Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attila1 (törölt)

0 bejegyzést írt és 516 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TotáLiber Verne átverne? 2013.02.08 07:00:00
Február 8-án született a tudományos-fantasztikus irodalom megteremtője, aki megmutatta a kisdiákoknak, milyen sokra viheti az ember az életben, ha a földrajz a kedvenc tantárgya. Az ifjúsági tudományos kalandregényei által legnépszerűbb íróról nehéz eldönteni, hogy…..
attila1 (törölt) 2013.02.09 10:36:40
@Magyar Vitéz:
:D
ezt a hozzászólást benevezték a hét kommentje versenyre... utolsó lett
Boldog újévet kívánok mindenkinek! Miután túléltük a maja világvégét, újra rácsodálkozhatunk világunk szépségeire. Ehhez ajánlom a Pi élete című filmet Ang Lee rendezésében. Gyönyörű látvány, a háromdimenziós mozi egyik mesterműve. Mindazonáltal komoly kérdéseket…..
Elnézem ezeket az öntudatosan feszítő, ám kissé már bepálinkázottnak tűnő, nyakkendős urakat, a Polgári Magyarországért Díj kitüntetettjeit, Magyarország megmentőit. Akik úgy vigyorognak a fényképezőgép lencséjébe, mint szűzlány a tarlón. Ez nem valami vicc ám, ők és…..
attila1 (törölt) 2012.12.23 08:55:26
@pimpalini: "Az alkotmány továbbra sem egy párt, hanem egy ország alkotmánya. "

erre lenne egy egyszerű kérdésem: ha holnap akármelyik párt a fideszen kívül a megfelelő arányban megnyeri a választás, szerinted meddig lesz ez az alkotmány életben? És ha tudod rá a választ (márpedig tudod: azonnal újat írnak) akkor miért hazudod, hogy a mostani nem pártalkotmány?
A fidesz is pont ennyire tartja az alaptörvény, már többször átírták, amikor útban volt.
Akkor lenne az országé, ha mindegy ki nyer legközelebb, nem változtatják meg. De hát népszavazás is ezért nem volt róla...
Így jár az, aki elég sokáig hazudozza, hogy aki nincs vele az nem magyar meg nem a nemzet része. Azt hiszi, elég saját magával megegyezni és minden rendben.
Slovensko, do toho! A Presbiter 2012.12.05 10:33:57
Ez az ember a permanens naftalinos kultúrharc korszakából pottyant ide nekünk, ni. Nem lesz irgalom, két évtized minden frusztrációját látjuk-halljuk hamarosan manifesztálódni: a Presbiter számára ugyanis a modern demokrácia csak a kultúrmocsok esélyegyenlőségét jelentette.…..
attila1 (törölt) 2012.12.05 21:09:38
@GERI87: " a kor (és hatalom) meghülyíti az embert, Moldova György is eljutott odáig hogy "állnak majd még szobrai Kádárnak itt", mint a legnagyobb magyar államférfinak...."

20 éve ki gondolta volna, hogy kormányszintű lesz a Horthy korszak rehabilitációja?
A Kádár korszak, az életminőséget tekintve több embernek több jót hozott, mint az elmúlt ezer év összesen. Ha már senki nem él a rendszer áldozatai közül, mondjuk száz év múlva, simán kaphat szobrot Kádár. Más véres kezű magyar politikus, király stb is kapott
attila1 (törölt) 2012.12.07 16:17:34
@GERI87: "Sem Horthy sem Kádár nem érdemli meg hogy szobrot kapjon!"

szerintem sem, csak arra céloztam, hogy nem ezen múlik a szoborállítás.

"Kádár semmit nem tett csak hitelből fenntartotta az életszínvonalat "

ez hülyeség. Jobban modernizálódott az ország, mint eddig bármikor, és milliók ott élték le az egész életüket. A többi mellébeszélés.

Az "igazságos Mátyás király" legenda meg pont akkora ökörség mint most az "igazságos Kádár János" lenne.

párszáz év múlva, ha már a kortársak közül senki sem él és tárgyilagosan lehet elemezni, esélyes hogy Kádár se lesz rosszabb, mint a legtöbb királyunk és 56 se lesz különlegesebb mint a Rákóczi szabadságharc vagy a 48as. Csak most még nem lehet, mert él az áldozatok és az elkövetők egy része is. De csak ettől különleges az egész.
Olvasói összefoglaló az erősödő kultúrharcról:A parlamenti zsidózás médialeple alatt a Fidesz beteljesíteni látszik az utolsó debreczenijózsefi víziókat is: az új választási törvénnyel keresztülvitték a választási regisztrációt, a kultúrában pedig…..
attila1 (törölt) 2012.12.03 16:32:33
@Geza: "Tudod, ha egy színházba elmegyek, hogy megnézzem mondjuk Shakespeare-től a Vízkereszt vagy amit akartok-ot, akkor például nem egy lepukkant mosógépekből álló falat várok díszletnek ('rendezői zsenialitás') és pláne nem azt, hogy a végén Viola lekapja Sebastiant ('modern interpretáció'), hanem azt és úgy, amit és ahogy a jó öreg Dárdarázó megírt, nevezetesen egy XVI. századi kosztümös darabot,"

