Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tommygun

0 bejegyzést írt és 608 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minapi indexes interjújában Balog Zoltán miniszter azzal magyarázta meg Bayer Zsolt Ferenc pápáról szóló rosszindulatú megjegyzéseit, hogy nincs ezen mit csodálkozni, Bayer evangélikus, hallották volna, mit mondott annak idején Luther Márton a pápáról! Ezzel a miniszternek sikerült jóval felülmúlnia…..
„Jó lenne, ha mindenki tenné a dolgát: a politikusok, a közgazdászok, a rendőrök, a titkosszolgák. És az egyházak. Ki-ki a magáét. Mi nem mondhatunk mást, mint amit Jézus tanított.” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása. Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr…..
Már előre jót röhögök a címre ugró Fidesz trollokon, akik majd idepörkölnek, ilyeneket, hogy: "Akkor húzz el, nigger buzi!" vagy: "Alijázzá má, Csanád!" esetleg: "Eddig is minek vótá itt?". Pedig aki megtisztel azzal, hogy időnként belepillant ebbe a nagyívű blogba, az tudja, hogy nekünk volt már…..
tommygun 2016.09.29 09:34:17
@Philip F. Queeg: egyetértek
Miközben az Egyesült Királyságban már új kormány lépett a posztjáról lemondott David Cameron vezette régi helyébe (és Theresa May kormányfő egyfajta Monty Python-os lendülettel ki is nevezte Boris Johnsont külügyminiszternek), arról talán kevesebb szó esett, miként is élik meg a helyzetet, hogyan…..
tommygun 2016.07.15 15:28:27
@Herr Géza: a hozzátartozók felelősségre vonása az izraeliek egyik módszere volt, ők vezették be hogy lerombolják az öngyilkos merénylők házát. Annyiban más a helyzet hogy a palesztinoknál a merénylet után a család elég szép összegeket kapott, így a házrombolás logikája annyi volt hogy szimplán ne érje meg merényletet elkövetni. Európában alkalmazva a hozzátartozókkal szembeni retorziónak ott lehetne hatása hogy a merénylő közvetlen környezetét rákényszeríti a tervezett merénylet, vagy akár csak a sima radikalizálódás jelentésére, vagy akár jobb esetben a merénylő lebeszélésére. A mostani rendszerben semmi de semmi nem motiválja őket erre.
A B1 blog tudósítója jelenti Franciaországból..
tommygun 2016.07.15 14:35:59
@gerithegreat88: ez nálam is kiverte a biztosítékot
Gondolkodtam rajta egy darabig megírjam e ezt a történetet vagy inkább ne. Végül arra jutottam megírom, hátha mások is tanulnak belőle valamit. Én tanultam. Több dolgot is. Tapasztalatokat is szereztem, jót és rosszat is. Régóta figyelem a  Magyar Tengerimalac-védő Egyesület munkáját, egy ideje már…..
„Tudod Sam, azért olyan rövid és zagyva és összevissza locsogó, mert hiszen egy tömegmészárlásról mi értelmes dolgot lehetne elmondani? Végül mindenkinek meg kell halnia, hogy sose mondjon vagy akarjon többé bármit is. A tömegmészárlásról legyen teljes a csend, s ez így van…..
tommygun 2016.06.01 12:04:51
És akkor még valami, ami sajnos rosszabb a sima gépelési hibánál, mert nekem az jön le belőle hogy a szerzőnek lövése sincs a témáról: Lord Roberts az Ír Nemzeti Gárdának csak tiszteletbeli ezredese volt, ahogy még féltucatnyi más híres egységnek is. Roberts valójában a brit birodalmi haderők egyesített főparancsnoka volt 1904-ig, szóval nem egy baráti ezredesről volt szó ahogy a cikk elég felszínesen sugallja.

Talán még súlyosabb a másik tévedés, amiből nekem az jön le hogy szerzőnk legfeljebb felszínesen nézett utána Kipling 1. VH-s szerepének. A "My Boy Jack" nem a fiáról szól (és ennek köszönhető hogy az olvasókat megvezeted a a Jack/John kérdésben), hanem a jütlandi csatáról. "Jack Tar" az angol haditengerészetben a matrózok gúnyneve (mert régen kátránnyal (tar) védték a hajukat a tetvek ellen). Amikor írta, 1916-ban, még nem is tudhatta hogy John meghalt.

