Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(nem mindig)józan paraszti ész

1 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
    Biztos láb, világos iránytű, "remek dokumentum". A következő négy évben a Fidesz ennek alapján végzi a munkáját - így jellemezte Orbán Viktor a Polgárok Házában a Fundamentumok című, 12 pontos elnöki programját. "A Fidesz megcélozza a saját program alapján álló,…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.07.17 11:47:48
@szempontpuska: Szerintem viszonylag egyértelmű a válasz, a Fidesz képes volt egyensúlyban tartani az ország pénzügyi helyzetét négy éven keresztül az MSZP pedig nem.És itt nem a világválságra gondolok az adatok is 2005-tel bezárólagosak.Pont.
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.07.17 13:50:47
@loláb: Istenem, pedig ha lehetne!!! Ez az, a gondolat zseniális, nyerjen a Fehér Négyzet! Nem értem miért veted el ennek a lehetőségét:)
Néhány rosszabb minőségű fotó látott napvilágot a Vasember 2-vel kapcsolatban. Pár nap múlva érkezik elvileg a jobb, addig ezzel kell beérni. A vörös hajú csaj nem más, mint Scarlett Johansson, aki a Fekete Özvegyet alakítja a filmben.   Update: nem is kellett rá…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.07.17 09:48:54
Filmművészeti vitákban nehéz dűlőre jutni. Van, aki a cselekményes pornóért rajong, más a romantikus komédiákért, megint más pedig a francia "művészfilmekért". A mi kedvenceink az állami vállalatoknak készített, vontatott animációs filmek, úgyhogy tessék csak a mi…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.07.06 17:17:43
Istenem ez kibasz@tt gáz!Külön figyelmet érdemel a "hideg időszakot télnek nevezik".
Szerdán indult a fergeteges történet, ami már az elején földre vitt, pedig akkor nem is sejthettem, micsoda fordulat következik még. Az egész úgy indult, hogy a zene.hu oldal írt egy beharangozó cikket a Dream Theater koncertjéhez. A következő szenzációt a rövid írás közepébe…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.07.02 12:46:15
@Rosszindulatú Vászka: És ekkor megszólalt a kannibál sámán: Gnorr emberleves, minden nap új varázslat!
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.07.02 13:43:36
@Nusy73: Pfú, csak úgy kíváncsiságból megnéztem mit dob a webforditas.hu, kapaszkodjatok:Megtömött pulykacsecs gimnasztikai krémes.
A klasszikus szopatások egyike, amin szinte minden előfizető átesik egyszer, hogy régi adatcsomagjának díja, amit még a wapos hőskorban fizetett elő nevetséges adatforgalommal, időközben fű alatt sokszorosára drágult. P-nek a Vodafone Start-csomagjával sikerült egy…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.06.26 15:49:59
@Editor Bob: Tökéletesen igazad van, a kormánybácsinak kéne lépnie, és olyan jogi hátteret alkotnia, hogy kötelező legyen SMS-ben is kiértesíteniük az ügyfeleiket a módosítás ellött mondjuk 8 munkanappal.Egy kicsit más de mindenképpen kapcsolódó anyag a "garantált" sávszélesség.Írtam az NHH-nak, és ezt válaszolták :A 2009. április 9.-én küldött elektronikus levelére válaszolva az alábbi tájékoztatást adjuk:

1. Az elektronikus hírközlési szolgáltatás minőségének a fogyasztók védelmével összefüggő követelményeiről szóló 229/2008. sz. Korm. rendelet 1. számú melléklet 4. a.) pontja a szolgáltató összes előfizetőjére nézve teljesítendő adat. Tehát a szolgáltatónak az esetek (előfizetések összessége) 80%-ban kell teljesítenie a garantált le-és feltöltési sebességet.

