Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hypatia

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
hypatia 2021.04.27 10:13:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne: miért lenne a közlekedés zaja és emissziója elkerülhetetlen? szerinted mennyi károsanyagot bocsát ki az általad szívott levegőbe egy autós, aki eléget egy mozgalmasabb délelőttön tíz liter benzint, ahhoz az emberhez képest, akit az 1 szál cigije miatt szidsz?
igenis, ha problémád van azzal, aki a szabadban, vagy ne adj isten a saját erkélyén dohányzik, akkor legyen problémád azzal is, aki mondjuk egy olyan nagyvárosban, mint Budapest, ahol konkrétan mindent meg lehet közelíteni tömegközlekedéssel, napi szinten egyedül ül az 5 személyes autójában! össze sem lehet hasonlítani a a dohányosok környezeti terhelését és a mások egészségében okozott kárt azzal, amikor a belvárosi szűk utcában pöfögnek bedugulva böhöm nagy autókkal, hogy nehogy 5 métert is kelljen sétálniuk. de persze az nem probléma, hiszen nem lehet elkerülni, mert olyan kényelmetlen felszállni a buszra, vagy egymás után rakosgatni a lábaidat....
Budapesten élek, ahol tulajdonképpen az év nagy részében közel belélegezhetetlen a levegő a rengeteg autó és/vagy a műanyaggal tüzelő szomszéd miatt, de én érezzem magam szarul, ha rágyújtok az utcán, mert veszélyeztetek másokat? vicces :D
Kezdem egy önvallomással: reality-rajongóként én komolyan azt hittem, hogy engem már nem lehet meglepni a szereplőválogatás terén, én már mindent láttam, hallottam, olyan agyatlan egysejtűekkel pedig úgysem lehet a hazai műsorokban találkozni, amilyeneket a Jersey Shore és…..
hypatia 2015.01.25 12:56:21
@másodpéldány: én még mindig nem értem, hogy miért gondolja bárki azt, hogy a csatornának olyan fontos, hogy a végén ki viszi el a nyereményt. fontos a show meg az emberek, akik a showt csinálják, addig amíg tart a műsor. de ha vége van már nem kell a nézettség. miért számítana nekik, hogy fanni nyit belőle szoláriumot, vagy edina épít baróton házat? miért érdekelné ez őket? nekik is az a legjobb, ha az nyer, akit többen szerettek, akire szavaztak, így a nézők többsége elégedett.
Végre iskolahét! A kiapadhatatlan lehetőségek mekkája, a prímszámokon való izzadás, a lírai műfajok fölötti teljes tanácstalanság és az elcsalt fekvőtámaszok csodás izgalmakat ígérő hete, ami meg a történelmet illeti, az igazi töltények abban rejlenek csak igazán. Ugye.…..
hypatia 2015.01.22 16:49:31
@Én vagyok Groot: nem az intelligens tervezettség elméletét tartottam faszságnak, hanem amit te mondtál. de tényleg ne haragudj. csak kicsit indulatos lettem, hogy van ez a nagyon összetett remek téma, amiről egy valóvilágos poszt alatt odadobsz két mondatot tényleg ilyen vvdóri megalapozottásggal, mintha lenne ember a világon, aki mindezt legalább közepes bizonyossággal tudhatná. de azt tartom, hogy ez nem hitkérdés. (vagy legalábbis nem szabadna hogy az legyen) a könyveknek pedig utánanézek köszönöm szépen(:
@jófej házisárkány: én azért meglepődtem azon, hogy mennyire nagy százalék gondolta az elmúlt napokban az applikációs szavazáson, hogy az egész taktika. mármint én azért ennél megalapozottabbnak érzem ezt a kapcsolatot. mégiscsak a szemünk alatt bontakozott ki, rögös volt az út, néha reménytelennek tűnt.. egészen szép történet lehetne, minimálisan szofisztikáltabb szereplőkkel. mondjuk az eléggé nyilvánvaló, hogy a párbaj előtt laci nagyon rájátszott, hirtelen egy pár lettek, meg egyből átmenet nélkül jött a "szeretlek" is. amit nem éreztem őszintének, de aztán laci szerepben maradt.. amit furcsállok. vagy tényleg nagyon jó színész vagy.. nemtudom
hypatia 2015.01.22 15:36:00
@Én vagyok Groot: hát ne haragudj, de ez az én hétezer évben hiszek, legalább annyira megalapozott és legalább annyira ostoba, mint amikor dóri azt mondja, hogy ő nem hisz a történelemben. ez nem hit kérdése, meg nem is annak a kérdése, hogy hány középkor embert találsz, aki gondolt erről valamit. ez tudomány. és nem hitről szól, hanem bizonyosságról. persze mindenki azt hisz, amit akar. de... inkább nem idegesítem fel magam ezen feleslegesen. mindegy. de legalább ne állítsd azt, hogy megfelelő biológia háttérismeretekkel rendelkezel a kérdés eldöntéséhez.

