Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eurobus Online

57 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, 2019-es évet is tudtam úgy zárni, hogy el tudom készíteni ismét az aktuális év évértékelőjét. Igaz, nem lettem semmiből se 100%, nem lettek meg a Volánbuszos Setrák, nem fotóztam teljesen össze Kecskemétet, Pomázra is csak pát mutatóba való fotóért mentem, de jó kis év volt, utaztam…..
Az esztergomi vasútvonal felújításához kapcsolódva épült át Angyalföld vasútállomás vágányhálózata 2017-ben és ehhez kapcsolódóan épült ki az állomás gyalogos aluljárója. Az aluljárót a béke utcai közlekedési kapcsolatok miatt közvetlen a béke utcai közúti aluljáró mellé építették be, s kötötték…..
Újpest és Angyalföld határán, az Angyalföld vasútállomás alatt épült ki az 1950-es években a két kerületet összekötő Béke utca közúti aluljárója. Az építésekor eléggé nagyszabású építmény volt, két útpályával, hozzá kapcsolódó gyalogosjárdákkal és elkülönített villamospályával épült ki. Az…..
Székesfehérvárról nem tudok újat mondani, ha buszfan társadalom szemével nézem a dolgot, hisz mindenki aki él s mozog lejár ide fotózni, s megírja a frankót a saját kis felületén. Most inkább arra hegyezem ki, hogy összesítsem az innen-onnan olvasható, beszerezhető infókat a fehérvári helyi…..
Eurobus Online 2019.11.10 21:02:16
@Alkaabus: Jó, akkor svéd. Ezt már fejből írtam, nem listából.
A Rézvirág utcánál található aluljáró a 80-as vasútvonal alatt köti össze a Jászberényi és a Keresztúri utat, az utca folytatásaként. Kiépülésekor az itt még zsákutcaként végződő Keresztúri út gyalogos forgalmát kötötte be a Budapesti Tejipari vállalat itt állt gyárától a jászberényi úti…..
A lehel téri aluljárók északi tagja, összekötve a Gogol és a Bulcsú utcát a Váci út alatt a Lehel Csarnokkal, valamint a metróállomás északi kijárata is ide nyílik. A Lehel téren lévő három aluljárót a BKK egy objektumnak kezeli, ezek közül a Gogol utcánál lévő északi és villamos végállomásnál lévő…..
A nagyközség helyi járata, mely a környező „agglomerációs” településeket is bejárva közlekedik iskolai előadási napokon...
Eurobus Online 2019.10.21 19:43:31
@siófoki35: Volt. Még filmre fotóztam mindkettőt. Szobon 266, Nagymsroson 260 + egy öreg Merci 308 v 309.
A BAH-csomópont déli részén, a Villányi út kereszteződésénél köti össze a Budaörsi út két oldalát az itt található aluljáró. Az egyszerű folyosó csak a Budaörsi út alatti átjutást szolgálja, feljutást biztosítva az útpálya mindkét oldalára. A jellegzetes sárga csempékkel burkolt folyosó feljárója…..
Barosstelep megállóhelynél lévő aluljáró könnyen azonosítható a megállóhely létesítéséhez kapcsolódó beruházásnak, viszont sokkal korábbi, az M0-s autópálya déli szektorának kiépülésekor létesült, az építkezés kapcsán kettévágott Bartók Béla út gyalogos összekötésére. Az elmúlt szűk 30 év során az…..
BusWorld blog Ikarus-nap 2019 2019.09.14 17:00:00
Az immáron szokásos szeptember közepi mátyásföldi Ikarus-napot 13. alkalommal rendezték meg az Ikarus BSE sportpályán...
Eurobus Online 2019.09.15 10:20:55
Eurobus Online Nyíregyháza - 2019 2019.09.09 22:14:41
Nyíregyháza helyi közlekedése tavaly és főleg tavalyelőtt eléggé szétírt téma volt, mindenféle sajtótermék tolta a kontentet a CNG-s flotta beszerzése és túltárolása kapcsán, majd 2018 év elején minden autóbuszos médium megírta a forgalomba állításukat, van tíz kép, s le van tudva a dolog. Pont.…..
BusWorld blog eCitaro teszt 2019.08.20 09:00:00
A "csillagos" szóló elektromos busz sorozatgyártásának egy, lengyel megrendelő részére készült darabja Budapesten próbafut tizenegy napig...
Eurobus Online 2019.08.21 00:55:34
:D
Ötvenkét év fennállást követően elköltözik a Széna téri autóbusz-állomás. A buszállomás előzményei, létrejötte, és utolsó időszaka...
