Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metzger

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Paradicsom ivólé 2014.09.24 07:00:00
Augusztus közepén beindult a paradicsom. Ekkoriban még semmi nem utalt arra, milyen csúfos véget fog érni az egész paradicsom ültetvény, főleg, hogy olyan hamar. Szedtem hát másnaponként a termést, és ettem nyakló nélkül. Reggelire azt vittem, és ha hideg étel volt, ebédre-vacsorára is lecsúszott…..
Metzger 2014.09.27 20:28:40
@medvedr: ez nekem is magas :)
Metzger 2010.10.14 18:20:09
Metzger 2010.10.14 20:34:27
@spájzcetli: elnézést, de egy hentesnek a kenu az kenu, a csónak az csónak:)Esetleg cifrázzuk?:D
Metzger 2010.10.15 06:04:45
@spájzcetli: Köszönöm, hogy figyelmeddel megtiszteltél! Amint kéretlen minősítgetéseden, illetve szőrszál hasogatásodon elméláztam, arra jutottam, hogy Te nem is létezel. A wiki-t pedig én is ismerem. Csak szólok;)
 1.       Miért állnak sorban szombat délben a derék stockholmiak? A.      MozijegyértB.      Ingyenes belépőért a Vidám ParkbaC.      Villamosra…..
Metzger 2010.09.08 21:09:16
  ..
Metzger 2010.08.29 14:24:32
Mit takar a fűszőnyeg szabta láthatár?     Alig látszik belőle valami? Miből?     Miben folytatódik a kötél?  ..
Kifőzde Napi olvasnivaló 2008.12.10 05:00:00
Második fejezet,amelyben Micimackó látogatóba megy és beleszorulMedveczky Medve, baráti körben a Micimackó néven is közismert, egy napon az erdőt kerülte éppen, gőgösen dúdolva az orra alatt: „Tralala, tralala, pritty, pretty, prütty.” Reggel fogyókúrát tartott a…..
Eljött az ideje, hogy mi is megszavaztassuk olvasóinkat arról, szerintük melyik borászunk, netán pincészetünk tette le a legtöbbet az asztalra az idén. Ezúttal másképpen csináljuk, mint tavaly és tavalyelőtt. Egyrészt a létező legegyszerűbb szavazógépet választottuk, és…..
  Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből… Fűszerkéregben sült sertéskaraj  Nagyon szeretem az egyben sült húsokat. Elkészíteni is jó, mert nem sok macera van vele. Az előkészítés után csak bedobom a sütőbe, aztán csinálhatom a…..
Metzger 2008.10.15 21:08:51
Mint régebben sokat stoppoló ember, az Antikvárius Haver nevetéssel nyomta a kezembe a nagyalakú albumot, címlapján a lemenő nap fényében sejtelmesen csillogó kamionnal.A kamionos nem a stoppos barátja, nem nagyon veszi fel (kivéve, ha meg akarja dugni a barátnőjét, de ez sem jobb…..
Az egyik legnagyobb hajómérnöki tévedés megértéséhez szükséges a korabeli történelmi háttér ismerete. II. „Nagy” Gusztáv Adolf atyjától, az 1611-ben elhunyt IX. Károlytól három háborút és egy romba döntött országot örökölt. Az 1617-ben tartott örebrói…..
2009 elején a magyar borokról, s rajtuk keresztül hazánkról fog szólni a Travel Channel népszerű műsorának két epizódja. A Journey into Wine (Borutazások) négy adása ugyanis kelet-európai országokba kalauzolja majd el a nézőket (egy-egy 24 perces adás jut Romániának és…..
Kicsikét idegenszerű bor ez, drága magyar testvéreim, nemcsak azért, mert echte labanc fajtáról van szó, hanem inkább azért, mert ezt bírták ráálmodni a címkére monarchiáék: "Grüner Veltliner Artist Series 2005 Estate Bottled", ezúton is gratulálunk Grétsy László…..
Egyik vezérem a cégnél adta karácsonyi ajándékul ezt a bort, és igen! Tudta, hogy szeretem, és hogy értékelem is, volt annyira jó fej, hogy elment egy igazán remek lelőhelyre ahol – anélkül, hogy tudták volna, nekem lesz – kezébe nyomták ezt a…..
Kajatéma, de fontos, illetve jó: Molnár B. Tamás a Magyar Nemzet hétvégi mellékletében A 100 legjobb magyar étterem című Népszabadság-kiadványt és a magyar Decanter étteremkritikáit ekézi súlyosan. Kitűnő cikk, mint Molnár B. minden írása. Természetesen ebből is süt, hogy…..