@Ruadhnait: egyetértek. amikor azt feszegetik emberek, hogy ilyen gyorsan, meg ilyen körülmények között nem alakulhat ki "igazi" szerelem, akkor mindig a stockholm-szindróma jut eszembe. ha össze vagy valakivel zárva, akkor a téged fogvatartó terroristába is szerelmes leszel öt nap alatt. pont, hogy nagyon ki vannak szolgáltatva érzelmileg, nagyon intenzíven élik meg egymás közelségét, csak egymásba tudnak kapaszkodni nyilván pillanatok alatt lesznek komoly(nak tűnő) érzelmeik. szóval én elhiszem, hogy szerelmesek. vagy legalábbis pillanatnyilag annak érzik magukat.
hypatia 2015.01.22 16:25:06
@Én vagyok Groot: :D jaértem, szóval azok az emberek, akik tanultak valamit, feltették egy szakmára az egész életüket, azok mind hülyék, mert te jobban tudod és megálmodtad, hogy hétezer év :D egy idén diplomázó biológushallgató vagyok egyébként és sok sok órát töltöttem az elmúlt években az evolúció tanulmányozásával. érdekes módon, amikor például tanulunk a mérföldkövekről, amik a ma élő fajok kialakulását befolyásolták. soha senki nem mondja, hogy ez így volt 100%. megtanuljuk az uralkodó elméletet, megtanuljuk a többi elméletet, átvesszük azoknak bizonyítékait, de nem állítunk semmit. már az teljesen tudománytalan, hogy te megmondod, hogy mi volt. nem támasztod alá semmivel. kiragadsz két baromságot és megmondod, hogy az szerinted nem úgy van. és akkor kész el kell fogadni. én nem magyarázok el neked semmit, mert felesleges; láthatóan elvakult vagy és láttál két összeesküvős-műsort az echotévén, amiből azt gondolod, hogy te ehhez értesz.(amellett, hogy ez nem a megfelelő fórum és nincs is elég időm rá.) de. javasolnám, hogy vedd meg mondjuk a bevezetés az algológiába című könyvet olvasd végig, nézz utána annak, amit nem értesz. és gyönyörködj abban, ahogy lépésről lépésre egymásból alakultak ki a különböző fajok. ahogy magától értetődően, egyszerűen és lenyűgözően egy zöldalga bekebelezésével kialakultak az első ostoros moszatok például. ahogy látod a bizonyítékokat, a logikát, a csodát az egészben. ez számomra a legnagyobb művészet. ahogy önmagában a taxonómiai értékű karakterek polarizálásával, a konvergencia kizárásával, el tudsz helyezni valamit az evolúció idővonalán. az egész annyira magától értetődő ha elég ismereted van, vagy legalább olvasol azok erőfeszítéseiről, akiknek volt. megszámlálhatatlan tudós tette fel az egész életét annak az elmúlt ~4,6 milliárd évnek a tanulmányozására, ami a föld kialakulása óta eltelt. jobb lenne, ha inkább azt mondogatnád, hogy te vagy groot és nem terjesztenéd a megalapozatlan légbőlkapott faszságaid, mintha bármiféle közöd lenne a témához.
