Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danube Institute

3310 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerikaiak milliói küzdenek a mindennapos megélhetéssel. Az ezzel kapcsolatos vádakra reagálva Joe Biden a CNN-nek adott interjújában azzal védekezett, hogy az amerikai családok többet tudnak költeni. Statisztikai adatok alapján az idei évre várható a legkisebb az infláció a pandémia kezdete óta,…..
Újabb jelentős pénzügyi támogatásra számíthat Ukrajna, 50 milliárd dolláros hitelről döntöttek ugyanis a G7 csúcstalálkozón. A hitelcsomag finanszírozására a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereséget használnák, viszont az EU tagállamai egyelőre nem vesznek részt az ügyletben...
Oroszország leghíresebb félkatonai szervezete, a Wagner-csoport „Afrika Corps" néven folytatja tevékenységét, miután vezetője, Jevgenyij Prigozsin elhunyt és lázadást kíséreltek meg. Jelenleg Anton Jelizarov irányításával főként Afrikában vannak jelen, ahol számos politikai és gazdasági folyamatra…..
Örményország miniszterelnöke kifejezte szándékát arra vonatkozólag, hogy országa jövőjét a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetén kívül képzeli...
únius 14-én New Yorkban, a Fülöp-szigetek delegációja bejelentette igényét a Dél-Kínai-tengeri kontinentális talapzatra. A kőolajban és földgázban gazdag terület fölötti ellenőrzésre - ütközve több szomszédos állammal - a Kínai Népköztársaság is igényt tart...
Joe Biden amerikai elnök fia Hunter Biden akár 25 év börtönre is számíthat, mert eltitkolta a drogproblémáit fegyvervásárlás során még 2018-ban. Az eljárásban illegális fegyvervásárlás és -tartás három vádpontjában találták bűnösnek az esküdtek...
Mali a Száhel-övezet országainak egyikeként komoly éghajlati és humanitárius kihívásokkal néz szembe. Mindezek mellett a politikai instabilitás és belső ellentétek, valamint a különböző biztonsági problémák a nyugat-afrikai ország fejlődésének és a helyzet konszolidációjának útjába állnak. ..
Több mint száz égészségügyi szakember és testület írta alá Amerika szerte azt a nyilatkozatot, ami gyerekek és serdülő korú fiatalok nemátalakító orvosi kezelésének leállítását követeli – számol be róla a Daily Wire...
Emmanuel Macron a jobboldal európai választásokon aratott győzelmére válaszul úgy döntött, hogy feloszlatja a nemzetgyűlést és előrehozott parlamenti választásokat írt ki. Az elnök hirtelen döntése sokként érte az ország politikusait, még saját pártján belül is...
Kína jelentős mérföldkő elérését jelentette gyorsan fejlődő űrprogramjában egy személyzet nélküli holdszonda májusi fellövésével. A Chang'e 6 küldetés célja, hogy mintákat hozzon vissza a Hold túlsó oldaláról, ami a maga nemében az első olyan törekvés, amely hangsúlyozza Kína ambícióit, hogy…..
Egy olyan korban, amelyet az éghajlatváltozás elleni küzdelem sürgető szükségessége határoz meg, a "kritikus ásványi anyagok" - például kobalt, nikkel, lítium és ritkaföldfémek - iránti globális kereslet az egekbe szökött. Ezek az ásványi anyagok alapvető elemei a tiszta technológiák, például…..
A philadelphiai Pride-felvonuláson történt incidens során a Queers4Palestine csoport palesztinbarát tüntetői összecsaptak a felvonulás résztvevőivel, ezzel felhívva a figyelmet a palesztinok elnyomására és az LMBTQ+ közösséget érő diszkriminációra. A tüntetés jelentős vitákat váltott ki, rávilágítva…..
Egyértelműen megerősödött az európai jobboldal, számos országban az ellenzék szerzett több szavazatot, Franciaországban és Belgiumban pedig a kormánypártok bukásához vezettek a választások...
