Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yarner

371 bejegyzést írt és 1748 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Yarner 2019.09.03 09:52:20
@Stöki: akkor nézitek a kommenteket
Yarner 2019.09.03 12:58:33
@Stöki: Hubazz, elszallt a teljes kommentem az elso sor utan...? Bocs nem akartam ilyan szikaran valaszolni.

Szoval valami olyasmit irtam, hogy oke, megadom, neked nem jott be.

De azt is meg kell hagyni, hogy volt valami ragalyos ebben a jatekban - es annak, aki szereti (a kommentekbol kiderul, itt vis vagyunk meg paran), jo lett volna errol az oldalrol is hallani par szot, hiaba van objektiven igazatok minden ekezessel.

Nem tudom, mi volt a titka, de annak ellenere, hogy semmi kulso hype nem volt a jatek korul, meg a lapok/konyvek sem irtak rola, megis valahogy megereztuk, hogy ez egy alapmu, teljesen osszeforrt a Spectrummal szamomra.

Talan a vidamsaga volt annyira megragado, nehez ma mar megmondani, de ujra es ujra elovettem, bar az 5. palyanal tovabbsosem jutottam el.

Azt viszont leszogezem, hogy akkoriban abszolut nem volt peldatlan ez a nehezsegi szint, sok olyan jatek volt, amiben masodpercekig sem tartottam (Scooby Doo, Jack the Nipper) vagy amiben olyan reszek voltak, amit szinte lehetetlen volt teljesiteni (parbaj a Gunfrightban)
A kalandjátékokat a kilencvenes évek közepe óta szokás temetni (hej, ha annyi millióm lenne, ahányszor láttam leírva, hogy "haldoklik a kalandjáték"), pedig ez a műfaj nagy túlélő - és most nem arra gondolok, hogy más zsánerekben szépen gyökeret vertek a kalandelemek, hanem a klasszik…..
Elég kemény számokat adott ki a Media Create nevű piacelemző cég arról, hogy Japánban mennyire fogy az Xbox One: szinte a statisztikai hiba alatt. Mint a Kotaku idézi, január 11 és 17 között (azaz múlt héten) a következő mennyiségekben fogytak az országban a fontosabb…..
Ha hiszik, ha nem, Tímár Péter három év múlva hetven éves lesz. Már építészeti egyetemistaként fényképezett, képei kiállításokon szerepeltek. Előbb fotókollázsokat, szekvenciákat, képelemek ismétléséből, variálásából születő új képminőségekkel, kézzel…..
A napokban a világ a Google Star Warsos "kedvcsinálóival" volt elfoglalva. Közben érkezett egy hasznos újítás hazánkba: a Térkép alkalmazással kapcsolatosan végre Magyarországon is elérhetővé vált az offline navigáció! A letöltéshez bökjünk a térképre, majd az alsó…..
Elképesztő, hogy emberek milyen sok energiát képesek fordítani elborult maszlagok létrehozására! Metapédia név alatt leltem rá erre a Wikipediára hajazó weboldalra – csodálkozom, hogy csak most! Hogy pontosan mikor indult, azt nem tudom, az egyik szószedetének…..
Yarner 2011.01.11 09:41:10
@Harpi: Sajnos a szoftver előállítása nem kerül pénzbe, ugyanis a wiki-motorok nyílt forráskódú, szabad szoftverek. Csak a szerver fenntartásáért kell fizetni, az meg nem akkora tétel.

Szóval nem kell nagy gépezetet látni az oldal mögött.

