Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eurobus Online

41 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kárpátbusz Nyár van, nyár 2023.07.12 22:30:11
Tombol az igazi hőség és a nyár, jöjjön hát egy siófoki miniposzt!..
Eurobus Online 2023.07.21 01:01:27
A pöttyös utcai aluljáró a metróállomás kijáratának vonalában vezeti át a gyalogosforgalmat az Üllői út alatt, a metróállomás felöli kijárata szorosan kapcsolódik a metróállomás épületéhez. Az aluljáró elrendezése a BKK aktuális csomóponti térképén jól látható. Az aluljáró építése a metró…..
Az ecseri úti aluljáró a Dési Huber utca vonalában vezeti át a gyalogos forgalmat az Üllői út alatt, s kapcsolódik a 3-as metró Belváros irányú állomásrészéhez, a Kőbánya-Kispesti irányú oldalt egy külön lejáraton lehet elérni. Az aluljáró elrendezése a BKK aktuális csomóponti térképén jól…..
Végül nem írtam még hosszabb címet azzal a kiegészítéssel, hogy ebben a formában, mert akkor rögtön többesszámba is kerülhetne a buszjárat szó, és a 115-ös mellett a 109-est is búcsúztatnám. De nem, ez a poszt csak a 115-ös járat nekrológja!..
Eurobus Online 2023.03.19 22:11:29
Eurobus Online 2023.03.22 20:38:43
@Dr.V.ker.: Nem arra megy, ahova megyek. Plusz a Dunavirág utcai megállót nem kellene Árpád hídnak nézni... De ez a BKK sara. Csinálnak ide is egy "Közvágóhidat".
A Budaörsi út és az M1-M7 bevezetőjének csomópontjában, gyakorlatilag az egykori Osztyapenkó szobor helyen épült meg a csomópont gyalogos- és közúti aluljárója. Az új aluljáró a Beregszászi út - Koszorúslány utca vonalában vezeti át a gyalogosforgalmat az autópálya bevezető alatt, tőle északra és…..
Angyalföld vasútállomás aluljárója a béke utcai közúti aluljáró mellé épült be az állomás peronjai alá, mely lejutást biztosít a peronoktól a közúti aluljárón át az újonnan létesült villamos- és buszmegállók felé.  Az új aluljáró a Rákosrendező - Esztergom vasútvonal villamosítási projektjéhez…..
A béke utcai közúti aluljáró a Béke utca folytatásaként Angyalföldet és Újpestet köti össze Angyalföld vasútállomás alatt, átvezetve a közúti-, villamos- és gyalogosforgalmat. Az aluljáró 1954.-1957 között épült, 1955-ből számos archív építési fotó érhető el. Korábban is létezett egy aluljáró a…..
Szentendre HÉV-állomásnál lévő aluljáró az állomástól jövő gyalogos forgalmat vezeti át a Dunakanyar körút alatt a belváros irányába. Építése a szentendrei HÉV- és autóbusz-állomás, valamint a szentendrei HÉV-járműtelep 1978-1980 közti fejlesztéséhez köthető, 1978-ban a Dunakanyar körúttal együtt…..
A Grassalkovich út alatt a Tárcsás utca vonalában átvezető aluljáró a Grassalkovich út HÉV-pályán túli szervízútját köti össze az út páros oldalával és feljutást biztosít a Belváros / Kispest irányú buszmegállóhoz. Az aluljáró  építése a Helsinki út (korábban Dózsa György út) - Grassalkovich út…..
A Grassalkovich út - Haraszti út torkolatánál az un. GOH-csomópontban a három közlekedési szint legalsó eleme a Gyáli patak medre mellé beépített aluljáró, amely a Grassalkovich út két oldalát köti össze a közút és a HÉV-pálya alatt. Építése a Helsinki út (korábban Dózsa György út) - Grassalkovich…..
Pesterzsébet vasútállomás aluljárója a Helsinki út - Kossuth Lajos utca kereszteződésénél a Helsinki út lakótelep felőli oldalát köti össze a bevágásban haladó vasúttal, s az állomás területével, valamint a Mediterrán lakópark vasút felőli részeivel. Építése a Helsinki út (korábban Dózsa György út)…..
A Margit híd pesti lehajtójában lévő aluljáró a Pozsonyi út - Balassi Bálint utca vonalában köti össze a lehajtó alatt a Jászai Mari tér északi és déli részét. Kialakítása a Margit híd 1935-ben kezdődött szélesítéséhez kapcsolódik, ekkor létesült az azóta már átépült budai hídfő aluljárója és a…..
