Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quitz

216 bejegyzést írt és 664 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
quitz 2015.12.27 00:53:52
@jotunder: Ez a REF elég elnagyolt, de gondolom ezt is régóta öntözik, mint a füvet, és a gyakorlatban működik. Én már jó régen kicsekkoltam ebből a hazai akadémiai életből. Pont azért, mert belterjes, fejlődésképtelen, kontraszelektív, és nem lehet belőle megélni. Életem legjobb döntése volt. Érdemes erről az egészről beszélni. Hogy a 80-as években fontos menedékként működő egyetemek hogyan váltak irreleváns papírgyárakká. De nem vezet messzire, ha a bogárlászló féle bolondokkal és a papírhamisító nógrádigyörgyökkel tárgyaljuk együtt a problémát.
quitz 2015.12.27 01:18:28
@capacete: bocs, nem láttam, hogy írtál. Nem tudok egyet sem megnevezni. Gondolom nincsen. Mint ahogy az egyetemi tanári kar jórészének nincs nemzetközi publikációs tevékenysége. De mint azt már jótündérnek leírtam a cikkben tudományos publikációk hiányáról volt szó, nem pedig nemzetközileg jegyzett munkáról. Sajnos a magyar akadémiai élet tele van olyanokkal is, akiknek még hazai nem referált folyóiratban sem jelennek meg cikkei, nem hogy külföldi referáltban. Amit én ebben a cikkben kifogásolok, hogy egy nagyon is jogos felvetés alátámasztásaként összemos egy igen unalmas, de a hazai viszonyok között tudományos értéke szerint átlagos, de elég becsületes egyetemi oktató (Horányi) teljesítményét futóbolondokéval. Horányi persze illusztráció, de nem volt köze ehhez a dolgozathoz, mint ahogy már ehhez a doktori iskolához sincsen. Az a baj, hgoy egy fontos kérdés komoly tárgyalása lesz lehetetlen, ha elsiklunk ilyen tények felett, és egy keresztény értelmiségi szervezet elnökségi tagságának felidézése kapcsolatot sugall az angyal-ember kommunikációról szóló doktori disszertáció között. Na, pax et caritas! Mentem aludni.
Két eszméletlenül COOL nagylemez 8 hónap alatt??? Mit tolnak ezek az emberek??? Valamit biztos, mert ezt a tempót máshogy nem lehet bírni! És ami a legdurvább, hogy a garázspunk magyarországi kúltartói nem gondolkoznak a leálláson, hanem folyamatosan a következő őrületes COOL…..
Láttatok már festményt hokimeccsről? Én igen. Washingtonban a National Portrait Gallery-ben. Van egy külön részleg a kortárs popkultúra ikonjairól festett képeknek, ezen beül pedig egy rész a sportolóknak. Itt van egy szép kép Brett Hullról, és egy másik, amin Larry Birddel…..
Bodicsek Hokiláz, második kör 2014.01.21 09:35:00
Drága jó Laci szólt, hogy éppen egy éve nem írok semmit ide a Bodicsekre. Így igaz, pedig mostanában egyre többet jár a blog az eszemben. Váltottam munkát, neveltem gyereket, iskolát keresünk, elköltöztünk, felújítottunk, beszálltam egy rádióműsorba a Tilos Rádióban. Időm…..
quitz 2014.01.22 16:57:26
@stero: Nicsak, szevassz! Neked mi a kifogásod a tetszhalott NYR blogra? :)
quitz 2014.01.22 16:58:18
@Kinga Márton: Csak magamat neveztem középkorúnak, a többiek csitrik és suhancok.
quitz 2014.01.22 17:00:47
@Raon: kösz!
Bodicsek Szaggat, de megy 2013.01.20 22:15:27
Úgy felállt ez az új szezon, mintha hónapokig tervezgették volna az indulását. Talán egyedül a technológiai háttér döcög. Szegény Máté és Spiller egy olyan adást közvetítettek, ami akadozott. Hiába a HD, ha néha kimerevedik a kép, és valami miatt egy gól is lemaradt. Alig…..
