Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ritucci

301 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt a héten az őszi birkanyírás. Még én is rövidre vágattam. Ilyen volt ... Ilyen lett ... Egy darabig nem megyünk fodrászolló közelébe! ..
Most, hogy Nóra fél nagy csoportos lett (azaz már a harmadik évet kezdte meg, de mivel majdnem az egész csoport évvesztes, ezért még jővőre is maradnak a csoportban), elkezdődtek az extra foglalkozások. Osztottam szoroztam, de sorra estek ki a lehetőségek. A judót meghagyjuk a…..
Nincs reggel nyavalygás nélkül. Tavaly azon ment a műsor a Nórival, hogy nem megy oviba, inkább velünk marad otthon (merthogy ne legyek már többet Z-vel, mint vele), aztán általában megegyeztünk abban, hogy na jó, elmegy, de ebéd után menjek érte, és itthon alszik. Így telt el…..
A nagy nyaralások közepette nem tudtam virtuálisan megemlékezést tartani a kis gengszterről. Hát igen, az első év elrepült és a kis krumpliszsákomból egy turbó vadmalac lett.A rend kedvéért kezdem a statisztikákkal. Hossza 79 cm, vállszélesség 23 cm, bicepsz 15 cm és a súlya…..
A kisasszonynak megvolt az első művészitorna-vizsgája (mi csak balettnak hívjuk, de remélhetően Erzsi néni nem botlik bele a bejegyzésbe). Nagyon nagy volt a készülődés, heteken át tartó próbák, jelmezek, színpadi próbák stb. Aztán egyre vészesebben közelgett június 8-a,…..
Szinte még be sem fejeztem a májusi betegségekről a sopánkodásomat, mikor is hétfőn malacka újra belázasodott. Semmi tünet, csak a láz, ami ráadásul fel-le kóricált. Hallottam én már a háromnapos lázról, de eddig még nem mutatkoztunk be egymásnak. Hát most malac révén ez is…..
Bátran kijelnethetem, hogy a május volt mindig is a kedvenc hónapom és nem csak azért, mert gyönyörű a természet, ekkor van a névnapom és a többi és a többi. Hanem valahogy mindig úgy éreztem, hogy vége a téli prüszkölésnek, és jön a nyár, napfény, tisztulás.Na, mióta…..
Malac mozgásos sztoriját legutóbb ott hagytam abba, hogy Z felállt és ült, de féloldalasan kúszott és nem mászott. Közben időpontunk volt egy Dévényes terapeutával, ami végül nem jött össze, ugyanis mondta a hölgy, hogy ha Zolika felállt, akkor ő már nem tud segíteni, a…..
Még 16 éves koromban kaptam egy varrógépet és azóta varrok. Nem intenzíven, de mindent, amit kell. Legutóbb éppen azon mosolyogtam magamban, mennyire tipikus, hogy az ember mit varr. Először persze rucikat (különösen, hogy anno nem volt ekkora választék, meg hát pénz sem, így…..
Egy liba és egy malac Pá-pá 2012.05.19 13:51:00
Akár hiszitek, akár nem (mert én még most sem hiszem el), a malac tegnapelőtt kimondta az első szót. Tisztán, érthetően, összetéveszthetetlen szituációban. Nóra és apja indultak reggel az oviba, már kiléptek a lépcsőházba és onnan köszöntek, mikor is a fiam felemelte a…..
Sosem értettem, hogy egy ezek a minikék hogyan tudnak az egyik pillanatban krokodilkönnyekkel üvöltve bőgni, majd átmenet nélkül a következő pillanatban teli pofával röhögni. Ennek eredménye a krokodilkönnyes röhögés ...        ..
A fiatalember mélységesen felháborodott azon, hogy képességeit becsméreltem. Bosszút állt rajtam: egész hétvégén azzal tartott pánikban, hogy remegő lábán álldogálva egy-egy óvatlan pillanatban hanyatt vetette magát, amikor is nekem röptében kellett elkapnom…..
Zolika kapott egy kisautót húsvétra, ami mindig másfele indul el, mint amerre szeretnénk, egyszer például az előre helyett hátra. Nóra megszólalt: anya, ez az autó tolakodik ... Van egy babzsákunk, amibe mindenki szívesen belekucorog. Legutóbb Ági, Nóri és Zolika ücsörgött…..