Egyszer csak azt vettem észre – önéletrajzi elemekben bővelkedve említem ezt, persze –, hogy unom a tematikus kóstolókat. A vakokkal már régóta így vagyok. Nincs mese, a jó borhoz hozzátartozik a címke is. Ha az nem látszik, a zember hajlamos inkább a hibákat, semmint az…..
Metzger 2007.02.20 06:12:09
Modern világ, rohanó élet, nem jut időnk semmire, mondja a nóta, 1984-es, nagyferós Bikini, továbbá: jaj, de baró kvarcórád van, minden órában fütty-fütty, szóval a lényeg, hogy rohanó világunkban rohan a világ, még rendesen inni sincsen ideje az embernek, pedig arra azért…..
Elvesztem a színek közt a minap. A St. Andrea kultikus 2005-ös Magyalos Kadarkáját sillerszerűen világosnak találtam, körtés-almás illata és íze pedig egy tisztességes furminté is lehetett volna. A Miguel Torres chilei pincészetének cabernet sauvignonból szűrt 2006-os rozéját…..
A délpannon "csúcsborokra" mostanában rájár a rúd. Bántjuk őket, mert elszaladt velük a barrik, az alkohol, az extrakt és az árképzés. A délpannon csúcsborok termelőit és lelkes fogyasztóit ez a szofisztikált panaszária a legkevésbé sem zavarja. Miközben az árak az…..
Metzger 2007.02.12 20:19:34
Barátunk, a Magyar Bormarketing Kht. elkészítette a közösségi bormarketingprogram tervezetét. Ez egy igen alapos, több mint nyolcvanoldalas dokumentum, amely rengeteg elvet, elképzelést, számot, grafikont és táblázatot tartalmaz. Sebtében átfutottuk, de az alaposabb ismerkedéssel…..
Nyájas olvasónk, a borközeli Kriszta az olívászattal ismerkedett nemrég Toszkánában. Sok érdekeset látott és tapasztalt, ezért úgy gondolta, helyes lenne másokkal is megismertetni mindazt, amivel őt megismertették ott. Ebből az alkalomból írt egy könnyed hangütésű kisregényt.…..
Metzger 2007.02.04 10:41:42
A brit Bibendum borkereskedő cég jelentette be, hogy 12 ezer palack Les Tourelles de Longueville – a pauillaci Grand Cru Classé-birtok Pichon-Longueville második bora – csavarzár alá kerül. A Deluxe Stelvin-zárral ellátott palackok egyelőre mind a gasztróba mennek, és…..
Metzger 2007.01.30 22:52:59
Az is borzasztó,hogy elszállt az egész kommentem.Írtam vagy egy óráig,mert közben inni,meg egyéb dolgok...
Ma reggel beszerzési céllal kedvenc neszmélyi pincémben jártam.A megszokott derűs,életteli arcok helyett mindenhol lógó orrok,oka:visszaküldött tétel,amit sem a fajta,sem az évjárat nem igazolt.A bor szimplán megfázott,ugye volt néhány hideg éj,a kereskedő meg közben máshol volt.Dráma volt az egész,és én meg néztem ahogy a szép egészséges dugók a szemétben kötnek ki.Ebben a helyzetben talán nem a legjobb megjegyzés volt,hogy Ausztráliában olyan csinos kis csavarzárakat használnak.Nagy az a kontinens...Ahogy én reám néztek,azt vissza nem adhatom.Csendesen elhangzott,no azt soha.
Ennyi.
Hideg kiráz az emlékezéstől,műanyag pezsgősdugó,borosdugó-Durbintsógor brrr...mind mind a szocreál igénytelenség ittvanb***megigyál csomagolása.
A szép bor vonnza a szép külsőt,kivánja azt,benne még szebbé válik,kiteljesedik.A formás palackot simogathatod,cimkéje gyönyörködtet.A kapszulát levágod,ha fém,még össze is nyomhatod.Újabb eposz a behatolás a dugóba,és ahogy világrajön a kicsike,az a hang...Aztán kezedbe veheted,orrodba szívhatod azt a mesésen édes-savanyú mazsola illatot.Nem kollmatált,nem agglomerált,nem tárcsás!!Körmöd nyomán a bor serken.
Vagy jót vársz,és helyette öntheted ki a drágádat a klotyóba.
A képen látható példány nyilván csökkenti a piac szereplőinek kockázatát,én meg ha lehetne,maradnék amíg lehet annál a mazsolásan édes -savanyúnál.Mégha ritkán büdös is.