Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komassy

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyíltan tagadott óvoda-összevonással körítve Csütörtökön tartotta Józsefváros képviselőtestülete idei 1. rendes ülését. Legalábbis formálisan. Az SZMSZ szerint ugyanis a rendes ülés időpontja minden hónap első csütörtöke, de idén még eddig egyetlen ülés sem volt a…..
komassy 2015.06.08 22:12:23
A 99-es busz projekt az tk. egy kísérleti szakasz kezdetén lévő munka, ahol szociális munkások bevonsásával, buszvezetők és rendőrök képzésével, valamint a busz útvonala (a megállók) környezetének javításával a viharvert buszjárat élhetővé/komfortosan használhatóvá tételén dolgoznak. Ha a kísérleti projekt jól sikerül, akkor ez van annyira formabontó társadalmi feszültségkezelés, hogy ennek még talán egy nagyobb nagyságrendű folytatása is megvalósítható fejlesztési forrásokból. De ezt majd meglátjuk, ha lement a kísérleti.

A közbeszerzés átlépésére sajnos több ponton szükség van, mert az MNP-III finanszírozási zárása nagyon közel van, és ami fejlesztési pénzt arra elnyert a kerület, azt vagy addig felhasználja, vagy elbukja. Ma pont a szociális lakhatási technikai segítségnyújtás közbeszerzés kapcsán én vetettem fel, miután a 44 családból a fele azért eshet el a segítségnyújtástól, mert senki nem pályázott a két alkategóriából az egyikre, hogy ha kell és jogszerű, akkor lépjenek át a közbeszerzésen, mert a lényeg az, hogy a segítségnyújtás mind a 44 családhoz mindenképpen eljusson.

A munkacsoport tagjai havi bruttó 150 ezer forintot kapnak, ezt a rendeletbe írták. Az önkormányzati bérházakkal az a helyzet, hogy elméletileg, ha jól emlékszem nincsenek kizárva a pályázatból, de Kocsis azt fejtette ki, hogy miután a bérházfelújítás önkormányzati vagyongyarapodással jár, arra lesznek msá állami források. Hogy mikor és mennyi, azt persze nem tudjuk, de ebből egyenesen következik, hogy a teljesen bérházak nem indulnak ezeken a pályázatokon, nincs rá vezetői akarat.
komassy 2015.06.12 07:19:35
@bizottsagiirnok:

99-es busz kísérleti projekt: a Rév8 kidolgozott egy lehetséges megoldást a 99-es busz problémájára, aminek a lényege, hogy javítják a busz útvonalának környezetét, jobb karban lévő, akadálymentes buszok járnak (persze ez BKK és csak részben teljesült), és felkészítik a buszvezetőket és a buszokon járőröző rendőröket a konfliktusok megfelelő kezelésére, esetleg megelőzésére. Igen, csak az MNPIII végére jött össze és csak kísérleti szakaszban van, de ha hosszabb távon eredményes, szerintem az is a kerület érdekét szolgálja.

közbeszerzés: persze, hogy nem a nempályázókkal van a baj, hanem a csapnivaló közbesz tanácsadóval, a pocsék hatályos szabályozással és az azt rosszul alkalmazó hivatallal. Ettől még az MNPIII forrásfelhasználási határideje lejár és ha aközött kell választani, hogy csinálja meg az önkormányzat valamelyik szerve közepes minőségben a jelentkező nélküli szociális technikai segítségnyújtás, vagy ússzon el az erre elnyert forrás a határidő miatt akkor én is az előbbit választom.

Felújítás: nem, félreértjük egymást. Én csak ismertettem a helyzetet. Évek óta tépem a számat KT üléseken amiatt, h a legrosszabb állapotban az önk. bérházak vannak a kerület lakóházaiból. Ha a tulajdonos nem akarja, akkor a Kisfalu a bérházak nevében nem fog pályázni, a tulajdonos első embere pedig más forrásból akarja ezt finanszírozni, amiről ennél többet én ma még nem tudok. Csupán ezt a hozzáállást ismertettem.

