Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eurobus Online

40 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest legidősebb aluljárójaként ismert alagút a Bajza és a Bulcsú utca vonalát köti össze nemrég befejeződött felújítása óta immár gyalogos- és kerékpáros útvonalként is. Ennek az alagútnak az építése, ahogyan a Ferdinánd híd elődjének is a Nyugati pályaudvar építéséhez kötődik.…..
Budafoki út / Dombóvári út villamosmegállóhoz kapcsolódó rövid aluljáró-folyosó a peronhoz vezető liftet köti össze a Neumann János utcával. Megépítése az Infopark villamosmegállóban lévő társához hasonlóan az 1-es villamos Rákóczi hídon való 2014-ben indult, 2015-re átadott átvezetéséhez…..
Infopark villamosmegállóhoz kapcsolódó rövid aluljáró-folyosó a peronhoz vezető liftet köti össze a Neumann János utcával. Megépítése a Budafoki út / Dombóvári út villamosmegállóban lévő társához hasonlóan az 1-es villamos Rákóczi hídon való 2014-ben indult, 2015-re átadott átvezetéséhez…..
A Gyáli út gyalogos aluljárója a Ferencvárosi pályaudvar keleti váltókörzete alatt vezet át, gyalogos-kerékpáros kapcsolatot biztosítva a hosszú évtizedek óta megszüntetett közúti átjáró helyett a Könyves Kálmán körút felől a Gyáli úti MÁV lakótelep, Aszódi utca felé. A környékről elérhető korabeli…..
Az 1-es villamos közvágóhídi megállójához kapcsolódva két aluljáró vezeti át a gyalogosforgalmat a perontól a környékbeli utcákhoz. A keleti, Soroksári út felőli forgalmasabb aluljáró a peront köti össze a híd lehajtóinak soroksári úti torkolataival, a nyugati, Dunapart, Csepeli HÉV felőli…..
A Ferdinánd híd podmaniczky utcai lehajtói közt a híd északi és a déli gyalogosjárdáit egy-egy rövid, a felhajtók útpályája alatt átvezető aluljáró-folyosó köti össze a Podmaniczky utcával a Szív utca vonalában.  A Ferdinánd híd története szorosan összefügg a Nyugati pályaudvaréval. A pályaudvar…..
Az Árpád híd budai hídfőjében kialakított aluljáró a hídfőtől északra fekvő Szentlélek teret köti össze déli oldalon elhelyezkedő Serfőző utcával, s feljutást biztosít az 1-es villamos megállójához is. Az aluljáró elrendezése a BKK aktuális csomóponti térképén jól látható. Az Árpád híd építésekor a…..
Flórián tér háromszintes csomópontja az Árpád híd bővítéséhez kapcsolódóan épült ki 1982-1984 között, melynek felszín alatti szintje a csomópont gyalogos aluljárója. Az aluljáró igen hosszú, ~200 méteres főfolyosója a tér nyugati oldalán a Szentendrei út dél felé tartó útpályája alatt helyezkedik…..
Kaszásdűlő HÉV-állomásnál lévő, "L" alaprajzú gyalogos aluljáró a HÉV két peronját és a Búza utcát köti össze a Szentendrei út két oldalával a Köles utca vonalában. Építése a Szentendrei út kiszélesítéséhez és a HÉV vonal fejlesztéséhez köthető a '70-es évek végén, ezen az 1977-es légifotón jól…..
Anno 10-15 éve még csak nevettünk egy jót, amikor különféle közlekedési egyesületek és szakértőik ilyen-olyan tram-train hálózatokat vázoltak fel a vidéki városoknak, köztük Szegednek is. Később aztán a politika felkarolta a Szeged–Hódmezővásárhely tram-traint, s csak elkészült – mindegy is, hogy…..
Eurobus Évértékelő - 2021 2021.12.29 21:53:51
Az idei év is fura lett a vírushelyzet miatt, az év első felé megint csak Budapesten töltöttem, s nyártól jött el az utazgatások ideje. De idén már legalább jó néhány tervem sikerült, s vagy 500 kép is összejött, ezzel az évvel már elégedett vagyok. Január Ez még az év eleje, hétköznap otthon…..
2019. október 1-je óta szinte minden közforgalmú helyközi és távolsági járatot a Volánbusz végez Magyarországon, miután a Volánbuszon kívüli 23 Volán-társaságból létrehozott Közlekedési Központokat beolvasztották a Volánbuszba. A sztorit ismeri mindenki, a központosításnak bőven vannak hátrányai,…..
Tanszünet kezdetével megkezdődött az idei év egyik legérdekesebb vágányzára, a Nyugati pu. teljes kizárása a forgalomból. A tavalyi Nyugati - Zugló vágányfelújításhoz képest idén vonatpótlókat is megrendelt a MÁV Rákospalota-Újpest és a Nyugati pu. közé. Ezzel egy jó kis hétvégenkénti, reggeli…..
Nagyon elcsépelt dolognak számít arról írni, hogy hamarosan jön 204 csuklós MAN és ki tudja, mennyi Credo a Volánbuszhoz, aminek következtében hatalmas Ikarus-hullás várható. Elcsépelt, de igaz, így csak az a kérdés, hogy mennyi az annyi: nyilván nem hetek kérdése a selejtezési hullám, de abban…..
