Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabuschka

195 bejegyzést írt és 699 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frankfurti mesék the end 2019.06.20 13:09:18
Az a szenvedés, agyalás, gondolkodás, amit az elmúlt évben rendeztem a blogjaim körül a mai nappal ért be, mert végre pontok teszek néhány dolog végére. És arra gondoltam, hogy megosztom veletek itt mire jutottam. Milyen változásokat fogok bevezetni az online életemben. 1. Lezárom a Frankfurti…..
Számos jó tulajdonsága mellett, az egyik kiemelkedő tehetsége kedves férjemnek az egy órányi utazásra található meseszép kastélyok felkutatása (alább részletezve negédes kedvességem oka), és oda azon nyomban egy spontán kirándulás leszervezése. (Értsd: ő foglalja a stadtmobil-t, én intézzem a…..
gabuschka 2019.04.29 16:23:42
@APMKZS: Örülök, hogy tetszett! :-) Hát összetett a miértje, lehet írok majd róla egy posztot, főleg ha eldől, hogy mi lesz.
Heti Baba 22. Baba-mama torna 2018.12.28 09:16:01
Az első dolog amelyet megtanultam anyaként, az a feladataim két csoportra osztása, nevezetesen a gyerekkel és a gyerek nélkül végezhető tennivalók listája. Mivel Logan a születése óta keveset alszik, azt nagyrészt éjszaka teszi (ami persze nem baj), így napközben folyamatos szórakoztatást kíván.…..
gabuschka 2018.12.29 22:20:49
@Évi1987: Köszönöm, aranyos vagy! Jönnek az írások, remélem, hogy egyre több időm lesz. :-)
Itt találsz meg minden info-t az edzős videókról, most év végi akciók is vannak:
matenoemi.hu/shop/
gabuschka 2019.01.05 15:33:08
@Orsheka: Na az aztán a nehezítő súly. :-)
Ott marad, de ha nem éppen filmet forgat, akkor ilyenkor addig kiabál, amíg nem segítek neki a helyváltoztatásban. :-D De igen, már gondoltam rá, hogyha rájön, hogy ő is tud mozogni, akkor aztán készülhetek.
Jönnek még bejegyzések, egy legalábbis biztosan.
Heti Baba 20. Logan születése 2018.08.10 15:13:34
Ma arról fogok mesélni, hogy milyen az élet a párhuzamos univerzumban, ahova július 19-én, egyébként 2018-ban, hajnalban közel egy órával éjfél után léptünk át. Az új világunk fényes csillaga és középpontja kicsi fiúnk, akinek aznap hajnalban, a frankfurti Bürgerhospital szülészetén rákerültünk a…..
gabuschka 2018.08.16 18:02:28
@Orsheka: Köszönöm! Igen, imádom a kicsit, úgyhogy megérte. Meg az a jó, hogy amikor az ember benne van, már végig kell csinálni. :-)
gabuschka 2018.08.16 18:04:31
@Naschkatze (Mostindien / CH): Mikor kerülsz sorra? Remélem jó élmény lesz neked is! Nem volt rossz élmény, csak nem egyszerű. Igen, a Wolverine az ismert, de legalább ismerik a nevet az emberek. :-) Ja és igen, én is örülök, hogy nem vágott magának kijáratot, bár mondjuk még nem is akart kijönni.
gabuschka 2019.01.05 15:29:07
@Naschkatze (Mostindien / CH): Remélem sikerrel jártok a specialistánál! :-)

@sellőlány: Ezt én is csinálom, sajnos nem megy minden nap, de pár hetente felírom mik történtek. Szeretném az első évben írni neki.
  "Mozgalmas egy hónap van mögöttünk, nagyjából egy hónapja ilyenkor a szülés után pár órával csodáltam a kórházi tologatós lavórban Logant, hogy nahát, ő az én kisfiam. A szülés után két éjszakát maradtunk a kórházban. Az ott-tartózkodás legnagyobb előnye egyben hátránya az volt, hogy a…..
