Regisztráció Blogot indítok
Adatok
söcsö

679 bejegyzést írt és 866 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Music Is My Radar Középkorú pop 2013.01.14 18:31:40
Már éppen írni akartam, hogy csak nagyon kivételes esetben szoktam középkorúság küszöbén álló nők és férfiak lemezeit a szívem alatt melengetni, amikor rájöttem, hogy ez mekkora hülyeség, hiszen 2012-ben és 2011-ben is 40 év körüli Férfiak álltak az évvégi listám…..
2010 óta ezek a típusú posztok eddig mindig a Recorderen jelentek meg (lásd például a tavalyi kedvenceimet, majd onnan az összeset visszamenőleg, már akit érdekel), de idén Dömötör Endre főszerkesztő távozásával, a vele való szolidaritásból, elég sokan leléptünk onnan. Viszont ezt a szép hagyományt…..
Music Is My Radar ROCKSTÁR lettem! 2018.12.19 19:44:29
Söcsöből előbb lett ROCKSTÁR, mint belőlem - írta pár napja stereomackó, és hát az a helyzet, hogy TÉNYLEG ez a helyzet! Mondjuk kicsit furán érzem, hogy SAJÁT MAGAMRÓL posztolok (a képen természetesen én vagyok az egyik kedvenc lemezborítóm és lemezem, a Gorky's Zygotic Mynci How I Long... című…..
Amiért egyrészt utálom ŐT :)))))) Másrészt viszont marhára örülök neki és roppant büszke vagyok rá, mert Simai Panni, Szarvas Árpi, Elekes Roli és Mezősi Peti segítségével egy csodálatos, "60-as éveket idéző, lollipop dallamokban, csilingelésben és párárám vokálban dagonyázó" dalt rögzített, ami…..
söcsö 2018.12.18 22:18:19
Irány Irán! - ezt a címet adtam ennek a hét évvel ezelőtti posztnak, amiben az iráni Take It Easy Hospital zenekar pesti koncertjét és a róluk készült dokumentumfilm Titanic filmfesztiválos bemutatóját ajánlottam. A film tetszett, az utána következő koncert sem volt rossz, mondjuk olyan sokra már…..
Azt hittétek, hogy elvesztem a lelkesedésemet, jól belustulok és nem folytatom a megkezdett sorozatot? HÁT NEM! Mondjuk én is meglepődtem magamon, de itt van: a januári válogatás után következzen a tíz kedvenc dalom az év második hónapjából! ..
A blog facebook oldalán már beharangoztam egy sorozatot, amit ezennel elindítok. Ha minden jól megy, akkor mostantól minden hónapban lesz itt egy poszt azokról a friss dalokról, amiket az adott hónapban nagyon szerettem, úgyhogy nem is húzom az időt, jöjjenek a januári kedvenc számaim. ..
Új poszt a radaron! VÉGRE! Kapásból egy interjú, méghozzá az egyik kedvenc, új magyar zenekaromnak, a Camp Koalának két tagjával! A CK zenéjéről itt olvashattok bővebben, viszont Lilla és Rádi egy csomó más területen is aktív, ezért ezekről is kérdeztem őket mailben elküldött kérdésekkel, amikre tök…..
8 és fél évvel a blog indulása után a Music Is My Radar végre a facebookon is, ezt nevezem gyors reakcióidőnek! :DDDDDD Szóval mostantól leginkább ott posztolok - dalokat, lemezeket, cikkeket, videókat, képeket, meg kábé bármit, ami zenéhez kapcsolódik, aztán ha megint kedvem szottyan hosszabban…..
Music Is My Radar Riot grrrl! 2016.05.29 18:31:29
Jobban belegondolva, ennek már éppen itt volt az ideje, egy nap, amikor csak lányok állnak a színpadon, a gitárok, a szintik mögött, a workshopok élén és a dj pultban. Minden, ami az elmúlt időszakban történt itthon és egy kicsit is, de leginkább nagyon felkeltette az érdeklődésemet, az mind…..
Bringing Up Baby Harbor 2014.05.11 15:02:45
Yes, yes és még egyszer yes! Egy ideje már érlelgetem magamban a gondolatot, hogy megejtek egy szomorkás hangvételű bejegyzést a Weed Hounds-ról, hogy milyen sajnálatos, hogy egy ígéretes demo-kislemez-split-kombó után szépen csendben eltűnnek a süllyesztőben. Erre ma az a hír…..
söcsö 2016.05.25 21:46:47
www.facebook.com/events/1200390073304851/

erre KELL jönnöd, többek között én is FELLÉPEK:D
Azt hittétek, hogy nem lesz poszt az egyik kedvenc zenekarom, a Beach Boys legtöbbször hivatkozott lemezéről, a Pet Soundsról, abból az alkalomból, hogy május 16-án, ezen a napon 50 éves? Azon a blogon, ahol egy időben minden második posztban előkerültek azok a bizonyos BEACH BOYS DALLAMOK?! HÁT…..