A Margit híd budai hídfőjében lévő alagút a Dunapart menti északi és déli kerékpárutakat köti össze. Kialakítása a Margit híd 2009-ben kezdődő felújításához kapcsolódik, elkészülte a híd átadása után jóval, 2011. szeptemberében történt meg. Ez az újépítésű alagút - mint a híd többi aluljárója -…..
A Margit híd budai oldalán a parti nyílás hídfője mögött elhelyezkedő aluljáró a hídfő által kettéválasztott két teret, az Elvis Presley teret és a Gyóni Géza teret köti össze, feljutást biztosítva a villamosmegállókhoz, illetve lejáratot a Margit híd HÉV-állomásra. Mai alapterületét az 1972…..
A Petőfi híd budai lehajtójánál lévő gyalogos aluljáró a villamosmegálló peronját köti össze a megálló déli részén az Irinyi József út két oldalával, illetve az ELTE és a BME egyetemi tömbjeivel. Kiépülése a híd 1979-1980-as rekonstrukciójához köthető, amikor mindkét hídfőt is jelentősen…..
Kelenföld vasútállomás újabb aluljárója a "régi" aluljáró déli oldalán köti össze az Etele tere Őrmezővel, valamint a régebbi három és a két újonnan épült peront, emellett a 4-es metró állomása felett elhelyezkedve számos lejutási lehetőséget kínál a metróállomásra. A vasútállomás alatt húzódó…..
Kelenföld vasútállomás régebbi aluljárója a ma már használaton kívül álló állomásépület déli oldalán köti össze az Etele teret, a 3–4-es, 5–6-os és a 14–15-ös vágányok peronjait, illetve Őrmezőt. A 210 méteres hosszával a 1980-as években a leghosszabb egybefüggő aluljáró volt Budapesten, megelőzve a…..
A sétálóutcává alakított Felsőcsatári köz és a Lakatos út gyalogos kapcsolatát biztosítja a 100-as vasútvonal felett átívelő fedett felüljáró. Kivitelében teljesen azonos a Ferihegy vasúti megállóhelynél 2007-re átadott felüljáróval, mindkettő a Ferencváros "C" elágazás - Vecsés…..
Pestszentlőrinc vasútállomás aluljárója az állomásépület keleti oldalán köti össze az épület előtti teret a két átmenő vágány közötti szigetperonnal. Építése az állomás 2009-re elkészült átépítéséhez és a Ferencváros "C" elágazás - Vecsés vonalszakasz felújításához köthető. Az aluljáró…..
A Népliget metróállomáshoz kapcsolódó aluljáró az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése alatt nyújt feljutást a kereszteződés főbb pontjai felé, emellett az 1-es villamos megállója és a Népliget autóbusz-állomás aluljáró szintje felé is. Elrendezése Budapesten teljesen egyedi, kör…..
A Szerémi út és a Dombóvári út kereszteződésénél vezeti át a gyalogosforgalmat a Szerémi út alatt az itt található aluljáró, feljáratot biztosítva a Szerémi út mindkét oldalán az északi és déli irányba is. Építése az 1995-ben átadott Rákóczi híd (egykori Lágymányosi híd) és hozzá kapcsolódó budai…..
A Dombóvári út és a Rákóczi híd pesti irányú felhajtójának kereszteződése alatt helyezkedik el a csomópont aluljárója, amely az Infopark, 1-es villamos megállója felőli gyalogosforgalmat vezeti át a kereszteződés alatt a BudaPart lakópark irányába. A Rákóczi híd (egykori Lágymányosi híd) 1995-ös…..
A 100-as vasútvonal alatt az Erzsébet királyné út vonalában átvezető aluljáró összeköti a Városliget felőli trolibusz végállomást és a Zugló felőli Mexikói út - Erzsébet királyné útja kereszteződést. Építése az 1940-es évek elejéhez köthető, amikor a 100-as vasútvonal töltését alakították ki, s…..
Az Amerikai út folytatásaként vezeti át a gyalogosforgalmat az itt található aluljáró az M3-as autópálya bevezető szakasza alatt és köti össze a Szőnyi utat a buszvégállomás, metróállomás irányával. Az aluljáró építése az M3-as autópálya bevezetőjének építéséhez kapcsolódik, a bevezető szakasz…..
Eurobus Online 2022.09.19 19:28:14
@Adani: Szerintem ez itt elsősorban babakocsira lett tervezve, bár bármi ami gurul tolható rajta. Sok lakótelepen láttam hasonló lépcsős megoldást.
Az Árpád híd margitszigeti lehajtójában található gyalogos aluljáró a híd északi és déli járdáját köti össze a szigettel, az északi járdához teljesen akadálymentes feljutást is biztosít. A gyalogos aluljáró mellett a közúti lehajtónak is van egy rövid, hídpálya alatti szakasza, amely mellé sorolható…..