Bodicsek Visszatér az NHL 2013.01.19 16:39:52
A legutóbbi bejegyzést akkor írtam, amikor kiderült, hogy nem kezdődik el a 2012/13-as NHL szezon. Fél év bénázás után január 19-én elindul a csonka szezon. Már mindenki elmondta, hogy a szurkolók vesztettek igazán sokat. Azt is, hogy jobb szervezéssel elkerülhető lett volna az…..
Bodicsek Mi lesz, ha nem lesz NHL? 2012.09.06 01:08:14
Egyre inkább úgy néz ki, hogy az idei NHL szezon elmarad. A játékosok és a tulajdonosok nem tudnak zöld ágra vergődni egymással. De miért is kell kollektív egyezség? Mi ez, kommunizmus? Ki a hülye? És mi lesz velünk, szegény nézőkkel? Úgy néz ki, hogy ha szeptember 15-éig…..
Bodicsek Kóma 2012.09.17 01:24:14
Vasárnap beköszöntött az NHL lockout. Nem indul el az idény októberben, és elég valószínű, hogy később sem. A Bovada sportfogadási oldal 4 a 7-hez fogadja, hogy még Winter Classic sem lesz. Nem született meg időben a jövedelmek elosztását szabályozó kollektív szerződés a…..
Bodicsek Adásszünet 2012.09.17 00:53:30
Amikor tavaly kiderült, hogy nem lesz NHL kövzetítés Európában, írtam ide egy cikket, amit Péter Szabina Adásszünet című képével illusztráltam. Pár napja az Arc plakátkiállításon szembe találtam magam a kép óriásplakát változatával. Eszembe jutott, hogy tavaly még csak a…..
Bodicsek Nyomozzunk! 2012.03.23 16:16:00
Nem, még mindig nincs semmi mondanivalóm sajnos. Csak egy kérdésem. Milyen magyar jégkorong mérkőzés lehet ezen az 1969-es amatőr felvételen?  A Super8.hu amatőr filmjei között találtam. ..
Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy mindenhol ment az elméleti…..
Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes…..
Bodicsek Kávézaccból jósolni 2011.10.04 08:28:00
A szezon kezdetén midig végigolvasom a szezon jóslatait. Nagyon jó móka. És még a valósághoz is van egy köze. Ha elméleti sport lenne a jégkorong, akkor mindig meg lehetne mondani, hogy hogyan sikerültek az igazolások, megvan-e a kémia az egyes sorokban. Jól sikerült-e gazdálkodni…..
Bodicsek Idén nincs NHL 2K játék 2011.09.14 15:00:00
Hosszas találgatás után már nyilvános, hogy nem lesz NHL 2K12. Nincs nagy meglepetés, egy ideig korábban jelent meg, mint az aktuális EA jégkorong játék, tavaly már később, most meg sehogy. Hiányozni fog, de nem a tavalyi. Egy jó ideje csak arra volt jó a 2K Games hoki játéka,…..
Egy hónap múlva indul az NHL 2011-12-es szezonja. Mivel lehetne jobban elütni az időt, mint az elmúlt szezon legszebb góljaival?  Természetesen minden ilyen válogatás szubjektív. Szerintem legalább öt másik ilyen válogatást össze lehetne rakni. Ez azért itt eléggé…..
Bodicsek Katasztrófa után 2011.09.07 22:50:00
Kemény hónapok vannak a hokis társadalom mögött. A nyár elsősorban a halálhírekről szólt. Most meg egy egész elit csapatot törölt ki egy repülőgép szerencsétlenség. A hokit azért is szeretem, mert a kemény és nemes küzdelemben a nagy csattanások után felkelnek a játékosok.…..
