Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Cs

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drezdában van egy különleges gyár. Nincs neki kéménye, majdhogynem a város közepén van és régi piros téglák helyett üvegfala van. Ez a helyi VW gyár. Az elképzelés az volt, hogy csináljanak egy olyan gyárat, ami közel áll az emberekhez. Egy átlátszó gyárat. Ahova be lehet menni, megnézni mi hogyan…..
Elég intenzív heteim voltak mostanság. Aminek kifelyezetten örülök. Kezdek rátalálni az itteni életem egyensúlyára. Sok új beszélgetés is volt, több emberrel megismerkedtem vagy szorosabbra fűztem velük a kapcsolatot. Nehezen emlékezem vissza, hogy mi volt egy héttel ez előtt. Pláne kettővel. Pedig…..
Az elmúlt időben többen bejelentkeztek, hogy jönnének meglátogatni ezért összeraktam egy google naptárat a könnyeb szervezés érdekében. Ha te is meglátogatnál de még nem tudod mikor, vess egy pillantást a naptárra. A naptárt bármikor megtalálod a blog jobb oldalán. A naptárban egy-egy nap eltérések…..
Mához pont 10 napja, múlt előtti hét vasárnap két tajvani barátommal együtt nekiindultunk az Elbának bickilivel és eltekertünk egészen Meißenig. Ez a gyönyörű városka a Szász választófejedelemség (vagy mi a fene) kezdetén igen fontos hely volt, a választófejedelmek rendszeresen szálltak itt meg.…..
Legutóbbi szombaton a Cultural Office egyik programján vettem részt. Ők előg jó progikat szerveznek első sorban nemzetközi diákoknak, de temészetesen németek is jöhetnek. Egyedül mentem, nem jött velem senki, de végül volt ott két ismerősöm Kolozsvárról (egyikük magyar) akikkel még a reghéten…..
Kedves mindenki! Bocsánat, hogy így eltűntem. Annak érdekében, hogy ez kevesebbszer forduljon elő, veltozásokat hozok be a bolg léetébe. Először is, a képeket mostantól nem a cikkekbe teszem be, hanem egy külső galériába fogom feltöteni őket. Így sajnos nem fogok tudni konkrét képaláírásokat tenni…..
Szombaton úgy határoztam, hogy elmegyek vasárnap egyedül egyet kirándulni. Nem akartam a Szász Svájcba menni, mert azzal meg akarom várni Fruzsit. Ezért nekiálltam egyéb lehetőség után nézni. Némi nézelődés után rájöttem, hogy Saxonnak is van legmagasabb pontja. Hát ez után nemigazán sikerült…..
Drezdában is van net Megyek vissza 2017.04.18 12:20:12
Elég érdekes, mert mivel az előző írásomat nem töltöttem föl az otthonlétem alatt, ezért most az ezzel együtt kerül föl. Csak jövök és megyek :)Végülis tényleg nem sok időt töltöttem otthon, de az annál jobb volt. Amikor eldöntöttem, hogy hazamegyek (kb. egy hónappal ezelőtt), kicsit húztam a…..
Drezdában is van net Megyek haza 2017.04.18 12:05:26
Lassan már haza is érek. Kicsit tartottam tőle, hogy hogyan fogok tudni aludni éjszaka, de nem volt belőle gond. Némi vergődés után megtaláltam azt a 2-3 pozíciót, amiket váltogatva egész jól át tudtam aludni az éjszakát.Mikor fölszálltam a vonatra, fel sem fogtam igazán, hogy mi történik. Megvan a…..
Elhatároztam, hogy írok egy bejegyzést amiben csak jó dolgokat mondok. Sok minden nehézséget fel tudnék sorolni. Kezdve azzal, hogy milyen fárasztó itt minden. De most azt írom le, hogy mit látok, ha ezek mögé nézek. A legjobb, hogy itt mindenki nagyon közvetlen és segítőkész. Már az első nap…..
Drezdában is van net A bérgyilkos 2017.04.10 19:07:19
Várt rám. Régóta figyelhetett, mert tudta, hogy fáradt leszek. Csak a szerencsén múlott, hogy sikerült megmenekülnöm. Vasárnap este volt. Egész napos kirándulás. Az előző estéken nem sokat aludtam, így már erősen el voltam fáradva. Csak egy vágyam volt, hogy aludhassak...
Tök jó napom volt! Kitakarítottam a szobám, voltam misén (Méghozzá lengyelen mert abból még mindíg többet értek egy hajszálnyival mint a németből), még mostam is magamra. Főztem, beszéltem Fruzsival, ettem rendesen, minden rendben. De egyszerűen hihetetlen, hogy hogyan tudják ennyire megkavarni a…..
Ahhogy már egy korábbi bejegyzésben írtam, tegnap eltekertem egy kicsit északnak az Elbán. Vagyis hát mellette. Most megmutatom nektek tapasztalásaimat...
Drezdában is van net Ötödik nap 2017.04.01 11:33:51
Jó vagyok mi? Eddig minden napról írtam. Mondjuk volt is miről. Ritkán vannak ilyen hosszú napjaim. Minden nap felér kb. 2-3 normális nappal. Gyakran nehéz visszaidéznem mi is volt aznap, olyan sok minden. Node kezdjük az elejéről. Ismét volt a tutoraimmal egy megbeszélés. Ami persze leginkább arra…..
Drezdában is van net Negyedik nap 2017.03.30 23:26:56
A mostani bejegyzésben Képekkel mesélem el azt, amit mindeddig megtapasztaltam. Nem sokat fotóztam, ezért nem fogok kitértni mindenre. Csak egy-két gondolat, érzés. Ha valamiről amiről olvastál szeretnél képet és itt nem találod, akkor szólj, igyekszem szerezni ;)..
Drezdában is van net Harmadik nap 2017.03.30 21:06:12
Mára kezd minden jobb lenni. Tegnap imádkoztam egy nagyobbat és azthiszem az sokat segített. Ma reggel már sokkal szabadabb voltam. Habár voltak még ma is elbizonytalanodásaim, kiakadásaim, de sokkal kisebbek.Kezdek beilleszkedni. Lett új ismerősöm, egy Francia lány. Szereztem ESN cardot, közben…..
Drezdában is van net Második nap 2017.03.30 21:05:14
Már két napja net nélkül. Hiába. Próbálok a nyomára bukkanni, minden sűrűbe bemenni, minden követ megmozgatni, de semmi. Elérhetetlennek látszik. Azt ígérik csütörtöktől lesz. De ki bírja addig? Azt mondják az ember legfeljebb négy napig tud net nélkül élni. Nekem a csütörtök lesz a negyedik napom.…..
Drezdában is van net első nap 2017.03.30 21:03:33
Kicsit nehéz most őszintén írni a mai dolgokról, mert most nagyon jól vagyok. De minden esetre megpróbálom.Nagyon jó volt, hogy az első estét Julcsiéknál töltöttem. Volt hova megérkezni, értették amit mondok, kaptam vacsorát és még sorolhatnám. Nagyon köszönöm nekik.Igazából a mai nap sem volt…..
Drezdában is van net Bevezető 2017.03.30 20:33:45
Kedves barátom, rokonom, olvasó! Arra gondoltam, hogy leírom élményeimet, gondolataimat amiket itt élek meg, Drezdában. Eddig olyan hosszú napjaim voltak (képzeld, mind 24 óra volt!), hogy bőven volt miről írnom. Hogy a jövőben mi lesz azt majd meglátjuk. De isőnként mindenképp megpróbálok…..