Azt a ziccert is kihagytad, hogy bár John - és több százezernyi társa - a brit propaganda hatására jelentkezett önkéntesnek, valójában éppen Kipling volt az, aki vezető szerepet játszott ebben a propagandagépezetben. Pont Kipling személyes tragédiáját hanyagolod, azt hogy ilyen személyes tragédián keresztül kellett szembesülnie azzal hogy bizony ő küldött egy egész generációt a halálba. Igazából az teszi tragédiává, hogy Kipling nem egy cinikus, hazug manipulátor volt, hanem őszintén hitt a brit birodalmi felsőbbrendűségben. A flamand sárban aztán nemcsak az ideológia vérzett el, hanem a birodalom is, ami mostanára oda vezetett hogy London gyakorlatilag egy pakisztáni enklávé Angliában. És még nincs vége a hanyatlásnak. A hanyatlásnak pedig az is része, hogy a saját identitásukat megtagadó angolok számára Kplinget olvasni politikailag inkorrekt és már-már elítélendő.
Írolvasgondol Breivik „igaza” 2016.05.04 05:20:07
  2016.április 20-án egy oslói bíróság elítélte a norvég államot az Emberi Jogok Európai Konvenciójának be nem tartása miatt azon a címen, hogy Andres Behring Breiviket elszigeteltségben tartják börtönében több mint 5 éve. Laurent Hincker francia ügyvéd, aki a strasbourgi bíróságon dolgozik, a Le…..
Az, hogy egy 77 embert lemészároló neonáci tömeggyilkost háromszobás luxuslakosztályba zárnak, már csak mifelénk, Európa barbár és elmaradott alvégén készteti hörgésre az embereket. Aztán ez a figura megnyeri az embertelen tartási körülmények miatt indított perét a norvég állam ellen. Én pedig azt…..
A reggeli tragédia egy fokkal személyesebben érintett, mint a többi, mert élnek személyes ismerőseim Brüsszelben, alig pár hónapja jártam magam is ott, és szálltam fel metróra azon az állomáson, ahol ma a robbanás történt.  A rettegés vámszedői persze rögtön lecsaptak a sztorira. A FIDESZ számára…..
tommygun 2016.03.23 03:08:13
Ez a 4 Oscarra jelölt old school kalandfilmet Huston már az '50-es évek óta tervezte, azonban végül csak 1975-ben készült el, ami annak ellenére sikeres tudott lenni, hogy ennek a műfajnak már rég leáldozott a csillaga eddigre. The Man Who Would Be King egyike a legjobban megírt kalandtörténeteknek,…..
Amikor elindítottam ezt a blogot, sok téma felmerült a fejemben, de akkor még nem gondoltam, hogy egyszer arról fogok írni mit NE adjunk a tengerészünknek? Vagy mit NE csináljunk, ha egészséges, boldog malacot szeretnénk? De annyi furcsaságot olvastam az elmúlt hónapokban, hogy úgy gondoltam ideje…..
tommygun 2016.03.10 13:03:44
@Szelid sunmalac: a mágnesreszelék pedig nagyon is hasznos, elfogyasztása után ugyanis bármilyen vasdarab segítségével könnyen kiszedhetők a kanapé alól.
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
A mai poszt nekem egészében is nagyon tetszett, ám úgy érzem, Roberta megfogalmaz egy nagyon fontos tételmondatot, amit itt most ki is emelnék előre: ha az ember beismeri, hogy a saját életéért 100%-ban ő a felelős, akkor többet nem lesz benne harag sem Magyarországgal, sem másokkal…..
tommygun 2015.07.23 12:23:37
@Ginix: szerintem nem kell így lenézni a sérült meg hátrányos helyzetűeket, mert a szavaidból egy olyan előítélet sugárzik miszerint ők nem a saját sorsuk urai. Nekik is megvan a magukhoz való esze mint mindenkinek.