  A párbaj előtti utolsó összefoglaló, illetve utolsó előtti, technikailag, de a holnap esti műsor első fele amúgy is csak egyfajta felszopás lesz, semmi extrát nem lehet tőle várni, meg hát amúgy sem, hiszen a lakók élete kezd beállni egy olyan ritmusra, amiből őket…..
hypatia 2015.01.18 22:38:09
@másodpéldány: ez nem edina háttere. hanem zsu hazugságai, merevsége, mártír és álszent viselkedése, humortalansága. egyébként azzal kapcsolatban, amit az előbb írtál, (hogy általában a vv6 alatt be szokott jönni, amit itt a blogon a többség gondol) csak annyit szeretnék mondani, hogy én mindig nagyon szívesen olvastam a kommenteket, de mostanában olyan szintű lett a gyűlölködés és a teljesen meggyőzhetetlen elvakultság, hogy már ettől is elment a kedvem. lehet, hogy sokan voltak így ezzel. főleg miután esténként azt, aki esetleg nem zsut védő véleményt fogalmazott meg, elküldték, hogy kommenteljen inkább reggel, akkor vannak "dinka-fanok". nem is tudom, hogy volt-e valaha a nézőket is ennyire megosztó történet a valóvilágok történetében.
hypatia 2015.01.18 23:13:46
@másodpéldány: paul a polip is megjósolta egy csomó focimeccs végeredményét és attól, hogy egyszer nem lett igaza még nem feltétlenül volt a focimeccs bunda. mondom, hogy még én sem (aki egyébként még a blogot is olvasom és elvétve hozzá is szólok) szavaztam semmilyen szimpátiaszavazáson. miközben van rengeteg ember, aki egyszerűen csak nézi a tévét és szórakozik, aztán, ha kell szavaz, de nem tölti az idejét azon a napi ~1 óra tévézésen kívül azzal, hogy még az interneten is erről olvasson vagy ezzel foglalkozzon. ahogy sokan eleve nem látják értelmét az ilyen szavazásoknak. ahogy egyébként ezeket az internetes szavazásokat a legegyszerűbb manipulálni. (itt is sokszor felmerült már, hogy jajj az egyik szereplő szurkolótábora elözönlötte az egyik szimpátiaszavazást) most komolyan szerinted a béluka összetákolta netes szavazás eredménye megbízhatóbb, mint az applikációsé? akkor eleve minek nézed a műsort? és nyilvánvalóan a készítők ezer módon manipulálják a közhangulatot, hogy azt szavaztassák vissza, akit akarnak. de a szavazás szerintem pont egy olyan dolog, amit nem fognak manipulálni, mert egyszer buknak ebbe bele és örökre hitelüket vesztik.
hypatia 2015.01.18 23:35:59
@másodpéldány: azt te is belátod, hogy teljesen, száz százalékosan biztos, hogy a fórumokon szavazgatók részei lehetnek ugyan az applikáción szavazók halmazának, de biztos nem fedik le a halmaz egészét. ebből kifolyólag az, ha eddig ez be szokott jönni maximum szerencse. ahogy nyilván az sem elképzelhetetlen, hogy most éppen az internetes vv-s közösségekben is aktív nézők véleménye jobban eltért a nézők összességének véleményétől. én nem értem, hogy mit kellene megértenem. inkább neked kellene belátnod, hogy amit mondok teljesen logikus. és előfordul ilyen is. mellesleg sokkal valószínűbb, mint az összeesküvés elméletek.
Bencusnak jól áll a kockás, ezt meg kell, hogy állapítsam, ingben, fosszínű farmerban közli, hogy mióta kiderült tegnap, hogy Zsu a pampulaszájú Lacibetyárt viszi ki magával a hóra, megfordultak a százalékok, de hát ki tudja, melyik versenyző van a fantomképcsalád tagjai alatt,…..
hypatia 2015.01.16 21:35:59
@csiri bá: zsu és dani már zsu első kiválasztottsága előtt sokat beszéltek arról, hogy valahogy meg kellene próbálni bővíteni a kis szövetségüket.
hypatia 2015.01.16 22:00:10
@Fu Szekh Li: miért etettek volna meg bárkit? szerintem ez eléggé egy win-win szituáció. zsu viheti, akit gyengébbnek tart, robin kapott pár perc játékidőt, dani meg kivitelezte, hogy se ő, sem pedig edina ne legyen veszélyben még kéthétig. szerintem ezzel mindenki csak nyert. lacit leszámítva.