Tehát minden ötödik embert úgy szopatnak ahogy akarnak.Amíg ilyen a szabályozás fújhatjuk az egészet.
B-oldal TOP20 öldöklés EVÖR 2009.06.25 11:30:00
KILL FRENZY - TOP20 body count, vagyis a vásznon meghalt/megölt emberek száma. A szó eredetileg azokat a katonákat jelenti, akik egy-egy ütközet után megszámolták a halottakat a harcmezőn. 1949-ben vezették be a személyi igazolójegyet, azaz a dögcédulát, amiből kettő volt: egy a…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.06.25 18:39:42
Aki kultúrát terjeszt, az Nemzeti kulturális járulékot fizet. Ennek a mértéke a filmterjesztés árbevétele után 2 %, a DVD forgalmazás bevételei után 3%. Erőszak vagy pornó tartalmú művek esetében ennek a mértéke 25%. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Filmiroda…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.06.21 09:52:46
Az Apeh-en kívül az ORTT is foglalkozik korhatár besorolásokkal(azok a csini karikák a képernyőn), amivel az Index is foglalkozott itt index.hu/kultur/media/orttegri/
és ezek alapján az Egri Csillagok is 18+ os, tehát a 25% -ot a kultúúúúúra támogatására ez után is be kéne fizetni! Tökös csavar, nem?!
Reklámként egy hajszálnyit nem rosszabb, sem jobb, mint az összes többi teleshopos terméké, de maga a termék egyszerűen elképesztő. "Az első újítás 1880 óta, mióta a vécépapír létezik!" Többet nem kell hozzányúlnod ahhoz az undorító vécépapírhoz, itt a…..
VENDÉGPOSZT Vorák Anita, az eMaSa munkatársának írása. Temesi Ferenc kortárs magyar író, aki legismeretebb, Por című regényével „létrehozta a »szótárregény« műfaját", Szóbánya címmel a Magyar Nemzet hétvégi számában publikál szómagyarázatokat.…..
István küldte a linket, ami megmutatja, hogy maga az európai parlament is mennyire tisztában van önnön unalmasságával. Szegények érzik, hogy valahogy vonzóvá kéne tenni a választásokat, de nem jut más eszükbe, mint egy közepesen izzadtságszagú horrorvicc. Ennél Geronazzo Mária…..
Olyat találtam, hogy még én se hevertem ki teljesen. Egy kutya és Pikkacsu gyermeke felveszi a harcot a fűtőtest hátú zöld varangy ellen. ..
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
Míg nálunk lejárt szavatosságú celebek uralják a képernyőt, az ukránok bezavartak egy kiváló znekart a stúdióba, leültették őket a legvadabb nyolcvanas éveket idéző díszletek közé, azok meg eljátszották Katy Perry egyik nótáját, de úgy, hogy még mindig sírva fetrengünk…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.03.30 10:21:36
A user által szabályozható hőfokú láng 80 mérföldes szélben is biztonsággal gyújtja meg a tábortüzet, ami aztán persze feléget mindent a környéken, de ez már csak additív élvezet. A Brunton Helios Stormproof Lighter az egyik legszebb kialakítású szerkezet amivel ebben a…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.03.07 09:05:39
@lor:
Tényleg! :)
És igen, Zippo forever!
"Mindenki az egyedivé válás megatrendjét követi"Részlet egy bútorkatalógusból"Akasszátok fel a királyokat"Petőfi Sándor    Felakasztott politikusokra vagy Petőfire utaló jeleknek nyomát sem láttam, pedig azzal a határozott szándékkal érkeztem a…..
A sokadszor, hiába sulykolt megoldási alternatívákkal áll elő a Hírháttér Televízió a cigány- és egyéb települési bűnözés teljes felszámolása és megsemmisítése vonatkozásában. Minthogy megoldást kínálunk, így a jobboldaliak ezt a filmet betiltatták. A film készítője…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.02.14 12:37:12
@Lova: Egy U.S.A-beli példa jutott az eszembe, ott minden rendőrautót felszereltek kamerákkal ami on-line nézhető, és nem csak a bűnelkövető hanem a rendőr is.Kocsinként meg lehet oldani 1000$-ból, a felvételeket elemzik majd kiküldik a szabálysértési bírságokat, így egy hét alatt megtérül a befektetés, utánna pedig "hasznot hajt".
Több előnye is van, csökkent a rendőri túlkapások, korrupciók száma és
javult a közlekedési morál(objektív felelősség), és nem utolsó sorban munkahelyeket teremt hiszen a rögzített anyagot végig kell néznie valakinek.
A dolog működik, nyereséges több szinten, és tényleg nem egy ökör ára.
"Másodszor jelentkezett a Jövő a jelenben kutatásával a TNS Hungary és az Omnicom Media Group (OMG). Tavalyi anyagukhoz hasonlóan ezúttal is a kommunikációs csatornák jelentőségét és várható jövőbeni elmozdulásokat vizsgálta a két cég. A válaszadók, mint a megbízói…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.02.03 08:03:28
@(nem mindig)józan paraszti ész: borpancsoló >>