Egészen pontosan két dologból van elegem bevándorlásügyben, a balliberálisoknak nevezettek ostobaságából és a Kormány cselekvésképtelenségéből. Mélyen megdöbbent a magukat liberálisoknak nevezők rövidlátó kreténsége. Mit gondoltok fiúk-lányok vagy lányok-fiúk - a franc…..
tommygun 2015.07.08 15:36:24
Mert elaludtam, van ez így. Addig is egy kép. ..
tommygun 2015.05.12 10:09:53
tommygun 2015.05.13 11:35:02
@minden luk: elég szomorú hogy eddig ez volt a legjobb rész. Magyar filmeket idéző dramaturgiai abszurdumokkal: Tyrion merül a sötétségbe. vágás, hopp máris naplementés tengerparton csücsül. Egyrészt. Másrészt: a herélt meg a mikrofonhajú románca, kit érdekel? Akkor kókadt le a fejem amikor Miss Mikrofon feltűnt a képernyőn.
Elöljáróban annyit, hogy legkevésbé sem érdekel, mi a különbség a könyv és a sorozat között. Ez a hogyvolt a tévésorozatról szól, ha valaki kényszeresen a könyvről szeretne beszélni, és arról, hogy mi lesz másképpen a tévében, mint azokban, és ez (természetesen)…..
tommygun 2015.04.22 12:57:57
@Littlewood: Dany = csöcsfaktor
Nem hogyvoltozunk összefoglalóilag, mert minek, erre van ez a blog, itt a link ez előző négy etaphoz, itt meg a legutóbbi epizódhoz. Na jó ennyire genyó nem vagyok, Tyrion kinyírta a fatert és menekül, Stannis, miután délen hiába ugrált a balettben, elment északra királyt…..
tommygun 2015.04.15 16:20:51
@capacete: mert a 4. részben már volt némi kaszabolás. Logikailag még abba is bele lehetne kötni de minek (aki két méteres lándzsával megy szük sikátorba járőrözni az meg is érdemli).
A dramaturgiát illetően igazad van egyébként.
Na jó, ez így nem igazán jó cím, de a "Nem teljesen átfogó és nem is mindig pontos, viszont kurva szubjektív gyorstalpaló azoknak, akik összevissza nézték a Trónok harca első négy évadát" nagyon hosszú lett volna. A lényeg: az HBO megkérdezte, nem akarunk-e egy összefoglaló…..
Egy nagyjábók közszereplőnek nevezhető, teliszájjal 'régi' balos  ismerős az alábbit posztolta a fb-oldalára: "Az Mtv-ben nőttem fel. Szó szerint. Apám ott volt hangmérnök majd negyven évig. A negyedik emeleti hang-osztály volt a második otthonom. Meg a Tvovi, meg a tv-üdülő…..
tommygun 2015.03.21 12:56:32
A Guinness a pubok kedvenc söre, de csak egy hajszál választotta el attól, hogy a név a náci Németországgal forrjon egybe. A náci Németországnak szánt Guinness-plakátterveket az egykori sörfőző, David Hughes találta meg. Az 1936-os festmények egyértelműen bizonyítják,…..
A miniszterelnök január elején tett nyilatkozata, miszerint „a gazdasági bevándorlás nagyon rossz dolog”, heves közéleti reakciókat váltott ki. A bevándorlás és a menekültek kérdésével kapcsolatban azonban elmondható, hogy az emberek fejében rengeteg tévképzet él, amelyek…..
Vendégszerzőnk, Stefano Bottoni történész írása.Első gondolat: iszony és felháborodás.Második: mérhetetlen és egyben beletörődő harag. Éveken át kinevették, megfenyegették vagy hallgatásra kényszerítették azokat a lényeglátó elméket, akik megjósolták a mai és az ehhez…..
tommygun 2015.01.07 23:54:40
@Éhes ló: ezt a méretes faszságot te magad szartad ki vagy csak ideokádtad kopipésztben?
tommygun 2015.01.13 13:15:23
@Éhes ló: köszi, írj még sokat! Mindig szétröhögöm az agyamat a baromságaidon :D