Holéczy Roger befejezte pályafutását  2011.08.29. 17:28 F. Kapus..
quitz 2011.08.29 22:58:31
Izzik a csarnok, ég Budapest  2011.08.26. 12:47 quitz..
quitz 2011.08.26 20:31:15
@vaze: Budapesttel kapcsolatban igazad van. A lokálpatriotizmus részben a beköltözők miatt lehetetlen, részben meg a méret miatt. Túl nagy ez a város, és ahhoz képest nem elég gazdag, hogy sokszínű legyen városrészenként. Termékként sosem fog csak a jó marketingtől működni a dolog, viszont nem is dől be szükségszerűen. Ha megérzik, hogy mire van szükségük a derék pestieknek, mi az, amivel nem csak kifejezhetik, hanem szebbé is varázsolhatják a kutyaszaros utcájukat, akkor tartós lehet a boldogság.
A kisvárosok csapatsport sikerei nem csak eredményei a lokálpatriotizmusnak, hanem eredői is. Ne mondjátok, hogy Körmenden, Debrecenben, Dunaújvárosban sokkal jobb élni, mint Pesten, vagy Orosházán! Klasszabbak a bulik, a nők, a haverok? Áh! Ugyan az a nyomor és öröm mindenhol, csak más mixben. Most hogy belegondolok, magyarországon a sport, a szurkolás mindig összekötődött az elnyomással. A lelátó mindig jó hely volt ahhoz, hogy ne érezzük annyira szarul magunkat.

Köszönöm a sok színvonalas kommentet! A cél az volt, hogy elinduljon valamiféle beszélgetés a problémáról.
quitz 2011.08.29 16:58:46
@kerusz: Most úgy néz ki, hogy van 1,5 kirakat csapat, alatta meg van egy bajnokság, ami próbál úgy kinézni, mint A bajnokság. Tele van ifikkel, nem túl szerencsés karriervezetésű külföldiekkel. Én annak örülnék, ha a jelenlegi bajnokságunk vagy bajnokságaink fölé lehetne tolni mondjuk két csapatot.
Mi folyik Budapesten? – erre a kérdésre keresi a választ szubjektív-lendületes írásában rendszeres vendégszerzőnk. Kell-e jó jégkorong a fővárosnak? Lenne-e értelme létrehozni a Budapesti Pingvinek csapatát? Fontos felvetések fogalmazódnak meg tovább után. Nem mindegy,…..
  Egy hete jelent meg a Jégkorong blogon az alábbi cikkem. Indulatból született, aztán a szerkesztőknek hála elemzősebbé vált. A probléma valós, akármilyen eszközökkel is látunk neki a feldolgozásához. Ezt mutatja az is, hogy nagyon sok hozzászólás érkezett a…..
no emisszió Tahók a tavon 2011.07.15 08:23:36
Szép és ritka példája a természet - és saját nyugalmunk - konszenzusos védelmének az, ahogy a Balatonon tiltják a motorcsónakok közlekedését. Szép és ritka eset az, hogy két fontos és befolyásos döntéshozó, Siófok és Balatonfüred polgármesterei (Balázs Árpád és Bóka…..
Bodicsek Kariya búcsúzik 2011.07.01 21:32:00
Paul Kariya 15 aktív és egy agyrázkódás miatt kihagyott NHL szezon után felhagy a profi jégkoronggal.     Kariya japán származású kanadai balszélső a héten bejelentette, hogy befejezte profi pályafutását. Már egy éve nem lépett jégre egy súlyos agyrázkódás miatt,…..
Bodicsek Sztárgázsi 2011.06.27 08:49:00
Robert DeNiro Bronxi mese című filmjének egyik jelenetében a helyi gengszter a patronált kiskölyöknek azt tanítja, hogy ne válasszon sportolót példaképnek. "Biztosan nem fogja kifizetni apád helyett a villanyszámlát, ha bajba kerültök" - valahogy így a gengszter. A…..