Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrs gyrmur

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A családok szétszakadása (szülők, nagyszülők maradnak Magyarországon, a gyerekek, unokák elmennek külföldre) kétségkívül a határátkelés egyik leginkább fájdalmas és legnehezebb része. Csakhogy itt még távolról sincsen vége a történetnek...
mrs gyrmur 2020.01.22 18:32:47
@Din Serpahis: Épp a napokban beszélgettünk a gyerekekkel, akik már felnőttek (18-20), arról, hogy olvastam valami cikket Svédországból hazaköltöző 4 gyerekes családról. A kérdés az volt, hogy szerintük mit szólnak a gyerekek? Hát, az enyémek még a gondolattól is kiborultak, hogy őnekik abba az oktatási rendszerbe még egyszer vissza kellene menniük. Az volt a véleményük, hogy ennél jobban a szülők ki sem szúrhatnának a gyerekekkel. Az enyimek 8-10 évet töltöttek magyar iskolákban, azóta is PTSD-je van mindnek, pedig nem vidéken, nem a legvacakabb környék legvacakabb iskolájába jártak. Úgyhogy mielőtt végleg elindulnál, azért azt nézd meg, hogy akkor mi a helyzet Magyarországon, általában és az oktatásban. A napi testnevelés, énekóra, lőgyakorlat, hazafias ki tudja mi nem nagyon használható tudás, még ott sem.
kisrigók felhőlego 2015.09.11 10:21:26
párnapja egy délután, amikor még éjjel is meleg volt, a játszótéren ért el az ősz. felkapta a szél a homokozót, kerestem, melyik gyerekem szórja, melyiket ültessem ki magammellé, és vegyük át újra a homokozói illemet, de a szél volt az. a szelet még én se nevelem, de…..
Ennél nem lehet jobb étteremkritikát "írni". Ilyen fejet vágott a séf, René Redzepi, amikor meglátta: Fotó: Redzepi Facebook-oldaláról Íme az étteremkritika a Noma Japán vendégszerepléséről: Tejal Rao étteremkritikus Instagram-oldaláról (@tejalra) Ezzel hivatalosan is…..
Gasztrodiziákum Lucskos káposzta 2014.12.07 18:31:13
Sohasem készítettem még ezelőtt lucskos káposztát. Persze hallottam már erről az erdélyi ételről, de még nem volt alkalmam megkóstolni sem. A nagy kajaötletelés közepette felcsaptam egy szakácskönyvet, és azt lapozgatva megakadt a szemem ezen a főételen, és a róla készült…..
Még sosem sütöttem kelt tésztát, buktát vagy csigát, ezért picit féltem tőle. Pedig már vagy 5-7 éve őrizgetem anyukám – feltehetőleg a nagyim bevált receptjét, akik tudják mitől döglik a légy. Jöttünk haza a bevásárlásból és azon ötleteltünk, mit is süssük a barátainkkal szervezett piknikre, mire…..
Sokan úgy tartják, amíg nincs hó, nem kell etetni a madarakat, mert ellustulnak. Mások már hetekkel ezelőtt kirakták az etetőket, ahogy megjelentek az első kis éhenkórászok a kertben. Így vagy úgy, a lényeg az, ha elkezdtük az etetést, tavaszig mindenképpen folytatni…..
Eszterlánc főz rakott krumpli 2011.03.03 08:30:00
Pár éve láttam egy főzős műsorban, hogy nyers krumplival csinálta valaki a rakott krumplit és én azóta próbálkozom minden siker nélkül... De, igazán nagyszerű, hogy van ez a blog, úgyhogy most szépen ideírom magamnak, hogy legközelebb vagy megfőzöm azt a nyomorult krumplit…..
Új MÁV blog Az óvoda válaszol 2011.07.05 16:58:00
A múltkoriban írtunk arról, hogy a Kelenföld és Tárnok közötti 120 milliárdos vasútfejlesztés útjában áll egy óvoda, akkor a kommentekben többen arra tippeltek, hogy a város addig alkudozott a NIF Zrt.-vel, míg végül elbukták az alkupozíciót. Most megérkezett egy levél…..
 Pedig milyen kedvesen buta név volt. De mégsem hívhatunk törpének egy olyan állatot, amelyik három hónapos korára három egész egyheted iPhone hosszúra megnőtt.Az állat 3.14* iPhone hosszú (*a pontosabb mérethez katt)Nos igen, az állat megnőtt, erősebb lett, úgy harapja a…..
Nemzeti Agyhalál A közoktatásrul 2010.09.09 15:18:00
Készül az új oktatási törvény és a nemzeti alaptanterv. A következő hónapokban eldől, hogy gyermekeink – köztük az enyém is – milyen iskolákban, milyen tanároktól, mit fognak tanulni. Eldől, hogy a következő generáció megkapja-e azokat az alapvető ismereteket és…..