Bérlői kisokos: tudtommal nem készült el, csak az elképzelésig jutott.
Józsefváros Képviselőtestülete miután október 22-én megalakult, első érdemi ülését tegnap, 2014. november 5-én tartotta. Rövid áttekintés: Az első napirendi pont két órát vitt el, a téma a képviselőtestület szervezete és működése volt. Pontosabban fogalmazva a Szervezeti és Működési Szabályzat…..
komassy 2014.11.08 15:23:26
@vajdapeterutca: A fröcsögéseket továbbra sem tekintem megválaszolandónak. A tényleges kérdésekhez:

A Fideszes többség módszeresen elhallgatta előlünk és a nyilvánosság elől a kilakoltatásokat. A lakói visszajelzések eleinte a kilakoltatástól való félelemről szóltak, amelyekkel nem tudtunk mást tenni, mint megpróbálni segíteni az egyéni - jellenzően eladósodottságot jelentő - problémák kezelésében. Idővel elindultak a tényleges kilakoltatásokról szóló visszajelzések, amelyeknek természetesen utánanézett Szili Balázs és megerősítette, hogy azok részben megtörténtek részben folyamatban vannak. E megerősítések nyomán tettem fel hivatalosan KT ülésen képviselői kérdéseimet, meglátjuk milyen választ kapok rá. (Természetesen nyilvánosságra hozom.)

A kilakoltatásokról csoportosan nincs véleményem. Általában, ha rajtam múlna, nem lenne kilakoltatás. Arra viszont ügyelni kell, hogy ettől még nem válhat gyakorlattá a következmények nélküli adósságfelhalmozás. Továbbá arra is figyelemmel kell lenni, hogy a lakóközösség tagjainak többsége által konfliktusforrásként megnevezett lakótárs előidézett feszültséget is időben kezelni kell. Egyikre sem tartom megoldásnak a kilakoltatást, de most tudtommal jellemzően ilyen esetekre alkalmazzák. Egy gondoskodó, társadalmi felelősséget vállaló állam ill. önkormányzat szerintem ennél sokkal jobban képes a problémák mélyére nyúlni s azokat orvosolni.
… azaz, hogyan kell minket hülyének nézni Mindenekelőtt hadd kezdjem azzal, hogy szerintem ma Magyarországon a politika legfontosabb feladatainak egyike, hogy munkát, munkahelyet, tisztességes megélhetést adjon mindenkinek, aki dolgozni akar. Éppen ezért a közmunka új rendszerét…..
komassy 2014.08.14 22:55:53
Tisztelt vajdapeterutca!

Sajnálom, ha jól látom, számtalan kérdésben sikerült félreértenünk egymást. Ha kritikai megállapításaival nem valamely másik párt érdekeinek szolgálata volt a célja, akkor persze fontosnak tartom, hogy többnyire alaptalan vádjait tisztázzam. Ha civil köntösbe burkolt pártpolitikát játszik, akkor persze nyugodtan felejtse el a reakciót meg engem is.

Nem tudom, ki és miért törölte a fogadóórámról a kérdését, miután azt megírta statikus felületen is, nem éreztem szükségét, hogy ezt felfejtsem. Az új típusú lokálpatrióta politizálással kapcsolatos Önnek írt megkeresésem arról szólt, amit leírtam. Szándékunkban áll egy új,eseti problémákat megoldó, de ugyanakkor abból lehetőség szerint rendszerszerű következtetésekre, megállapításokra is jutó párbeszédkultúra kialakítása, amelynek az eredménye szándékaink szerint egy új fajta lokálpatrióta politizálás lesz. Ebben számítunk több kerületi civil közreműködésére, kritikájára, segítő tanácsaira is, így az Önére is. Ezért írtam Önnek üzenetet és nem az online fogadóórám miatt, azt csak belefoglaltam mellesleg. Az önkormányzat gyorsított kilakoltatási tervével kapcsolatos hírekből fakadó konfliktusba mi álltunk bele legkeményebben, igaz egy tervezett akciónk tavasszal meghiúsult. Legutóbbi információink szerint a polgármester elállt a soron kívüli kilakoltatási ötletétől. Persze azt, hogy meddig, nem tudja senki. Ha a baloldal lesz többségben ősztől mindenféle soron kívüli kilakoltatásnak útját álljuk, bárki is legyen a polgármester.

