Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Qwer

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha követed a blogot vagy a facebook csoportot, olvashattad az előző cikkem, amiben szintén 10 olyan különleges szigetet mutattam be, amit feltétlen meg kell nézned életedben legalább egyszer. Most elhoztam ennek a bejegyzésnek a folytatását, ahol ismét 10 érdekes szigetet mutatok nektek...
A mai bejegyzésben olyan helyszíneket veszek sorra a Fertő-tó környékén, amelyek egy tóparti szállásról biciklivel is elérhetők, bár mi a kisgyerekeinkkel autóra rámolt kétkerekűekkel tettük meg az út egy részét. Lássuk akkor a felsorolást, amelyből majd kiderül számodra, hogy érdemes-e tovább…..
Balatonfüreden július 15-én kezdődnek a vizes világbajnokság versenyei. Ma (július 4-én) véletlenül pont arra jártam. Így néz ki a környék: Miért nem lehet egyszer valamit úgy megszervezni, hogy egy jó hónappal előtte készen legyenek a terek, az utak, a parkolók, és a szükséges egyéb…..
Qwer 2017.07.06 09:44:51
@Duplaxiii: Folyamatosan kommunikálják, hogy a létesítmények nagy részét amúgyis meg kellett csinálni, mert szükség van rá. Ha így van, akkor miért nem lett kész szezonkezdetre?

Te el tudod képzelni, hogy Ausztriában egy nyári üdülőhelyen nem május elején fejezik be a nagy feltúrással járó munkákat, hogy ne zavarják a nyaralókat?

Az,hogy 10 nappal a megnyitó előtt így néz ki az építési terület az azt is jelenti, hogy nincs a projektben időtartalék: ha lett volna egy jó kis esős időszak, amikor nem lehet dolgozni, akkor mi lett volna?
Ha úgy vagy a csukamályolajjal, mint Kanga Zsebibabája, akkor sem kell D vitamin hiányban szenvedned. Az alábbi válogatásban biztos te is találsz olyan ételt, amit be tudsz illeszteni a hétköznapi menükbe!..
Qwer 2017.05.17 08:15:29
Finoman fogalmazva is elég hektikus mostanában az időjárás; egyik nap még folyik rólunk a víz, míg másnap hidegre és esőre ébredünk. Bár sokan csak legyintenek a változékony időre, pedig rengeteg ember életét nehezíti meg. Felmérések szerint az időjárás-változással…..
Qwer 2015.06.05 06:37:38
Jó hírem van azoknak, akik utálnak kézzel mosogatni. Tudósok szerint ugyanis rengeteg vizet pocsékolunk el, ha nekiállunk a förtelmes házimunkának, a baktériumokról nem is beszélve..A megoldás bizony a mosogatógép! Bár ekkor is figyeljünk arra, hogy az edényeket ne csak…..
  A betörők szeretnek biztosra menni és elsődlegesen abba a lakásba törnek be amely üres, - mert a tulajdonosok például szabadságra utaztak. A napokig elhagyott lakás, ahol nincs mozgás, a villanyt se kapcsolják fel előbb utóbb rossz fiuk látókörébe kerülhet. Amennyiben tehát olyan "látvány…..
Bár a Spurman család sose venne ilyet, de ha már valaki pelenkatartó szemetest vásárolt, egy kis trükkel sokat spórolhat rajta. A szemeteshez való speciális zsákokból körülbelül 180 forintba kerül egy darab, de használhatsz olcsó, sima szemeteszsákot is. A leghíresebb…..
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
Qwer 2015.02.27 10:18:35
@Önjáró Talajgyalu: Mi a Ruppertsburg másik neve?
A Magyar Posta csekkbefizető automatáinak én speciel nagyon örülök, mert csak odamegy az ember, bedugja a csekket, a kártyát, nyom, vár, kihúz, elmegy. Gyorsabb, mint a postai droidok, nem kell a pultnál szembesülni azzal, hogy ha kártyával fizetsz, az kézpénzfelvételnek számít,…..
Qwer 2015.02.09 18:27:15
@A törökszultán: amit írsz az egy valóban létező jelenség. De ha egyszer postán jársz, láthatod, hogy nem csak ilyenek állnak a sorban csekkel a kezükben.
Qwer 2015.02.09 18:30:02
@Trigon_: Díjnet/távszámla: kártyás vásárlásnak számít, tehát költségmentes.
A rendszer tárolja a régi számláidat, tehát neked nem kell keresgélni a papírok között, ha valami gond/kérdés van.

