Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabika25

11 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét lehetőséget adunk vendégoldal rovatunkban, ezúttal egy régi olvasónk kért megjelenést a lengyel menekültek magyarországi viszonyainak feltérképezésére, az apropó a mai évforduló, a szovjet csapatok 1939. szeptember 17-ei támadása. Ki volt idősebb Antall József (bal…..
Az elmúlt néhány hétben a biztonságpolitikával foglalkozó szakértők fél szemüket folyamatosan a Koreai-félszigeten tartják, kíváncsian várva, vajon a legifjabbik Kim hoz-e valamilyen új színt az évtizedek óta tartó "húzd meg, ereszd meg" játékba. A blogunk számára talán az…..
Alighogy megjelent a kiberhadviselésről szóló első bejegyzés a blogon, az Index.hu máris főcímben hozta: „Kibertámadás érte Magyarországot!”. Röviden, vegyük át, mi történt, mit tudunk! Ahogy a CrySys blogjából kiderül, 2012 novemberében kaptak egy fülest arról, hogy…..
csabika25 2013.03.21 09:27:59
@bohocmasni: A magyar szaknyelvben így terjedt el, ezért használtam a cikkben is így. Tudjuk, hogy nem pontos és helyes, de így egyértelmű.
csabika25 2013.03.28 09:44:42
@atommalac: A cert.hu az internetszolgáltatók saját CERT-je, a Cert Hungary a hivatalos közigazgatási CERT.
BuheraBlog Kiberháború 2013.03.20 18:06:43
Új rovattal és új szerzővel nyit a Buhera Blog, elkezdünk a kiberháborúval is foglalkozni. Hogy miért? Mert minden napra jut egy (két, három…Szerk: most éppen a TeamSpy sztori) olyan hír, ami arról szól, hogy az interneten komoly dolgok folynak sok-sok ország részvételével, és…..
csabika25 2013.03.21 09:29:49
@maxyore: Igaza is van és nem is. Ami az USA és Kína között történik, az kiberkémkedés. De pl. Irán esetében nyugodtan lehet kiberháborúról beszélni.
Hazánkba szakadt távolfiaink üdvözlésére rendezünk egy kis összejövetelt csütörtökön. A helyszín a szokásos, 8:00-tól lehet gyülekezni. Buhera névre van foglalva asztal. Nagyobb térképre váltás..
csabika25 2012.02.20 09:51:40
 Röviden: igen.Még tavaly volt szerencsém részt venni Krasznay Csaba "Digitális Mohács" című előadásán. Krasznay Csaba és Kovács László (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem) több, mint egy órás, igencsak elgondolkodtató előadását itt láthatod, csak kattints a…..
csabika25 2011.04.09 21:57:12
@Gery.Greyhound: Köszi, ez egy értelmes megszólalás volt, úgyhogy érdemben válaszolok.

1., A honlapom immáron 6 éves, statikus HTML-ben íródott. Jelenleg dolgoznak egy újjászerkesztett oldalon, mivel én is tudom, hogy eléggé idejétmúlt. Ráadásul a kisfiam születése óta, lassan egy éve nem is nyúltam hozzá. Ez a Digitális Mohács dolog is már legalább másfél éves történet.
2., Természetesen minden videó streaming formátumban érhető el, csak néhánynál a rendezvény szervezője WMV-ben is felrakta, én meg belinkeltem. De ezt persze senki nem nézte meg... Úgyhogy nyugi, pontosan tudom, hogyan kell videót használni napjainkban. Ahol meg Silverlight codec kell, nem én tehetek, hiszen szintén máshonnan ágyaztam be a videót.
3., Bármilyen meglepő, minden PPT és DOC az új oldalon elérhető lesz streamingben is az új honlaon. Azért tettem elérhetővé így is, hogy könnyen lehessen idézni belőle, azaz a slide-ok és a szövegek is könnyen copy-paste-elhetők legyenek, természetesen forrásmegjelöléssel.