Szerinted mekkora bevételre van szükség 100 millás Apeh tartozás létrejöttéhez? Ez már tényleg Kreatív!
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.02.03 08:39:57
@grigorij:
Ha jól tudom a marketing egyféle reklám, meggyőzni a potenciális(vagy már meglévő) ügyfeleket cégünk termékeiről, szolgáltatásairól stb. Látszik hogy Geszti milyen komolyan veszi ezt az egészet, hiszen a saját válalkozását is el kell "adnia". Nincs is meggyőzőbb az ügyfelek számára mint 100 milla tartozás.
Konklúzió:Mindegy mit csinálsz, mit akarsz eladni, lehet az szar is, az a lényeg kifelé jónak tűnjön, azaz csapj be nyugodtan mindekit, károsítsd meg(ez sztem már súrolja a lopás, csalás fogalmát)és csak a zsebeddel törődj!
A tegnapi belga-mustra után ma a magyar terveket mutatjuk be, ugyanis mától lehet szavazni a belga-spanyol-magyar EU-elnökség magyar pályamunkáira. A döntőbe kerülő tíz magyar munkából kilencet szakmai zsűri választott ki, egyet pedig mi, internetes olvasók juttathatunk a harmincas…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.01.28 21:04:09
Fórumokon és blogokon rengetegen szidják a mobilszolgáltatókat a sávszélesség drasztikus csökkentése miatt. Tavaly december elején, a sikeres eredménnyel zárult HSDPA-túra értékelése után megírtuk, hogy a mobilcégeknek lelassíthatják a hálózati forgalmat, hiszen az…..
(nem mindig)józan paraszti ész 2009.01.24 09:11:23
Ajánlanám mindenki figyelmébe az alábbiakat!
Aki nem hiszi járjon utána ;-)!

Érdeklődnék, hogy az internet tarifacsomag korlátozását milyen indokokkal alkalmazza a Vodafone az előfizetőivel szemben – így velem szemben is –, mivel erre a 2003. évi C. – az elektronikus hírközlésről szóló – törvény az alábbi esetekben ad lehetőséget:

„A szolgáltatás korlátozása

137. § (1) Az előfizetői szolgáltatás igénybevételének korlátozására, így különösen az előfizető által indított vagy az előfizetőnél végződtetett (az előfizető hozzáférési pontjára irányuló) forgalom korlátozására, az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a szolgáltató az előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:
a) az előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, így különösen, ha az előfizető az előfizetői hozzáférési ponthoz megfelelőség-tanúsítással nem rendelkező végberendezést vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést csatlakoztatott;
b) a támogatott egyetemes szolgáltatást igénybe vevő előfizető az előfizetői szolgáltatást a szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére továbbértékesíti, vagy azt hálózati szolgáltatás céljára használja;
c) az előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt – de legalább 30 napos – határidő elteltét követően is esedékes díjtartozása van, és az előfizető a díjtartozás megfizetésének biztosítása céljából a szolgáltatónak nem adott az általános szerződési feltételekben meghatározott vagyoni biztosítékot.”

