Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wh

2 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mátyás sikeresen kiválasztotta az egyik legdrágább Logitech billentyűzetet, ami a számítástechnika ezoterikus misztikuma miatt néhány gépen működik rögtön bekapcsolás után, néhány gépen csak amikor beindul a Windows. A Logitechnél fogalmuk sincs, miért van ez így. Ha…..
Ha már a háeres ilyen-olyan előszűréseket végez: egy huszonéves kiscsaj pontosan hogyan is állapítja meg valaki szakmai rátermettségét ? A marhanagy élettapasztalatával ? Esetleg a világ összes szakmájának a szakmai tapasztalatával ? Mondjon bárki bármit, háereséknél ha a…..
A UPC ma délután jelenti be hogy 240 megabájtos internetszolgáltatást is képes már nyújtani. Üröm az örömben, hogy a a kiszivárgott bejelentéssel kapcsolatban a UPC felhasználói ahelyett, hogy átadták volna magukat a felhőtlen és optimista derűnek, inkább panaszaikkal, pikirt…..
wh 2013.08.25 17:17:55
@zZz: A kábelmodemben nincs "hálókártya" mert az egy SoC (System on Chip) valószínűleg. Abban (a csipben) van egy Media Access Controller (MAC), meg talán van mellé forrasztva egy csip ami a aztán a kábelnek megfelelő jelet adja/veszi (Phy). A lényeg, hogy az is gigabites (1000Mbit, ami elég a 240Mbites szolgáltatáshoz.. ha 240MByte lenne akkor nem lenne az..)
„A 240-es minimális felvételi ponthatár a középszer ponthatára, az  egy közepes dolog. Szerintem közpénzen, adófizetők pénzből egyetemen tanítani, taníttatni középszerű teljesítményű fiatalokat nem érdemes. Nem vagyok az ellen, hogy a közepes képességűek is…..
Július 13-án mutatkozik be a Cartoon Networkön a Beware the Batman című animációs széria, amiben a Denevérember kalandjai folytatódnak, és ha hinni lehet a trailernek, illetve a Blastr.com-nak, akkor az új sorozat a Batman beyondra hajaz majd, azaz fasza cucc lesz.…..
A Duna mellett húzódó budai kerékpáros fő csapásvonalon kezdték büntetni a kerékpárosokat. Az ok: letiltották a kerekpározást a Tímár utca HÉV-megálló felüljáróján. Ezen a gyalogos hídon lehetett átkelni a belváros és Óbuda között bringázóknak az Árpád fejedelem…..
wh 2013.05.04 18:39:18
@Hivatásos beszólóművész: pontosan tudom, hogy miért van ott a tábla, és a normális eljárás az, hogy az ember leszáll és áttolja.. mondjuk nem is felfelé menők miatt veszélyes, hanem a lefelé száguldozók miatt.

A lényeg az, hogy a tábla évek óta ott van, és kedves barátunk csak akkor vette észre amikor a zsebébe nyúltak.. nyitott szemmel kellett volna járnia..
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
wh 2013.04.20 15:12:38
Érdekes felvetések. Elsősorban mire van egy gyereknek szüksége? Lelkiismeretes emberekre akik felnevelik, vagy apára és anyára?

A dramatikus nyitásra feltenném a következő kérdéseket:
Száz meleg házaspárra hány általuk nevelt megerőszakolt gyerek jut?
Száz hagyományos párra?
Száz árvaházi gondozóra?
(Száz papra?)

Egy gyereknek mi a jobb ha intézetben nevelkedik, vagy ha két (tfh deviáns, de) lelkiismeretes ember neveli fel?
Ha egy alkoholista apja van és megveri minden nap? Esetleg egy Josef Fritzl típusú "mintaapa"...
Esetleg a fater sitten ül évente 6 hónapot? Az anyja egy drogos kurva?
(Lehetne folytatni...)

Lehet, hogy nem ideális ha valakinek két anyja, apja van, de lehet, hogy jobb mint ha egy sincs, esetleg van mindkettő akik helyett egy kutya is jobb szülő lenne...

A rendszer az örökbefogadásnál sokkal több kritériumot támaszt mint a gyerekcsinálásnál.. Ha lepukkant drogos csöves vagy, gyereked akkor is lehet, de örökbe fogadni nyilván esélyed sincs. Szóval tegyük fel, hogy nagyobb az esélye, hogy az a gyerek jobb kezekbe kerül, mint születéssel..

Ha meghalnék és előtte választhatnék, hogy a gyerekem egy férfi-nő párhoz kerüljön, vagy egyedülálló emberhez, vagy egy meleg párhoz, vagy árvaházba, esetleg valami vallási intézménybe... akkor kb ebben a sorrendben szeretném végigpróbálni a lehetőségeket. (a cifrázás, hogy rokon/nem rokon kimaradt)

Kitől veszünk el több esélyt amikor a melegek örökbefogadása ellen küzdünk? A melegektől, vagy a gyerekektől?
Új módszer hódít az indiai szexiparban, ahol külföldi férfiak ún. „hónapos feleségeket" vesznek maguknak, kihasználva a nyomorgó családok kiszolgáltatottságát. Egy 17 éves lány megrázó története. Nausheen Tobassum múlt hónapban szökött meg otthonról, miután a…..
Bevallom nem vagyok horror-fan, így ebben a műfajban is jócskán van lemaradásom, ezért fordulhat elő, hogy nem mindegyik "jó zombis film" került fel a listámra. Szóval egy szubjektív lista következik ABC sorrendben, mert sosem szerettem különböző években készült…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
 A fenti képet Viktor lőtte egy londoni lakóparkban, ahol vagy matematikusok laknak, vagy a postások azok, esetleg a tervezők. Mindenesetre fura logika szerint vannak színezve a postaládák. Megtaláljátok, mi a szabály? Jöhetnek kommentbe a megfejtések! (Nagyításért katt a…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
wh 2011.08.03 21:22:44
@redlands: Bocs de a banki alapkamat alatti "hozam" az szerinted mi?
Amikor azt írtam, hogy "náluk veszett" az némi túlzás, nem gondolom, hogy az államnál jó helyen lesz, de náluk meg biztosan látszik, hogy nem volt..