mrs gyrmur 2010.09.09 20:56:11
Én pl. határozottan ellene vagyok annak, h központosítsák a tanárok kifizetését, félek tőle, még annyi tanár se lenne, mint így, pedig ez is kevés. Ami pedig a kötelező hitoktatás bevezetését illeti, még az önkormányzati iskolákban is, mert már ilyesmit is hallottam, kifejezetten ellenszenves ötlet. Szeretném, ha nem mindenben akarna helyettem dönteni az állam. Vannak olyan vívmányok, nekem legalábbis most így felnőtt fejjel már azok, amiket nem szeretnék elfelejteni. És itt jön az, h ne erőltessenek ránk semmi olyat, ami haladás ellen megy. Sajnos nem nagyon tudok a posztíróval vitatkozni, mert szinte minden szavával egyetértek.
Kiegészítve a Tildy által felvetett hibásan elkövetett integrációt, de ezt már szerintem sokan leírták, nem így kellett volna. A szándék jó volt, de a kivitelezéshez kellett volna minden osztályba legalább 1-1 pedagógiai asszisztens vagy fejlesztő pedagógus és gyógypedagógus, de ezeket érzésem szerint előbb képezni kellett volna, mert ennyien nincsenek, hogy legalább az általános iskolák alsó tagozataiba minden osztályba jusson belőlük és persze kell a munkabérükre is keret.
Kedves Gergő77! Szerintem, ha az elmúlt hónapok nyilatkozatait végigolvasod, akkor érteni fogod, h mire szólt a "doktrinér, provinciális és elavult ismeretanyagra támaszkodó, párthűség és világnézet alapján (kontra)szelektált, a kulturális sokszínűséget elvi alapon elutasító, vérszagtól megvadult"
jelzők tömege. Persze ez csak akkor sikerül, ha tényleg mag akarod érteni, h miről van szó és nem csak egyet szeretnél érteni a jelenlegi oktatási vezetés minden szavával. Lehet, h még nincsenek iskolás gyerekeid, de én végiggondoltam, h az eddig az oktatási államtitkárság által elmondottak alapján hogyan változna a közoktatás, arra jutottam, h lehet, rosszabb lesz az eredmény, mint a 70-es évek elején volt, pedig az se volt matyóhímzés.
Nekem is mehetnékem támadt, csak nem nagyon tudom, h kéne megoldani.
Gyesmellékes Munkamegosztás 2 2008.01.24 14:35:33
Melyik táborba tartozol?Hogy is néz ki a gyakorlatban a házimunka felosztása?Tipikus, hogy a férjek általában a házon kívül-belül ténykednek, úgynevezett férfias tennivalókkal segítenek, úgymint kerítésépítés, fűnyírás.Lakótelepen, ha szerencsés a munkabeosztása, gyereket…..
mrs gyrmur 2008.01.24 19:50:05
Én nem minősíteném a választást. De sajna nekem se sikerült elsőre. Sajna az első, kísértetiesen hasonlított a fentebb leírtakhoz. Valószínű, azon a kapcsolaton a jobb kommunikáció sem segített volna. Remélhetően nem tartogatod addig a vélt, vagy valós sérelmeket, míg helyrehozhatatlanul elromlik minden. Próbáld tényleg megbeszélni a pároddal. Én "szerencsés voltam", gyerekek nélkül váltam, mert nem lett 3 év alatt. De lehetett volna. Belegondolni is rossz. Így is 10 évig tartott a válóper.

Most a párom viszi reggel a csapatot iskolába, óvodába, szükség esetén haza is hozza őket. Takarít, mosogat, tereget, a ház körüli dolgok jó részét megcsinálja, akár főz is ha a szükség úgy hozza. De amikor csecsemők voltak a gyerekek (4), ugyanúgy profin megcsinált mindent. Például és nem is igénylem, hogy ő vásároljon, mert szeretek vásárolni, ő meg boldog, hogy azzal nem kell vesződjön rendszeresen. Természetesen alkalomszerűen előfordul, h vásárol.

Esetleg ajánlom : Gary Chapman: A szerelem pszichológiája c. könyvet, amelyben a szerző arról mesél, h mindenkinek más a szeretetnyelve. Pl a párom úgy szereti a kávét, teát, ha én csinálom meg neki és fuvarozom oda, ahol éppen van. Ha nem vagyok otthon természetesen megcsinálja magának, de attól finomabbá válik, h megkapja.

Láttam már nemzetözi kamionon csajszit, sőt darus lányokat is. Manapság már nem nagyon tudok olyan szakmát, ahova, ha valaki nagyon akar, ne mehetne el nőként is. Én azért nem nagyon forszíroznám, nem erre teremtettek bennünket.