Soha jobbkor, vagyis hát bocsánat, soha rosszabbkor nem jelenhetett volna meg az egri popméteres srácok által alapított Destroy The Plastic Chairs (lelkendeztem már róluk az első dalaik kiadásakor) vadiúj száma, a Hesna: két nappal a brüsszeli terrortámadás előtt került fel a bandcampre. Az egy…..
söcsö 2016.03.24 07:14:08
söcsö 2016.03.24 12:33:25
Ez a poszt olyan a Music Is My Radarnak, mint a Smile a Beach Boysnak. Mert legalább olyan sokáig készült. Na jó, ha 45 évig nem is, de 8 évig biztosan. Mert az alapötlet 2008-as. Mondjuk az a 8 év nem az írásával telt, egyáltalán nem, inkább csak a halogatásával. De most ennek a lélegzet…..
söcsö 2016.02.06 11:10:57
Gondolom már más is belefutott a bandcamp nagyon aranyos, bár kétségtelenül lelkiismeret-furdalást okozó alkalmazásába. Szóval arról van szó, hogy ha túl sokat hallgatsz egy adott lemezt vagy egyes…..
Na, hát az a minimum, hogy ezt most ide kirakom. Szóval én az alábbi 1997-es, még angol nyelvű dallal emelem meg a kalapom a Heaven Street Seven előtt, így utoljára. Egyrészt azért, mert ez az egyik kedvencem tőlük, másrészt meg a Greek Radióról eszembe jut '97 nyara, érettségi…..
Na jó, igazából annyi közös van J Fernandezben és holland kollégájában, hogy mindketten a hálószobájuk ablakából kitekintve képzelik el maguknak a hatvanas évek psych-popját, szóval egyszerűen csak megtetszett ez a hasonlat, ami eszembe jutott, aztán gondoltam, hogy jól…..
Felföldi Anikó - Suhan a vonat (1961) Zakatol az expressz monoton zajjal,Minden kocsi telve csupa fiatallal.Az ablaknál egy angol épp azt mondja: "good, good".Kínai leánynak német fiú súg-búg.Itt is ott is nagyba' megy már a jelvénycsere,És a furcsa nemzetközi terefere.És közben…..
Music Is My Radar Hárman párban 2015.05.24 17:58:31
Gyanús. Nagyon gyanús. Sőt mi több, felettébb gyanús! Van ugye a kedvenc walesi énekesnőm, Cate Le Bon, aki 2012 óta nem bír hibázni, nem csoda, hogy előkelő helyre került a 2012-es és 2013-as listámon is az éppen aktuális lemeze. Na már most. Van neki egy pasija, akit úgy…..
Music Is My Radar S.Z.É.P. 2015.02.02 22:22:44
Folytatva a megkezdett sort, következzék a második kedvenc januári számom. A hülye című Sangokaku pont olyan szomorkás hangulatot áraszt, mint a kislemez borítóján a sziklaszirten magányosan egyensúlyozó házikó. De közben meg nagyon szép, nem is csoda, hiszen például a vonós…..
Hát sziasztok ismét! Jó hírem van: több szuper 2015-ös számot is hallottam már januárban, szóval nyilván nem fogom magamban tartani, és nagyon remélem, hogy néhányotokat majd ugyanúgy szíven találnak, mint engem. Az első posztot persze mi másnak is szentelhetném, mint gigantikus…..
Ennek a képnek semmi köze 2014-hez, hiszen ez 1965 nyarán készült, de kit érdekel, MIÉRT NE LEHETNE EGY 2014-ES POSZTHOZ KITENNI??!! EGY GÖRDESZKÁS LÁNY NEM ZAVARHAT SOHA SENKIT!!! GÖRDESZKÁS LÁNYOKAT A VILÁGHÁLÓRA!!!!! A szemfüles olvasók könnyen kiszúrhatták, hogy tavaly…..
Legalábbis a Music Is My Radar szerkesztőségének biztosan! Szóval visszatért Sean O'Hagan! A The High Llamas mögött álló ír zenész gyakorlatilag egyedül képviseli már lassan 20 éve a barokkos sunshine pop fantasztikus műfaját, legutoljára pedig 2011-ben adott ki lemezt, amit…..
Mondjuk igazából fogalmam sincs, mikor lesz új albumuk, illetve annyit tudni lehet, hogy 2012 óta készül, de egyelőre se híre, se hamva. Aggodalomra azért semmi okunk, mert itt van helyette a kaliforniai Lunchbox vadiúj eresztése, a Lunchbox Loves You, és ezzel bőven kihúzzuk addig.…..
"Psychedelic tricksters Forever Pavot are lead by Emile Sornin, based in Paris and have much in common with Jacco Gardner and Soundcarriers" - írja azon nagyon kevés zeneblogok egyike, amikre még jobban odafigyelek, és mivel mindkét előbb említett előadónak és zenekarnak rajongója…..