Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koszper Gábor

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
Koszper Gábor 2019.02.17 01:24:01
@191919: Én mindig nagyon szeretem, amikor nem-kormány médiának nekiesnek, és elhordják mindennek, de konkrét példát soha senki nem tud mondani.
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
Koszper Gábor 2018.12.14 21:15:01
@A Mestered: A kommunista diktatúra alatt is volt választás Magyarországon.
Koszper Gábor 2018.12.15 11:24:51
@megamedve: persze, persze, szólj, ha megnyerted a szójátékot, hogy aztán a felnőttek folytathassák a lényegi párbeszédet.
Ez itt fent a Népszava mai nyomtatott kiadásának címlapja. A címek ugye elég meglepőek, a mögöttes ok meg az, hogy az Alkotmánybíróság nagyjából kimondta, hogy egy cikk címében nem lehet hazudni. Namármost, ha a Népszava emiatt hisztizik, és a címlappal azt sugallja, hogy szerintük ilyen az…..
Koszper Gábor 2018.07.02 23:15:59
@Európai téridő: És ha holnap egy náci lapot ad ki valaki, akkor is azt fogod mondani, hogy mind egyforma, nincs különbség?
Valójában tegnap másról akartam írni, de eltérültek a gondolataim. Nem baj, az előző bejegyzés úgy kerek. Pár hete a HVG.hu-n olvastam egy interjút Kilian Kleinschmidt migrációs szakértővel („A migrációt támogatni kell, különben egy barlangban fogunk kuksolni”). Haboztam megosztani, nem voltam…..
Új, Zs kategória nevű rovatunkban olyan filmeket mutatunk be, amelyeket egyszerre érdemes és fájdalmas megnézni. Szeretek rossz filmeket nézni. Gyerekként is rengeteget kellett végigszenvednem, azonban pár éve néha-néha bűnös élvezet alapon megnézek egyet-kettőt szándékosan is.…..
Koszper Gábor 2018.05.21 18:46:24
@dr utcai arcos: Az Asylum teljesen szándékosan csinál ilyen filmeket. Nem tudom, mennyire számít Zs-kategóriának az, amikor a film tökéletesen beváltja minden hozzá fűzött ambíciót.

Szerintem az igazi gyöngyszemek azok, amelyeknél az alkotók meg voltak győződve arról, hogy egy fantasztikusan jó filmet fognak csinálni, és halál komolyan csinálják meg a nevetséges filmjeiket, jóval a képességeik feletti ambícióval.
Amerika Kapitánytól a Végtelen háborúig. Hogyan lehet közte magunkat kiismerni? Íme a képes útmutató, videókkal!..
Koszper Gábor 2018.05.15 02:47:46
@Din Serpahis: A legegyszerűbb ezen táblázat alapján release date szerinti sorrendben nézni:

