük a világegyetem összes titkát, garantáltan…..
Aranyi Gábor 2016.05.24 17:33:06
@Szalahaddin: Nem megy szembe. A világ "ilyen". Az összetartozó párok között nem "terjed" az információ, így fel sem merül a terjedés adott közegben max. sebessége, ami a világűrben cca. a fénysebesség. Volt egy emlékezetes kísérlet: a fotonpárt (nyalábot) szétszedték, és külön úton zavarták az ernyőre, Ha az egyiket késleltették, akkor interferencia-kép volt látható. Megtették, hogy a késleltetést a foton áthaladása UTÁN, mintegy "mögötte" szüntették meg - ennek ellenére az interferencia elmaradt, mintha eleve nem is lett volna ott a késleltető útakadály.
Aranyi Gábor 2017.05.31 23:19:31
@MEDVE1978: Nem mond ellent. Elvileg lehet a mostaninál korábbi időbe visszamenni, de a kauzalitás nem változik. Nem ölheted meg a saját köbükidet, mert más valóságvonalra kerülsz... Pontosabban: nem hagyhatod el a sajátodat, bármilyen koordinátákra mégy is...
"A szovjet hidroelektronika büszkesége" - így hívták a világviszonylatban is hatalmasnak számító Szajano-susenszkojei vízerőművet. Míg egy napon el nem szabadult a pokol: az egyik aggregátor meghibásodása miatt a berendezés 920 tonnás teteje lerepült és elementáris erővel zúdult be a víz a…..
Aranyi Gábor 2017.04.25 07:58:10
@elemes: 1. Csernobil elavult tip. volt, DE: 2. tudatosan, szándékosan "kísérleti jelleggel" valami HAT szabályt, előírást szegtek meg. Paks 2 a létező legkorszerűbb izé lesz.
  Legfeljebb szavakban Számos olyan ok van, amiért a kormányzatunk megszállott támogatóit nem tudnám kereszténynek nevezni. Szavakban ugyan kereszténynek mondják magukat, sőt mi több a keresztény Európa élharcosainak, a tetteik mégis alapvetően sértenek olyan értékeket, amelyek Jézus tanításainak…..
A radioaktív hulladék végleges elhelyezését nem lehet megoldani. Ez pedig a környezetvédelmi engedély feltétele. A hatóság mégis megadja az engedélyt. De hogyan és miért? A Mindentudás Kormányhivatala. Kép forrása: google streetview..
  Bayer Zsolt, az udvari nyalonc újfent bepöccent, látván a CEU mellett demonstráló fiatalok ezreit a nagy budapesti éjszakában.   Mondanivalójának lényege szösszenetének végén van, egy kicsit sem burkolt fenyegetés formájában:   Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és…..
Aranyi Gábor 2017.04.13 21:19:46
@teéjesenmindegy: Nem Tyson. Kétkezi (építő)tábortúlélő. Egyszer kapok gyomorideget és lehányom, no AZT nem fogja túlélni.
Aranyi Gábor 2017.04.13 21:38:33
@Paróczai: A párhuzam sajnos erős: Badfing "barátunk" kimondottan ezért jött ide hogy majdan Pestből Majdant csináljon, McKáin és Georg Nácikollaboráns Soros /Barakk O'Blama nagyobb diCEUségére.
 Közeledik a 2018-as választás, és már most látszik, sokkal izgibb lesz a verseny a második helyért, mint anno 14-ben volt. A szokásos barátaink is tudnak még újat hozni a porondra, de még izgalmasabb az új arcok. A Momentum sikeres nemzetiálom-szaggatása után úgy tűnik…..
Aranyi Gábor 2017.03.20 08:03:44
Sötét-Győr fejét az előtt kellett VONA beleverni apcikája íróasztalába, mikor kitalálta Haris Éva nénivel és Mécs Imi bácsival a Nomen Tumot, hogy 100 évre elcsessze annak a MAGYAR olimpiának még csak a lehetőségét is, amit a lakosságarányos éremtábla igen előkelő helyezettjeként 1920 óta megérdemeltünk volna, és amit minden párt minden képviselője helyeselt - kivéve Pi-Csárdi és Gy. Náczi képviselőket. (Akiknek a fejét egymáshoz kéne verdesni tiki-taki golyóként.) A Lompos Más Parasztja paralel gyűjtött velük, és paralel akarja megfúrni Paks II-t. Nem fog menni. Nincs koalás kényszar, a kérdés csupán az, hogy Orr bán effendhy helyből 4/5-öt szerez, és csak 2022-ben 2/3-ot, vagy fordítva, esetleg mind a kétszer 2/3... A Nomen Tuum pofátlan rózsadombi ki- és eltartottak bandája. Pont. Ugyanúgy sztárolják őket, mint az Ádokzoli CD-jét... (Csak zárójelben: A Nomen Tum után párttá alakult Gémesgyuri és Pumukli is... Orr bán pedig kér egy kávét...) Még gyengébbek kedvéért: 1990-ben kicsit más a helyzet, mint 30 évvel később... Aki akkor fiatal Orbánnak látszott, az már nem annyira fiatal, és korántsem biztos, hogy 2018-ban fiatal Orbánra van szükség - sokkal inkább tapasztalt, öreg rókára, aki azért még emlékszik fiatalabb éveire..., akit kezdenek respektálni a Százholdas Pagonyban, mert olyat mart a teuton nőstényfarkas valagába, hogy azóta is egyfolytában sikítófrász van rajta, ha csak a nevét kiejtik előtte... Már csak Medve elvtárs fogadóbeli antrée-ját várom: "Kinek nem tetszik még Orbán migránspolitikája?"
Március 15-én Orbán beszédet mond a Nemzeti Múzeumnál a lengyel vendégmunkásainak, így az Együtt újfent meghirdette, hogy ott lesznek ők is, kifütyülni a miniszterelnököt.  UPDATE: Lehet, hogy a lengyelek is inkább fütyülni fognak ezúttal :-)  Nem azért kénytelenek ehhez az eszközhöz folyamodni,…..
Aranyi Gábor 2017.03.10 14:05:15
@Frady Endre: Jogában áll hallgatni. Úgyhogy: KUSS!
Konkrétan akár 18 ezer forintnyi veszteséged is lehet, ha véletlenül egy 20 ezrest rántasz elő a kisebb címlet helyett. Mondhatnánk, hogy alapos tanulmányozással és nyugodt körülmények között számos eltérés felfedezhető a bankók között, azonban a színárnyalatok hasonlósága korlátozott fényviszonyok…..
A minap jött egy levél, szerzője azt írta, hogy - kisebb bérleti díj elmaradás miatt - szerinte jogszerűtlenül akarja az utcára tenni őt a lakást kiadó tulajdonos. Viszont csak szóban fenyegette meg, papír nem született róla. Megkérdeztük jogi szakértőnket, mi ilyenkor a helyzet, íme a válasz...
Azt megállapíthatjuk, hogy minden magyar örült, hogy idén egy újabb magyar film kapott szobrot az Oscar-díj átadón, ez nem vitás. Azonban ahogy téma lett a rövidfilm a különböző fórumokon a vélemények már megoszlanak arról, hogy a "Mindenki" az vajon egy jó film avagy nem. Egyesek szerint zseniális…..