Úgyhogy köszönöm az aggódásotokat, de semmi sem véletlenül van úgy, ahogy. Csak házitrollunk figyelmét elkerülték ezek az apróságok, és könnyebb volt fikázni. De ez az internet.;)
csabika25 2011.04.09 22:02:06
@soniq: Újra megerősítem: a videók elkészítése az adott konferencia felelőssége. Én nem vagyok médiaszolgáltató, azzal főzök, ami van. Ami meg a hitelességet illeti: szerencsére sem politikus, sem celeb nem vagyok, nem a ti pénzetekből élek. Nem én kértem meg Gépembert, hogy idézze ezt cikket. Nem nektek szólt az előadás, hanem szakmai közönségnek. Innentől kezdve bátortalanul kérdezem: miért is kell így viselkedni?
csabika25 2011.04.10 08:03:48
@soniq: Ember, olvasd már végig a kommenteket. Olyan elképzelhetetlenül furcsa, hogy baromira nem esnek jól ezek a beszólások? Ráadásul a Digitális Mohácsról egy szó sem esett, csak az idióta fikázásról. Sorry, de nekem is van egy kis önérzetem.

Részemről itt zártam le a témához a kommentezést. Ha van érdemi megjegyzés az írásunkhoz, arra szívesen reagálok.
Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy április 21-én újra lesz sörözés, amin tiszteletét teszi barátaival LockpickerSrác, aki egy nagyon ígéretesnek tűnő workshoppal igyekeszik majd rabul ejteni a figyelmünket (is). A helyszín ismét a HACK lesz, az időpont pedig…..
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
csabika25 2010.09.07 12:26:17
@tiboru: eredetileg folytatása is lett volna a postomnak, de nyeltem egyet, és kitöröltem. De ha már ilyen szépen halad a kommentelés, csak leírom.
Én civil doktoranduszként vagyok ott, tehát sok közöm nincs a katonáskodáshoz, az egyenruhásokhoz, de az a benyomásom, hogy a morál és a hangulat messze nem olyan, mint ami az ideális lenne. Az oktatói gárda azon részéről, akikkel én kapcsolatban állok maximálisan meglenne az igény az igazi, katonás egyetemre. És igen, ha rajtuk múlna, mindenféle büfészakot elvetnének. De ehhez ugye el kéne dönteni, hogy pontosan mi is az ország védelmi stratégiája, ahhoz milyen emberek kellenek, hányan kellenek, mi az egyes védelmi szervek egymáshoz való viszonya, kell-e külön rendőrtiszti főiskola, vagy egy nagy védelmi egyetemet kéne csinálni, stb. Jó lenne erről érdemben beszélni, de ahogy olvasom, a többség külsős, tehát fogalmunk sincs róla, hogy ehhez az egyetem vezetése és az oktatók hogyan viszonyulnak.
csabika25 2010.09.07 14:08:26
@hazitroll: Én civil vagyok, sosem voltam katona (épp kilőtték a sorkötelezettséget), nem tudok és akarok véleményt mondani az egyenruhások képzéséről. Az egy másik kérdés, hogy felsőoktatásban viszonylag jártas, de iparban dolgozó emberként van véleményem. De épp azért olvasom a Lemilt (is), mert kíváncsi vagyok arra, hogy mi a hivatásosok véleménye. Csak azért bátorkodtam beleszólni a vitapost-ba, mert bizonyos érintettségem azért van.

@Todd. PT: nézd végig a felvi.hu-n az indított szakokat. Biztos, hogy mindennek a katonai egyetemen van a helye? Ráadásul olyan minőségben, ahogy? Egy példa: az első összevont doktori szigorlaton, ami übernehéz, és nagyon buktatós, két nap tanulással simán jelest szereztem. És ez azért keveseknek ment. Pedig "csak" a BME-n tanultam vizsgázni. Ha olyan magas lenne a szint, totál civilként azért nehezebben ment volna, nem?