valamit félreértettél, amiről te beszélsz az a múzeum, ez meg színház. Te panoptikumba akarsz menni megnézni Shakespere bebalzsamozott tetemét. Azt is lehet, csak a színház nem erre van
Brandi Cochran 2002 ás 2009 között a Price Is Right című amerikai tévévetélkedőben dolgozott, mint díszítőelem: az többszörös egykori szépségkirálynő dolga (Miss Idaho Teen USA, Miss Teen USA, Miss Idaho USA, Miss USA) a műsorban nagyjából annyi volt, hogy minél…..
GFG Blog Maradt és szakadt 2012.11.18 12:47:32
“És egy pár üveg sörtől / Majd mindenki elfelejti, / Hogy az lett, amit így / Pont nem akart itt senki.” (Kispál és a borz: Disznók tánca)   Volt egy kongresszus. A hétvégén az LMP kongresszusa arról döntött, hogy az elfogadott stratégia értelmében tárgyalásokat…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
attila1 (törölt) 2012.11.07 11:45:27
@CsákNorisz:
"Mikor mikrofonba énekeltétek büszkén azt a számot, aminek szövege és refrénje is ez volt "lefejellek köcsög!""

talán az elejére is figyelni kellett volna, az a szám ugyanis így szól:

"Ha valaki civilizált és van egy kevés intelligenciája
És tudja, hogy mi fán terem a tolerancia
Az a legritkább esetben se mondja, hogy lefejellek, köcsög!"
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
Lefosta a bokáját a Jobbik, egyre több szlovák állampolgár él Rajkán, húúú. A beszariak tik vagytok, iszik még szlovák katona lova a Drávából! (Képen: Dvojjazyčné Južné Slovensko - Hol a szlovák felirat?) Képzeljük el, hogy Orbán Viktor és Vona Gábor autóján csupán a…..
attila1 (törölt) 2012.10.23 13:50:42
@Somló November: "Akkor ezt olvasd fel a jobbikosoknak"

szerintem a jobbikosok egy kis része tud magyarul olvasni. Nem kell így lenézni őket
Nyilvánvalónak kellene lennie, hogy semmi, de abszolút semmi nem fontosabb a társadalom számára, mint a család tekintélye és struktúrája. Legalább az emberek fele, fiatalok vagy idősek, állandóan függ a családtól, és mindenki függ a családtól legalább élete egy szakaszában.…..
attila1 (törölt) 2012.10.04 23:10:56
@bbjnick: LOL!!!
te is meg szoktál sértődni, ha szarból jöttnek neveznek?
Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes…..
Apám mesélte, hogy náluk gyerekkorában - egy szegény angyalföldi munkáscsaládról van szó a háború utáni évtizedekben - téglát kellett a vécétetőre tenni, hogy ne jöjjön föl a patkány. Mielőtt az ember felhajtotta volna, illedelmesen bekopogott, hogy most ő jön, a…..
A kormányközeli Századvég közvélemény-kutatást végzett arról, hogy a lakosság mennyire tartja fontosnak az azeri baltás gyilkos ügyét, szerintük ki a felelős és ki tehet arról, hogy kiengedték a férfit. Hogy ne legyen kétség afelől, hogy a kormány szempontjából is…..
attila1 (törölt) 2012.09.15 00:32:31
@Osuu: két hetes regelés, 33 hozzászólás. Szedd össze magad, ez kevés lesz, még a hazugságaid is ostobák.
Az elmúlt időszakban mondhatni túlságosan is sok szó esett sérült embertársainkról. Most nem az Alpok brutális leszámolásáról van szó természetesen, hanem a Csendesebben kolléga által is érintett, úgynevezett nyomorékokról mozgássérültekről. Na most nekem személy szerint a…..
Szerencsés nemzet a magyar, mert a mindennapi folklórunk része a mai napig királyaink eleven, ha nem is mindig tudatos tisztelete. Gyermekeink este az ágyban hallgatják a igazságos Mátyás király meséit vagy éppen nézik a televízióban az ezeket feldolgozó remek rajzfilmeket, és…..
attila1 (törölt) 2012.09.03 00:32:45
@SontPent: "Éljen a Király!"

a Fülig Jimmy?

"Hej kocsmáros! Az egész birodalom asz én vendégem!"
   Mától családi problémák miatt lesznek bejegyzések, amik késni fognak és lesznek olyanok, amik el is maradnak. Higgyétek el ez nem üres kifogás. Kérlek bocsássatok meg nekem. Ígérem, amint összeszedem magam normalizálódni fognak a dolgok..
attila1 (törölt) 2012.08.02 20:40:56
Bornai Tibor Libikóka 2012.06.22 15:05:00
A téren ott állt a szép mérleghinta. Sok gyerek öröme. Ha nyikorogni kezdett, valamelyik szorgalmas apuka a környező házakból lejött és megolajozta. A gyerekek hamar rájöttek, hogy nem csak ketten lehet billegni rajta. Ha valaki jól kiült a végébe, a másik oldalon ketten is…..
   A Catch The Bones főszereplői kutyák, pontosabban egy hím és egy nőstény kutya. El kell őket juttatni a kutyaházukba, lehetőleg úgy, hogy összeszedjék mind a 3 csontot. Ugye nem tűnik bonyolult feladatnak? Van egy kis "bibi". Nem irányíthatjuk, nem lőhetjük ki, csak…..
   Elnézést kérek mindenkitől, hogy csak utólag szólok, de a blogom is átállt a nyári időszámításra, ez azt jelenti, hogy szombatonként és vasárnaponként nem lesznek új bejegyzések.    Na most, hogy a közérdekű információt elmondtam térjünk rá a mai játékra. A The…..