A két törvénysértésgyanús eljárásként emlegetett eset, ha jól értem, a Kesztyűgyárban lefotózott ismeretlen, a Fideszes képviselőkre címkézett dobozok, amelyekről sosem tudtuk meg, hogy mi volt a tartalmuk a másik pedig gondolom a Mátyás téren készült, internetre felrakott, állítólag önkormányzati videofelvételek ügye. Egyik ügyet sem hagytuk annyiban, csak éppen egyikben sem sikerült semmilyen további eljárás alapját jelentő információra lelnünk. Amúgy pedig, ha jól emlékszem, a kesztyűgyári dobozok ügye nem is létezett volna , ha mi nem csinálunk belőle ügyet.

Az elméleti kockázatról szóló okfejtése egyszerűen nem állja meg a helyét. A 18 tagú képviselőtestület 16 tagja (azaz a polgármesteren és a főállású alpolgármester-képviselőn kívül) kivétel nélkül többletfeladatot vállalt és kapott ennek keretet adó tisztséget (tanácsadó testületi vagy felügyelőbizottsági tagságot) és ezzel járó megbízási díjról szóló döntést a KÉPVISELŐTESTÜLETTŐL. Ezekhez a tisztségekhez a polgármesternek nincs több köze, mint, hogy ő volt az előterjesztő, mint amúgy a képviselőtestületi előterjesztések 80%-ában. A kritikai fellépésünk nem elég kemény voltáról alkotott kritikáját nem osztom, de tudomásul veszem, megfogadom. A következő ciklusban - ha esetleg ellenzéki helyzetben maradnánk – másként valósítjuk meg az ellenzéki politizálást.

Bízom benne, hogy nem valamelyik másik párt ki nem mondott szolgálatában tevékenykedik, ezért a térden lovaglásos és hasonlóan epés megjegyzéseit megkésett válaszom miatt kialakult bosszús hangulata kifejezéseként veszem és sajnálom.

Üdvözlettel:

Komássy Ákos
Legelőször is köszönet mindazoknak, akik elmentek szavazni, és külön köszönet illeti azokat, akik vasárnap ránk adták voksukat. Április 25-én Európa megválasztotta az Európai Parlament új tagjait, ezzel Európa és Magyarország politikája is új szakaszba lépett. A válságával…..
Akik Bereményi Eldorádójából ismerik a Teleki téri piacot, ne keressék, mert az már nincs. Készen van viszont az új piac. A bódék fele egyelőre üres, de azért az új épület már kész. Ránézésre működik is minden, aminek van lakója. Végülis volt rá idő. A polgármester meg…..
komassy 2014.05.16 14:54:11
@_kolléga_: A Fiumei és a Dobozi út közötti terület most FiDo bevenévre hallgat és a Magdolna Negyed Program III keretében épül oda egy multifunkciós közösségi szabadidős park, a közepén egy ezt szolgáló épülettel.
komassy 2014.05.16 15:02:25
@gym: Az elbírált közbeszerzés megvalósítása az eredeti tervek szerint 2012 tavaszi piacátadást jelentett volna. Ebből lett 2014 május. Kocsis Mátéék pont 8 éve adják az önkormányzatban a többséget, tehát ha eseményszerűen nézzük, akkor az elvi döntés megszületése után öt évig ültek a piac ügyén - bizonyára érlelték -, majd lerombolták, és 3 év alatt felhúzták az újat. (a közbeszerzésről szóló döntés 2011-ben született.) De persze a kőművesmunka csak egy éven át zajlott.
Úgy döntöttek a kerületi szocik, hogy eltüntetik a honlapjukról a fórumot, ami elnökük oldaláról is tovaszállt, sőt, a szomszéd kerületin sem olvasható már. Ha eddig nem lett volna, fel sem tűnik, hogy pont most dobják a süllyesztőbe, de hát ne szórakozzunk már a…..
komassy 2014.02.08 17:48:51
Kedves KB!

