Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fikkentáger

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szakrendelés előtt unalmas perceimben, óráimban sikerült esettanulmányt folytatnom a szakdolgozók viselkedéséről. Még mielőtt bárki felháborodna, hogy megint a nővért bántják, talán érdemes végigolvasni eme néhány sort! 20 éve taposom az egészségügy kanyargós, gidres-gödrös útját, de azt tudja…..
Idegen helyen szarás, ahol a WC ajtó nem zárható te kézzel tiszta erőből fogás, feloldódni nem tudás, folyamatos résen levés ezért kevéssé sikeres szarás, fele bentmaradás, azt WC papírral a seggeden szétkenés, emiatt kb 50 méter felhasználás, segged véresre törölés.…..
  A Kaliforniában élő, 44 éves Annabelle Jefferson beperelte szüleit, kétmillió dollár kártérítést követelve tőlük örökölt rondasága miatt. Igaz ami igaz, valószínűleg tényleg nem sok kozmetikai világcég kérné fel reklámarcának. Nem csoda, hogy kinézetéből fakadóan depressziós és házasságai is…..
Fikkentáger 2018.10.01 16:59:42
@Látens Inszinuáció: Hogy kinek mi a randa, az eléggé szubjektív, ezt rögtön bizonyítja is a listád.
Szerintem például a műnők randák, hiába néznek ki "jól".
  - A párom nem akar velem lefeküdni! - panaszolta nekem egy anyuka a játszótéren. Nem mondanám, hogy erre az információra feltétlenül szükségem volt, azonban öntudatlanul is jobban megnéztem magamnak őt. Azt kell mondjam, együtt érzek a hapsival. Nem különösebben lepett meg, hogy nincs kedve.…..
Az örökbecsű slágerek túlélik az időt és a divathullámokat, újra és újra felbukkannak, legfeljebb egy kicsit átalakulnak. Bemutatunk néhány jól sikerült Red Hot Chili Peppers átdolgozást, amelyekbe a YouTube-on futottunk bele...
Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az…..
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..
Fikkentáger 2018.07.13 08:42:09
@tiboru: az erkölcsi dilemma a rendőri pályán Magyarországon nem politikai jellegű.
Egy ismerősöm fia úgy gondolta, megpróbálkozik a rendőrséggel. A család jó barátja, aki már régóta rendőr leült vele beszélgetni, és vázolta mivel jár ez a dolog. Nagyjából a "ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel" jelmondattal jellemezhető a szituáció. Attól kezdve, hogy állományba kerülsz, gyakorlatilag egy maffia-jellegű társasághoz fogsz tartozni, ahonnan NEM lehet kilépni, és ezt nem munkajogilag kell érteni...
Az összes létező korrupciós és hatalommal visszaélős történetnek részese leszel, rangtól függ majd az ügyek súlya és a visszaélések mértéke, de minden szintet velejéig átjár a dolog. Nincs kivétel, nincs JÓ ZSARU, minden szarságban nyakig fogsz merülni.
Szerző: Németh Ákos Szombat délután három körül verőfényes napsütésben a búcsúi határon, Ausztriától 20 méterre megbüntet a Magyar rendőrség két marcona képviselője, mivel nem világított a lámpám! Természetesen jogos volt a büntetés, sajnos tényleg elfelejtettem felkapcsolni. Elismertem,…..
Fikkentáger 2018.06.14 22:02:55
@Pár dollárral többért: A nappali menetfény értelme nem az, hogy ez előtted, veled azonos irányban közlekedő járművet észre vedd, és ne menj neki. Ezt egyébként normális nappali fényviszonyok között nem is igazán segíti elő a hátsó helyzetjelző fény, napsütéses időben szerintem pár tíz méterről már nem is tudod megállapítani hogy ég-e vagy sem. De mindegy is, mert a komoly balesetveszélyt a SZEMBŐL jövő autó jelenti, ezek minél korábbi és minél nagyobb távolságból való észlelése miatt vezették be anno a kötelező nappali világítást.