Eurobus Évértékelő - 2020 2020.12.30 18:30:00
A 2020-as év teljesen máshogy alakult, mint ahogy terveztem elsőre, márciustól célokat kellett váltanom. A vidéki utazásokról le kellett mondanom, s átálltam Budapest only-ra. Viszont, ha csak a pesti célokat nézem, akkor egy tök jó kis év lett ez. Január Az év eleje "normálisan" indult, s így egy…..
Immár hét éve annak, hogy 2013 júniusában a 79-es trolibusz útvonalát meghosszabbították a Vizafogó lakótelepen a Kárpát utcához. A hosszabbításhoz szorosan kapcsolódik a 83-as trolibusz eredeti útvonalának visszaállítása - vezetéképítéssel természetesen, a Fővám téren. Az eddig a 83-as terelt…..
Egy majdnem 5 éves ideiglenes állapotnak lett augusztus 1-én vége, ugyanis ekkor megnyílt az új Árpád híd autóbusz-állomás a tervezett, végleges helyén az Árbóc utcában, az egykori autóbusz-állomás helyére épült irodaház oldalában. Az új, 4 kocsiállásos Árpád híd autóbusz-állomás a felépült…..
Eurobus Évértékelő - 2019 2019.12.30 23:20:00
Nos, 2019-es évet is tudtam úgy zárni, hogy el tudom készíteni ismét az aktuális év évértékelőjét. Igaz, nem lettem semmiből se 100%, nem lettek meg a Volánbuszos Setrák, nem fotóztam teljesen össze Kecskemétet, Pomázra is csak pát mutatóba való fotóért mentem, de jó kis év volt, utaztam…..
Eurobus Székesfehérvár - 2019 2019.11.10 20:00:00
Székesfehérvárról nem tudok újat mondani, ha buszfan társadalom szemével nézem a dolgot, hisz mindenki aki él s mozog lejár ide fotózni, s megírja a frankót a saját kis felületén. Most inkább arra hegyezem ki, hogy összesítsem az innen-onnan olvasható, beszerezhető infókat a fehérvári helyi…..
Eurobus Online 2019.11.10 21:02:16
@Alkaabus: Jó, akkor svéd. Ezt már fejből írtam, nem listából.
Eurobus Nyíregyháza - 2019 2019.09.09 22:14:41
Nyíregyháza helyi közlekedése tavaly és főleg tavalyelőtt eléggé szétírt téma volt, mindenféle sajtótermék tolta a kontentet a CNG-s flotta beszerzése és túltárolása kapcsán, majd 2018 év elején minden autóbuszos médium megírta a forgalomba állításukat, van tíz kép, s le van tudva a dolog. Pont.…..
Ismét elkezdődött egy nyári szezon a Budai Várban, s vagy két éve nem írtam az ott történt buszos és "buszos" vonatkozású dolgokról semmit. Pedig az eltelt két év során igencsak felfutott a castle shuttle buszozás, amit a Budai vár 2016-os felújításához köthető forgalomcsillapítás generált, s a BKK…..
Eurobus Online 2019.06.30 19:15:38
@ivangroznij: Ez a hivatalos turisztikai szakértők szerint, ahogy egy-két tv műsorban elmondták, még nem "overturism", ami van Budapesten, csak közelít hozzá, míg az említett városok elérték.
Egy tény, a Várnegyedben nagyon sok a turista, s a közlekedési témában is évről-évre egyre több a fotóznivaló. Hobbinknak jó, bizonyos területek lakosainak tény, hogy rossz. Azokról nem tudok írni.
Eurobus V-Busz, Veszprém - 2019 2019.04.28 22:49:01
Sokasodnak a vidéki helyijáratos, önkormányzati buszos cégek, így 2019. január 1.-től Veszprém is váltott, létrehozva saját társaságát, hogy felváltsa a volános "roncsderbit". Felváltotta, így lila színre kent használtbuszos roncsderbi lett, ami itt vidéken gondolom teljesen jó, s eladható…..
Eurobus Évértékelő - 2018 2018.12.30 07:33:37
Végre összejött egy olyan év sokéves "kihagyás" után, a lustaságom ellenére is, hogy el tudtam ezt készíteni, azaz minden hónaphoz van valami kép.  Január A téli hónapok mindig végtelenítetten otthonülősek, de néhány pokemonozós kimozdulás pár pesti képet tud eredményezni. Ilyenkor jönnek a…..
Volt ugyebár az előző poszt, a RAM-ok első napjai. Ez a folytatás, két héttel későbbről, amikor is a pátyi, zsámbéki, gyermelyi fordák is fokozatosan veszik át az MAN-eket a Kingák helyett.....
Eurobus Online 2018.09.15 19:33:25
@Eurobus Online: Jah, fotód van róla, de a lista hibás. :D
Eurobus Szolnok - 2018 2018.08.19 22:00:00
Szolnokra akár lehetne azt is mondani, hogy unalmas hely, s nem történik ott semmi, így akár értelmetlen is e sorokon rágódni, de miért is ne. Az elmúlt három évet, s nem csak egy átlagos nyári fotónapot nézve a "KK-sítás" jegyében azért vannak változások, s nem csak az egykori cégjelzés levakarása…..