@szarvas, szarvas: én nem értem, hogy miért csinál mindenki úgy, mintha még sohasem hallott volna arról, hogy nem a legszebb és legtisztább dolog rámozdulni a barátnőnk kiszemeltjére. ez tényleg nem egy létező protokoll? már kezdem úgy érezni, hogy egészen eddig egy teljesen elhibázott elv- és erkölcsrendszer szerint éltem.
hypatia 2015.01.16 22:09:14
@Fu Szekh Li: hm. ez mondjuk teljesen jogos. meggyőztél.
Hát itt vagyunk. A kiválasztás napja. Ez a rész megint rávilágított, hogy mit is utálok a taktikázásban, pláne, ha ilyen emberek próbálkoznak vele. Még mielőtt ezt kifejteném azért elmondom, hogy amúgy Maci epegörcsöt kapott, ezért kórházba kellett vinni, de mindenki…..
hypatia 2015.01.12 11:31:46
@Spitzbauer: nem azt mondtam, hogy edinának jár laci. erről szó sincs. ha zsu is akarja és van rá lehetősége szerezze meg. szíve joga. de ne csináljon úgy, mintha ezzel edinát, aki elvileg a bizalmasa volt, nem bántotta volna. ne mondd nekem, hogy téged nem bántana meg az, ha valaki, akiben bízol rámozdulna a világraszóló szerelmedre ráadásul folyamatosan hazudna és összevissza beszélne róla.
@lukacstoncsi: vigye ki dórit, hagyja kint és vállalja be a áruló, gonosz szerepét, aki mindenkit kinthagy. akkor tényleg nem mernének rászállni ezután. mondjuk nem barátkoznának vele különösebben és bízni sem bíznának benne, de most sem teszik. legalább normálisan viselkednének vele rettegésből.
Ami miatt nem tudtunk aludni, hogy akkor most hogy is volt az, hogy Edina is azért kampányolt az érdekbarátainál, hogy rája basszák a könyöradományul adott kiválasztó jelet, oszt mégsem ő kapta a zöld kendőt, hanem Robin, a nagy rejtély ma végre kiderül. (SPOILER ALERT:…..
hypatia 2014.12.30 12:40:00
én eddig nem szóltam hozzá semmihez, csak olvastam, de most már nagyon érik bennem a véleményem egy ideje. egyszerűen nem értem ezt a közhangulatot, ami szerint 12ker vagy edina lenne az áruló. kiskunnal hármuknak volt egy szövetsége. edina falusi, naiv tinilányként minden realitásérzékét nélkülözve beleszerelmesedett laciba. amit bár próbál maga előtt is tagadni, de azért mindenkinek nyilvánvaló. laci elmondta neki egy párszor, hogy nem lesz itt semmi, de ugyanannyiszor mondta az ellenkezőjét is. a tettei nem igazolták a kijelentéseit. részegen edina fülébe suttogta, hogy ő csak fél. a riportban is azt tolta például edina énekléséről, hogy megszűnt körülötte a világ és csak ketten voltak. szerintem elképzelhető, hogy én magam is elhittem volna, hogy akar tőlem valamit és ez nyilván felerősítette volna az érzelmeimet, illetve a reményeimet is. ezek után edinának és mindenkinek feltűnt, hogy kiskun ráindult lacira. nyilvánvalóan nem érzelmek motiválták, hanem vagy a taktika, vagy sima fizikai vágyak. kiskun ígéretet tett edinának, hogy nem csinál semmit, amíg ilyen jóban vannak, vagy amíg edina ott van. fél nap után kiskun bejelentette lacinak, hogy akarja aztán vígan vihorászva hagyta, hogy fogdossa, miközben edina mellettük aludt. kiskun ezzel elárulta edinát vagy taktikából, vagy mert dugni akar. én egyiket sem érzem különösebben olyan indoknak, ami miatt edinának ezt el kellene fogadnia. dani pedig az árulást látva és edinát védve, edina mellé és kiskunnal szembe pozicionálta magát. ha az egyik legnagyobb szövetségesem hatalmas szerelmének kezdem magam kelletni, akkor ne csodálkozzak már, ha ellenem fordulnak. ha kiskunnak fontos lett volna ez a szövetség, akkor nyilvánvalóan kibírta volna, hogy ne adja be a realtrillfenegyerekének, hogy ő bizony hanyatt fog dőlni. de nem volt neki az, megszegte az ígéretét is és innentől, szerintem minden, amit edna és 12ker ellene szövetkezik megalapozott. nincs bizalmuk felé és ez kiskun hibája, amellett, hogy a légbőlkapott (ott nyilván nagyon valódinak tűnő) érzelmeik miatt mindketten sértettek is. 12kerrel ráadásul már másodszor fordul elő, hogy vele szemben és a szövetségükkel szemben kiskunnak a szex fontosabb. sőt fontosabb neki a szart sem érő villapénz is meg minden a világon. ezt elég jól bizonyította, hiába volt 12ker remek és szófogadó pincsikutya. én is beleuntam volna.