A legutolsó írás óta eltelt közel 10 nap, azt hittem hogy ma már a szülésemről fogok itt regélni és nem gasztro bejegyzéssel jelentkezem. De Csimpi máshogy gondolja, a kis huncut jól elvan bent. Miután 9 hónapig folyamatosan ijesztgetett, vagyis nem mindig ő, hanem a saját testem is, az elmúlt 4…..
Pénteken, július 6-án úgy ébredtem, hogy én ma vlogolni fogok, mint a kicsik* és felveszem mit csinálok aznap. Azért nem mentem bele a mindennapi szertartásaim dokumentálásába részletesen, nem lesz #oversharing meg #toomuchinfo, szóval a fogamat nem a telefonnal az arcomban mostam meg. Helyette…..
gabuschka 2018.07.11 23:16:31
@sellőlány: Egy tekercs vegán "sajtból". Hát olyan íze volt, amilyennek hangzik. :-D
  A kép a pénteki strandolásról, 39+7 napos terhesen. Ez egy több részletben megírt poszt, ez az első, június 26-ról.: Ez most egy olyan írás lesz, amelyet vagy befejezek, vagy sem. Ez pedig egy felesleges információ volt, mert a kettőből úgyis csak az egyiket tudnátok meg. Egyébként…..
gabuschka 2018.07.05 13:16:54
@sellőlány: Aranyos tőled, köszönöm, hogy gondolsz ránk. :-) Biztos sokkoló lesz a találkozás, kíváncsi vagyok milyen érzés lesz először megfogni. :-)

@.Petya.: Milyen kedves tőled, hogy itt is írtál, és köszönöm a jó kívánságot! :-) És tudom, néha egy novellányi poszttal kompenzálom, ha nem írtam már egy ideje. :-D
Háromnegyed tízkor ébredtem a zavartalan csöndre. Tökéletes éjszaka volt, a férjem nem horkolt, nekem csak egyszer kellett pisilnem, nem hallottam a madarak hajnali öt órás koncertjét sem, amikor már automatikusan kelek fel és zárom be az ablakot. Az egy hete tartó felújítás is szünetelt valamiért,…..
gabuschka 2018.07.03 19:35:15
@Orsheka: érdekes, válaszoltam a kommentedre, de nem jelent meg. Egyébként én mindig remélem, hogy az enyém nem lesz olyan mint egyesek gyerekei.
gabuschka 2018.07.05 13:07:38
@Orsheka: Igen furcsa most a kommentezés, meg azt is látom, hogy az előző kommentem fele nem is jelent meg. :-) Szóval mint minden anya, én is remélem, hogy az én gyerekem egy kis szófogadó, cuki, a mamáját mindig imádó kis falat lesz. :-D
Brazíliáról általában a sablonok jutnak az ember eszébe, Rio, tengerpart, (pláne most, a világbajnokság idején a) foci – pedig a dél-amerikai ország ennél sokkal több és másabb. Ezt is megmutatja öt magyar barátnő (plusz persze a szerző) beszélgetésén keresztül Tünde, aki…..
gabuschka 2018.06.28 21:01:27
@fhansziafilm: Szia nekem nagyon tetszett, magyarul is és portugálul is, olyan kellemes a hangod, hogy majdnem elaludtam rá. :-D A férjemnek is megmutattam, hogy milyen cool, hogy portugálul vlogolsz, mondta, hogy mennyire jól beszélsz (ő Brazil). Fel is iratkoztam a csatornádra, megnézem az interjúkat is. Köszi @Határátkelő, hogy bemutattad Tündét, érdekes újdonság! :-)
Heti Baba 16. Az utolsó hetek 2018.06.04 14:27:17
 Az elmúlt napokban rám jött megint, hogy szívesen írnék erre a blogra is, így egy rövid gondolkodás után, a korábbi kirohanásom ellenére megbeszéltem magammal, hogy miért is ne írjak, hogyha szeretnék. Ez a jó a terhességben, hogy az ember ráfoghat a hormonokra szinten mindent, a…..
