Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagykerek

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a cikkben nagyvonalakban leírom mi a különbség a DSLR és a Bridge fényképezőgépek között...
nagykerek 2020.09.07 12:48:19
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
nagykerek 2020.06.08 18:37:09
@apro_marosan_petergabor:

1. német
És szovjet bombákat dobtak, amiket se felszerelni se kioldani nem lehetett a német gépekről.
Tudod, azok az apró technikai részletek.
3. román
Szerintem egy szimpla gugli keresés ad fél tucat hiteles cáfolatot. Amikbe szintén szerepel(het)nek technikai részletek, több mint a német verziónál.
2. Maradt a szovjet verzió, meg az, hogy sima tévedés volt. Elnavigálták magukat és a szlovák reptér helyett Kassára mentek. Voltak ilyenek bőven akkoriban. Az amcsik tudtommal háromszor is bombáztak Svájcban. Aztán fizettek kártérítést. Ha az oroszok megnyitnák a hadi levéltáraikat, akkor kiderülhetne. Az érintett szovjet reptér naplója, az érintett szovjet légi alakulat naplója, stb. Szóval, talán 50 év múlva.
Nem számít már újdonságnak, de az elterjedése még mindig korlátozott a legújabb virtuális és kiterjeszett valóság technológiákat alkalmazó ruhapróba lehetőségeknek. Azonban manapság egyre inkább nő az igény arra, hogy az üzlet jöjjön az otthonunkba, és ne mi menjünk oda.Egy ruhánál azért mégsem…..
Tegnap este, amikor az újdonsült újbudai alpolgármestert hallgattam az ATV egyik műsorában, nem hittem a fülemnek. A biztonság kedvéért ma reggel ismét megnéztem A nap hírét, nos, az egyik stúdióvendég, Arató Gergely DK-politikus szóba hozta a Ferencváros című újság ügyét. Az új kerületi…..
Pangea Kurdok etnikai térképeken 2019.11.09 04:01:49
Jelen bejegyzés apropóját a néhány hete indított, a Szíria észak-keleti részén található kurd ellenőrzés alatt lévő területeket (Rojava) célzó katonai offenzíva kapcsán igyekszik körbejárni a kurd kérdés hátterét, különös tekintettel az etnikai viszonyokra. A bejegyzésben egyrészt összegyűjtöttünk…..
nagykerek 2019.11.11 17:23:41
@Tranquillius:
Az oroszoknak 2 dolog fontos igazán Szíriában, és ebben a sorrendben:
1. Katarból ne jöjjön gázcső a Földközi tenger partjára;
2. Földközi tengeri kikötő.

Az utóbbit majdnem elvesztették Jelcin alatt. Putyinnak mindkét okból lépnie kellett 2015-ben.
nagykerek 2019.11.11 22:06:40
@math0: "már nincs, elvették a nem kurd irakiak 2017-ben"

Erre nyilván az a legcélszerűbb válasz, ha tőled idézek:
"figyusz, a gumiszobában híreket nem olvasol, csak nyomod ki süketen a szart?"

Azért mert a Kirkuk környéki olajat, ami az ISIS években kurd kézen volt, visszavették tőlük, attól még maradt olaj náluk is.
nagykerek 2019.11.12 00:01:08
@math0: igen, te egy nagy ... vagy.

Tehát maradt olajuk vagy nem maradt?
A véres konfliktusok és a Közel-Kelet emberemlékezet óta szinonímának számítanak. Senkit sem érhetett váratlanul, hogy Törökország is kihasználta az első adandó alkalmat, hogy a saját háza táján leszámoljon a kurd fegyveresekkel, akik hagyományosan a fő fenyegetést jelentik Törökország…..
nagykerek 2019.10.27 17:48:27
@chrisred: az önálló kurd állam egy fantazmagória. Lehet nézegetni a térképet. Egy pár milliós kis ország jelentős természeti kincsek nélkül, ellenséges szomszédokkal körülvéve: életképtelen. Erős külső támogatás mellett persze fennmaradhatna, de helyben járás, autarkia lesz, nem fejlődés. A szír kurdok vannak a legkevesebben, nem véletlen, hogy valamiféle autonómiánál többet nem akartak sosem.
Több állam kurdjaiból már létrejöhetne együtt valami, de nem fog, ez már kurd belső okokból. Az ellenséges környezet pedig akkor is adott.