en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe#Feature_films

Az MCU filmek nem szimplán közös univerzumban játszódnak, hanem van egy átfogó sztori, és nem véletlenül olyan sorrendben készítették el őket, amilyenben.
Gombóc mondja Vihar a Biliben 2017.05.25 08:00:00
2 éve egy nagy vihar után írtam meg az első posztot a blogra, de még mindig ugyanott tartunk, sőt, ha lehet mondani, egyre inkább ugyanott tartunk, mint akkor. Miközben a Fővárosi Önkormányzat odáig van önmagával, bizonyos emberek világvárosként emlegetik a fővárost, s tudomást…..
Koszper Gábor 2017.05.25 20:39:38
@haXXor: LOL. Elég jó környéken lakhatsz, ahol nem bűnöznek nappal.
Úgy tűnik, reggeli posztunk, és maga az a tény, hogy Sváby András műsora az atv-n megverte a TV2 aktuális műsorát, annyira felbőszítette Dirk Gerkenst, hogy Sváby András nyilvános Facebook-oldalán, a posztunk megosztása alatti kommentekben kezdett el emberkedni. Ez persze egy vezérigazgatótól már…..
A ma esti Fókuszból derült ki, hogy az RTL Való Világ 4 című pompás trashreality műsorának nyertese, VV Alekosz alaposan megszívta, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, és vissza kell adnia a nyereménylakást. A nyóckerben, de annak…..
Koszper Gábor 2017.02.17 02:42:48
@Pierr Kardán: Vetélkedő, lol. Csak szabályok nem voltak.
Igen, tudom. Döglött oroszlán, SZDSZ nevű párt már nem is létezik. Azonban minden olyan alkalom, amikor az LMP vagy más – jobb híján újbalosnak nevezhető – párt, mozgalom, szellemi műhely, blogszerkesztőség, magánszemély olyat mond (mondjuk elneoliberálisozza magát), amitől politikusok és…..
Koszper Gábor 2016.12.12 06:50:12
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
Koszper Gábor 2016.11.08 08:38:37
@Androsz: Aki ezeket a mítoszokat elhiszi a tömeg- és gyalogos közlekedésről, az vajon saját kocsival közlekedik?
A jelenleg éppen a Sztárban Sztárban zsűriző Hajós ismét új műsort indít, amiről ráadásul úgy tudjuk, hogy teljes egészében az övé, ő találta ki a koncepcióját. A Dalfutárról Hajós a Blikknek azt mondta, hogy  Zenei vakrandik és csoportos slágerszülés. A lényege, hogy a néző megnézheti és…..
Koszper Gábor 2016.11.04 11:15:30
Ugye, mennyire meg szoktunk sértődni, amikor a nagyképű nyugatiaknak tökmindegy, hogy Bukarestbe vagy Budapestre jönnek? Vagy milyen felháborodottan szoktuk mesélni, hogy a bunkó amerikaiak/franciák/akárkik nem találják Magyarországot a térképen? Tanulságos lenne ilyenkor egy felmérés, vajon hány…..
Koszper Gábor 2016.10.11 13:51:16
@Treff Bubi: Sok sikert a cikk megírásához, ami az RTL Klubba csorgatott közpénzről szól!
Egyre több jel mutat arra, hogy központi utasításra küldözgetik a közmunkásokat határvadásznak. A legfrissebb hír szerint egy nyolc hónapos terhes közmunkás nőt kötelezett arra a helyi munkaügyi központ, hogy vegyen részt egy határvadász-tájékoztatón, mert amennyiben nem megy el, akkor fogják és…..
Koszper Gábor 2016.09.29 23:37:40
@conchita wurst: És a közmunka mióta lehet fegyveres szolgálattétel hatóságnál? Ha a rendőrségnek nincs elég nagy állománya, akkor vegyen fel irodai munkára közmunkásokat!
A standup egy állati nehéz műfaj. Lehet monomániásnak tűnök azzal, hogy ezt emlegetem, de nem érdekel, tessék odaállni a tükör elé otthon, és csak tíz percen át folyamatosan könnyednek és viccesnek lenni. Ha megy, ki lehet állni ismeretlen emberek elé, és elmondani ugyanazt,…..
Az ABC csatorna Magnum lányáról szóló sorozatot akar készíteni, amihez be is kértek már egy forgatókönyvet, számolt be róla a The Hollywood Reporter. A készító veterán tévés John Rogers lesz, aki jelenleg a TNT-n futó The Librarians sorozatot irányítja. Előtte a Lépéselőnyben (Leverage) című…..
Koszper Gábor 2016.09.23 15:40:42
@Mangerd: Az nem zavart, amikor az összes szereplő férfi volt?
Koszper Gábor 2016.09.23 15:42:26
@WinG: Olyan jó látni, mennyire rettegnek egyesek az elképzeléstől, hogy fehér férfiakon kívül más is megjelenik.

Csak szólok, hogy az eredeti sorozat szerint LÁNYA van Magnumnak. Miért akarsz az eredetin változtatni csak azért, hogy mindenki fehér férfi legyen?
Y-GEN Keresztény néplélek? 2016.09.15 11:30:00
Nem vagyok megkeresztelve és hívő sem vagyok, de lehet, hogy most közelebb érzem magamhoz a pápát, mint amennyire ők valaha is érezték.Rády Magdolna írásaHiszem, hogy az ember alapvetően jó. Sokan próbáltak már sokféleképpen kiábrándítani, de hiszek a hazámban, hiszek a benne…..
Koszper Gábor 2016.09.15 12:30:53
@bircaman maxval szerkesztő: Igen, pontosan ez hangzott el a cikkben, hogy kötelezni kell az egyházakat.

Miért van az, hogy jobb oldalon nem tudnak különbséget tenni a kötelező és a szabad között? Miért elegendő érv a kötelezésre az, hogy "szerintem jobb, ha úgy csinálják"? Miért elegendő érv a kirekesztésre az, hogy "inkább ne kockáztassunk"? Mi lenne, ha az egyházakat az alapján ítélnénk meg, ahogyan politizálnak? Máris negatív jelzővé válna az, ha valaki Istenre hivatkozik.