Fikkentáger 2018.06.15 03:33:59
@Pár dollárral többért: Nézd a legtöbb gyártó olyan kocsit csinál, ami legalább 160-nal tud menni. Ha a hülye júzer elszáll egy hétköznapi kanyarban mert 160-nal akarja bevenni, akkor a gyártó hibás mert lehetőséget szolgáltatott a hibázásra?
A neve az, hogy NAPPALI menetfény. NEhogymár a gyártó sara legyen, hogy a fasz ÉJSZAKA használja!
Az Ibizám 30 évvel ezelőtt gyárilag tudta, hogy levett gyújtásnál lekapcsolta a lámpákat. Életemben egyszer használtam a lámpa kapcsolóját, amikor megvettem fölkapcsoltam, és úgy is maradt, pedig akkor még évtizedekre volt a kreszben a nappali világítás. Akkor ez meg a gyártó érdeme. Napokban mentem egy Merivával, gondolom nem nagy szám, szokásos kisautó. Lámpakapcsoló AUTOMATA: nappal nappali menetfény, amint szürkül (vagy beborul) bekapcsolja a lámpákat, szintén csak egyszer kell az életben beállítani. Szóval a hülyeségfaktort is át lehet hidalni. Akkor ez megint a gyártó érdeme.
A Munkácsy-trilógia, Golgota című alkotásának kálváriája, úgy tűnik, egyelőre véget ért. Ahogy az a 2016 szeptemberében írt bejegyzésben, a "Lófej a Golgota alatt"-ban olvasható, a Magyar állam a hatalom vértjében feszítve, neki ment Justitiának, - kard ki, kard - hogy legázolja. Úgy tűnik, hiába a…..
Fikkentáger 2018.05.26 08:58:27
@Quadanium: Szerintem a következő meg legyen az, hogy azok a gyökerek, akiknek mercije van meg bmw-ja, azok ne mászkálhassanak azokkal mindenfelé az utcákon, hanem csak otthon a garázsban nézegethessék, de csak mondjuk minden nap reggel 7-től kilencig..
Hadházy Ákos, az LMP vasárnap éjjel lemondott társelnöke kellően kiborúlt ahhoz, hogy őszinte legyen. Elárulta: Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a képviselő-jelölteket, akik vissza akartak volna lépni az ellenzék javára. Szél Bernadettől pedig lemondást…..
Fikkentáger 2018.04.09 19:33:16
@B.Log: A jelenlegi választási rendszer az egyetlen amiben le lehetne váltani a - nem a fideszt - hanem az általa kiépített rendszert. Semmilyen arányos rendszerrel nem lehetne 2/3-ot szerezni, úgyhogy előbb utóbb arányosabb lesz majd a választási rendszer, amikor a hátralévő munka is el lesz végezve.
2 hete az egyik tanítványommal elmentünk Skandináv Ház Grönlandról szóló nyelvi klubjába. Kétszeresen is megérte ott lenni: egyrészt Simon Mogensen, az előadó saját élményei alapján mesélt erről a hatalmas szigetről, és nagy türelemmel válaszolt a kérdésekre, másrészt az est végén volt egy…..
Fikkentáger 2018.03.17 13:07:03
A nyolcvanas évek a pop/rockzenében egészen kivételes időszakot jelentettek: tulajdonképpen ez volt az utolsó olyan éra, melyben a könnyűzene valós művészi igénnyel lépett fel, ráadásul ezek a kísérletek sok esetben egészen elképesztő sikerrel is jártak. Bár az art-rock gyökerei egészen a hatvanas…..
Fikkentáger 2018.02.18 15:10:08
Történetünk főszereplője - természetesen álnéven - Gedeon. Gedeon halkszavú középkorú úriember, ingben érkezik az állásinterjúra - egy iskolába. Portás szeretne lenni, valljuk be, ő az egyetlen jelentkező, a fizetés alacsony, a munkaerőhiány hatalmas. Többet tud, mint ami egy portástól elvárható és…..
Fikkentáger 2018.01.25 16:23:33
@Szelid sunmalac: érteni magyar??! feljelentik vs. elítélik.
