Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomm

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Juhász "Csiklókandúr" Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje azt állítja, hogy az időközi választásra szintén készülő Eszes "Dikkmá" Tamás, a buzi Véderő parancsnoka verni kezdte vasárnap hajnali egyeztetésükön. A fostalicska…..
tomm 2011.10.16 10:14:12
Véget érhet Bakács Tibor drámája, most már minden hónapban meg lesz a betevő szalámira való. A bulvárlapokban és műsorokban áruházi lopásával haknizó settenkedő Farkasházy Tivadartól kapott munkát a Hócipőben. "Nagyra becsülöm Tibor munkásságát, már decemberben…..
Mikor már azt hinné az ember, hogy már nem tud meglepődni hogyan loptak közpénzt, akkor mindig előállnak egy még keményebb esettel. Kőröshegyi völgyhíd? Nem megfelelő minőségű M6-os autópálya a 4 csodálatos alagúttal? A BKV-polip? A fővárosi közműcégek? 40 centis kilátó…..
tomm 2011.01.27 16:07:20
@a-kis-herceg: :))) no, ettől tartok én is...
tomm 2011.01.27 16:17:28
@a-kis-herceg: látom, te tudsz valamit, van tapasztalatod.:) Nekem is rémlik, hogy jártam már olyan országban, ahol a fent említett dolgok gördülékenyen működtek. Egyszer felnövünk mi is...:)
tomm 2011.01.27 16:40:54
@a-kis-herceg: igen, és is azt hallottam, hogy most olyan jó lesz, amilyen eddig sosem volt.:))
Szerveződik az ellenállás a médiadiktatúra ellen. Olyan események zajlanak le, melyekre még három Annamariska sem tud mit lépni. Például mi van ha egy műsorvezető hallgat… ok felfüggesztik… de mi van ha egy riportalany bemegy a stúdióba és nem szólal meg??Hát az…..
tomm 2010.12.29 09:34:20
@S'hark: köszi S'hark! Már szólni akartam: a szó "média", eleve többesszám. Vagy esetleg médiumok. De "médiák" az egy butaság.
tomm 2010.12.29 11:49:49
@Fedup Sári: nem gondolom, hogy a hibán "lovagoltam" volna. Azért írtam, mert sokan helytelenül használják - többek között ő is - a kifejezést. Ami pedig az antenna-média párhuzamot illeti: lehet, hogy nem vagyok elég érett, de nem értem mit akartál ezzel mondani, vagy bizonyítani.
tomm 2010.12.30 11:37:58
@Fedup Sári: nem, még nem találkoztam ilyen emberrel, de ez természetesen még nem 100%-os igazolás.:))
Egyébként nem csodálkozom, hogy sokan rosszul használják a nyelvünkbe érkező idegen kifejezéseket ( pl. a "bacon/bacon szalonna" esete ), hisz ismereteim szerint, mai helyesírási rendszerünk legfontosabb elemeiben az 1832-es akadémiai helyesírásra támaszkodik. Annak alapelveit érvényesítik, fejlesztik tovább.
December 25-e nem csak a karácsony, de az ősi magyar népszokások szerint az újramikrózott halászlé és az újramikrózott családi vígjátékok ünnepe, amikor is a legények a fotelben bebejglizve bámulják a már jól ismert, megfáradt poénokat, és néha azt kurjongatják, hogy mikor…..
tomm 2010.12.25 13:01:00
@Hari R. Seldon: Ne aggódj! Tegnap pl. amikor néhány csatorna az éjféli misét közvetítette, az egyik kereskedelmi adón wc tisztítót reklámoztak...
tomm 2010.12.25 13:40:59
@csiri bá: :))
[update: 18:45 a teljes lista a könyvből]Megvolt a Gault Millau bécsi sajtótájékoztatója, miközben Budapesten az éttermesek komoly idegeskedéssel töltötték a napot, a derék osztrákok közepes poénokkal és annál kicsit jobb ételekkel húzták az időt egész este a császári…..
tomm 2010.11.11 12:11:52
Abban október másodika óta biztos voltam, hogy megkóstolom a Ring ételeit: Ádám aznap hívott elhaló hangon, hogy beszámoljon a hamburgersorozatunk best evör fogásáról. "Legalább olyan jó a húsuk, mint amit te készítesz, miközben a zsemle tökéletes, a saláta helyett…..
