Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perro morado

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
perro morado 2020.11.07 12:37:18
@Illyés Edith: "A Reaktor állítása szerint kizárólag a csatatér államokban vannak problémás megyék, és kizárólag a demokratáknál. A stabil demokrata vagy stabil republikánus államokban nincsenek anomáliák, ott Biden görbéi is szépen követik Benfordot. Ezt mivel magyarázod?"

1. Megnéztem a reaktor blog altal belinket GitHub oldalt. Csak a kiragadott 4-5 példára vonatkozó adatokat tartalmazza. Teljesen elhiszem, hogy ezek valósak és az ábrák reprodukálhatók. De hangsúlyozom, hogy ez önmagában nem sokat jelent --- látni kellene ugyanezeket az ábrákat a sok száz másik körzetre is.

2. Chicago (ahol a Benford nem illeszkedik Bidennre) tudtommal Illinoisban van, ami nem csatatér állam, hanem simán hozták a demokraták. Ez közvetlenül ellentmond annak, amit írsz.

3. De mint mondtam, már arról sem vagyok meggyőzve, hogy az egész Benfordozásnak bármi értelme lenne.
        A magyar miniszterelnök ma aljas módon a neonácik oldalára állt, belehazudott az egész ország arcába és uszított a meleg polgártársaim ellen.        Ezért én most a lehető legegyszerűbb és leggyermetegebb módon, matematikus olvasóink valószínűleg nem fognak megdícsérni érte, el fogom…..
perro morado 2020.10.05 14:22:20
OFF @Bourbaki: A gyök 2 irracionalitásának "gimis" bizonyítása szerintem túlbonyolítja a 2p^2=q^2 egyenlet elemzését is. A p^2 és q^2 négyzetszámok, tehát a prímtényezős felbontásukban a 2 páros kitevőn szerepel (0-t is beleértve). A 2p^2 prímtényezős felbontásában a 2 páratlan kitevőn szerepel. Tehát 2p^2=/=q^2 mivel a prímtényezős felbontás egyértelmű. Relatív prímezni sem kell, és rögtön adódik az is, hogy bármelyik prímszám gyöke irracionális.
      A 444.hu-n most jelent meg egy cikk Atiyahról és a Riemann-hipotézisről.       Az igazság az, hogy Atiyah korábban is foglalkozott a Riemann-féle zétafüggvénnyel. Írt egy közös cikket a témavezetőmmel, amelyben tulajdonképpen a Riemann-zétáról volt szó, de nem a számokon értelmezett…..
perro morado 2018.10.03 16:51:56
www.youtube.com/watch?v=d6c6uIyieoo&t=3s

www.youtube.com/watch?v=VTveQ1ndH1c

Gimis matektudás + a komplex számok minimális ismerete kell csak hozzá, ennél közérthetőbben szerintem nehéz elmagyarázni ezt a dolgot.
         Egy hete Thomas Piketty írt egy posztot a blogján, amely poszt érdekes alakú hullámokat keltett Magyarországon. A matolcsyánus viccegyetem munkatársai ujjukkal a levegőbe böködve ünnepelték Piketty-t, ellenzékiek viszont osztották rendesen. Ez Magyarország, itt a jobboldal hajlamos erősen…..
perro morado 2018.01.29 09:05:08
A konkrét Piketty-bolgbejegyzeshez nem, de a tágabb problémához kapcsolódik ez a link:

www.portfolio.hu/gazdasag/valsagban-a-kozgazdasagtan-jelen-es-jovo.1.274273.html

Itt olyasvalaki ír a (tudományos) közgazdaságtan állapotáról, aki átment a "Pikkety Challenge"-en. Ilyen is van :)
"A miniszter azt mondta, van olyan egyetem, amely a vizsgálat szerint minden előírásnak megfelel, ez pedig a magát liberálisnak mondó McDaniel College. "Azt gondolom, hogy ha a kormánynak bárkinek problémája lenne, egy szimbolikus liberális egyetemet nem hagyna boldogulni". (Lazar Janos az…..
perro morado 2017.03.31 23:14:48
@sárospataki lány: a tehetséges magyar diákokét? a nemzetközi szintű magyar tudósokét? Mind kettő kisebbség...
                    A proletariátus csak a lánczijait veszítheti. (Marx Dezsőné háztartásbeli)          "A CEU Soros György előretolt helyőrsége Európában. (Ungárné Schmidt Mária pénzégető)         Schmidt Mária örökölt pármilliárd forintot egy rosszarcú ingatlanneppertől, és boldogan…..
perro morado 2017.02.15 11:35:50
@sárospataki lány: az a probléma ezzel a ceu-s hazai agyelszívós elmélettel, hogy a ceu-s oktatók jó része a nemzetközi piacon versenyez, tehát számukra nem a magyar felsőoktatás, hanem európai és amerikai egyetemek a releváns alternatíva. A bérek és a feltételek ehhez igazodnak.