Keresztszalag szakadásra kenőcsöt ajánlottak a balesetin.  Tiszteletem!   Mesém főszereplőre egy akadály, amit átugrottam, de a földet érést követően kattanást éreztem, hallottam a térdemből. Azonnal jelentkezett a tünet, nem tudtam mozgatni, fájt, dagadt. Ezt követően…..
Fikkentáger 2018.01.17 10:59:06
@Jakab.gipsz: oké, bagóért fölvásárolták (a mit is?), és utána mi lett vele? Aranyat tojó tyúk? És az hol kapirgál?
Ha a magánegészségügyben jól gyógyítanak, jól dolgoznak az orvosok, az államiban meg nem, akkor az államit meg kell szüntetni. Miért is kéne fizetni egy fillért is rosszul dolgozó, a zembereknek ártó orvosoknak? Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Fikkentáger 2018.01.17 11:01:39
@Jakab.gipsz: Ja, azt elmútnyócév már nyolc éve elmúlt, csakszólok. Hogyan és mikor állított helyre az elrontott egészségügyben BÁRMIT is ebben a nyolc évben az, akinek volt rá pénze és hatalma?
Fikkentáger 2018.01.17 14:07:47
@röf: Már elnézést, de az állami egészségügyet az állam nem csak anyagilag finanszírozza, hanem az egész működését is felügyeli és a rendszer elvárható működéséért is felel. Bármilyen probléma megoldásáról is legyen szó, ha az a jó működést akadályozza, annak megoldása végső soron a működtető felelőssége.
Ha én például egy autószerelő műhely tulajdonosa és üzemeltetője vagyok, nem mondhatom az ügyfélnek, hogy én minden szerszámot és anyagot tisztességgel megvettem a kocsijához, de a szerelő, az alkalmazottam, egy színtiszta geci, vagy egy kókler és széjjelcseszte a kocsiját, bocsika.
Ennyit az etikai kérdésekről.
A női önvédelem ingoványos terep. A legtöbb, magát női önvédelemként hirdető tanfolyam extrém helyzetekre kínál extrém megoldásokat. Önbizalom erősítő tréningnek persze nem rossz – ha az ember lánya azt hiszi, hogy egy viszonylag vad helyzetet is képes kezelni, talán határozottabban lép fel a…..
Fikkentáger 2017.12.30 11:07:15
@karandash: Ezeket a városrészeket írd meg léci, mert ott lakik a lányom, szeretném elküldeni neki, nehogy véletlenül rossz környékre keveredjen. A rohadékok úgy el tudnak vegyülni, hogy enélkül képtelenség észrevenni hogy rossz helyen jársz: egyik pillanatban az IKEÁban stírölöd a konyhabútorokat, két lépéssel odébb már ketten vannak benned, mielőtt meg tudnál szólalni.
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
Fikkentáger 2017.12.04 20:12:19
@Budapest a kutyaszar városa: Szerintem meg a nyolcvan fokos radiátor keringeti jobban a port. Rakj egy kis papír szélforgót egy radiátorra és a egy fűtött padlóra, meglátod a különbséget.
Miért hiszi bárki is, hogy Orbán egy választási vereség után simán átadja a hatalmat?              illusztráció: varanus.blog.hu Higgyük el, hogy a közelgő Advent szelleme megszállja az ellenzéket, és ahelyett, hogy önmagukkal és egymással foglalkoznának, végre ráfordulnak arra az útra, ami…..
Fikkentáger 2017.10.31 06:11:33
@különvélemény: Próbálj meg egyetlen TÉNYT is megnevezni az alábbiakban: "VÉLEMÉNYEM SZERINT ez vagy az történik MAJD jövőre HA előtte ilyen meg olyan választási eredmény születik MAJD szintén jövőre."
Zord idők Határeset 2017.10.26 11:30:04
fotó: Huszti István. forrás: index 2007. február 2. A fidesz képviselői Orbán Viktor vezetésével lebontják a Kossuth teret körbezáró, vaskerítésekből álló mobil kordont. Akkoriban, ők ezt a polgári engedetlenség egyik formájának nevezték. Az akciójuk napjainkig is számtalan esetben hivatkozási…..