@mzperx0007: a női körülmetélés az iraki kurdoknál a legmagasabb arányú, jóval magasabb, mint az ottani araboknál.
A tegnapi sajtó egyik legérdekesebb írása a digitális térben látott napvilágot. A Bekiáltás nevű blog gazdája, Kabai Domokos Lajos fejtette ki álláspontját a Mandiner című portál alakváltozásáról. Azt firtatta, vajon a kormányzati „médiafoglalás milyen folyamatainak részeként értelmezhető” az új…..
Ha már itt vagyunk a salòi múzeumban, akkor záró sétaként nézzünk meg egy plakátkiállítást. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a mellette lévő Mussolini-szobortárlattal, vagy attól függetlenül létezik, de szerintem együtt járnak kéz a kézben, mert kiegészítik egymás gondolatait. A…..
nagykerek 2019.09.08 21:55:32
Aki beírja gugliba hogy "Brodie helmet", az kaphat róla pár száz képet, meg egy rakás infót, pl. ezt is:
en.wikipedia.org/wiki/Brodie_helmet
Használta a teljes Brit Nemzetközösség és 1942-ig az amcsik is. Persze volt jó pár verziója.

Biztos, hogy a plakátrajzoló tévedett?
Huawei P20 Pro telefonom van. Azért kezdem ezzel a ténnyel, mert elég fontos információ ahhoz, hogy miért is jutottam el egy apró USB méretű DAC-hoz. Hogy mi az a DAC? Digital analóg konverter, ami a digitális jelforrást analóggá alakítja, tehát tudjuk hallgatni a biteket. Magyarán olyan, mintha…..
A Barangolás Blogon nagyon ritkán foglalkozunk magyar témákkal - a második világháború környékén lezajlott érdekes epizódokat viszont szívesen villantjuk fel a Tisztelt Olvasóközönség előtt, így lett mai posztunk témája a második világégés előestéjén, 1939 tavaszán lezajlott magyar-szlovák…..
A tehetősebbek Bulgáriába és Jugoszláviába autóztak a sós habokért, míg az elit Szocsiba repült pihenni, az átlagnak meg maradt a Balaton.  ..
Bors, Lokál, Ripost - ha bulvárpápai álmokat szövögetnék, kiindulásnak lehet egy ilyen trióval alapoznám meg én is a birodalmamat, azaz az ingyenes, gigapéldányszámú Lokállal, amit Habony kezéből csavartak ki, és amiben az is elfér, ha egy lapszámban csak három cikk szerepel, a Riposttal, ami a…..
Szeptemberre párttá alakul a Mi Hazánk Mozgalom, mely a Jobbikból kivált radikális vonal, azonban rengeteg kérdés merül fel körülöttük: Mi is tulajdonképpen a céljuk? Kormányellenesek vagy inkább Jobbik-ellenesek? Hogyan "keletkeztek"? Miután a Jobbik április 8-án nem a várt eredményt érte el,…..
nagykerek 2018.07.16 13:20:29
@nu pagagyí: "Akkor szerinted Kádár is demokrata volt, hiszen minden választáson az MSZMP nyert"
Te vagy defektes vagy, vagy tudatos hazudozó. A Kádár-rendszerben alkotmányban volt az egypártrendszer, persze hogy nem választhatott senki mást. A körzeti párttitkárság áldása nélkül nem lehetett jelölt senki és 1985 kivételével mindig csak 1 db jelölt volt egy körzetben.
A társadalom pedig igenis félt és megalkudott. Elment leszavazni >90% az egy szem jelöltre.
A diktatúrában.