gabuschka 2018.06.07 11:46:21
@Enikő Menczel: Elkezdtem nagyon sokat olvasni a témában, és igazából minél többet tudok, annál egyszerűbbnek tűnik az egész. Ezt a linket most találtam magyarul, sok minden le van benne írva. www.okolurko.hu/peluskodex

Rákerestem német oldalakon is, ott is találtam hasznos blogot és webshopot. Elsőre nagy kiadás, mert olyan 500 euró a csomag, de mindenhol azt írják, hogy mire vége a pelusos időszaknak, addigra eldobhatósból kétszer-háromszor annyit fizet ki az ember. De nekem inkább a környezetre gyakorolt hatása miatt lenne érdekes. Szerintem én ezzel indítok majd, és még mindig válthatok eldobhatóra, ha nem jönne be.
gabuschka 2018.06.15 11:40:35
@sellőlány: Az lesz, de sikerült túlinformálnom magam, lehet nem kellett volna egy nap alatt 4 videótréninget végig néznem, mert most golyózik a szemem, ha a mosható pelenka/Stoffwindeln szó megjelenik előttem. :-) Jövő héten veszek majd 1-2 típust, de csak próbának, és ha jó, akkor belevágok. A szomszéd pont tegnap dobta ki a pelenka kukájából a szerintem heti adag kakis pelenkát, mert ahogy felnyitottam a fedelét majdnem rosszul lettem a szagtól. Akkor megint éreztem, hogy motiválva vagyok a moshatóra, nem akarom a kakát kerülgetni a lakásban, majd a kerti kukában.

@Hmfc: Tocsogós rántotthúsos szendvics. :-D Ez jó!! Lehet, hogy majd ugrasztom a férjem amikor végeztünk, hogy hozzon valami normális kaját, én sem gondolom, hogy a mogyorótól majd jóllakom, de a szendvicset nehéz előre becsomagolni a táskámba. Köszönöm a tippet is az olajjal, biztos hasznos lesz, senki nem akar erőlködni egy szülés után.. :-)

@Naschkatze (Mostindien / CH): Mióta írtam egy kicsit megemberelte magát, remélem így is marad. Csodálkoztam is, lehet elolvasta a blogom. :-)
gabuschka 2018.06.22 22:04:30
@sellőlány: a pelust végre megrendeltem, már csak a tesztalanynak kell belecsinálnia. Biztos be fogok számolni a véleményemről.
A sok-sok kép után készítettem egy újabb videót arról, hogy mi is kerül majd be a kórházi táskámba. Tudom, tudom.. 30 hetes vagyok, de hétvégén volt időm pakolgatni és összeszedni (majdnem) mindent, amit a listán volt. Minimalista? Talán. Egy kisbabának az anyukájára és szeretetre van a legtöbb…..
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Hetinsta sorozat, amely 2017 végén a feledés homályába merült, pedig a blog Instagram oldalára szorgalmasan kattintgattam a képeket. Szeretném visszahozni ezeket a posztokat, igaz nem heti rendszerességgel, még a végén megunjátok. A mai egy kék-zöld…..
A napokban ugrott be, hogy a szomszédokról még nem is meséltem. A napsütésre, friss levegőre és melegre előbújtak a lakásból, a hosszú tél után ismét olyan érzés, mintha nem egyedül laknánk a házban. Frankfurt egyik állítólagos művésznegyedében élünk, egész pontosan Nordend-ben amely a belvárostól…..
Digitális nomádnak lenni érdekes, izgalmas és divatos dolog. Mint az általában az érdekes, izgalmas és divatos dolgokkal lenni szokott, a hátrányokról kevesebb szó esik. Ez nem igaz Tucano mai posztjára, aki tíz éve éli ezt az életet, és megtapasztalta mindkét oldalát. (A…..