Június elején jelentette be a frissen megválasztott portugál kormány az illegális migráció megfékezésére irányuló új törvényjavaslatot. Luis Montenegro, az ország újonnan megválasztott miniszterelnöke szerint a rendelkezés az illegális migráció szabályozására irányul – a kvalifikált munkaerő, vagy…..
A Bükkábrányi Energiapark a napokban egy új elektrolizáló üzemmel bővült, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Magyarország elérje az Uniós és nemzeti célkitűzéseit. A zöldhidrogén jelenleg nagy figyelmet élvez a szakmában, de tényleg nyerhet vele Európa annyit, mint reméli?..
Joe Biden amerikai elnök átlépte a Rubicont, ugyanis innentől kezdődően az ukránok Oroszország területén is alkalmazhatják a nyugatról érkező fegyvereket. Korábban a nyugati vezetők kifejezetten kerülték a kérdést, hiszen nem akartak még jelentősebb konfrontációt vállalni Oroszországgal. Az ukránok…..
Több mint 640 millióan szavaztak a hét héten át tartó maratoni választáson, amelyet a hatóságok „világrekordként” üdvözöltek. A BJP jó eredményei ellenére most először nem szerzett többséget a parlamentben, így rászorul a koalíciós támogatásra...
Már több, mint két éve tart az ukrajnai háború, ennek ellenére még most sem vált tisztává a kép, hogy a konfliktushoz képest külső felek (NATO szövetség tagjai) igazából milyen célból „léptek be” a konfliktusba? Az Egyesült Államok sem játszik nyílt kártyákkal, habár tény és való, hogy a konfliktus…..
Dél-Németország az elmúlt évek legsúlyosabb áradás-sorozatát tapasztalja meg. A természeti katasztrófa immáron öt emberéletet követelt, ugyanakkor több ezer embert kellett evakuálni a veszélyeztett területekről. Olaf Scholz, német kancellár hétfőn a veszélyeztetett térségbe látogatott, ahol a többi…..
Dübörög a választási hajrá Európában, hiszen június 6. és 9. között kerül sor arra szavazásra, amelynek során az új Európai Parlamentet választjuk meg. Egyre több felmérés arra utal, hogy az európai jobboldali és szélsőjobboldali pártok rohamosan erősödnek és meglepő módon a szavazóbázisukat…..
A Skandináv-félsziget országa egykor mintaértékű progresszív nemzet volt Európában: nem csak az innováció, a kutatás és fejlesztés központja, de egy egyedülálló társadalmi kohézióval és biztonsággal rendelkező jóléti állam épült ki a 20. század végére. Ugyanakkor napjainkban a multikulturális…..
Június 28-án döntenek Iránban a helikopter balesetben váratlanul elhunyt Ebrahim Raiszi államfő helyére lépő új elnök személyéről. A választás váratlanul érte a siíta hatalmat, azonban nem kecsegtet lényegi változással az iszlám köztársaság számára...
Gyógyszerhiány, gyógyszertárbezárások, alacsony fizetés. A többi között ezen okokból a gyógyszerészek nagy része május 30-án, csütörtökön sztrájkba lépett a szakma két fő szakszervezetének felhívására. A Fédération des pharmaciens d'officine (FSPF) és az Union des syndicats de pharmaciens d'officine…..
Hszi Csin-ping arab vezetőkkel tartott találkozója fordulatot jelenthet az eddigi kínai külpolitikában. Kína pénzügyi segéllyel és politikai támogatással kíván új szövetségeseket keresni a térségben, miután eddigi partnereivel látszólag megromlott a viszonya. E fejlemények nagy hatással lehetnek a…..
Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a támogatási tervezetet, amelyet 7 tagállam kezdeményezésére vittek a Bizottság elé, annak reményében, hogy a hidrogén közlekedési célú felhasználását ösztönözzék és ezáltal enyhítsék a fosszilis forrásoktól való függést...