És nem állsz sorban a postán.
Meglepő, de többnyire elismerően fogalmaztak a Pécsi Vízmű Zrt-ről abban a jelentésben, amely alapján a pécsi fideszes városvezetés 2009-ben einstandolta a francia résztulajdonú közműszolgáltatót. A magyar állam azóta 3 milliárd forintos kompenzációt kényszerült fizetni…..
Qwer 2015.01.11 17:15:09
@gizmo266: "Közműszolgáltató, különösen vízszolgáltató külföldi kézben nem maradhat. " Miért? Mi a baj azzal, ha francia többségi tulajdon van benne?
Kevesen tudják, de igen, ilyen is van. Ráadásul milliónyi szabály vonatkozik a méretre, színre, kihelyezésre, félárbocra helyezésre és egyáltalán: a megjelenésre. Viszont nagyon kevesen alkalmazzák helyesen, mivel kevesen tudnak a létezéséről. A minap láttam egy hipermarket…..
Éljen, éljen, a jegybank odacsördített végre a biztosítóknak is, nem lehet itt nyugdíjbiztosítás címén a fost eladni a tudatlanoknak. Kijött az ajánlás, meg van mondva, hogy nem lehet a szart is felszámolni költség címén és úgy kell viselkedni az egész szakmának, mintha ama…..
Aki mostanában elvetődik a Bajcsy-Zsilinszky út Teréz körúti torkolatához, bizarr teremtménnyel találhatja magát szemben. Az Eiffel Palace névre keresztelt, nemrégiben átadott irodaházról nekem legalábbis az ókori görög mitológia rémítő szörnyszülöttje, az egyszerre oroszlán- és kecskefejű,…..
Qwer 2014.04.04 08:54:40
@SZ. J. Imant:
De ha omladozó, akkor nem eltakarítani kell, hanem felújítani.
Ha a gyerek kiönti a kocsiban a kakaót, akkor kitakarítod a kocsit, nem kidobod.
Nézd meg a 2. képet, milyen szép volt az udvar még ilyen formában is.
Ezt nem felújították, hanem lebontották.

A kreativitás és lelemény nem a külső falak által határolt térbe történő tervezés, hanem az értékek megőrzése.
Idestova három éve, hogy a Fidesz elkezdte kivezetni a szociálisan igazságos és méltányos adójóváírást - hazánk utolsó aranykorának (2002-2010) egyik sikertörténetét -, hogy azt az általa gründolt talpnyalóréteg, a szegények, kétkezi munkások verejtékéből-véréből…..
Qwer 2013.12.28 11:11:37
@Steve123:
Nem, nem igazságos, hogy mindenki ugyanannyit fizessen be, hisz egy tanyasi gazdálkodó sokkal kevesebb szolgáltatást kap, illetve vesz igénybe, vagy élvezi a pozitív hatásait, mint egy pesti gyártulajdonos.

Amit a gyártulajdonos kap többek között: útépítések, a neki dolgozó szakmunkások kiképzése, K+F támogatások, tömegközlekedés, stb.

A jövedelem és a kapott szolgáltatások+élvezett pozitív hatások között van pozitív összefüggés. Ennek mértékéről persze lehet vitatkozni.
...és Bajnai a legnépszerűbb politikus - legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint, vagyis úgy néz ki, ebben a körben én vagyok a nagyátlag :-)  Na kezdem elölről.  November második felében megjelent egy új alkalmazás az AppStore-ban, a következő…..
Qwer 2013.12.14 13:40:44
@Vulpes Inculta: Azok juttatták az LMP-t parlamentbe, akinek elegük volt az MSZP-ből, Gyurcsányból, de nem tetszett Orbán stílusa és/vagy nem akartak 2/3-ot.
Több ilyen embert ismerek, nagy részük diplomás, fiatal és nem zsidó.
Emlékeztek még arra a fantasztikus átalakulásra, amit Csap Viktorék műveltek egy budapesti panelkecóval? Nos, most megismételte a csodát egy 50 négyzetméteres lakótelepi lakással. Üvegre cserélte a belső válaszfalakat, a mennyezeten pedig "természetesen" láthatóvá tette a…..
Szombati tudósításunkban csak Szegedről és Budapestről volt szó, pedig Pécsen is volt tüntetés. Aradi Hanga, a Középiskolai Hálózat aktivistája mondott beszédet: ,,A tanárok félnek. Félnek, és hallgatnak." Kedves Tanáraim! Decemberben, diákként, azért mentünk…..
Qwer 2013.10.18 23:25:07
@kgonzo: Van erre valami forrás, hogy 2006-ban Orbán kérte a támogatások befagyasztását?
(Nem kétlem, csak érdekel)
B(alu)LOG A múlt él 2013.08.12 10:39:07
99 évesen halt meg. Ágyban, párnák közt. Körülbelül 15000 – igen, tizenötezer! – embernek ez miatta nem adatott meg. Sem a békés öregkor, sem a békés halál. „…az idős férfit régóta belgyógyászati panaszokkal kezelték, az elmúlt napokban az egyik fővárosi…..
Qwer 2013.08.12 15:41:23
@roli101: És akkor azt is ki fogja mondani, hogy "Mivel már senki sem él Magyarországon, aki szenvedője vagy elkövetője volt a trianoni diktátumnak, az egri és nándorfehérvári diadalnak, 1948-as és az 1956-os forradalomnak.... így a ezekkel kapcsolatban semmilyen teendője, fizetnivalója, hivatalos megemlékezési kötelezettsége nincs az országnak." ???