Kicsit másképp fogalmazva: rengetegen dolgoznak a ceu-n, akik a ceu nélkül nem Mo-n, hanem külföldön lennének. A ceu tehát sokkal inkább az agymegtartáshoz illetve agyvisszaszíváshoz járul hozzá.
A trombózis vezető halálok Magyarországon. Részben azért is, mert a jódoktorok elképesztő módon benézik néha a tüneteket. És mert NINCS ELÉG ÉRSEBÉSZ (sem) az ellátórendszerben… Összeszedtem az elmúlt hetekben szerzett tapasztalataimat, miként előzheted meg ezt az alattomos gyilkost, illetve hogyan…..
      Forgács István cigány értelmiségi nyilatkozta nemrég a Mandinernek, hogy ma már húsz százalék feletti a cigányok aránya az öt éven aluli népességben. Ő ezzel foglalkozik, vélhetően tudja mit beszél. Ez ugye azt jelenti, hogy tíz-tizenöt év múlva a munkaerőpiacra belépők több mint ötöde lesz…..
perro morado 2016.02.24 08:23:38
@Wolff: Külön kedvencem a központi krétaraktár.
    "Valódi elitet kell kialakítani, nem az értelmiségre kell kacsintani. Ebben a fiatalokra kell építeni, mert noha tapasztalatlanok, gyakran önhittek és az előző generációk nevelték, átörökítve a hamis vagy téves nézeteiket és gyakorlataikat, mégis a kis elmozdulások elkerülhetetlenek, így a…..
perro morado 2016.02.08 22:14:42
@jotunder: A "Matolcsyéknak van" az abból a szempontból kicsit túlzás, hogy nem az ő érdemük, leginkább megörökölték. Más dologokkal ellentétben valóban nem csinálták ki, ennek több oka van, pl. az is, hogy Matolcsynak --egy kicsit paradox módon-- imponál a nemzetközi elismertség, pontosabban az, hogy külföldről az MNB-be járnak tanulni. Más kérdés, hogy nem miatta :)
       Nem tudok nem írni erről.       Tegnap egy MTA-doktori védésen voltam az Akadémián. Állnak az emberek a folyosón, a családtagokon kívül mindenkit ismerek, sokukat tinédzser koromból, ami elég rémisztő, mert nem mostanában voltam tinédzser. A jelölt gyakorlatilag…..
perro morado 2015.04.09 21:27:08
@jotunder: Szigorúan a tudomány szempontjából itt annak lehet örülni, hogy sikerült megoldani egy nehéz problémát, amely remélhetőleg hasznos lesz majd újabb problémák megoldásában. Persze nagyszerű az is, hogy Magyarországon foglalkoznak ilyen szinten matematikával. De ez a "négy órával hamarabb töltöttem fel, bibí, az enyém a kredit"-dolog soha nem tetszett a tudomány működésében, igazából nem kellene, hogy ez ennyire számítson. De ez már inkább tudományszociológia...
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
"A Magyarország elleni amerikai támadásokról azt mondja, ezek hátterében „gazdasági érdekek állnak – nem csak szerintünk, számos republikánus amerikai barátunk szerint is.  "  (Lanczi Andras )  UNDERSTAND HOW THE GAME IS PLAYED, BUT HERE WE ARE, A NATION THAT'S ON THE VERGE OF…..
Örülünk, Vincent? Közgazdászok 2014.11.29 22:19:59
       Ezt a posztot nem írtam volna meg, ha az imbecillis Matolcsy nem rúgja ki Kónya Istvánt, az MNB kutatási részlegének vezetőjét. Talán akkor sem írom meg, ha nem beszélnek arról, hogy Kónya utódja állítólag az a Csizmadia Norbert nevű geográfus lesz, aki a Magyar…..
perro morado 2014.12.02 20:32:16
@Holger Hartland: "A prezi alapján kb. arról van szó, hogy a magyar közgazdászok alacsonyabbra teszik a lécet a nemzetközi sztenderdnél, így a hazai mezőny át is tudja ugrani. Ami a még ennél is jóval magasabbra ugrani tudó új magyar közgazdásznemzedéket úgy tűnik, zavarja, mert így az ő nemzetközi mércével jobb teljesítményük nem válik el a megszokott hazaitól."