Aránylag lelkes olvasója vagyok a blognak, de azért megtisztelt volna, ha a bejegyzés és a hasonlat tárgyáról egyaránt dob nekem egy kérdést, pl. emilben , mielőtt minősít. Persze a vélemény szabad, csak így egy cseppet inkorrekt.
S ha már kérdés nem érkezett, a válaszokat azért dióhéjban engedje meg, hogy ide lejegyezzem:
Fórumok: gyakorlatilag az a diskurzustér, amit hagyományosan fórumunk szolgált mára felszívódott, aki aktív az vagy saját blogot ír, vagy fészbukozik, vagy mindkettőben részt vesz egyszerre. Sajnálom lelkes szimpatizánsainkat és az érdeklődő olvasókat, de gyakorlatilag fórumbejegyzésekre szinte már csak trollok ragadtatják magukat huzamosabb ideje. Márpedig a 24 órás moderált fórumüzemeltetés annyi pénzt, energiát és embert emészt fel, amely egy ellenzéki kampány idején, ilyen mértékű eltrollosodás mellett nem éri meg, ezért becsuktuk. A komassy.hu-t is ugyanazzal a webmester csapattal működtetjük, így a kettő vége egyszerre jött el.

Az idő előtti távozásomról: ha érdekli, ketten vagyunk Révész Mártával képviselők az egész kerületből, akik az utolsó előtti alkalomig mindegyik szomszédsági fórumon részt vettünk, mellesleg az egész a társadalmi párbeszédet szolgáló fórumsorozat a mi javaslatunkra született. A legutóbbinál nekem sajnos váratlan családi feladatom miatt 7 órakor, kb. a fórum félidejében távoznom kellett, de meggyőződésem, hogy ez az eszmecserét jottányit sem csonkította. Amúgy pedig a fórumon azért nem ültem ki a pódiumra, mert tudomásom szerint, a rendezvény témájában sokkal kevesebb haladás történt, mint kellett volna valami, bár tény, hogy készültek szép tervrajzok és elméletileg meg is van a pénz a megvalósításukra. Ettől még szerintem e kiemelten krtikus szeglet rehabilitációja még nem igazán indult el, és egyre kisebb az esélye, hogy kielégítően megvalósul.

Komássy Ákos

Ui.: Szóval kösz a hasonlatot, csak a kettőnek semmi köze egymáshoz.
komassy 2014.02.09 11:21:08
@bizottsagiirnok: Rendben kritikát tudomásul vettem. A fórum most egy darabig nem lesz, át kell alakítanunk a technikát, mert rommá törték. Amúgy amit a trollokról írtam, az az én tartalmi szempontom, de szerintem online képviselői fogadóóra az MSZP8.hu-n valahogyan újra lesz, mert az szívügyünk, csak új rendszer kell rá, a régi belehalt a megpróbáltatásokba. Erzsébetvárossal közös a webes csapatunk, szóval lehet, hogy ugyanaz a szoftverhalál van odaát is. Tudom, pocsék, hogy mindez kampányban jött el, sajnálom.
Szórólap: Tekintettel arra, hogy február 17. az ajánlásgyűjtés kezdete, nem reális elvárás, hogy az azt megelőző szombatig ne kampányoljon senki. Ha ilyen a szabályozás, akkor a hiba a rendszerben van.

Komássy Ákos
komassy 2014.02.09 17:01:49
@bodis.lajos: Semmit nem nyelek le és semmit nem pusztítottam el. Azok semmisítették meg a fórumunk biztonságát, akik rommá törték. Ezért kellett becsuknunk. Egyelőre. Amikor sikerült megoldani a biztonsági problémát, újra lesz képviselői online fogadóóránk.

