Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbagáz

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borsos Betti A majd egy évtized élelmiszeriparban töltött éveim során egyszer sem mutatkozott akkora igény a "halal" deklarált termékek, alapanyagok iránt, mint napjainkban. Természetesen ez a jelenség egyáltalán nem új keletű, viszont a kereslet most rohamos ütemben nő. ..
Barbagáz 2016.05.01 20:31:49
@szombi: Az egeret is bepuszilja, de ezt biztosan kimagyarázzák. :) Halal.
Deansdale Nyelvészkedjünk 2016.03.27 12:45:30
Magyarországot valamiért mindenki más olyasmi nevekkel illeti, mint ungarn és hungary. Viktorunk állítólag egyszer megjelentette a weblapján, hogy "az országnév, Hungary is azt jelenti, hogy „a hunok földje”". Erre rögtön lecsaptak a regresszív magyarellenesek - jobb az ilyesmit csírájában…..
Barbagáz 2016.03.28 09:11:31
@Conchobar: ORLY? És mondd csak, a fennmaradt 9. századi szlovák nyelvű kéziratokban hogy említik a magyarokat? (Bocs, ezt nem hagyhattam ki.)
A kormány arra készül, hogy felélesztve az 1949 és 1989 között dívó rendőrállami gyakorlatot, bűncselekménynek nyilvánítsa az ország területére való beutazás szabályainak megsértését. A tiltott határátlépés a jogállami forradalom óta csak akkor büntethető, ha…..
A Barátok közt egyik legkarizmatikusabb szereplője tegnap szenvedett balesetet - a szemtanúk és más források beszámolója alapján egy figyelmetlen előzés következtében. Rékasi 600 köbcentis robogójával éppen egy előtte haladó autót akart megelőzni a XXII. kerületben (az RTL…..
A Szent László napok Kőbánya egyik legnagyobb rendezvénye, ahol tényleg jó koncertek és időnként zenés színházi produkciók szoktak lenni a Szent László templom melletti színpadon a számtalan egyéb színes program mellett. Dicséretére legyen mondva a fideszes önkormányzatnak,…..
Dési János írása az Egyenlítő blognak. Öröm nézni azt az igyekezetet, amellyel azt próbálják nekünk bebizonyítani, hogy semmiféle hatástanulmány nem készült a vasárnapi zárvatartás hatásairól. Hát sehol sem akadt egy századvéges kollega, aki pár száz millióért elénk…..
Barbagáz 2015.03.26 20:59:09
@val: Ne csodálkozz rajta, Désinek gyönyörű szép ószövetségi ábrázata van.
Barbagáz 2015.03.26 22:04:04
@Krutzifix: Semmit sem csúsztat, egyszerűen idézett. Az általad is hivatkozott wikipédián leírják feketén fehéren, hogy a vásártartás a kereszténység terjesztése érdekében a templomok környékére volt korlátozva. És nyilván nem multik alkalmazottai robotoltak, de ez más kérdés. Később pedig, mikor a kereszténység már megszilárdult Szent László királyunk törvénnyel tiltotta. "A szent zsinat parancsolja, hogy a ki vasárnap vásárt üt, bontsa el sátorát, a mint állitotta. Ha pedig ellenkezik, ötvenöt pénzt fizessen"
Csúsztató.

Egyébként, ha jól értelmezem, itt is inkább a munkavégzést próbálják tiltani nem pedig a vásárlást. Megjegyzem pont mint a szentséges és szeplőtelen nyugaton. :)
Ùj èv, ùj munka termèszetesen ismèt egy világhírû  multinál mint mindig a különbsèg mindössze annyi, hogy tanultam a tavalyi èv hibáibòl így most összeállítottam magamnak egy listát amit ezùttal betartok. 1. Az iroda nem kifutò, ígyhát ahelyett, hogy magamat topmodellenk…..
Barbagáz 2015.02.05 06:38:14
André Goodfriend már legendássá vált Twitter-fala a mai napra is tartogat nekünk baráti jó tanácsokat. A amerikai ügyvivő ezúttal Szent István intelmeire emlékeztet bennünket a "változatosság előnyeiről". Ezzel nyilván Orbán Viktor vasárnapi, a gazdasági bevándorlás…..
Barbagáz 2015.01.13 20:48:34
@Lődörgő Hollandi:

Szent István a hasznot hozó jövevényekről, nemesekről és bölcsekről beszélt (és nem tudatlan menekültekről, segélyesekről, koldusokról), példaként a rómaiakat és az új fegyvereket hozza:

"Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról."

"...úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti."

A fegyverkezést én is jónak találom. Remélem hogy Goodfriend is jónak tartana egy-egy iráni vagy orosz atombombát. Szigorúan Szent István akarata szerint.

Horribile dictu a külföldiek pöffeszkedéstől való elrettentését is jónak tartja. Azt hiszem, hogy Goodfriend is külföldi. Jó lenne, ha befejezné a pöffeszkedést.
Bevallom, most, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a KDNP javaslatát a vasárnapi hiperes zárva tartásról, én is megvilágosodtam. Igazuk van! Az embereknek vasárnap otthon, a családjukkal a helyük; kirándulgassanak, főzzenek egy jó ebédet, és nevessenek sokat, ne hagyják,…..
Barbagáz 2014.11.06 19:33:03
@Szelid sunmalac: Igen. Jó logika. Mivel mi rosszabbul élünk mint az osztrákok, így nálunk nemhogy vasárnaponként, de ha lehet éjszakánként, sőt napi 24 órában az év 365 napján lehessen dolgozni. Lehessen? Legyen kötelező! Majd alszunk a sírban!
Barbagáz 2014.11.06 20:15:59
@Szelid sunmalac: Ha pl. a gazdálkodó szervezetek és a törvényi szabályozások összefüggéseivel tisztában lennél (vö. Munka törvénykönyve), akkor tudnád, hogy nem dönthetsz szabadon afelől, hogy mikor dolgozol. (Ha ez így lenne, nagyon-nagyon nagy bajban lenne a gazdaság.)
Pillanatnyilag a munkáltató szabja meg ezeket a feltételeket a hatályos jogszabályoknak megfelelően.