Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cromo

25 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfő éjjel érkeztünk haza Sichów Duzy-ból, Dél-Lengyelországból, ahol ketten képviseltük a Cromo Alapítványt egy nemzetközi tréningen, melynek témája a motiváció volt. A 22 résztvevő 7 országból (Törökország, Görögország, Litvánia, Románia, Portugália,…..
2012, az aktív idősödés és nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Milyen fontos, mindenkit érintő téma és mégis oly keveset hallunk róla, foglalkozunk vele. Pedig ez az a téma, amihez mindenkinek köze volt, van, lesz. Mindannyiunknak voltak nagyszülei, szülei, egész…..
Fiatal pályakezdő vagyok, kortársaim többségéhez képest szerencsésnek mondhatom magam, hiszen van állásom. Pár évvel idősebb – a diplomázásukat követően hónapokig munkát kereső - ismerőseim példájából tanulva ugyanis, még az utolsó egyetemi évem alatt elkezdtem állást…..
Ez most nagyon hosszú lesz. Meg fogom ugyanis próbálni a lehetetlent és szavakkal kifejezni, hogy milyen volt. Az esetek nagy részében a szavak (akár kimondott, akár írott formájukban) a kedvenc kifejező eszközeim, de erről a 37 napról legszívesebben egy filmmel mesélnék. Biztosan…..
avagy, casino. ezt a szót előszeretettel használják az olaszok, mindenfajta jelenségre, ami egy kicsit is a rendetlenség jeleit mutatja - ez tehát azt jelenti, hogy óránként minimum egyszer hallani. leggyakrabban azonban a saját országukra vonatkoztatva használják: az olasz tanárom…..
Az utolsó csepp a pohárban – röhögni fogtok, mert az első pár szó elolvasása után bizonyára másra számítotok – a mai olaszórán volt, amikor is a Trentino-Alto Adige autonóm tartományról szóló kiselőadás után, az előadás utolsó, fehér alapon apró feketebetűs…..
 tegnap, miután csak ezért felkeltem és három órával az első órám kezdete előtt beutaztam a városba, hogy ki tudja hanyadjára befáradjak olaszul nyökögni a TO-ra, a néni közölte, hogy nagyon sajnálja, de még mindig nem tudja odaadni a Learning Agreementem (ami amúgy nem…..
importálni fogok egy angolt, hogy tanítsa meg az olaszokat sorban állni (utána pedig exportálni fogok egy olaszt Angliába, hogy lazítsa le kicsit őket, hogy ne alkossanak akkor is sort, mikor az teljesen felesleges)nagyon szeretem egyébként, hogy az olaszok mindig valami jót kívánnak; a…..
ma két óra alatt 6 oldalt sikerült elolvasnom az egyik tankönyvemből. de legalább már van tankönyvem (kettő). a többit nem lesz egyszerű megszerezni, mivel egy napra lehet kölcsönözni a tankönyveket és nincs olvasótermi példány (az egész egyetemi könyvtár egy darab termet…..
 Burzsujfalva  Már öt, azaz öt egész napja élvezhetem Olaszország öt autonóm jogokkal felruházott tartománya közül a legészakibbnak, azaz Trentino-Alto Adigenek vendégszeretét. Pontosabban, a székhely, vagyis Trento városáét. Valamiért azt hittem, hogy a német (az…..
 Az olasz nyelvben nem a farkas, hanem a kutya magányos. Bennem azért, inkább a farkas ordít és követeli időnként az egyedüllét óráit, amik ebben a hónapban luxusjószággá váltak. Bármennyire élvezem is a csak magamra figyelés, az önmagamban való elmerülés az…..
hát íme a folytatás, luxuskörülmények között: saját laptopon, ami kíválóan fogja a wifi jelet, szinte el se hiszem. szóval itt vagyok Perugiában, Umbria, vagyis Olaszország zöld szívének fővárosában. nem is tudom hol kezdjem, mert annyi inger ért az utóbbi pár napban, hogy…..
Angliát csak ajánlani tudom, minden olyan lánynak, akit a hazai viszonyok között elért sikerek következtében megnövekedett (vagy éppen a megszokott konstansan magas) önbizalom miatt a túlzott hiúság vádjával illethetnének. Itt ugyanis, mint talán már írtam is, nem szokás az…..