Más Tészta Lasagne 2010.10.14 10:29:00
Hosszú-hosszú ideje tervezem már, hogy a saját konyhámban is előállítom az egyik kedvenc olasz alapételemet, a lasagnét, de sosem éreztem magamban elég erőt hozzá, most eljött a pillanat, és kiderült, hogy nem hiába rettegtem tőle.Jó, hogy amatőrszakács vagyok, de a pofám…..
Annyira szép az Aranymetszés ajánlója a tévéműsorban, hogy muszáj szó szerint beidéznem. "Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan klasszikus arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria…..
tomm 2010.09.14 17:13:09
@Pável: akkor állítson neki szobrot fiam!
Winkler művi tudálékosságától pedig egyenesen rázott a hideg...
Az RTL Klub idei őszének legnagyobb költségvetésű műsora az X-Faktor, a formátumot a csatorna most megvette, nem másolta, mint a Csillag születiket vagy a Szombat esti lázat, ugye. A szakajtónyi lóvéért cserébe kapnak egy olyan, bevált menetrendet, ami a briteknél 11 millió…..
tomm 2010.08.30 17:50:41
@nagyon gromek: az még belefér, hogy ilyen létszámú mezőny esetén hatan azonos dallal próbálkoznak. Ám, egymás után...nekem ez (is) sántít...
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
tomm 2010.08.27 18:51:51
@szőketisza: szerintem még átlagosan sincsen lakásbiztosítás havi 2000 alatt! Ha mégis, akkor az olyan is...
Szó se róla, a Showder Klub minőségi műsor. Végre egy olyan felület, ahol igazi tehetségek mutathatják meg hétről-hétre, mit jelent a humor a 21. században. Kőhalmi Zoltán, Bödőcs Tibor, vagy Kiss Ádám feledteti mindazt a borzalmat, amit a Mikroszkóp színpad, a Szeszélyes…..
tomm 2010.08.23 18:10:57
@Link Elek: "Aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja!"

Aki pedig sem csinálni, sem tanítani nem tudja, az könyvet ír róla!:))
tomm 2010.08.23 18:12:55
@melchi zadok: NO, azért a Hofi több volt, mint igényes stand up comedy!
Szent István ünnepén mind a négy köztévén naponta többször is leadják majd az Összefogás dalát, de ettől nem kell megrémülni, az adománygyűjtés alakulása ugyanis garantáltan izgalmasabb lesz, mint a program. Ha fél nyolckor ébren vagyunk, megnézhetjük a Duna Debreceni…..
A hülyeség újra meg újra kilép a medréből, a legújabb vadhajtás a sámánhitű Kölcsey. Egy blogban, forrásokkal, idézetekkel alátámasztva azt lehet olvasni, hogy Kölcsey legszívesebben ősmagyar bálványokkal írta volna meg a Himnuszt és csak a korszellem, a kereszténykedő…..
tomm 2010.08.16 12:44:14
Nemrég kaptam ezt a megdöbbentő olvasói levelet, amit soron kívül közlök.Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy valamilyen tanácsot, ha tudnak, kérem adjanak nekem.2008-ban felvettem a Volksbanktól 9 millió, euró alapú hitelt. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy családi…..
