Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korn

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Marilyn Monroe alulnézetben 2010.12.02 11:00:00
Imádom az egyszerű, a megszokott dolgokat új nézőpontból megmutató reklámokat. Ezúttal ez szó szerint is igaz a Spuk képügynökség hirdetéseire, hiszen a két printen egy-egy ismert képet használtak fel, és mutattak meg más nézőpontból. A legtöbb stock ügynökség megmarad egy…..
addict Zenére jobb a szex? 2010.10.29 10:53:00
Egy csöpögős, leginkább a szoftpornó filmekben megszokott, túljátszott jelenettel indul, de aztán egy váratlan fordulatot vesz a Studio Bussels rádióállomás humoros reklámja, amiből kiderül, mi köze van a zenének az igazán jó szexhez. A világért sem akarom lelőni a poént,…..
Úgy látszik, a nagy öregek kezdenek kifogyni a pénzből, mert mostanában egymás után dőlnek meg olyan tabuk, amelyekre eddig gondolni sem lehetett. Olyan együttesek adták be a derekukat egy-egy reklám kedvéért, és nyilván hatalmas összegek fejében ugyan, de eladták a zenéjüket…..
De most egy kicsit ezért is. Ugyanis az elkövetkező néhány hétben a Volvo S60-as az addictra is beköltözik. Na nem fogja fenekestől felforgatni a megszokott rendet, csak megjelenik itt-ott, visszaköszön a bannerekben, és talán egy kis plusz életet is hoz a blogba. Sajnos nekem még nem…..
Minduntalan felmerülő kérdés, hogy a filmek vetítik előre a várható jelenségeket, vagy a valóság utánozza a filmekben kitalált eszközöket. Ezúttal a Tom Cruise-féle Minority Report (Különvélemény) című film egyik ikonikus jelenetét citálja minden reklámszaklap, azt…..
addict Soha ne vezess álmosan! 2010.09.28 13:40:00
Aki vezetett már igazán, de igazán fáradtan, az tudja, hogy az álmosság egy hosszú autóúton kegyetlenül veszélyes. Nekem nem egy ismerősöm van, aki szenvedett már hasonló balesetet, sőt egy közeli rokonom is egy ilyen ütközésben halt meg. Ha így jobban belegondolok, velem is…..
Ausztráliában a napokban debütált az egyik legnagyobb ottani sörmárka, a VB legújabb, Real elnevezésű kampánya, amelyet a Droga5 ügynökség készített. A kampány első filmje azt igyekszik bemutatni, hogy a férfiakból eltűnt a természetesség, és szépen fokozatosan elnőiesedtek,…..
Vajon lehet-e hülyébb nevet adni az üdülési csekket felváltó fizetőeszköznek mint a kormánytervekben szereplő Széchenyi rekreációs kártya?..
korn 2010.08.31 09:39:51
Bizony, én már csak olyen öreg vagyok, hogy amikor ezt a svéd dohányzásellenes reklámot megláttam, egy réges-régi, Sas István rendezte reklám, a Ciki a cigi! (uhh..) ugrott be először, amiben a főhős operettbe illő jelenetben énekli a címben is szereplő sort. Mentségemre…..
A Glastonbury fesztivál a világ legnagyobb szabadtéri zenei rendezvényének számít. A fesztivál egyik főtámogatója az Orange úgy gondolta, hogy idén érdemes a szokásosnál egy kicsit izgalmasabb dologgal is előrukkolnia. Ha már összegyűlt egy helyen kábé 70 000 ember, akkor…..
Többször bebizonyosodott már itt az addicton is, hogy egy adott reklámhoz, vagy az abban felvetett kérdéshez egész máshogy viszonyulnak emberek. Vannak, akik szerint nem lehet áthágni bizonyos morális határokat, mások pedig álszenteskedésnek tartják az ilyen tabukat, és azt…..
Mióta a Mexikói-öbölben lévő egyik tengeri olajfúrótornyuk meghibásodott, és elkezdett a tengerbe ömleni az olaj, a bp gyakorlatilag lenullázta magát. Mindaz az erőfeszítés, amit évek óta az irányba tettek, hogy a bp márkanevet megújítsák, és az emberekkel elhitessék, hogy…..
korn 2010.06.03 14:30:21
@Artuum: öööö, kösz, gondolom ezt reklámbuzinak címezted, mert az én kommentem még olajfoltokban sem tartalmazott stílust, de azért gondolatkísérletezgetésre a belinkelt blog is elég oktán :)
Eszter nevű olvasónk bukkant egy igazi reklámgyöngyszemre, amelyet annyira találónak, ízlésesnek egyszersmind finoman kiérleltnek talált, hogy úgy érezte, nem foszthatja meg tőle azokat, akiknek nem volt akkora szerencséjük, hogy a kívánt befogadói szituációban, a "Your…..
addict Óda a Skittles reklámokhoz 2010.05.12 10:45:00
Amikor először találkoztam a Skittles cukorka reklámaival, csak néztem értetlenül. Előről kezdtem a filmet, aztán újra és újra. Nem értettem, de nagyon nem. Aztán a következő darabnál már elkezdett valami derengeni. A harmadiknál már egészen világos volt, hogy nem a reklámok…..
 Feltételezett ügyfél: Always Feltételezett Brief:  Szerbusz Tibi! Eljött a nap: mint tavaly már beszéltük, idén a válság miatt már házon belül készítjük a kreatív koncepciókat. Az első anyagot meg is írta a jogászunk (ő az egyetlen, aki…..
Unalmas a meeting? Nyomj egy tücsköt! A főnököd megint valami hülyeséget kért? Mehet a Chewbacca! A kollégád bejelentette, hogy a jövő héten szabadságra megy, és az ő munkáját is te csinálhatod? Tedd teljessé a pillanatot egy drámai hanghatással! Az instantfun oldalon egy…..
addict Menő a K&H manója? 2010.04.29 17:05:00
Egy személyes megjegyzéssel kezdeném a posztot. Én és a Menő Manó régi ellenségek vagyunk, én már akkor is kimenekültem a szobából, amikor annak idején még menőnek számított a tévében az animációs sorozat. Emiatt mindenképpen elfogult vagyok a reklámmal, mert felőlem Menő…..
Akkor az apuszitter után haladjunk tovább a hímsovinizmus sekélyes, de annál szórakoztatóbb útján. Kellett már nektek végignéznetek egy epizódot a Mr és Mrs párvetélkedőből, ahol kék meg lila kesztyűk emelgetésével kell válaszolni olyan mélyenszántó kérdésekre, hogy…..
Update: Táráráááám! A szerencsés nyertes a Glenfiddich játékán ezen a héten davez lett, aki bőségesen termelte a kommentekben a fősorjavaslatokat. Ezúton ürítem poharam az egészségére, egyúttal megkérem, hogy küldje el nekem holnap az adatait, hogy továbbíthassam azokat a…..
Egy évvel ezelőtt a heti kérdés rovatban már feszegettük ezt a témát, de akkor a másik oldalról futottunk neki. Akkor azt kérdeztem, hogy kívülről kinek tűnik vonzónak a reklámszakma, ki érzi úgy, hogy el tudná képzelni magát ezen a pályán. Akkor a körkérdés apropóját az…..
Imádom, amikor a reklámok gyorsan és frappánsan reagálnak az eseményekre, és azokat beépítik az üzenetbe. Amikor Ricky Martin előállt a farbájával, lehetett tudni, hogy ezt a magas labdát előbb-utóbb lecsapja majd valaki. Nem is kellett sokat várni az első gyöngyszemre, amellyel…..