Ez nem teljesen rossz összefoglalás, de egy kicsit cinikus. A "hazai léc" igazából ferdén van feltéve, bizonyos szögből (a csak hazai piacra játszóknak) viszonylag könnyű megugrani, a nyugatról érkezőknek meg nem, illetve nem éri meg.
        Dr. Török Gábor adjunktus (Corvinus, Lánczi-intézet) bizonyára érdeklődéssel fogja meghallgatni a Wallenberg díjat a University of Michigan-en átvevő Heller Ágnest. Heller is az Orbán-rezsimet értékeli, talán nem egészen úgy, mint Török Gábor. 45.33-nál kérdezik…..
perro morado 2014.10.06 21:23:06
@dvhr: Michigan State University =/= University of Michigan
         Rajcsányi Gellért több részes tanulmányt írt a mandineren a balliberális értelmiség válságáról. Akkor vetem rá a első követ, ha majd nem írok több részes tanulmányt a balliberális értelmiség válságáról.         Ergé arról ír, hogy végre megtört a…..
perro morado 2014.07.15 15:57:51
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
perro morado 2013.10.14 15:06:45
@smokey_shorthair: Nekem tetszik az az interpretáció, hogy itt nem feltetlenül az számít, hogy szó szerint és mindig igaza van-e, hanem az, hogy segített megteremteni azt az elméleti keretet, amiben a mai napig gondolkodunk a pénzpiacok működéséről:

index.hu/gazdasag/2013/10/14/nobelkozgazd/
perro morado 2014.06.25 09:14:02
@perro morado: az előbb lemaradt---ha (saját beismerés alapján) csak lemásolni ennyi időbe telik a pályázatokat, mennyi munka lehetett szépen, gondosan kiértékelni őket. Ezek az emberek tényleg nagyon keményen dolgozhattak ;)
Örülünk, Vincent? Nullások 2013.10.19 14:26:05
Miért lenne bárhol, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a külpolitikától az élelmiszeriparig más a helyzet, mint a fociban? Hajszálra ugyanaz a helyzet. Pontról pontra. 1. Ezeknek a politikai és szakmai  „eliteknek”, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a…..
     Egy bizonyos Kandrács Csaba István kerül a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába. Pécsett végzett jogász, aki 2012. júniusában még Rogán slapaja volt belvárosi önkormányzatban.      A Bank of England Monetary Policy Committee tagjai:  …..
perro morado 2013.09.30 22:26:34
perro morado 2013.10.01 19:39:17
@cleantone: Tényleg úgy tűnik, hogy a csehek is simán űberelnek minket. Elkeserítő. Pedig olyan MT-t, mint az övék, Mo-n is könnyen össze lehetne hozni.
A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak Klinghammer István, 2013. június 9...
perro morado 2013.06.14 16:45:28
@alte trottel: Hát igen, arra is pont ez az ostoba termék-termelés fétis jellemző, mintha csak a kézzel fogható dolgok képviselnének gazdasági értéket.
Hát, jó reggelt, Magyarország! Április 12-én hétfőn egy másik országban ébredtünk. A nemzet éveken át letargiában volt, a hangulatunk, az életesélyeink csapnivalóan kedvezőtlenek voltak. De megvolt bennünk a változtatás szándéka, eluntuk a szocialisták elavult és hazug…..
perro morado 2012.11.16 08:09:51
Döbbenettel tölt el bennünket, hogy a hibás gazdaságpolitika árát a szegények adójával, az infláció felpörgetésével akarja a kormány és a vele összefonódott liberális-szocialista pénzügyi-gazdasági elit megfizettetni. Ennek érdekében a pénz stabilitásán a törvény…..
perro morado 2012.10.10 08:25:09