"Isten, haza, család"? Ez az az Isten, amelyik nevében gyűlölködnek a papok? Egy szabad országban végül is gonosz démonokban is lehet hinni, nemcsak mennyei lényekben. Sőt, a híve is lehet bárki ezeknek a természetfeletti szörnyetegeknek. Csak ha ebből az következik, hogy nagyon borzasztó dolgokra hajlandóak ezek a hí@ek, akkor egy idő után beleütköznek a törvénybe. Olyan nemzetközi normákba, amelyeket az alapvető emberség alapján hoztak meg. Amelyeket a XX. századi világégés tanulságai után hoztak meg.

Lehet hivatkozni az ószövetségi tabukra, amelyek arról szóltak, hogy a törzsnek össze kell zárnia és ki kell irtania az összes többi törzset, beleértve a kisdedeket is (a szűz lányokat nem, ők jöhetnek rabszolgának), de a felvilágosodás óta vannak új, fontosabb tabuk is: a humanizmusé. Amelyeknek az az alapja, hogy az embereket emberszámba vesszük. Hogy nem kevesebb attól valaki, hogy kevesebb pénze van. Hogy nem kevesebb attól valaki, hogy nincs állampolgársága. Hogy nem kevesebb attól valaki, hogy lopott közpénzen nem adta ki a saját könyvét.

Ha nekünk el kell viselnünk a hatalmon lévők törvénytelenségeit, akkor nektek is el kell viselnetek a kisemmizettek törvényes jelenlétét.
Koszper Gábor 2016.08.27 13:05:18
@bbjnick: Tehát akinek nem tetszik a cigányok kirekesztettsége az állat? Oké.

@Ybl: A lényeg, hogy nem náci.
El sem hiszem, hogy ezt itt most le kell írnom, hiszen kétszer is volt szerencsém találkozni a sorozatban Aaron Hotchner ügynököt alakító színésszel, és egy nagyon kellemes modorú, higgadt, értelmes faszinak tűnt, akit elképesztően idióta újságírói kérdések sem tudtak kizökkenteni sztoikus…..
Koszper Gábor 2016.08.11 17:03:16
Nyilván tök jó ötletnek tűnt élő, egyenes adásban valakinek egy lángoló nyílpuskával felmászni egy létrára, majd onnan belecélozni egy, a társának torkába lenyomott tölcsérbe, dehát ez történt az America's Got Talent adásában, és be is ütött az a hibaszázalék, ami…..
Ma reggel megjelent egy interjú a hvg.hu-n Szigetvári Viktorral, az Együtt elnökével. Szerintem sok fontos dolog elhangzik benne, érdemes elolvasni, de nem ezért kap külön posztot, hanem azért, mert ennek az interjúnak gyorsan utóélete lett. Szóba került ugyanis többek között a DK-val való viszony…..
Koszper Gábor 2016.07.20 16:34:12
@Lattimer: LOL. Persze, a mocskos libsik elnyomják a demokratikus jobboldalt. Csak az idős, gazdag, fehér emberek legyenek boldogok, akkor az már egyenlőség.
A hazai VoD-piacon nehéz kibújni a Netflix árnyékából. Éppen ezért örömmel, de fenntartással álltam neki a hetifilm.hu tesztelésének. Nem lelőve a poént, annyit elárulok: nem sárgább, nem savanyúbb - szimplán, kicsit más...
Koszper Gábor 2016.07.04 10:45:05
@mosogepszerelo: A tévében leadott filmeket lehet rögzíteni. És igen, a VoD egyik nagy előnye, hogy én döntöm el, melyik filmet szeretném nézni. És ha az összes filmből 20-at fed le ez a honlap, akkor csak akkor fogom ezt a honlapot használni, ha épp ezen 20 film közül néznék egy filmet. Vagyis szinte soha.
Koszper Gábor 2016.07.04 10:50:48
@mosogepszerelo: Röviden: a VoD-nak az az előnye, hogy nagy a választék és bármikor nézhetem. Ez a honlap kevés filmet kínál korlátozott ideig.
Hogy mi választás kérdése? Az, hogy ott leszel-e most szombaton a Pride legfontosabb rendezvényén, a felvonuláson. Ez választás, és mi reméljük, hogy nagyon sokan leszünk! Mondjunk együtt nemet a gyűlölködésre, mondjunk igent arra, hogy minden személy és minden szeretet más, mégis egyformán értékes!…..
Koszper Gábor 2016.06.30 14:24:06
@BircaHang Média szerkesztősége: Az undorító kommentjeidet is eltűrik ezen az oldalon, nem tudom mi kell még?