hypatia 2014.12.30 13:46:55
@beacska: én nem mondtam hogy zsu gonosz boszorka lenne, de én már általános iskolás koromban tudtam, hogy ha a barátnőmnek tetszik pistike, akkor (abban az esetben is, ha a barátnőmnek egyébként semmi esélye) ha rámegyek pistikére, akkor a barátságunk borulni fog. nyilván az, hogy zsu felajánlkozik lacinak szíve joga, de tisztában kellett lennie azzal, hogy akkor edinával mindennek vége. és ha ez zsut nem érdekelte, akkor milyen szövetségről beszélünk? hogy bízz meg egy olyan emberben, aki egy napig nem tudja magát türtőztetni a kapcsolatotokért. mellesleg edina nem is volt esélytelen. tegnap laci elmondta ádámnak, hogy épp kezdett edinára "úgy" nézni, de ez elmúlt amikor a lány elkezdett hisztériázni. és miért kezdett edina kétségbeesetten kapálózni és megpróbálni érzelmileg zsarolni lacit? mert pánikba esett zsu közeledése miatt. egyébként akármi lehetett volna.
@Bergamott: attól, hogy valaki iszik meg szexszel nem lesz felnőtt érzelmileg. ilyen alapon minden negyedik 13 évest felnőttként kellene kezelnünk. egy lányt/nőt a tapasztalatok tesznek felnőtté. edinának a két leghangsúlyosabb férfi az életében meghalt. nyilvánvalóan ahhoz a férfihez, akihez érzelmileg közel kerül, természetellenesen ragaszkodni kezd, mert retteg, hogy elveszíti.
de ezzel továbbra sem azt mondom, hogy edina egy szent, vagy hogy zsu egy ribanc. csak zsunak úgy, hogy ismeri edinát és látta az érzelmeit, tudnia kellett, hogy mit fog okozni, azzal ha lacival kezd. és mégis megtette. ez a szövetségük elárulása és nyílt szembefordulás volt. innentől nem csoda, hogy dani meg edina azt mondta, hogy "kalap-kabát itt sem vagyunk".
hypatia 2014.12.30 13:57:16
@Micsell: szerintem lacinak fogalma sincs arról, hogy mit csinál, csak sodródik arra, ahova fújja a szél. ha kiskunnal nem jön össze még macit is megdugná, ha lehetősége nyílik rá :D
Még a Velvet szúrta ki a Rising Star full érdektelen előválogatóján azt az esetet, ami miatt most a TV2-nek magyarázkodnia kell. A lényeg annyi, hogy az egyik férfi induló nőnek öltözve adta elő Edith Piaf egyik dalát, aminek hatására Feke Pál annyira kiakadt, mintha a szeme…..