Kiváncsi lennék melyik pénztár volt tagjai kapják százalékosan a legtöbbet.
Elvileg az alábbi videón látható élőlény szinén tarajos sül, csak pár évvel idősebb mint a minap látott kicsi.   Érdekesség az angolul tudóknak: a tarajos sül angol neve porcupine a kicsiket pedig porcupetnek hívják. A videó pedig saját Youtube-találat, megkedveltem…..
Subba Unalmas lakótársat keresek! 2010.03.08 15:00:00
„Sziasztok!   Lehetséges, hogy megüresedik egy hely a Kármán kilencedik emeletén a szobámban. Szobatársat keresek a következő félévtől.   Kérlek írj egy mailt, ha az alábbiak mindegyikében magadra ismersz:   van gépész bsc diplomád tudsz angolul…..
wh 2010.03.08 22:30:55
Elmesélem, hogy miképp lett új kulcstartóm. Rühelltem, amikor 2002-ben a Fidesz kampányjelvénnyé fokozta le a kokárdát. Ízléstelen ötlet volt. Ha már önpecsételésre akarták buzdítani a szavazóbázist, lehetett volna a pecsét bármi, piros-fehér-zöld szívecske, vagy mondjuk Orbán Viktor az én…..
wh 2009.03.12 22:26:22
A kokárdát azért tudta a "jobboldal" kisajátítani, mert a másik lemondott róla. Erre egy egyszerű példát tudok mondani: Én nem hordtam kokárdát csak március 15-én. Ez most attól független, hogy hova szavaztam. Erre kaptam egy megjegyzést, hogy fúj én fideszes vagyok. Egy nyíltan szdsz-es családból. És ugye a gyermeki száj őszinte. Ha a "bal" és "liberális" pártok akkor kapcsolnak időben, akkor nem alakul ki ez a mai helyzet. Nem tudom elképzelni, hogy ez a részükről nem szándékos, tudatos lépés volt. (Nem tartom nagyobb hazafinak a "jobboldali" pártokat!) Én úgy értékelem, hogy ez is része volt a szándékos árokásásnak, mint ahogy a "város vidék ellentét" szítása is inkább az ő művük. Nade... Pl az USAban (amelyet semmiképpen se tartanék a demokrácia követendő mintapéldájának) a demokrata és a republikánus jelölt is visel kis zászlót a kabátján... És ez így természetes.

"a XII. kerültei szobor esetében pl. továbbra is rettentő cinikusnak tartom, hogy a gyilkosok jelképével akarnak emlékezni az áldozatokra"

A szovjet áldozatorka vörös csillag emlékeztet. Az mennyivel kevésbé "gyilkos" kategória. Főleg, hogy legalább annyi, ha nem több atrocitást szenvedtek el tőlük az emberek. Itt ahol egy csoport felmagasztal egy elnyomó haderőt/uralmat "megmentővé" (részben jogosan) (amikor mások, sokak szemében ők a vadabb gyilkosok, mert az ő rokonaikat azok erőszakolták meg és ölték meg..) Na ahol az egyik ily fekete-fehér álláspontot képvisel, ott furcsa számonkérni a másikon az objektivitást... és ha turult állít akkor turult állít. Ha elfogadná mindenki pl a történelmet úgy, hogy az nem fekete és fehér akkor kevesebb ilyen jelképbaj lenne.. többek közt.

ui: Én liberálisnak tartom magam, bár ezt a szót is megpróbálta valami pártocska kisajátítani. :(
A Behance Networkön találtuk ezt a gyönyörű biciklit, Bradford Waugh terméktervező remekműve, Nulla Bicycle névre hallgat. A kerekek rögzítése és a lánc hiánya egészen új megközelítést sugall, főleg, ha használni is lehet...
A klasszikus kérdés kistelepülési változatára egyelőre nem tudjuk a választ. Történt ugyanis, hogy a galgagyörki sajnálatos eseményeket több forrásból próbáltuk megérteni, de elvesztünk a részletekben. Ugyan nem csak a magyar médiát sújtja a párhuzamos narratívák átka, de…..
Széles utca, akár 2x2 két sávos is lehetne. Vagy parkolni a szélen. De senki nem áll sehol. Sose szokott. Az utca üres. A házakat kertek veszik körül. Ettől az egész még szélesebb. Jobb oldalon családi, bal oldalon társas házak vannak. Kelet északkelet felé megyek. Hazafelé. Az…..
Itt kezdődik a blog, ami kicsit furcsa lesz, mert már 3 hete itt vagyunk. De eddig nem írtam. Sose voltam jó blogoló. De mindig meg kell próbálni.Most gyorsan visszadátumozva megírom a 3 hetet ha lesz rá lehetőségem, és utána megpróbálom a közelmultat dokumentálni.És lesznek…..