Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bazsa_a_filmkritikus

47 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict A Föld szaftja 2012.03.20 09:00:00
Általában két út áll előtted, amikor nem tudsz semmi különlegeset mondani a termékedről: eltitkolod és csinálsz egy klisékkel teli, semmitmondó kampányt, vagy kitalálsz egy csomó hülyeséget és bankot robbantasz. A lengyel Vytautas ásványvízmárka szerencsére azok közé…..
Szkájképeres Legelső 2011.06.15 04:05:56
Ideértem.  Nem volt különösebben bonyolult, bár kilenc órát ülni egy repülő hűtőszekrényben, kemény feladat.  Kicsit azóta is küzdök a kihívással, h ne törjenek le egyesével az eljegesedett hajszálaim, valahányszor bemegyek egy boltba valami apróságért, ami a…..
A magyar Švejk 1889.09.15. 2010.03.11 07:01:00
Vasárnap van. Reggel ½ 2-kor fel, fehérkávézás [tejeskávézás], s el 3-kor, Hlinskóig, éneklés az úton, Hlinskóba ½ 7-kor értünk, ott bevásárolni voltam, az eső kezdett esni, s megáztunk. 7 után a honvédséggel beszálltunk a [vasúti] kocsikba, hatalmasan esett az…..
Bazsa_a_filmkritikus 2010.03.11 09:29:46
 Vérivás, mészárlás és az ország legnagyobb böllére a balástyai böllérfesztiválon. Sokkoló képek és videó csak erős idegzetűeknek! Régóta vártam már arra, hogy végre életemben először részt vehessek egy disznóölésen. Ha az ember nap mint nap eszik szalámit és…..
"Arguably one of the best songs ever written": Arguably one of the best ways to begin a movie trailer:..
Az álom tudománya Gettómilliomos 2009.02.24 21:21:00
Utána:Genre conventions of a Bollywood movie (wikipedia):Bollywood films are mostly musicals, and are expected to contain catchy music in the form of song-and-dance numbers woven into the script. A film's success often depends on the quality of such musical numbers. [...]Bollywood plots have tended…..
Sokunkban, így bennem is felmerült a kérdés, hogy miért nem írok hónapok óta bejegyzést. A legkézenfekvőbb válasz az, hogy nem igazán voltam moziban. Viszont azért valahol a kihűlt hamvak alatt ott izzik a kihunyhatatlan parázs, hiszen azoknak a filmeknek a listája, amiket már a…..
És mit szerettél benne? A speciális effektusokat? De olyat, hogy leesett állal figyeled a film minden pillanatát? Vagy a valós emberi történeteket szereted? Szeretsz együttérezni a főhős dilemmáival, felfedezni a cselekvésének mozgatórugóit? Sőt, szeretsz a történeten…..
Bazsa_a_filmkritikus 2009.01.02 08:46:54
Az az érdekes a reklámokkal kapcsolatban, hogy ha megkérdezünk valakit arról, szereti-e a őket, szinte azonnal elkezd belőle ömleni az epe, és talán csak a politikusokról tudna nagyobb indulattal beszélni. Ehhez képest az a tapasztalatom, hogy ha fordítva teszem fel a kérdést, vagyis…..
Az álom tudománya Zuhanás 2008.10.21 23:07:00
Előtte:"Symphony No. 7 in A major, Op. 92, II. Allegretto" (Ludwig van Beethoeven) + movie magic = www.youtube.com/watchUtána:Teljesen hihetetlen: The director claims that there are no special effects in the film despite its surreal looks. Everything was shot on real locations. Tehát a…..
Az álom tudománya Az ajánlat 2008.10.15 22:48:00
Nem tetszett a film, pedig annyi minden tetszett benne: a film első 15 perce, ez a nem vénnek való vidék, a borostás loboncoshajú rockerek, a csillagos ég, az egész bennszülöttekből és farmerekből álló panoptikum, a villámok, a Manson-família, Emily Watson fehér bőre, a…..
Az álom tudománya A nyomozó 2008.10.08 23:40:00
Előtte:A film címe nem igazán jó, mert csak film közben jövünk rá, hogy ki is a nyomozó, és hogy ez miért is poén... hűha, nehéz bármit is írni a történetről anélkül, hogy megálljam spoilerezés nélkül, úgyhogy inkább a műfajról írok: amikor elkezdődott ez a bizonyos…..
Az álom tudománya Roger és én 2008.10.04 22:41:00
Előtte:www.port.hu/pls/fi/films.film_pageA régi filmek sokszor kapnak 100%-ot a Rotten Tomatoes.com-on: www.rottentomatoes.com/m/roger_and_me/Michael Moore-t sikkes dolog utálni, de én mégis szeretem, és nem annak ellenére, hogy köztudomásúan pofátlanul populista propagandafilmeket…..
