Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyaaa

473 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Naplóm! Jóideje nem jegyeztem le semmit - ennek is megvan az oka. Most azonban csupa olyan gondolatot szeretnék rögzíteni, amit szerintem már mindenki tud, mindenki érez és megtapasztal, így nagy titkokat nem rejtenek. Pár hete már tudható, hogy Kínából elindult a Koronavírus, vagy COVID-19…..
Csengénk elmúlt 1 éves, és ennek megfelelően komoly ifjú hölgy vált belőle. ;) Már nem kúszik-mászik, hanem elegánsan, két lábon közelíti meg célpontjait. Így a fürdőszobában is mindig akad segítségem: De Nimródnak sem kell egyedül tanulnia: A fiúk szobájának tartalmát is…..
Hunorka első fellépése: ezúttal a dobokat marimbára cserélte. Lego stop motion: kedvet kapva a gyerekektől egy saját példány is készült. :) Hunor fotózta, az épületet közösen készítettük. Ez most egy karácsonyi kis történet. :) A kandalló tüzét biciklilámpa világítása adja...…..
Pillanatképek az 1 éves Csenge és a bratyók mindennapjaiból. :)/2018. november első fele/ Csenge kedvelt elfoglaltsága: ceruzaválogatás a fiúk szobájában ...és persze a Lego-zás! Ő csodás módon visszafelé is pakol, ha befejezte a játékot. :) Faépítők ki-be rámolása Mindig szerettünk volna…..
Pici Csengénk 1. születésnapja :) Saját dekorálású szülinapi torta. :) Nimród DIY kavics kaktuszával :) Pici ünnepeltünk - dekor: fiúk (és Anya) <3 Apánál a legjobb a kilátás ;) Tortateszt ;) Tetszik az új ajándék! :)..
11 év után sikerült végre lecserélnünk a terasztetőt! :) Úgy gondolom, nagy előrelépés (vagy legalábbis régóta áhított lépés), noha eredetileg nem pont ilyen formában terveztük. (Faszerkezettel, igényes megoldással, szép tetőcseréppel...) De már szakadt volt, lyukas volt, csúnya volt, mindenhol…..
Csengeségek, Nimródságok, Hunorságok - vakációs válogatás júliusról, őrült pillanatképek. A srácok megoldják: Csak egy átlagos este: Hunor fürdik... Fiúk lyukat fúrtak a homokozóba - ami aztán sikeresen benyelt egy mobiltelefont... Nimród és Csenge pillanatok: Nimród besegít a…..
Látogatóban a Tomikánál... :) Az egykori hintánk... A ház... Nimród: éppen ott állt a homokozó... Még a gyerekeink is láthatják... :) Az Éden kapujában... Leánder Citromfa Látogatás a Syncopában Hazajövet ejtőzés a Rigó utcai strandon (Szántód): Nimród + Hunor..
- Budapesti turné, anyák napja - Otthon, Drágaságaim meglepetései <3 LÁTOGATÁSOK Dédiéknél "Papáéknál" Úton... Hazafelé... Otthon, kidőlve..
Múlt szombaton Balatonföldvárra voltunk hivatalosak, születésnapi buliba. Srácaim a dézsában Dézsa Csengus Apánál Sül a malac Csengus piknikezik és füvet szed Anyával Kicsit elmentünk megnézni a Balcsit és a földvári kilátót... Srácok bevetésen Ugribugri Megsült a…..
Hétvégén elolvadt teljesen a hó, és igazi napos, szép időnk lett. A fiúk persze alig várták ezt a lehetőséget, hogy végre elvihessék Csengét sétálni...
Nincs is jobb a saját termesztésű zöldségfélnél! Erre tavaly különösen rá(/ki)éheztünk, mert az elmúlt évben kivételesen (többek között babavárás mellett) egyáltalán nem volt veteményesünk. Most a kemény fagyok után hirtelen beköszöntött koratavaszi idő erre különösen meghozta kedvünket. Igaz, idén…..
Anyaaa 2018.03.12 07:51:42
@Burgermeister: Gazdaboltban. Ezek most sima, bolti zacskós vetőmagok.
Bővítési terv Ez lett volna az a verzió, amennyiben a meglévő házunkat korszerűsítjük, alakítjuk át, illetve bővítjük. A tervezés óta (2015.) néhány további módosítás felmerült, ezeket még nem tartalmazzák a rajzok, de nagyvonalakban ilyesmi lenne. A lenti képek csak a földszint alaprajzát…..