@Bodzaszedő Manager: Nem tudom, nekünk már csak szakmai tárgyakat kell tanulni.
Nehéz egy rendezvényről úgy beszámolni, hogy ne közhelyeket és általánosságokat írjon az ember. Különösen úgy, hogy nem igazán tudja ezt a kívülálló szemével, a laikusok rácsodálkozásával megtenni, ahogy azt a mainstream média képviselői évről-évre, hacker…..
Régóta vártam, hogy eljussak a Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SSC) által szervezett PCI Data Security Standard (PCI DSS) oktatásra, melynek idei európai állomását Budapestre szervezték. A PCI DSS ugyanis napjaink egyik, ha nem a leginkább felkapott IT biztonsági…..
2010. március 4-én szép számú közönség gyűlt össze a Vista Rendezvényközpontban azért, hogy meghallgassa, hol is tart Magyarországon az elektronikus számlázás. A „szokásos" szakmabeli arcok mellett számos olyan vendég is megjelent az Elektronikus számlák befogadása,…..
Ami tulajdonképpen nem is hackerverseny volt, csak ez a szó jól eladható a médiának... Ugyanis itt kőkemény programozás volt a résztvevők előtt a kihívás, amit a feladatok is bizonyítanak. De nyilván nem pusztán csak a kihívás csábította a versenyzőket, ahogy az egy ideális…..
Harmadszor kerül megrendezésre az ELTE Informatikai Kar és a kancellár.hu által szervezett biztonsági programozóverseny december 12-én - először nélkülem. Az IT Coding Contest nevű verseny díjazása idén 1.000.000 azaz egymillió forint. Ezért bőven megéri eltölteni 24 órát az…..
Tegnap sikeresen lezajlott a 9. Robothadviselés Tudományos Konferencia a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. Mivel az őszi konferenciaszezonban ez a legnívósabb IT biztonsággal is foglalkozó tudományos rendezvény, úgy gondoltam, hogy írok egy pár gondolatot róla. Először is le…..
Hagyományos "vadászterületem" a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Robothadviselés konferenciája, ahol idén egy (talán) közérdeklődésre is számottartó előadást fogok tartani. A téma pedig - dobpergés - a közigazgatási informatikai rendszerek fejlesztőire vonatkozó…..
Igen, újra eljött az idő, amikor megpróbálok a korszellemmel haladva webtrendi lenni és online tenni fontosabb gondolataimat. Joggal teheti fel a kérdést mindenki, aki ismer engem, hogy miért? A válaszok (a divatmajmoláson túl):- Sikerült kitalálni, hogyan tehetném az…..
BuheraBlog Goldenblog 2009.07.08 19:49:32
Nos, minden jel arra mutat, hogy megnyertük a Goldenblog IT kategóriáját...Kelt (akinek ezúton is gratulálok a szintén szép eredményhez!) nagyjából 3 órája közölte a hírt, én meg még mindig nem igazán jutok szóhoz, tekintve, hogy dél körül vettem észre, hogy feltűnően sok…..
hahó, ez mostan überfontos. te hallottál vmit arról,h. újbuda rendeletet hozott,h.május végétől minden (!) nem melegkonyhás kocsmának és minden (!) élelmiszerboltnak 10-kor be kell zárnia?! baszki, világvárost építünk, mi?! de tényleg: épeszű helyeken nyáron tízkor kezdődik…..
Az utóbbi napokban már mindenki a sörözésről kérdezget, ami rendkívül felemelő érzéssel tölt el, másrészt rég megmondtam, hogy csak ma lesz infó. Noszóval: Időpont: 2009. május 7. 17:00 óra (1241715600) - Az Antitrust nem olyan rossz film, amilyennek elsőre tűnik, de mozizni…..
BuheraBlog Neptun? 2009.02.23 20:23:49
Ez az ITCafé-hoz érkezett:„Üdvözletem. Csatolva a Pannon Egyetem neptunkódjainak és jelszavainak egy része, diákoké, tanároké(!).Gondolom van nemi hírértéke a dolognak a tavaly év végi adatkikerülési ügy kapcsán.Szeretnem leszögezni, hogy a csatolt adatokat jelen levél…..
csabika25 2009.02.23 23:16:54
@EQ: Akkor passz... Az egyik érintett oktatóval próbáltuk kitalálni, hogy honnan jöhetett a fájl, de ő csak a Neptunra tudott gondolni. Egyébként már 2003-ban is hasheltek? Mert akkor kerültek be ezek a jelszavak a rendszerbe.
Nincs sok időm írni, de annyit gyorsan elmondok, hogy ez a cikk az ITCafé-n (amit feltehetően az Index is át fog venni néhány órán belül) teljes egészében hülyeség, félrevezetés és hazugság!Moxie Marlinspike kidolgozott néhány valóban figyelemreméltó trükköt az SSL-lel…..
Ma van az adatvédelem világnapja, melynek gyengélkedő marketingjét a PETPortál és az ITCafé egy kis adatrejtős játékkal (én meg ezzel a rövid poszttal) igyekszik feltuningolni.Az adatrejtés (vagy szteganográfia) azon az ötleten alapszik, hogy ahelyett, hogy bonyolult…..
csabika25 2009.02.02 09:40:34
@fiveeeee: Ezt itt és most visszautasítom. A nyeremények mindig sorsolások útján kerülnek kiosztásra. A sorsolás mindig korrekt módon történik. Az ITCafé és alkalmazottai, valamint azok rokonai sosem játszhatnak. Egyáltalán, honnan veszed ezt a baromságot?