Ettől függetlenül valaki nyugodtan ráküldhetne némi vírust (vagy szalaiannamáriát, egy kaptafa) nem sírnék utána, hogy finoman fejezzem ki magam.
Yarner 2015.11.10 14:50:47
@kecskebeka: Jó reggelt, most értél ide? :-D
Ez a beszélgetés majdnem öt éve véget ért, te szívcsakra...
Megtöröm a légköri zavart, és újra megkezdem a sugárzást. Mondjuk ki: vége a nyárnak. És vége a nyári szünetnek is, ami kicsit hosszúra nyúlt sajnos, egyszerűen nulla időm volt foglalkozni a bloggal. Valamelyest a menekültválság is odakent, illetve egy projekt, aminek az…..
Remek unaloműző cikkel jelentkezett a Szeretlek Magyarország blog: Így hallja félre a magyar verseket egy okostelefon. Versirodalmunk néhány gondosan kiválasztott példájával fárasztották egy telefon tollbamondás-funkcióját, a végeredmény pedig várhatóan fergeteges, olyan…..
Gyakran jönnek vendégségbe a barátaink, nekik pedig velünk ellentétben vannak gyerekeik. A porontyokat illik lefoglalni. Szerencsére az én Spurinám ki is talált egy zseniális megoldást, a házi Play-Doh-t. Mi csak megvesszük ezt a három összetevőt, a vendégkölkök pillanatok alatt…..
Yarner 2015.09.01 14:31:31
Nézzünk ki gyorsan az ablakon, lehet, hogy piros hó esik, cigánygyerekek potyognak az égből, vagy ma van holnapután kiskedd (anglománok esetleg repülő disznókat is láthatnak). A Google tegnap bejelentette, hogy az Android Wear legújabb verziója remekül működik az iPhone-nal is.…..
Most éppen a Samsung ült fel a botrányvonatra - a sokak által várva várt Note 5-ról ugyanis hamar kiderült, hogy egy apró tervezési hibával érkezett a boltok polcaira (mármint nem nálunk, mert Európába nem jön egyelőre - vagy mégis?): az Android Police fedezte fel, hogy az…..
Yarner 2015.08.26 12:28:38
@namelesske: Az italic és a bold mellett sajnos ironic betűmód nincsen a szerkesztőben. Reméltem, hogy a két felkiáltójel megteszi a hatását, de hiú remény volt...
Az biztos, hogy rém egyszerűen megelőzhető lett volna a probléma minimális átgondolással. Azért ez nem a "letört a pohártartó" típusú felhasználói hülyeség, bár az is igaz, hogy ritka baki fordítva bedugni a tollat. Viszont, ha mégis sikerül, komoly kárt okoz a készülékben.
Igen, hülye a júzer, ha bedugja, de felelős mérnök hülyebiztosra tervez, ez alap, főleg, mióta egy számítástechnikai eszköz használatához nem kell szakképzés (mint a régi szép időkben - akkor többet el lehetett vinni szárazon, elvégre "miért nem szakember piszkálta a gépedet").

Az iphoneos antennagate idején már elég nagy volt a botrány, senki nem fogta az Apple pártját, pedig ott is mi fogtuk rosszul
Volt idő, amikor a kihajtható (avagy kagyló alakú) telefon volt a technikai fejlődés netovábbja, emlékszünk a Motorola StarTAC 95-ben a legfuturisztikusabb készülékek közé tartozott. Aztán persze ott van…..
Először is: nem, nem a Stagefright miatt döntöttek így, de adott a bejelentésnek némi extra reflektorfényt a múlt heti általános média-hisztéria. Az Android Police viszont már májusban megírta,…..
Yarner 2015.08.07 09:23:28
@Nazareus: A nevét nem tudjuk, de őszre várjuk, és a pletykák szerint a Huawei fogja gyártani (és ha igaz, 5,7 inches lesz)
Tegnap óta ettől égnek a vonalak minden fronton: a Zimperium szoftverbiztonsági cég egyik embere (emlékeztek talán, ők rajták össze a felhasználóbatát hekkerappot is)  elárulta a sajtónak, hogy bombahírrel készül a közelgő Las Vegasi hackerkonferenciára: olyan sebezhetőséget…..
Yarner 2015.07.28 16:02:50
@András Kriston: Így láttatlanban: próbálj megadni egy újat, rossz adatokkal. hátha azt engedi...
Yarner 2015.07.29 10:33:14
@Darkcomet: Igen, most, hogy mondtad, sikerült találnom egy szem oldalt, ahol erről is esik szó. A cikkek 99%-a az MMS-ről beszél. Kivárjuk 6-át, aztán kiderül, addig nem bökdösünk videókra csak YT appban :(
Yarner 2015.07.29 13:43:30
@meglivorn: A rendszer mélyén van a rés, ezért sima app nem hiszem, hogy elérné. A Play Servicesnek talán még lenne esély, de úgy tűnik, az sem ilyen erős. (Bár valaki elmélázott rajta, hogy ha a résen át lehet root jogot szerezni, akkor apatch is eljátszhatná ugyanezt, hogy bejusson elég mélyre...)
Jól esne egy frisstő a rekkenő hőségben? Felejtsd el a drága bolti szörpöket és gyümölcsleveket, mutatom, hogyan készíthetsz házi szörpöt friss gyümölcsből.Ma a gyerekek nagy kedvencét a málnaszörp receptjét mutatom meg nektek, de szinte bármilyen gyümölcsből…..
Green Day – 21st Century Breakdown (2009 Reprise) A szerkesztőségben erős egyet nem értés volt a Green Day új lemezével kapcsolatban, így egy kritika helyett most kaptok kettőt, méghozzá azoktól, akik a legjobban egymásnak mentek a témát illetően. Most kiderül, hogy a 21st…..
Yarner 2015.06.30 12:59:40
@Balogh Tamás Knockout: Azt tudod, hogy ez egy hat éves cikk, ugye? :-)
Megelőző közszolgálati poszt következik, mielőtt a hülyeséghullám kis hazánkat is elérné. Elindult egy kupac vírusvideó mindenki kedvenc sötétkék közösségi oldalán, amelyben a leleplezik a Samsung legsötétebb titkát: az illuminátus gyíkember szabadkőművesek…..
Yarner 2015.06.25 14:23:05
@stukov1: Az okostévé-ügynek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja
www.digitaltrends.com/home-theater/samsung-tvs-arent-spying-eavesdropping-listening/

Az óvatosság nem árt, de a cikkben i spont a túlzott paranoia egyik gyönyörű példáját láthatjuk: a csóka annyira ellenséges világban érzi magát, hogy az első szóra inkább elhisz egy hagymázas összeesküvést, minthogy utánanézzen mi is az az alkatrész a telefonjában, amit éppen tönkretesz.