Sokáig kotlottam ezen az íráson, pedig közel egy éve írtam utoljára a munkahelyemről. Mondjuk nem egy szálloda, ahol naponta történik valami vicces dolog, de azért nem gondoltam volna, hogy egy évig nem kerül elő a téma. A hétköznapok lassúsága mellett úgy tűnt, mintha nem változott volna semmi, de…..
Heti Baba 15. Ez most ennyike volt 2018.03.27 05:05:00
Nem szép dolog ezt tennem a hűséges Olvasókkal, de ez a mai lesz a Heti Babán egy ideig az utolsó bejegyzés. Az utóbbi hetekben egyre inkább azt éreztem, hogy a jövőben nem szeretném megosztani a babavárást, legalábbis nem ilyen mélységben és rendszerességgel. Érdekes, hogy…..
gabuschka 2018.03.29 08:30:39
@sellőlány: Engem is nagyon meglepett, hogy x év blogolás, söt egy személyes blog irasa mellett, ebben a temaban megsem szeretnék tovabbra ilyen rendszerességgel és mélységben írni. Mint irtam fentebb is, nem fogok teljes mertekben felszivodni. ;-)
gabuschka 2018.04.05 20:45:16
@Naschkatze (Mostindien / CH): Ó hát ezt sajnálom, mert a harmadik napig lehet még jelentkezni a klinikán, de utána azt hiszem már nem kezdik el abban a hónapban. Gondolom most várnotok kell még egy hónapot. :-(
Az írások egyelőre elmaradnak, de írtam, hogy egy ideig maradnak el. Ha később megint úgy érzem, hogy oké, akkor írok itt is.
gabuschka 2018.04.05 20:46:00
@Hmfc: Lassan kellene majd egy pocak képet is készítenem. :-) Arra tényleg jobb az insta.
Az jutott eszembe a napokban, hogy vajon amikor anyukák azt mondják, hogy könnyű terhességük volt, az valóban azt jelenti, hogy mindenfajta kellemetlenség, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy extra kiemelkedő kellemetlenség, vagy orvoshoz járás nélkül telt a babavárás, vagy inkább…..
Február közepén elhatároztunk Csillával, hogy szervezünk közösen egy Instagram kihívást. #introvertáltvagyok és #introvertáltkéntazélet hashtag-ek alatt osztottunk meg 10 napon keresztül szebbnél szebb képeket (ebben főleg Csilla jó) és rövid gondolatokat a mindennapjainkról, hogy bemutassuk milyen…..
gabuschka 2018.03.19 16:03:22
@sellőlány: Köszönöm! :-) Egyébként meg azt hiszem a gyereknevelésre nem lehet felkészülni, hiába mondják nekünk kialvatlan friss szülők, hogy készüljetek! Aztán meg egy hosszú lista arról, hogy mi mindenről kell majd lemondani. :-)
Egyik vasárnap reggel hajnali öt órakor arra ébredtem, hogy a férjem pötyörészik a telefonján, majd mikor látta, hogy résnyire kinyitottam a szemem, az orrom alá dugta a vakító képernyőt, hogy nézzem meg, micsoda szép várat talált, van e kedvem meglátogatni. Átfutott az agyamon, hogy fordított…..
Heti Baba 13. Mégis mozog 2018.03.13 06:16:00
Mármint Pötyike. Mióta megírtam, hogy mindig aggódom, ha napokig nem érzem, azóta folyamatosan ugrándozik, forgolódik meg rugdal. Mintha így akarná a tudtomra adni, hogy anya/mama (még nem döntöttem el, hogy hogyan akarom magam nevezni), ne aggódj, itt vagyok! És hogy biztosan elhidd, trambulinnak…..