tomm 2010.08.12 12:37:32
@Tightend: nemcsak neked, de szóra sem méltattam. Ez a történet több sebből is "vérzik". Pl. nekem az is gyanús, hogy vidéki házra adnak 9 milliót ( persze vidéktől is függ ). Úgy tudtam, hogy a válság előtt az ingatlan forgalmi értékének 60-70%-át lehetett hitelként felvenni. Hm...akkor valójában mekkora értéke lehet az ingatlannak, és hogy tett szert rá 50.000-res jövedelemből a gyermekét egyedül nevelő anyuka? Tudom, örökölte! Mint ahogy ez a gyakorlatban lenni szokott...:))
Csatlakozás     Nemrég olvastam az az egyik álláskereső oldalon, hogy egy felháborodott fejvadász nő, leírta lépésről-lépésre, hogyan dolgozik; Elsősorban a referenciákat nézi, ha a jelentkező munkavállaló csak az évszámot adta meg, akkor az előbb említett…..
tomm 2010.08.11 18:01:48
@Strici: stimmt!
A magyar gazdaság már-már példátlan erőt mutat mostanában, legalábbis a Sziget fesztiválra érkező külföldiek erre is gyanakodhattak a tegnapi nyitó napon. Lényegében sosem ért olyan keveset az eurójuk kicsi hazánkban, mint most.    Az történt ugyanis, hogy az egyik…..
Szerda délelőtt a Facebook oldalon hosszabb írást, pontosabban hosszabb idézetet ígértünk Bruno Walter: Mahler című könyvéből. Ennek az ígéretnek teszünk most eleget:"'A zene legjava nincs a kottában' mondta Mahler; és a zenének ezt a lélekkel telt 'legjava' olyan kifejező…..
tomm 2010.08.08 21:06:00
@_romanista: igen, ez minden bizonnyal így van. Talán nem is baj, hisz így látótérbe kerülnek olyan művek is, melyek mellett esetleg elmenne az ember.
Nagyon szeretjük a tócsnit, hagyományosan krumpliból szoktuk csinálni. Most azonban hallottunk egy új receptet, méghozzá azt, hogy csillagtökből (leánykori nevén patisszonból) milyen finom tócsnit lehet sütni. Kipróbáltuk, és tényleg! Sőt, még jobb, mint a krumplis, mert…..
A nyolcvanas évek után most az ötvenes évekbe jutott eszébe visszarepíteni a közösségi médiát a dél-amerikai Moma reklámügynökségnek. A print hirdetések a brazil Sao Paulo-i reklámfesztivál kampányának részei, és grafikailag és szövegezésben is pontosan úgy készültek,…..
tomm 2010.08.07 11:20:42
Gyakran még középhaladó szinten levő nyelvtanulók is habozva felelnek arra a kérdésre, hogy Do you speak English? Esetleg némi önmarcangolás után kimondják, hogy yes, de hozzáteszik, hogy a little. Vagy elkezdenek kertelni, hogy igen, de nyáron nem volt angolóra, ezért sokat…..
tomm 2010.07.30 22:35:36
A Tanár úr megerősítette a Borsnak, hogy megszűnik az ATV-n csütörtök esténként futó politikai, közéleti vitaműsora, a Hőmérő. Havas a bulvárlapnak elmondta, "nem volt szerződésem az ATV-vel, eseti megbízásom volt, és a volt szón van a hangsúly". Hogy miért nem…..
Ebédre még sem lehet mojitót fogyasztani, illetve lehet, de a stílusos alkoholizmus nem témánk, ezért a mojitóhoz kb. legközelebb álló pastát állítottam össze egy hőségtől alélt nőnek. Meg aztán elégedetlen voltam a teraszon teperő mentabokrommal is, sok száron sok kicsi…..
tomm 2010.07.21 16:41:59
örömlány Basszuskulcs :D 2010.07.16 17:54:00
Az alábbi "beszélgetést" kaptam, egy könnyed nyári csevej, vagy csevely :D:X: Szia x. y. vagyok, 38 éves,fugetlen fogorvosmijen kapcsit keresel drága?Y: kellemeset, egy jó fogorvossal :DX: utánam kel érdeklődi, hogy jo vagyok-e dragaküldem fotot, én kapokén nem kapok fotot…..