Ha a telefon ilyen mélységben beépítve kémkedni akarna, nem egy fizikailag létező kütyüt dugnának bele, csak egy sor kódot, ami elküldi a jelszavaidat a Samsungnak. Fent van a Google/email fiókban az ember egész élete, lehet csemegézni.

Félelmetesnek félelmetes, etikátlan viszont csak az lehet, ami meg is történik. A sanda gyanú és az ültözési mánia egyéni szoc. probléma.
Yarner 2015.06.25 16:48:03
@rbsat1: de mi van, ha a csöves a tv-ben fecsegni kezd? :-)
Yarner 2015.06.26 08:44:43
@Fika Matyi: Annak ott is van. A kivétel erősíti a szabályt. :-)
A Galaxy S6 (meg persze tesója, az Edge) jött, láttuk és győzött - legalábbis annyiban, hogy lényegében mindenki odavan érte, és a hírek szerint az eladások is jól alakulnak (vagy mégsem? ez majd év végére eldől).   A kellemes (bár kissé ismerős) külsejű és kiváló…..
A Qualcomm Snapdragon processzorai eddig a megbízhatóság,  a minőség szinomimáinak számítottak a mobiliparban, A konkurens nVidia néhány rosszabbul sikerült Tegra generációja után különösen megnyugtatónak hangzott, ha Q-val kezdődő processzort tudhattunk a telefonunkban, még a…..
Yarner 2015.06.16 09:32:52
@melaena: a szoba/lakás "kifűtése" annyit tesz, mint addig fűteni, amíg egyenletesen meleg lesz - a végeredményre összpontosít. "Befűtés" inkább a fűtés elindításának az aktusára magára összpontosít, ami persze feltételezi az eredményt, azaz a meleget is.
Az eakon képes fűteni, valóban, de az nem fogja tartósan bemelegíteni a szobát. Persze, van kotacu, meg olajjal/benzinnel/árammal működő szutóbu, de azzal csak addig szeretnek fűteni, amíg ott vannak egy helyiségben. Éjszakára nem nagyon szokás bekapcsolva hagyni a fűtést. Amikor megkérdeztem a háztartási boltban az eladót, hogy a kerámiaszálas fűtő, amit venni terveztem, bírja-e hogy egész nap menjen, úgy nézett rám, mintha megháborodtam volna, majd annyit mondott, hogy "hát azt sajnos nem".
De igen, Hokkaidón pl. van központi fűtés is.
Persze, ahány ház, annyi szokás, de általánosságban ez az, ami elmondható.
Yarner 2015.06.16 09:34:17
Yarner 2015.06.16 09:35:49
@melaena: Ezért vízálló az Xperia, éjszakára be kell dobni egy vödör jeges vízbe :-)
(hoppá! Ezek szerint vízforralónak is jó!)
Podcastünkkel fantasztikus pontossággal tartjuk a kétheti adást, de profizmusunk nagyjából ki is merül ennyiben - legalábbis a mostani részben van pár elég amatőr hanghiba. Vagy egy mikrofon gerjedt, vagy valamelyikünk piszkálgatta az egyiket, de pár helyen van némi háttérzúgás,…..
Ha az Indie Retro Newsnak hinni lehet, nemrég élesedett ez az oldal, amiről elindulva mind a 12 klasszikus Dizzy-játékot végig lehet tolni böngészőben. Aki nem tudná: Dizzy egy mászkáló tojás, aki a róla elnevezett nagy sikerű sorozat főhőse volt a nyolcvanas-kilencvenes években.…..
Már-már unalommal is fogadhatjuk az osztogatást, annyira bevett fordulat az Amazon App Store-ban, hogy időnként a napi egy ingyenes app mellé még odatesznek egy jó tucatnyit is. Persze, ennyi alkalom után már nagy az ismétlődés aránya - az Osmos HD pl. már vagy negyedszer kapható…..
Nem újdonság a kézírás az Androidos telefonokon, de tegnap este a Google hivatalos firka-inputja is megérkezett, és bizony mondom néktek, igen jól sikerült. A rengeteg elérhető nyelv között remekül ért magyarul is, és még az én macskakaparásomat is képes…..