hypatia 2014.11.04 22:44:02
Én, mint a műsor nézője -nem pedig mindenféle inside infókkal rendelkező ember- konkrétan ebből annyit láttam, hogy Feke Pál egy vélhetően transznemű embert pojácának, undorítónak, idiótának bélyegez és magából kikelve elkerget.A ráadás az, hogy sem a műsorvezetők, sem a zsűritársak egy szóval nem mondanak ennek ellent, sőt mindenki maximum elnevetgél a dolgon. Ha Sebestyén Balázs a Morning Showban azt mondja, hogy Teczár Szilárd biztos nem a lányokat szereti, akkor két hétig másról sem olvasni, mint arról, hogy Balázs élő adásban buzizik. Közben egy jól megszerkesztett és összeállított adásban Feke Pál tulajdonképpen porig aláz egy nőnek öltözött férfit (akiről egy szóval nem mondja senki, hogy csak úgy, a meghallgatás miatt öltözött be) és senki nem emel ellene szót és senkinek nem jut eszébe, hogy egy egész szexuális kisebbséget aláztak itt meg, minősíthetetlen módon. Úgy állítva be, mintha ez rendben lenne. Mintha rendben lenne, hogy ha nekem feltűnik az utcán vagy egy munkahelyen vagy akárhol, hogy ez a nő, valójában férfi lehet, akkor ordítozva elküldjem a szerencsétlen sorsú embert melegebb éghajlatra. Kérdezem én a comment:com-ot, ami a múltban erősen véleményes félmondatait is keményen bírálta egyes közszereplőknek, hogy ez miért fér bele? Mert én a műsort nézve azt vártam, hogy ennek legalább akkora visszhangja legyen, mint annak, hogy Rákóczi Feri káreseménynek nevezett egy megerőszakolást. Mert ez annál sokkal durvább volt. Aztán érdekes módon ez nem érdekelt senkit. Mező Misi erősen homofób (egy férfi seggén egy nő keze legyen, mi az, hogy egy férfi keze van ott) megjegyzéséről már ne is beszéljünk.
hypatia 2014.11.07 20:39:48
@dm996: egyrészt buzi nem egyenlő a transzvesztitával, vagy a transzszexuálissal, ahogy az utóbbi kettő sem egyenlő egymással. a mondás teljesen jogos, abban az értelemben, hogy azzal, hogy szerepelt vállalta azt, hogy nagyon sok támadás fogja érni. (ami mellesleg eléggé szomorú, de ezt most hagyjuk) de feke pálnak egyszerűen nincsen joga, bármilyen emberrel így beszélni. a zsűri arra van, hogy egy produkciót értékeljen, nem pedig arra, hogy emberek felett mondjon ítéletet. főleg úgy, hogy nem anyagyilkos volt, hanem feltételezhetően egy olyan szexuális kisebbség tagja, akik éppen eleget szenvednek azzal, hogy milyen testbe születtek és egy ilyen bigott senkiházi az utolsó, aki jogot formálhatna arra, hogy őket minősítse. de még ha csak poénból öltözött be nőnek az illető, akkor sem érdemelte azt, hogy így beszéljenek vele. (arról nem is beszélve, hogy az egésznek még így is szörnyen rossz és elfogadhatatlan üzenete lenne)
hypatia 2014.11.09 00:06:34
@dm996: egy transzszexuális ember pont nem a hálószobában kisebbség. és pont azt csinálta, amit te is mondasz, nem hangsúlyozott semmit, hanem önmagaként ugyanazt csinálta, mint az összes többi ember, aki nemkisebbség és jelentkezett ebbe a műsorba. de megkülönböztették azért, mert látszott rajta, hogy kisebbség. a gay pride-ra meg azért van szükség, mert hiába viselkedik(vagy viselkedne) egy nem heteroszexuális ember úgy, mint a többség, ha erre ma Magyarországon nincsen lehetősége. nem lenne szükség vonulgatásra, ha nem vernék szarrá, mondjuk hajnalban a blahán, mert négy sör után elővigyázatlanul megfogja a kezét, annak, akivel tíz éve él együtt, vagy hogy esetleg nem veszik fel a gyerekét egy alternatív iskolába, mert a felvételi elbeszélgetésen kiderül, hogy két anyja van. ha a társadalom nem különböztetné meg őket, ők sem különböztetnék meg magukat. ameddig viszont az előbbi nem valósul meg, valahogy küzdeniük kell a jogaikért. ha azért vonulgathat valaki, hogy ne legyen netadó, akkor vonulgathat valaki az egyenlőségéért is. a cél más, az eszköz ugyanaz. ha utóbbinál az eszközt nem ítéljük el, akkor előbbinél sem tehetjük.