A két hét adásszünet után frissen és fiatalosan kanyarítom ide a legújabb beszámlót. A laptop kijelzőjét kellett kicserélni, szerencsére olcsóbb volt mint egy új készülék, úgyhogy ismét jönnek az írások. Hebamme látogatása Két hete pénteken jött el hozzánk a…..
gabuschka 2018.03.06 20:34:40
@Naschkatze (Mostindien / CH): ez egy két hetet felölelő poszt volt. :-) Jelentkeztem egy hétvégi kurzusra, reméljük még lesz hely. Gondolom elég kompakt lesz az info, de nem tudom elképzelni, hogy hat héten keresztül hetente egyszer 2-3 órát más párokkal együtt légzőgyakorlatozzak. :-)
gabuschka 2018.03.06 20:35:28
@sellőlány: ez aranyos, biztosan így lesz majd. :-)
gabuschka 2018.03.06 20:42:21
@pearl88: Van lehetőség a legtöbb helyen, igazából attól függ, hogy az adott kórház hogyan van felszerelve. Biztosan ellazító, de engem zavarna, hogy meztelenül üldögélek a vízben. Majd meglátjuk, hogy élesben mi lesz, mit szeretnék. :-)

@Hmfc: Én is puhítom már most, de egyébként szerintem ha majd látja, hogy micsoda trutymák jön ki, ami egyébként nem jönne, biztos megnyugszik.
Ma először mutatott a mérleg 90 kilót, bár nem reggel mentem orvoshoz, így biztos több kilónyi étel ült a gyomromban. A férjem persze rögtön igazi férfi módjára ráérezve arra, hogy csak egy kis buksisimire vágyom, hogy nem is vagy kövér kedvesem, természetesen nem ezt mondta,…..
Heti Baba 3. A petesejt leszívás 2017.12.19 21:21:36
Minden nap tanulok valami újat, ma például azt, hogy ha több számítógépen is írok egy bejegyzést, akkor azt mindenképpen úgy mentsem el, hogy bárhonnan hozzáférjek az anyaghoz. Mert ebben az esetben nem járok majd úgy mint például ma, amikor a félig megírt posztomat újraírhatom, mert nem férek…..
gabuschka 2018.02.15 20:04:14
@Naschkatze (Mostindien / CH): Tényleg nehéz megmondani, mert nem vezettük sehol, de ha az inszeminációkat, az összes szűrést, meg egyéb vizsgálatokat is beleszámítom, akkor közel 3000 euró a ránk eső rész. Ha csak a legutóbbit, a lombik olyan 2-2,2 ezer körül. De legalább olyan szerencsések voltunk, hogy csak egyszer kellett kifizetni. :-)
gabuschka 2018.02.24 10:13:05
@Naschkatze (Mostindien / CH): Itt adnak mindig egy Behandlungsplan-t, azon azert mar rajta van, hogy mennyibe fog kerülni. Csak mindig van egy-ket olyan extra dolog, amelyeket nem mondanak el az elejen, mert lehet nem is kerül ra sor. Pl. a petesejt lefagyasztasa es tarolasa. Vagy attol is függ, hogy ki mennyi hormont kap. De ez orszagonkent is valtozik. Ez a Nemetorszagi menet. remelem talaltok olyan valakit aki szimpatikus es jo hire is van. :-)
gabuschka 2018.03.03 09:38:43
@Naschkatze (Mostindien / CH): Hat ez a kerdes nem semmi, hogy van-e generatoruk aramkimaradas eseten. :-D Nem mondtad, hogy az egy északi sarki klinikan voltatok a föld alá 50 meterre leasott bunkerban. :-D
Elcsépelt mondat mostanában az Interneten, hogy mindenki unja már a telet és várja már a tavaszt. Legnagyobb meglepetésemre viszont jövő héten már március, így már tényleg nem kell sokat kibírni. Sokan elkövetik azt a hibát, vagyis inkább egy jelenség ez, hogy nem időjáráshoz, hanem naptárhoz…..