Háros vasútállomáshoz hasonlóan a több mint egy évig tartó Háros - Érd felső vonalszakasz felújítása során épült át Nagytétény-Diósd vasútállomás vágányhálózata is, és az új középperonhoz kapcsolódóan épült az állomás aluljárója. Az aluljáró az állomásépület mellől vezet át a középperonhoz. A…..
Hatezer új busz, ebből háromezer darab elektromos busz három éven belül. Három hónappal később már csak szűk ezerháromszáz új, környezetkímélő autóbusz – elektromos is. Véleménycikk az újabb darabszám-cunamikról a leendő beszerzések kapcsán...
A 30a vasútvonalon 2013-ban létesült Kastélypark megállóhely alatti aluljáró az itt lévő két peront köti össze a Pohár utca vonalában. Kijáratot csupán a Pohár utca, s így Nagytétény felé biztosít...
Eurobus Online 2019.07.19 17:52:55
@vakegér II: De van ott is, csak nem a peronról vezet le. Elég régi, még az M0-s első szakaszához kapcsolódik.
A feldolgozandó anyagok közt van róla is, csak utól kellene érni magam.
A 2018. februárjától több mint egy évig tartó Háros - Érd felső vonalszakasz felújítása során épült át Háros vasútállomás vágányhálózata, s az új peronokhoz kapcsolódóan épült az állomás aluljárója. Az aluljáró a buszmegállók vonalában köti össze a két peront, s kijáratot biztosít a Nagytétényi út…..
Ismét elkezdődött egy nyári szezon a Budai Várban, s vagy két éve nem írtam az ott történt buszos és "buszos" vonatkozású dolgokról semmit. Pedig az eltelt két év során igencsak felfutott a castle shuttle buszozás, amit a Budai vár 2016-os felújításához köthető forgalomcsillapítás generált, s a BKK…..
Eurobus Online 2019.06.30 19:15:38
@ivangroznij: Ez a hivatalos turisztikai szakértők szerint, ahogy egy-két tv műsorban elmondták, még nem "overturism", ami van Budapesten, csak közelít hozzá, míg az említett városok elérték.
Egy tény, a Várnegyedben nagyon sok a turista, s a közlekedési témában is évről-évre egyre több a fotóznivaló. Hobbinknak jó, bizonyos területek lakosainak tény, hogy rossz. Azokról nem tudok írni.
BusWorld blog Busexpo 2019 2019.05.08 16:00:00
A 2019-es, éves hazai buszmustra képekben, helyenként rövid kommentárral...
Sokasodnak a vidéki helyijáratos, önkormányzati buszos cégek, így 2019. január 1.-től Veszprém is váltott, létrehozva saját társaságát, hogy felváltsa a volános "roncsderbit". Felváltotta, így lila színre kent használtbuszos roncsderbi lett, ami itt vidéken gondolom teljesen jó, s eladható…..
Új év, új közlekedési szolgáltató – ezúttal Veszprém Megyei Jogú Város vezetése határozott úgy, hogy saját kezébe veszi az évek óta csak egyre inkább romló színvonalú városi közlekedését. „Új” buszok, új megjelenés, újragondolt vonalhálózat: a kezdet...
A Légiközlekedési Kulturális Központ idén is megszervezte a Nagy Reptéri Ikarus Fotózást, immáron harmadjára. Tavalyhoz képest az LKK flottája két új taggal is bővült, egy Ikarus 250-essel Malév AirTours színekben és egy hasonlóan gyönyörű festésű, háromtengelyes Ikarus…..
Eurobus Online 2018.12.30 15:05:30
@aczadam: Pont ez az :D Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok Ikarus fan, de ha kinyitom a Facebook-t ömlik onnan a Polgár, Tapolca, Trolis menetek, Hév fotózás, stb.

Ez meg. S már a harmadik.... :))
Végre összejött egy olyan év sokéves "kihagyás" után, a lustaságom ellenére is, hogy el tudtam ezt készíteni, azaz minden hónaphoz van valami kép.  Január A téli hónapok mindig végtelenítetten otthonülősek, de néhány pokemonozós kimozdulás pár pesti képet tud eredményezni. Ilyenkor jönnek a…..
BusWorld blog Ikarus-CRRC bemutató 2018.12.18 18:00:00
Újabb matricás magyar busszal „gazdagodott” a hazai járműipar: ezúttal egy kínai elektromos szólóbusz kapta meg egyelőre csak az „Ikarus” feliratot Székesfehérváron...
Eurobus Online 2018.12.19 18:23:45