Tényleg jó kis film, de azért mielőtt mesterműnek titulálnánk, lássuk néhány jelenet rövid leírását:"The professor continues, using a dinner party at his friends’ house to illustrate a point he is making. We then cut to the ‘dinner’ party which is being held in a…..
Az álom tudománya Trópusi vihar 2008.09.20 10:14:00
Két ok arra, hogy megnézzük a filmet (és feltétlenül angolul, mert a magyar szinkron nem igazán tud mit kezdeni a fekete akcentussal):Kirk Lazarus:www.kirklazarus.com/The character of Kirk Lazarus was originally written as Irish. It was changed to Australian, when Robert Downey Jr. said it…..
Az álom tudománya Erőszakik 2008.09.16 22:46:00
Előtte:Az est.hu krimivígjátéknak hívja, de a kritikusok elég sokat nyűglődnek a műfaji besorolással: "Kis költségvetésből dolgozott, a film leginkább egy abszurd kamaradarabra hasonlít", "lelassult, bizarr bérgyilkosos film", "David Lynch meets Guy…..
Az álom tudománya Delta 2008.09.10 21:31:00
Előtte:www.port.hu/pls/fi/films.film_pageVégigunatkoztam a Deltát, mert alig van benne párbeszéd, alig van benne szerelem, alig van benne színészkedés, a történet két mondatban elmesélhető és előre sejthető, nem tudtam azonosulni a szereplőkkel, és ami kevés szimbolika meg van…..
A nagy Gatsby írójának novellája alapján, a Forrest Gump fogatókönyvírójától, a Harcosok klubja rendezőjétől, Brad Pitt, Cate Blanchett és Tilda Swinton főszereplésével!!!Rövid trailer:www.youtube.com/watchMásodik trailer:www.youtube.com/watchElső trailer (klikk arra, hogy…..
Az álom tudománya Szerzők 2008.09.04 00:36:00
Foran:www.port.hu/pls/fi/films.film_pageRoger Ebert (ő az én Sten Egil Dahl-om) írja, hogyIf there was ever a movie that seems written and directed by its characters, that movie is Joachim Trier's "Reprise." Here is an ambitious and romantic portrait of two young would-be writers that…..
Előtte:www.port.hu/pls/fi/films.film_pagewww.odeon.hu/kat.phtml1977, augusztus 20: "A Badacsonyban vagyunk, csodálatosan szép vidéken, s a Kajtár család - kétlaki vasutas família, félig paraszt félig állami emberek, izgatott ünnepi hangulatban készülődnek. Vendégeket várnak. A…..
Az álom tudománya A sötét lovag 2008.08.13 11:26:00
Ez egy kooperatív bejegyzés, amit másokkal írattam meg, illetve mondtam a többieknek, hogy írjanak néhány mondatot a filmről. Ha van kedved, írj! Minél több, annál jobb, és utólag is hozzá tudom szerkeszteni a bejegyzéshez, sohasem késő!Gergő:Vezető pozícióban törtetők…..
Az álom tudománya Ocean's eleven 2008.08.23 23:19:00
Ki mondta, hogy egy filmes blogbejegyzésnek mindig premierfilmekről vagy méltatlanul elfeledett klasszikusokról kell szólnia?Az Ocean's eleven-ben az a furcsa, hogy rajtam kívül kb mindenki látta akkor, de ma már csak ott porosodik a videotéka polcán a DVD...bizony, 2001 óta szép lassan…..
Nem találtam sehol sem igazán alapos és kimerítő elemzést a "Charlie bit me jelenség"-ről, kábé annyit írnak, hogy hűha, már 37 millióan látták.Mitől lett ilyen elsöprően sikeres? Az igazi sikersztori nyilván akkor kezdődött, amikor a "Comedy" cimkéjű…..
Előtte:www.port.hu/pls/fi/films.film_page"Kínszenvedés volt végignézni, igazi mazochizmus""Szerintem elviselhetetlen ez a film, a szó legrosszabb értelmében. Nem baj ha egy filmet nem lehet követni, de bizonyos határokat nem jó túllépni, pl. az emberi…..
Az álom tudománya WALL-E 2008.07.29 00:39:00
Előtte:A kritikusok tobzódnak: Chaplin (börleszk), Kubrick (grandiozitás), Beckett (várakozás a szemétdombon), Brazil (konzum-antiutópia), Száll a kakukk fészkére (ez spoiler lenne), WALL-E has the perpetually worried look of the young Woody…..