Azt is észre vehetnék már páran, hogy egy radikális párt sokkal fontosabb a libsi rettegőknek, mint a Fidesznek. Akármit is hazudozik erről a hangadó média.
A szír polgárháborúról már mindenki hallott, saját szemével látta annak közvetett és közvetlen hatásait idehaza is. Azok számára, akik többet is szeretnének tudni a kialakult helyzetről (mint pár plakát vagy híradás) eme kétrészes bevezető cikksorozat végigveszi azon tényezőket, melyek alapvetően…..
nagykerek 2018.05.14 00:21:24
@EXTREMEEDITION: félreértés ne essék, a cikket jónak és hasznosnak tartom, amibe "belekötök" azok kisebb "pontatlanságok".
- Az irakiak szívesen dicsekszenek az olyan statisztikákkal, hogy az elmúlt 3 hónapban pl. mennyit csökkent az elkövetett merényletek és az ebből adódó halálesetek száma. Kb. az ötödére. A helyzet tehát javul. Tény, van ott még kb. 2-3 ezer IÁ-s 5-6 területi gócponttal, és "dolgoznak".
De ez már nem a "kiirthatatlan fekély", hanem tisztogatás.
- Itt alapvetően a tálibokra gondoltam. Biztos ezt akartad írni?
- Magad mondod, hogy Szaúd Arábia és földgáza 4. a sorban. Akkor ez nem hegemónia.
- A Törökországból érkező, meg a Törökországon át érkező, az nekem messze nem ugyanaz.
- Maliki kormány rég volt, évek óta Abadi-kormány van. Ő pedig ugyancsak egyensúlyoz. Valószínűleg marad is tovább a választások után, a Győzelem Koalíciója révén. Néhány nap múlva kiderül.

Üdv
A szír polgárháborúról már mindenki hallott, saját szemével látta annak közvetett és közvetlen hatásait idehaza is. Azok számára, akik többet is szeretnének tudni a kialakult helyzetről (mint pár plakát vagy híradás) eme kétrészes bevezető cikksorozat végigveszi azon tényezőket, melyek alapvetően…..
Tegnap vita bontakozott ki a Facebook-on. Székely Ferenc, a tapasztalt tévémenedzser azt firtatta, miként vélekedünk Kunhalmi Ágnes ama kijelentéséről, hogy „A bajor állampárt körbehordozza Orbánt.” (Hír TV, 2018.05.08.) Sokan fejtették ki az álláspontjukat, és a legtöbben úgy találták, hogy a…..
Az utolsó tíz dal volt már csak hátra A Dal első fordulójából, amiről többször is elmondták, hogy ez talán a legerősebb csoport a háromból. Az előző kettő adást látva sem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz, mindenesetre viszonylag magas pontszámok is születtek. Az már…..
A német és szovjet megszálló erők győzelmi felvonulást tartanak a lengyel Breszt-Litovszkban   Szeptember második felére a Német Birodalom és a Szovjetunió gyakorlatilag legyőzte Lengyelországot, hadseregét szétverték, az ország jelentős részét megszállták. A lengyelek már csak elszigetelt…..
nagykerek 2015.01.02 12:49:55
@Velemenyem szerint....: jól írod: a 90-es években már tudhattad. És az előtt? Nézzél bele egy 60-as vagy 70-es évekbeli középiskolai történelem atlaszba. Nézegesd: mi minden nem derül ki azokból. Milliók tanultak ilyenekből, és ez maradt bennük, mert egyébként nem a történelem a hobbijuk.
Nem kéjesen, inkább szomorúan figyeljük a tulajdonképpen nem okos, csetlő-botló, de legalább baloldalinak mondható jelöltjét feltehetően ok nélkül egy jobboldalinak mondott bajuszmesterre cserélő balos pártok utolsó rúgásait. A Bokros mögé csak részben (darabokban)…..
  Membrános gázmérő G6, 250 mm-es kötéstávolsággal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszámlázása…..
nagykerek 2014.08.21 00:37:03
@Texaszi Láncfűrészes:

Ez a 80%-os lopás igen érdekesen hangzik. Tudod bizonyítani?

A gázelosztásban nem vagyok járatos, de a villanyosok bizony tartanak órát az elosztó pontokon is. Így aztán könnyen észreveszik, hogy valami nem stimmel. Az más kérdés, hogy akár több száz fogyasztó közül kell kiszűrniük, hogy ki csal.

Úgy gondolom, hogy ez a módszer nem spanyolviasz és a gázosok is használják.
Nem túl sok mindent lehet hozzáfűzni az FTC vezetőségének döntéséhez, miszerint az RTL Klub stábját nem engedik be a stadionavatóra, talán csak annyit, hogy elég pitláker húzás ez, kérem szépen. Állambácsi seggét ennyire szánalmasan tán még a debreceni stadion örvén sem…..
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..