Mint már láthattátok a képes-videós beszámolókat, csak elkészült végre a fiúk galériája. :) Persze rendkívül örülnek neki a srácok, azonnal be is lakták, és a fekvőfunkciós kellékeken (mint takaró, alvós barátok, ébresztő...) túl lassan kezdenek felszivárogni különféle egyéb holmik is, szedettem én…..
Lassan a karácsonyi napok is elteltek, szeretetben békességben. A Szilvesztert itthon töltöttük, és Nimród ezúttal is elhatározta, hogy fent marad éjfélig. Most viszont sikerült neki! Ennek tiszteletére összeszedtük korábbi évekről megmaradt tűzijátékainkat, hogy egy kis újévi durrogtatásban ő is…..
A két ünnep között sikerült megoldanunk a legtöbb családtaggal egy találkozást. Ez most mindenki részéről egyedi, összehangolt megoldást igényelt, mivel mi nem nagyon tudtunk rohangálni és lefutni "szokásos" köreinket új, 5 fős létszámunkkal. December 26-án Tomika látogatott el hozzánk kicsit…..
Minden kedves Családtagunknak, Rokonunknak, Szerettünknek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk, minél több pihenéssel!! <3 Nálunk vidáman, felszabadultan, kisebb-nagyobb pihenésekkel tűzdelve telik az ünnep. Most végre alkalmuk van a srácoknak is nyugodtan kiélvezni az új játékaikat, és…..
Tegnap volt a suliban, pontosabban a Bajoz Gizi Közházban az ilyenkor szokásos karácsonyi kavalkád, melyen a gyerekek is felléptek. Az előadásukról készült felvételeket itt szedtem össze. (A videók minősége olyan amilyen, mert hátsó sorból, állva, félhomályban, mobillal, digitális zoommal…..
Csenge friss fotóival kívánunk mindenkinek boldog Mikulást!! :) És persze a fiúk is Mikulásoztak ma, de arról már a reggeli készülődésben nem tudtam épkézláb képeket készíteni - avagy: gyorsabban bontódtak a csomagok, mintsem azt megörökíthettem volna. Pedig még levelet is kaptak ám a Mikulástól!…..
Újabb családi pillanatok Csengével, aki tegnapelőtt lett 3 hetes. :) Apánál mindig jó és megnyugtató lenni :) Hunorral kimentünk sétálni a kertbe Őszi séta a kertben, Hunorral Mindenre nagyon figyelünk Figyelő pillantások Pufipofi szunyókál :) Elszunnyadva Anya ölében Csupa jót álmodva:…..
2017. november 3-mal új fejezet vette kezdetét életünkben. Csenge lányunk megszületése leírhatatlan boldogságot hozott közénk. Nem is ragozom tovább, gyönyörűséges kislányunk fotóiból válogattam egy csokorral, elsősorban FaceBook-kal nem rendelkező családtagjaink számára. :) Csenge Ágnes Az első…..
Ha már úgyis mindig azzal idegel minket mindenki, hogy miért nem járunk le a Balatonra (na vajon miért...), most jöjjön néhány Balcsizós, pancsizós este. (Persze ezek is csak munkaidő után készültek, kb. fél-1 órás kiruccanások, de a gyerekek azért szeretik.) Balatonföldvár, Nyugati…..
Családi ünneplés Dédi 90. születésnapjának alkalmából. <3 Nimród - Dédi - Hunor Köszöntés (Dédi - Mama) Réka - Vivi - Bence - Zétény - Balázs Huni - Nimi Teraszon - "Öcsi" - Dédi Dédi szülinapi képeslappal Könyvajándék Teraszon: Öcsi - Zétény-Vivi - Nimród - Hunor - Balázs..
Néhány pillanatkép a múlt hetünkről. :) Szállásunk Magyarhertelenden Első koncertnap (kedd): kicsit ferdén sikerült parkolnunk, de az autó végül nem dőlt le. :D Csak a ki-beszállás volt kissé körülményes... Punnyadás a gumifotelokban (Orfű, Fishing) Tápolás :D Amerikai hot-dog, minden…..
Ma ünnepélyesen megnyitottuk a balatoni szezont. ;) Sajnos egész hosszúhétvége alatt dolgoznunk kellett, így csak ma délután adódott alkalmunk egy kis kikapcsolódásra, viszont gyorsan pótoltunk is mindent. :) Délelőtti program: szülinapozás. ;) Kajlák ;) <3 Pancsolás: Fonyód,…..