Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth-Takó

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárkit kérdezünk a témában Budapesten, jó eséllyel egyet fog érteni azzal az állítással, hogy a fővárosi villamosok lassúak. Rengeteget kell állni a lámpáknál, sok a megálló, tele vannak a pályák ilyen-olyan sebességkorlátozásokkal; szinte alig van olyan megállóköz, ahol lassítások nélkül végig…..
Átadták. Használható. Használható? Érdemes messzemenő következtetéseket levonni egy hét tapasztalásai alapján? A rendszer még bejáratós, már sokak megszerezték első élményüket a nemrég átadott budai fonódó villamoshálózat kapcsán. Mi is tapasztaltunk ezt-azt, melyet most meg is osztunk Tisztelt…..
Tóth-Takó 2016.01.25 13:15:20
@Usenka: Az 56-os (61-es) vonalán most is olyan szerelvények közlekednek többnyire, amelyek leszállásjelzővel is le vannak látva (de sajnos nem mindegyik). Ezáltal a jelzett helyen -- pl. a Nagyajtai utcai megállónál -- nem kötelező megállnia a szerelvénynek, csak ha igény van rá. Olyan ez, mint a vonatok esetén a feltételes megálló. Ugyanakkor én -- mint épp arrafelé lakó ,,felhasználó'' -- mással is gyorsítanám a villamosközlekedést. Ezen a vonalon -- pl. a Széll Kálmán térig -- több helyen is a vágányok keresztezik a közutat, lámpás kereszteződésekben. Mi lenne -- csak egy gondolatkísérlet erejéig -- ha a lámpák vezérléséhez olyan érzékelők jeleit is hozzávennénk, amelyek a szerelvényeket érzékelik, s ha a szerelvény közelít a kereszteződéshez, automatikusan átengednék azt. Ez vajon mekkora sebességnövekedést jelentene? Ez a trükk vajon a többi fonódó járatnál nem lenne alkalmazható?
Olvasom, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal javaslatára eltörölhetik a nyelvvizsga kötelezettséget azokon a felsőoktatási képzéséken, ahol nem létszükséglet a nyelvtudás. Így több lesz a diplomás és javulnak a statisztikák, amelyek még jócskán elmaradnak az uniós átlagtól.…..
A magát köztársasági elnöknek aposztrofáló -valójában a 90-es évektől az Orbán Viktor halászgatyájának hátulsó felénél található nemzeti farzsebben lapuló- bajszos "Aláírnok" azt nyilatkozta, hogy ő, mint köztársasági elnök, nem a nemzet lelkiismeretének funkcióját…..
Tóth-Takó 2013.05.05 23:06:13
@jet set: Ha _valóban_ nem akarta volna aláírni, akkor még mindig lemondhatott volna a tisztségéről. Azt ugyanis nem tiltja egy törvény sem...
Alternatíva Én és a diákok 2012.12.23 09:00:58
Lógok én egy vallomással! Vagy kettővel. Kaptam ugyanis egy levelet, hogy lám, midőn szemeink előtt jut győzelemre a diákforradalom, máris erőst kussolok. S ha így állunk, akkor töredelmesen bevallom: engem is felráztak a diáktüntetések egyetemek felől süvítő förgetegei. A…..
"Szerintetek mekkora tűzveszélyes hely a Szilágyi, Gábor Áron utca, Küküllő utca határolta közpark (II. kerület), ha a közepébe két tűzcsapot is be kellett egymás mellé állítani?"   - kérdezi Balázs, aki a képet küldte. A kedves tűzoltóolvasók biztos tudják a választ.…..
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül ragadunk ki ma egyet, mert véleményünk szerint nagyon jól foglalja össze a tanítási-tanulási morál hibáit. A fenntartót nem érdekli, mi is folyik az általa fenntartott iskolákban, a tanárokat tartják állandó bizonytalanságban,…..
Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánunk! Sziasztok!  Látom mindenki mennyit nyüglődik az álláskereséssel és én is szaporítom ezek számát.  Már azt nem is említem, hogy mennyi helyre pályáztam, inkább arról írnék, hogy miért van az, hogy ha van interjú és…..
Tegye fel a kedves olvasó, hogy ő Magyarország királya. Ez egyébként ma már egyáltalán nem lehetetlen, Gráf Józsefet például a miniszterelnöki székre is esélyesnek tartják egyesek. Szóval ha az olvasó lenne Magyarország királya, mit csinálna, amikor szeretett hazája éppen…..
 Nehéz felfogni ésszel, hogy ha egy pártszervezet valamely tagja bűnt követett el, vagy legalábbis alapos a gyanú, hogy a bűn megtörtént, a többiek, az elvileg tiszták, miért hallgatnak, miért az az első reakciójuk, hogy „más is kurva, nemcsak…..
 1. Évtizedeken át állandósulnak a reformok (ez egyszerre tünete és oka is a hanyatlásnak), mindig az aktuális hozza majd el a megváltást, amitől azonban folyamatosan távolodunk. 2.  A tanárok helyett nagyobb megbecsülést kapnak a különféle pedagógiai szakértők,…..
 A matematika-oktatásról A hazai pályának számító történelem, valamint a szintén közel álló irodalom után a távolabbi matematikát boncolgatom. Annak ellenére, hogy humán beállítottságúnak vélem magamat, szerettem a matekot, sőt, harmadik-negyedikben emelt óraszámban…..
 A rendszerváltozás előtti évtizedek egyik tapasztalata volt, hogy a fiúknak olykor az apák „bűneiért” is szenvedniük kellett, egy „rovott” múltú szülő, nem megfelelő pedigréjű rokon akár a hozzátartozó karrierjét is kettétörhette. Hogy meddig…..
 Aki valamilyen ügy iránt elkötelezettséget érez, azok közül szinte mindenkinek vannak olyan témái, amelyeket monomániásan ismételget, vagy amelyek hallatán „bekattan”, s mondja a magáét. Ez  nem kritika, nem baj, én is így működöm, mások is. Többek…..
Gyakran éri az a vád a sajtót, a Kötött pályát is, hogy a szerzők, szerkesztők keresik a negatívumot, hangzatos, de hazug vagy igaz, de mégiscsak félrevezető címekkel szereznek olvasókat. Most egy szép példát adunk arra, hogy mindezt pozitívan, jó hírrel is el lehet játszani.…..
autózz! Mondd a rendőrnek! 2008.10.16 14:41:00
Levente kis sztorijának főszereplője híven tükrözi azt a mentalitást, amit oly gyakorta szidunk különböző posztokban. Ilyenkor leginkább tehetetlenül elszenvedjük a történéseket és rendőrért imádkozunk. Egy friss tegnapi élmény: mellékelt kép szerinti úton, én általában…..