Mint ahogy arra már korábbi irományaimban is utaltam, az angolok szeretnek a szabadban lenni. Talán ezért is építenek olyan házakat, amelyek ösztönzőleg hatnak a fentebbi tevékenység minél sűrűbben történő gyakorlására, lévén nem könnyű megmaradni bennük, olyannyira nem,…..
Vannak ezek a napok, mint amilyen a mai is, mikor egyszerűen lebénít a hideg. Nem viccelek: itt benn a lakásban érezni, ahogy fúj a szél, mert 1. annyira erősen fúj, 2. annyira szarul vannak szigetelve a házak. Május van, a nemjóját. És van legalább 10 fok, hurrá, plusz ugye a…..
 „Bíííjaa??? How do you spell it?” – szegezik nekem a kérdést majd’ minden alkalommal, mikor bemutatkozom – ami elég gyakran megesik, mert a CS-s összejöveteleken mindig van új arc, és általában a régebbiek nevére sem emlékszik az ember.…..
Kedves mindenki, aki mar unja a hazai hireket. Az itteni valasztas (is) nagyon izgi lesz. ma este vitazott eloszor a harom partvezer, es egyertelmuen Nick Clegg, a Liberalis Demokratak, vagyis a harmadik erot vezeto politikus nyert…..
 Írtam egy nem publikált blogbejegyzést még úgy másfél héttel ezelőtt arról, hogy milyen érzés is nekem, itt és most egyedül lenni. A mondanivalója lényegében annyi, hogy jó, eszméletlenül jó. Gyakorlatilag nincs senkim és ez mérhetetlen nagy szabadságot ad önmagam…..
(Mivel most a net nélküli lapotopomon írok, sajnos nem tudom belinkelni a honlapját, de ha nem felejtem el, akkor majd megteszem.) es ime: http://www.admin.cam.ac.uk/sciencefestival/   Az előző két hetem csúcspontjait gyakran az egyetem (mármint a University of Cambridge, mert van…..
cromo 2010.03.30 20:47:07
@lila says: hat anatomiai ismereteid akar fel is jogosithatnak ra :)
ma, miutan szarra fagytam a szelben es esoben, rajottem, hogy a mult heten jo ido volt. csak ezt akkor nem vettem eszre. azt hiszem ennyi eleg is az itteni idojarasi viszonyokrol. holnaptol a londoniakkal fogok ismerkedni (nem mintha lenyeges kulonbseg lenne), remelem kegyesek lesznek a szegeny…..
a varoson beluli kozlekedes:teljesen oda vagyok a hosszu setakert. akar Rose-al, akar egyedeul be a varosba, mindenhogyan nagyon elvezem. mar az ido is egesz jo, igaz nem mindig sikerul eltalalnom, hogy milyen ruhat is kellene felvennem, mert van sokszor van olyan, hogy melegem van, de valahogy…..
egyszer egy kispal manias srac, nevezzuk Je-nek azt mondta nekem, hogy a Kispal szovegeknek olyan bo a szokincse, hogy orakig lehet olyat jatszani, hogy valaki mond egy szot es kerestek hozza egy szamot. megfordult a fejemben, hogy ilyen elv alapjan irom majd a blogot. nos, ha nem is minden…..
szoval eljutottam az egyetemre. nonap alkalmabol parnapos rendezvenysorozatot szeveztek szerte a varosban eloadasokkal, vonulassal, filmvetitesekkel stb. en egy beszelgetesen voltam, amit az egyetemi egyik (mert ugy vettem ki, hogy tobb is van) feminista csoport szervezett. most inkabb az egyetemmel…..
 az albán apuka megérkezésem estéjén elmondta, hogy – ahogy láthatom – nekik  nagyon fontos a rend és a tisztaság. Eközben én hevesen bólogattam, de úgy tűnik nem lehettem túl meggyőző, hisz utána megkérdezte, hogy nekünk Hungáriában (Hungary helyett…..
pár óra múlva indulok, pár óra múlva érkezem. nagyon kíváncsi és izgatott vagyok, de csöpp szorongás sincs bennem.az utolsó napok szenzációsak voltak, minden eltűnt, ami miatt a februrárom borzalmas volt, csak a jó dolgok maradtak a végére.valamelyik este elalvás előtt eszembe…..