Az idei utolsó nyárias hétvége sokakat, így engem is kicsalt az egyik, fővároshoz közeli strandra. A Nap búcsúsimogatása igazi áldás, feltölti a hamarosan beköszöntő őszi-téli fényhiányban senyvedő test és lélek energiaraktárait. A medence kék vize kimossa a "holvanmárakéthétszabadság" után ránk…..
Fikkentáger 2017.09.12 08:37:49
@Cycmen: konkrétan a halpetékre gondoltam, de arról már megemlékezett a Belga egy ominózus dalban, így maradtam az ondónál, mint új információnál.
Fikkentáger 2017.09.12 08:44:16
@Indriq: Ha valaki melléd hugyozik a medencébe, az kábé annyit ér, mintha egy csipet sót dobna melletted a vízbe. Egy hossz keményebb úszás közben 10 a sokadikonnal több izgalmasabb cucc válik le az ember orrnyálkahártyájáról és kerül a vízbe, csak az színtelen. Nem mintha a pisát látni lehetne 5 másodperccel utána.
Olvasónk talán kicsit túlérzékenykedte a mobilszolgáltatójánál átélt eseményeket, mert végül is nem megverni akarták, hanem egy kedvezőbb ajánlattal megtartani, de ettől még a végkövetkeztetései megfontolásra érdemes felvetések. Arra rákérdezünk, hogy oké-e, hogy 8 napot kell várni a…..
Fikkentáger 2017.09.10 07:21:10
@xoxoxo: szerintem van jobb a külföldre költözésnél: hétvégén öngyilkos leszek, és szeretném előtte rendezni a dolgaimat.
5 eset is volt mostanában a családunkban, ahová rendőrt kellett hívnunk. Mi voltunk a szenvedő alanyok, de azt előtte nem gondoltuk volna, hogy az igazi szenvedés az maga a rendőri eljárás lesz. Azóta, ha meglátok egy grasszáló rendőrkocsit tele vidám rendőrrel, mindig felvetődik bennem a kérdés:…..
Fikkentáger 2017.08.15 20:55:47
@telkoe: Ja értem, szóval a magyar rendőrök azért nem mernek jogszerűen föllépni a bűnözők ellen, mert be vannak szarva a TASZ-tól, hogy csúnyát mondanak majd rájuk, amiért jogszerűen szigorúan elfognak egy tolvajt. Aha.
Akkor mondok egy másikat: egyik cimborám gondolt egyet húszas évei közepén a nagy pályaválasztásban, hogy ő márpedig rendőr lesz. Gondos szülő apukája szerzett a közeli kapitányságról egy régi ismerős tisztet, hogy vázolja a fiának a pálya szépségeit, buktatóit. A lényeg az volt: ki itt belépsz, soha nem léphetsz majd ki, és benne kell lenned az összes létező rohadt stkiliben, bármelyik szinten is leszel, a röhejes kis korrupcióktól kezdve a fajsúlyos bűncselekményekig bezárólag, határ a csillagos ég. Szóval jól meg kell gondolni, és szerencsére az illető jól meg is gondolta. Had ne soroljam ezt a konstellációt alátámasztó híresebb ügyeket, amik nyilvánosságra kerültek, és tegye föl a kezét, aki szerint ez nem a jéghegy csúcsa volt, hanem a ritka kivétel...
Nem szeretem a Boxstert. A régebbi generáció gyermekbetegségeit ugyan kisatírozta a Porsche (IMS csapágy, 32 lépéses szervó-, és fékfolyadék ellenőrzés) de még mindig azt érezni, hogy szándékosan visszafogják, hogy a 911-est vigyék az emberek. Pedig nem lenne rá szükségük, a 911 már régóta a…..
Fikkentáger 2017.07.25 16:13:13
@martineden: te félreértetted, nem kocsira nincs pénze, hanem borotvára. A pénisze neki is kicsi, de a szőrtől még kisebbnek látszik, azért búsul ennyire.