Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagykerek

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mostani cikkemben a Xiaomi új gamer egerét szeretném bemutatni nektek. Ugyan a Xiaomi számos egeret dobott a piacra – legyen szó vezetékesről vagy vezeték nélküli kialakításról -, gamer egereket eddig nem nagyon gyártott. Emiatt igazán érdekes ez a teszt, és hogy hogyan teljesített rajta a Xiaomi…..
nagykerek 2022.12.20 21:18:18
Melyik dal szültetett népdalból, melyik szerepelt vígoperában és melyiket írta a Meseautó zeneszerzője. Lehull a lepel! Forrás: Fortepan/Kotnyek Antal   ..
Hunvald-blog 716. Elkúrtuk 2.0 2022.07.15 18:16:15
Emlékeznek még a választási kampányra, amikor a Fidesz kommunikációja szerint még Gyurcsány és a miniferi fenték ordas fogaikat a magyarok rezsijére, amit a jó Fidesz minden áron meg akart védeni a veszedelemtől? Puff neki. (444.hu)  Szép volt ez hét. Hétfőn lóhalálában beszántották a KATÁ-t, több…..
Károly Habsburg-Lotharingiai Ottó főherceg és Wettin Mária Jozefa gyermekeként született 1887. augusztus 17-én. Gyerekkorától kezdve trónörököshöz méltó neveltetést kapott, bár vannak, akik ennek az ellentétét állítják. Egyészen 14-15 éves koráig magánórákat vett, nagyon szigorú rendszerben, így…..
nagykerek 2022.06.03 12:04:04
wagmg Mi a baj az orosz tankokkal? 2022.04.28 14:44:09
Előrevetíteném, hogy nem vagyok szakértő, még csak messziről, ködben sem vagyok szakértőnek látszó tárgy. Összeszedtem viszont pár dolgot, ami segíthet megérteni, hogy miért van ilyen sok kilőtt tank ukrajnában. Minden harckocsinak, minden fegyvernek vannak erősebb és gyengébb pontjai, minden…..
Kedves Olvasó! Elég megosztó leszek most. Nem tagadom. Nyugodtan lehet engem kritizálni a kommentszekcióban. Arra való. Egyvalamire szeretném megkérni. Hogy ne anyázva tegyük ezt! Ha indulatból ír, akkor előbb jegyezze le egy Word dokumentumba, majd várjon 20 percet. Aztán olvassa el, ha kell,…..
nagykerek 2022.03.05 15:46:22
@Corvus69:
Mielőtt elkezded számolgatni hány civilt gyilkolnak le a ruszkik, számolj ki valami mást is.
Hány gyilkosság terheli az Azovot, az Aidart vagy épp a Jobb Szektort. Kezd a számolást mondjuk 2014. májusában, Ogyesszában!
Atomerőművet megtámadni vagy csak fenyegetni ilyen támadással, az ENSZ alapokmányába ütközik. Sajnos nem példa nélkül álló a történelemben, de azért kevés ilyen eseménynek voltunk eddig tanúi. 1991-ben, Jugoszlávia szétesésekor, miután Szlovénia deklarálta, hogy kilép Jugoszláviából, a központi…..
Mátyás király vitathatatlanul az egyik legismertebb uralkodó a magyar történelemben, ismertségben talán Szent István és Ferenc József veheti fel vele a versenyt, de Mátyás sok tekintetben más volt, mint uralkodótársai. Ő az utolsó olyan magyar származású király, aki a teljes országon uralkodott...
2021. dec. 9-én lesz (előreláthatólag) online videókonferencia formájában a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport következő egyeztető ülése, ahol a több, mint egy éves, az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 25/2020. (VI.25.) Kritériumrendelet „finomhangolása” is napirenden lesz. Ez eléggé…..
III. Vlad, azaz Karóbahúzó Vlad vagyis Vlad Tepes, aki Valachia uralkodója volt (háromszor is) a mai Dél-Románia területén, eléggé ismert figura volt a XV. században. A Drakula, azt jelentette draco fia, vagyis a sárkány fia, hiszen apja tagja lett a Zsigmond király által alapított Sárkány…..
Kövér László somorjai beszéde a magyar kitelepítés emléknapján szerintem igen precízre sikerült. A szlovákok inkább elfelejtenék a sztorit, a hazai - jellemzően ellenzéki - kommentelők pedig autofire módban lőnek Kövérre. Nem kellene, most nincs igazuk. Véleménycikk. Mielőtt a minapi somorjai…..
nagykerek 2021.08.07 00:05:10
A valós szlovák hozzáállást ez mutatja:
mandiner.hu/cikk/20210723_szlovakia_onkent_dalolva_beallt_a_minority_safepack_kapcsan_inditott_unios_perbe

Meg ez:
A szlovák kormány az Európai Bizottság pártján áll a saját kisebbségeivel szemben

index.hu/kulfold/2021/07/27/eu-szlovakia-magyar-kozosseg-partja-europai-bizottsag-minority-safepack/

--------------------------------------------

A szlovák-magyar kisháborúhoz annyit, hogy az nem egyszerűen területszerzés volt, azt a háborús körülmények indokolták.
A határfolyó az Ung volt, ennek völgyében fut egy vasútvonal. Ez védhetetlen lett volna, ha a folyó túlpartja már szlovák. Ezért tolták a határt arrább 15-20 km-el (egyébként német jóváhagyással).
 2021. március 16-án lesz a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport következő ülése, természetesen online videokonferencia formájában. Sajnos augusztusban végül elmaradt, így most úgymond „egységes szerkezetben” küldtem el újra az egyesület korábbi - illetve az új javaslatait, figyelemmel az egyesületnek…..
Ebben a cikkben nagyvonalakban leírom mi a különbség a DSLR és a Bridge fényképezőgépek között...
nagykerek 2020.09.07 12:48:19
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
nagykerek 2020.06.08 18:37:09
@apro_marosan_petergabor:

1. német
És szovjet bombákat dobtak, amiket se felszerelni se kioldani nem lehetett a német gépekről.
Tudod, azok az apró technikai részletek.
3. román
Szerintem egy szimpla gugli keresés ad fél tucat hiteles cáfolatot. Amikbe szintén szerepel(het)nek technikai részletek, több mint a német verziónál.
2. Maradt a szovjet verzió, meg az, hogy sima tévedés volt. Elnavigálták magukat és a szlovák reptér helyett Kassára mentek. Voltak ilyenek bőven akkoriban. Az amcsik tudtommal háromszor is bombáztak Svájcban. Aztán fizettek kártérítést. Ha az oroszok megnyitnák a hadi levéltáraikat, akkor kiderülhetne. Az érintett szovjet reptér naplója, az érintett szovjet légi alakulat naplója, stb. Szóval, talán 50 év múlva.
Nem számít már újdonságnak, de az elterjedése még mindig korlátozott a legújabb virtuális és kiterjeszett valóság technológiákat alkalmazó ruhapróba lehetőségeknek. Azonban manapság egyre inkább nő az igény arra, hogy az üzlet jöjjön az otthonunkba, és ne mi menjünk oda.Egy ruhánál azért mégsem…..
Tegnap este, amikor az újdonsült újbudai alpolgármestert hallgattam az ATV egyik műsorában, nem hittem a fülemnek. A biztonság kedvéért ma reggel ismét megnéztem A nap hírét, nos, az egyik stúdióvendég, Arató Gergely DK-politikus szóba hozta a Ferencváros című újság ügyét. Az új kerületi…..
Pangea Kurdok etnikai térképeken 2019.11.09 04:01:49
Jelen bejegyzés apropóját a néhány hete indított, a Szíria észak-keleti részén található kurd ellenőrzés alatt lévő területeket (Rojava) célzó katonai offenzíva kapcsán igyekszik körbejárni a kurd kérdés hátterét, különös tekintettel az etnikai viszonyokra. A bejegyzésben egyrészt összegyűjtöttünk…..
nagykerek 2019.11.11 17:23:41
@Tranquillius:
Az oroszoknak 2 dolog fontos igazán Szíriában, és ebben a sorrendben:
1. Katarból ne jöjjön gázcső a Földközi tenger partjára;
2. Földközi tengeri kikötő.

Az utóbbit majdnem elvesztették Jelcin alatt. Putyinnak mindkét okból lépnie kellett 2015-ben.
nagykerek 2019.11.11 22:06:40
@math0: "már nincs, elvették a nem kurd irakiak 2017-ben"

Erre nyilván az a legcélszerűbb válasz, ha tőled idézek:
"figyusz, a gumiszobában híreket nem olvasol, csak nyomod ki süketen a szart?"

Azért mert a Kirkuk környéki olajat, ami az ISIS években kurd kézen volt, visszavették tőlük, attól még maradt olaj náluk is.
nagykerek 2019.11.12 00:01:08
@math0: igen, te egy nagy ... vagy.

Tehát maradt olajuk vagy nem maradt?
A véres konfliktusok és a Közel-Kelet emberemlékezet óta szinonímának számítanak. Senkit sem érhetett váratlanul, hogy Törökország is kihasználta az első adandó alkalmat, hogy a saját háza táján leszámoljon a kurd fegyveresekkel, akik hagyományosan a fő fenyegetést jelentik Törökország…..
nagykerek 2019.10.27 17:48:27
@chrisred: az önálló kurd állam egy fantazmagória. Lehet nézegetni a térképet. Egy pár milliós kis ország jelentős természeti kincsek nélkül, ellenséges szomszédokkal körülvéve: életképtelen. Erős külső támogatás mellett persze fennmaradhatna, de helyben járás, autarkia lesz, nem fejlődés. A szír kurdok vannak a legkevesebben, nem véletlen, hogy valamiféle autonómiánál többet nem akartak sosem.
Több állam kurdjaiból már létrejöhetne együtt valami, de nem fog, ez már kurd belső okokból. Az ellenséges környezet pedig akkor is adott.

@mzperx0007: a női körülmetélés az iraki kurdoknál a legmagasabb arányú, jóval magasabb, mint az ottani araboknál.
A tegnapi sajtó egyik legérdekesebb írása a digitális térben látott napvilágot. A Bekiáltás nevű blog gazdája, Kabai Domokos Lajos fejtette ki álláspontját a Mandiner című portál alakváltozásáról. Azt firtatta, vajon a kormányzati „médiafoglalás milyen folyamatainak részeként értelmezhető” az új…..
Ha már itt vagyunk a salòi múzeumban, akkor záró sétaként nézzünk meg egy plakátkiállítást. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a mellette lévő Mussolini-szobortárlattal, vagy attól függetlenül létezik, de szerintem együtt járnak kéz a kézben, mert kiegészítik egymás gondolatait. A…..
nagykerek 2019.09.08 21:55:32
Aki beírja gugliba hogy "Brodie helmet", az kaphat róla pár száz képet, meg egy rakás infót, pl. ezt is:
en.wikipedia.org/wiki/Brodie_helmet
Használta a teljes Brit Nemzetközösség és 1942-ig az amcsik is. Persze volt jó pár verziója.

Biztos, hogy a plakátrajzoló tévedett?