Mivel ezek egyike sem vonatkozik rám, nem tiszta számomra, miért nem tudom a szolgáltatásukat a X-i időpont előtti színvonalon használni.(Ha nem használtál p2p alkalmazásokat)

Azon indokaik, mely szerint:

„A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.”

Valamint:

„Azon ügyfeleink esetében szeretnénk intézkedésünkkel a sávszélességet csökkenteni, akik az általuk bonyolított kirívóan magas adatforgalommal az átlagos felhasználói szokásoktól eltérnek (HSDPA ügyfeleink 5%-a), és ezzel ügyfeleink legnagyobb részének (HSDPA ügyfeleink 95%-a) letöltési sebességét korlátozzák, és rontják az Internetezés felhasználói élményét.”

úgy tűnik, szöges ellentétben állnak az NHH álláspontjával, miszerint

„A Hatóság álláspontja ezzel ellentétben az, hogy egy adott sávszélesség mellett korlátlan hozzáférés állandó használata rendeltetésszerű működtetés, ezért az előfizető állandó 24 órás használata nem veszélyeztetheti a Szolgáltató hálózatának biztonságát. A Szolgáltatónak úgy kell megterveznie hálózatát, hogy a szerződésnek megfelelő állandó használat ne jelentsen veszélyt más előfizetőkre nézve.”
/Idézet az NHHH Piacszabályozás Felügyeleti Igazgatóság HS-17229-8/2008 iktatószámú határozatából./

Kiemelten jelöltem azt a részt, mely szerintem a leglényegesebb: az általam (200x. y.án ) aláírt szerződésre is vonatkozik, melyben nem volt említve korlátozás, mely csak 2008. november 23-a óta érvényes. Ennek az egyoldalú módosításnak az indokára is kíváncsi lennék, mivel nem tudok olyan változásról, mely a törvény szerint indokolttá tette volna a módosítást.

„Az előfizetői szerződés módosítása

132. § (1) Az egyedi előfizetői szerződés módosítására az előfizetői szerződés megkötésének szabályai vonatkoznak. Az általános szerződési feltételek lehetővé tehetik az egyedi előfizetői szerződés (2) bekezdés szerinti módosítását.
(2) A szolgáltató az előfizetői szerződést csak az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
a) az egyedi előfizetői szerződésben vagy általános szerződési feltételekben foglalt feltételek bekövetkezése esetén azzal, hogy – amennyiben jogszabály vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másként nem rendelkezik – a módosítás nem eredményezheti a szerződés feltételeinek lényeges módosítását;
b) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés indokolja; vagy
c) a körülményekben bekövetkezett lényeges változás indokolja.”

Érdeklődnék, hogy milyen lényeges változás történt 2008. x hónap y-a óta,(az ÁSZF módosítása szolgáltatónként más és más) amely indokolttá tette a szerződés egyoldalú módosítását és korlátozás bevezetését?

Az én meglátásom szerint mindössze annyi történt, hogy a .....cég a korlátlan mobil Internet felhasználói igényeket hazánkban nem mérte fel kellő pontossággal, és ezt most az előfizetői kárára próbálja rendezni.

Amennyiben tévednék kérem indokolják meg a döntésüket úgy, hogy az jogilag is helytálló legyen.

Kérem, válaszukkal mihamarabb szíveskedjenek megkeresni a *** elektronikus, vagy a *** levelezési címen.
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
Az elején kezdem, és hosszabb lesz mint kéne.Van egy pici családi válalkozás, boltot akar nyitni, nem ám, Uránt, vagy lepra bacit akar itt forgalmazni, hanem festményeket.Kibérli tehát az üzlethelységet amit kinézett magának,és ami eddig borszaküzletként működött.Elmegy a IX.…..