Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szanna

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Giro-Szász András pénteken Az este műsorában helyretette a zúgolódó pedagógusokat! Ezt mondta: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket! Nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni!" Igaza van! Mit elégedetlenkednek…..
A következő posztot főleg azoknak ajánlom, akik érzik a teljes káoszt a kardio - aerob - anaerob fogalomkörben. Megpróbálom közérthetően, de nem lesz könnyű olvasmány. (Ha ez vigasztal bárkit, a fejemben értelmesen összeszedni sem könnyű.) A fogalmi kavarásokat az okozza, hogy…..
szanna 2011.08.06 10:08:43
@coeurace: Ha a terminális oxidációt se felejtjük el, akkor az aerob folyamatban 19-szer több ATP termelődik, mint az anaerob folyamatokban...
A 167 éve született festőre emlékezik a Google mai logójával. A doodle ezúttal nem sikerült túlságosan kreatívra: egyszerűen ráültették Munkácsy rőzsehordó asszonyát a Google második "g" betűjére. Kicsit megpihen a sok keresésben...Legutóbb 1956-ra, valamint…..
 Az io9 készített egy összeállítást a valaha volt tíz legmenőbb űrhajóról, ami scifikben szrepelt. Nézzük a listát, a kommentekben meg lehet vitatkozni, hogy melyik maradt ki és melyik került érdemtelenül előkelő helyre. A másik kérdés, hányat ismertek a felsorolt…..
"Remember, the enemy’s gate is down."A gyerekek jelentik a jövőt. Ezt az egyszerű bölcsességet sosem értelmezték olyan drasztikusan, mint ebben az 1985-ös, elismerések és díjak armadáját begyűjtött, klasszikus sci-fiben. Itt ugyanis egyetlen kisfiún áll vagy bukik az egész…..
Itt van ez a PISA felmérés, ami most megmondta nekünk, hogy mi ám aztán iszonyat jók vagyunk. Persze csak a szövegértésben, mert a vizsgálat háromévente vizsgált egy témakört, így a többi helyzetéről most fingung sincs. Vagy van, de csak a 2006-os természettudományos, a 2003-as…..
Birka nép A hős gyerekbirka 2010.07.23 04:39:00
Tegnap koradélután vonatra szállt egy 15 éves lány és egy 8 éves kisfiú – egymás közeli rokonai, de nem testvérek. A vonat egy Budapest környéki településről indult, amolyan helyközi járat, kis túlzással akár HÉV is lehetne. Gyakorta utaznak rajta kisdiákok a nyári…..
T. eddigi olvasóim, ne riasszon el titeket a múltkori vérzivatar, gyertek kommentelni, hiányoztok. Elérkezve a huszadik részhez az epizód nem úgy indul, mint az eddigi tizenkilenc. Ahelyett, hogy Wedeck hangján hallanánk a beveztő szöveget, egy eddig ez történtet mond csak és…..
Futnak a kemény férfiak és kemény nők az erdőben, rajtuk FBI-os póló és sok izzadtságcsepp, mit csepp, folyam, az utat sárga kövek határolják, épp mint az Ózban, csak itt a végén nem maga a varázsló várja őket, hanem egy kötélpálya, meg szögesdrót és sár. Quantico az FBI…..
Egy rövid időre Tauron kolóniájára látogatunk, ahol Tomas Vergis él. Ő az a cégvezér, akinek a találmányát Daniel elraboltatta a bátyjával a bevezető epizódban. Most azokat a perceket éljük át, amikor megtalálta a kifosztott labort, benne két vérbe fagyott alkalmazottjával,…..
Üldözőtriónk este Miss irodájában elemzi az Edna-sztorit. Káprázat, Catherine projektje. Sydney kételkedik, nem hallott ilyen projektről, nem lehet, hogy Ednából a gyógyszer beszélt? Miss válaszol, 'Olyan épelméjű volt abban a pillanatban, mint te vagy én' - [Hát Miss, ha ezt…..
Levélírónk egy kellemetlen munkahelyi eset kapcsán gondolkodott el azon, hogy az iskolai dolgozók mentalitása megállná-e a helyét, más, profitorientált munkahelyen? Véleménye szerint a tanárok mindenből presztizskérdést csinálnak és személyes ügyként kezelik a munka kapcsán…..
szanna 2010.04.18 09:31:11
@küszöbmajom: Nem érzem elhivatottnak, de a mondatod sem kokréten a posztíróra vonatkozott, szerintem. A kérdésem pedig nem költői volt, tényleg nem értem (általánosítva és nem a posztíróra vonatkoztatva), hogy miért baj, ha valaki tanít, de nincs rászorulva a pénzre? Csökkenti a hivatásérzetet, ha nincsenek anyagi gondjai? És mi a helyzet az egészségüggyel? Ott is "baj", ha a nővérnek vagy az orvosnak a párja megteremti a család egzisztenciáját, s ő mégis dolgozik? Vagy ez speciálisan csak a pedagógusoknál baj.
szanna 2010.04.18 09:33:16
@szanna: Az ilyenektől mentsen... erre gondoltam, mert az előző mondat valóban a posztíróra vonatkozik.
szanna 2010.04.18 09:35:45
@küszöbmajom: Az utolsó mondatodra reagáltam, az előző mondatod a posztíróra vonatkozott.