Már hetek óta hegyezem a virtuális ceruzám, hogy megírjam végre, az ifjú ember mászik, felül és feláll. De az én malacom nem mászik, nem ül fel és nem áll fel. Ellenben deszantos katonákat megszégyenítő módon kúszik, igaz, kissé féloldalasan, viszont nagyon gyorsan. Bármely…..
Tegnap anyós hozta el az oviból a kisasszonyt. Ez lett az eredmény ... OK, barna-barna cipő, össze lehet őket keverni, de hogy a libámnak sem tűnik fel, hogy a bal lábán lötyög valami? Szegény másik, akinek egy számmal kisebb cipőben kellett hazasántikálni... Na, ma délután…..
Csak nem bírtam ki és utánaérdeklődtem az oviban, hogy is van ez az összeszerelmesedés. Megkérdeztem Bori nénit, lehetséges-e, hogy mostanában a fiatalok között szerelmek szövődnek. Hajjaj, mondta, nagyon is. Na, úgy látszik, most sláger az oviban a szerelem, azért megkérdeztem…..
Elöljáróban csak annyit, hogy nagy szerencsém, hogy a kisasszony még nem tud olvasni, mert ezért a bejegyzésért feltehetően kitekerné a nyakam. Én legalábbis ezt tenném fordított esetben ...Tehát. Történt a minap, hogy délután mentem Nóriért az oviba, de már végeztek az…..
Jelentem, mindenki jól van, viszont én túl vagyok 2 fullos mellgyulladáson, és ezennel megállapíthatom, hogy kenterbe veri a legdurvább influenzát is. Egyszerűen nem értem, hogy miért most, azaz a második kölöknél és közel nyolc hónap szoptatás után kellett megismernem ezt a…..
Egy liba és egy malac Sellőlány 2012.03.05 12:53:00
Valamilyen csodával határos módon idén Nóra nem tündérhercegnőkirálylány akart lenni, hanem sellőlány. OK, nem állítom, hogy a kreativitás csúcsa és hogy döbbenetesen távol vagyunk az előbb felsoroltaktól, de legalább a szárnyakról leakadt egy időre.Így nekem jutott a…..
Egy liba és egy malac Az egyfogú 2012.03.02 13:38:00
Na, végre sikerült lencsevégre kapni a mindent szétrágó egyfogúnkat. Borzalmasan élvezi, mióta felfedezte, hogy az egyetlen fogával mindent tud harapdálni. Az már alap, hogy etetés közben bekapja a gumikanalát és nem engedi kihúzni a szájából. Mondjuk ezt már én is viccesebbnek…..
Nóra rózsaszín korszaka tartja magát rendületlenül. Sőt már már azt hittem, elértük a csúcsot, de mindig jön újabb meglepetés.  Bármihez kezdünk, legyen az gyurma, rajz, festés, mindenhol a rózsaszín az első, így csóri cica is megkapta a magáét. A minap pedig azt mondja…..
Az utóbbi időben a kisasszony ontja magából a beszólásokat. Gyorsan néhányat rögzítek, mielőtt elfelejteném. A nagy korcsolyaőrületben természetesen az EB-t sem hagyhattuk ki. Nekem a régi szép időket hozta vissza, mikor még csak egy csatorna volt és anyukámmal néztük a…..
24-én (csak a pontosság kedvéért) először, icipici recét tapintottunk a fiatalember szájában. Hát igen, visszaállíthatatlanul elkezdett kibújni a foga. Már napok óta annyira, de annyira nyáladzik, hogy úgy néz ki a lakás, mintha csigatelepet tartanánk itthon. Gondoltam egyet,…..
A hétvégén sütöttünk túrós táskákat. Ahogy az lenni szokott, Zoltán úrfi mindig a folyamatok közepén ébred meg, így még pont be tudtam dobni a sütőbe a cuccost, de már felügyelni nem tudtam szoptatási okokból kifolyólag.De van nekem egy kuktám, akitől folyamatos…..
Talán még emlékeznek néhányan arra a korábbi Nórás sztorikból, hogy anyukám fodrász. Ráadásul az a fajta, aki hisz abban, hogy ha a gyereknek jó rövid a haja, akkor felnőtt korában is isteni dús sörénye lesz. Igaz, ez a tézis már az én esetemben sem jött be, mégis…..