Komássy Ákos
Hölgyeim és Uraim mérföldkőhöz érkeztünk az Urbanista történetében. Íme az első angol nyelvű olvasói levél: Hey Urbanista, Sajnos, nem irom magyarul! English ok? I read your blog often (through Google translate and my poor Hungarian reading skills). Curious about one thing.…..
komassy 2010.12.31 17:40:47
www.mszp8.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=95

Miután az Urbanista blogon olvastuk a kamuállványos hirdetés ügyét, Molnár György frakcióvezetőnk feltette a kérdést a tegnapelőtti józsefvárosi képviselőtestületin. Rövid beszámolója online fogadóóráján olvasható az ügyről, oda mutat a fenti URL.
B.Ú.É.K.!

Komássy Ákos
8ker Leszóltak a minisztériumból 2009.11.17 23:44:00
Utálom a politikai kampányokat! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, meg is látszik az utóbbi időszak választásain, nem nagyon mennek az emberek szavazni. Hogy én miért utálom? Mert mocskosak, velejéig. Elég csak egy pillantást vetni a tegnapi sajtótájékoztatóra, ahol…..
komassy 2009.11.19 20:44:38
@Lesley: Mostanra sikerült igazából kiderítenem, mi is történt. Mi, józsefvárosi fiatalok, kb huszan kitakarítottunk 12 játszóteret az ősszel, azért, hogy megmutassuk, hogy közönséges munkás kézzel is lehet tenni a tiszta környezetünkért. Tavasszal folytatni fogjuk. Ebből 11 alkalommal csak 1-2 önkéntes jött és csatlakozott hozzánk. Az utolsó volt a Losonczi tér, ahova egy csapattagomon keresztül egy ismerős iskolaigazgató jelezte, hogy ő szívesen meghirdetné a sulijában, mert szerinte a játszótértakarítás egy jó ügy. Erre én, - közvetítőn keresztül - azt válaszoltam, hogy örülök, ha meghirdeti, mert szerintem is jó ügy, és eddig is jöttek páran önkéntesek, most is szívesen látom őket. Ezek után megjelent kb.harminc srác még a csapattagjaimon kívül a Losonczin és segítettek takarítani a játszóteret. És igen, miután hallott róla, jó ügynek tartja és a közelgő polgármesterválasztásban gesztusértékű támogatásáról akar biztosítani eljött a környezetvédelmi miniszter is. Mint minden kormánytagnak, neki is van stábja, akik, ha a miniszter azért jön egy szombat délelőtt, hogy elvi támogatásként részt vegyen egy játszótértakarításon, arra sajtót szerveznek. Szerintem eddig ebben sem meglepő, sem kivetnivaló nincs. Egy hibára bukkantam, s ez valóban súlyos hiba volt, hogy az iskolaigazgató (valszeg elfelejtette meghirdetni) utolsó pillanatban azzal hidalta át, hogy nem sok önként jelentkező volt, hogy kiküldött egy osztályt, tanáraikkal együtt. Ez súlyos hiba volt, de én folyamatában kapcsolódtam bele a Losonczi téri takarításba és sajnos ez a háttérinfo elkerülte a figyelmemet. Ha tudtam volna, megköszöntem volna a srácoknak és hazaküldtem volna őket, mert én önként jelentkezőkön kívül senkinek a közreműködését nem kértem és nem is akartam igénybe venni a játszótér-takarítási sorozatban.
Akik e szerencsétlen hiba áldozatául estek, azoktól elnézést kérek, tanároktól és diákoktól egyaránt. Ezzel együtt, meg kell mondanom, hogy büszke vagyok rá, hogy ősszel végitakarítottuk Józsefváros játszótereit, s tavasszal meg fogjuk ismételni - kizárólag önkéntesekkel !
Üdvözlettel:

Komássy Ákos