Sziasztok!Közel 12 évnyi közoktatási pályafutásom alatt jó néhány intőt és rovót sikerült összeszednem. Talán ez sikeredett a legidétlenebbre, holott teljesen ártatlan vagyok. Csak annyi történt, hogy német órán tetszett a nálam csak 4-5 évvel idősebb némettanárnő ruhája, (meg persze a tanárnő...)…..
szanna 2010.03.14 11:33:33
@szanna: kaphat helyett adhat :))
szanna 2010.03.14 12:48:10
@Nicholas Flamel: A jogszabályok szerint a megrovás fegyelmi során osztható ki, s mint ilyen csak min. igazgatói lehet (vagyis pecsétes).
www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=103
B-oldal TOP5 fiúbanda EVÖR 2010.03.08 07:30:00
Bár egyszer már foglalkoztunk eme csodás témával (egész pontosan a TOP5 Backstreet Boys dal EVÖR című esettanulmányban), a nők iránti tiszteletünk jeléül és a NEMZETKÖZI NŐNAP alkalmából napirendre helyezzük a kérdéskört. Bár a TOP1 fiúbanda EVÖR az kétségkívül a…..
OurFashion Valentino álomcipő 2010.01.28 17:28:00
Hiányoztatok. Rengeteg munka, projektbeadás, tenderek, prezentációk és hasonlók szórakoztattak az elmúlt pár hétben, de most újult erővel itt vagyok, és újra elárasztalak bennetekett szebbnél szebb dolgokkal.Elsőként itt is van ez a pókháló finomságú…..
Valami éneklős műsorba(?) keresnek jelentkezőket, de lehet, hogy csak új station voice kell nekik? Végül is mindegy, a reklám se kifejezetten erre van kihegyezve. ..
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
szanna 2010.01.06 12:46:48
@nyomasek_bobo: A saját tapasztalataim alapján mondom: a nyelvpótlék nem kötelezően adandó, hanem adható. Ezért amikor a fenntartó spórolni akar, az elsők között vonják meg. Azaz a tanárok közül vajmi kevesen kapnak nyelvpótlékot (kb. 1 %-ra saccolom max.). (Nálunk csak osztályfőnöki (6000)és munkaközösségvezetői (5000) pótlékot kapunk, mást semmit.
11 év tanítás után, pótlék nélkül, egyetemi diplomával 159400 Ft (H4) volt a bruttóm (kb. 110000 Ft nettóban tavaly). Ehhez jött még 4500 Ft kajajegy, ami jan. 1-vel megszűnt.)
szanna 2010.01.06 18:15:25
@Bozdurgán: "Kb mennyit kell várni , hogy a kooperatív módszerekkel képzett gyerekek végezzenek?:) " Kb. 5 évet. Most hetedikesek. Ha jól tudom...
A múlt rész horrorja után idilli jelenettel nyitunk, az Őrnagy Jarod gépén dolgozik a  kandalló melege mellett, Jarod alszik. Hogy mégse legyen minden csodás, Jarod újfent rémet álmodik. Az Őrnagy eközben utánajár fia múltjának, végignéz egy lemezt. Látja, ahogy Jarod…..
Parker-apuban felébredt az atyai érzelem, szegény kicsi leánykáját - aki 'min mehetett mostanában keresztül' - hívja ebédelni. Az ebédből nem lesz semmi, mert Raines ront az irodába Szöszivel, Lyle-lal a nyomában, sürgősen beszélniük kell, nem Miss előtt. Apu enged, még Szöszi…..
szanna 2009.10.11 14:46:35
Atlanta, Georgia. Jarod egy lepukkant raktárépületben fejezi be legújabb ügyét. Most épp nyomozó volt, a társát buktatta le. A rosszarc Jarod elődjét, Santora nyomozót lőtte le. Jarod most őt ismerteti meg az érzéssel, milyen is a fegyver csövébe nézni. Sok van a számláján,…..
Elérkeztük a Battlestar Galactica fináléjához. A tripla hosszúságú epizód első harmadát külön sugározták a tengerentúlon, és az emészhetőség kedvéért a hogyvoltot is ebben a bontásban fogom megírni. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a Galacticát már csak pár csavar és…..
Csillagidő: 41209.2. Az Enterprise egy kutatóhajó után tart, ami egy vörös óriáscsillagot tanulmányoz. De hiába, azt már elvitték a Parlament tetejéről. Uh, bocs, képzavar. Szóval, egy nukleáris energiát termelő, saját fénnyel rendelkező égitest épp az utolsókat rúgja és…..
hogyvolt A Kaméleon 3x06 - Parole 2009.05.30 10:00:00
Egy lehetőségnél sohasem kérhet többet az ember. /Sydney/ Központ, Sydney ikrekkel kísérletezik, Brootsnak magyarázza, hogy a pár tagjai miért ütik-verik egymást, és ő ezt mitől tartja érdekesnek. Itt az alkalom, hogy újragondoljuk, mennyire szeretjük Sydney-t (vagy tekintsünk…..