Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piettro

22 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
New Amsterdam (február 25, 21:00, duplarészekkel, VIASAT3)   Klasszikus kórházsorozat XXI. századi köntösben és bespeedezve, ráadásul igaz történetre felhúzva: egy Dr. Eric Manheimer nevű orvos írt egy Tizenkét páciens: Élet és halál a Bellevue Klinikán című memoárt, az NBC meg ebből…..
Hét évad mindenből sok. Trónok harcából is, Agymenőkből is, X-Faktorból is. Megújulni hét évad után szinte lehetetlen, a reality műfajban meg különösen, és mondom ezt úgy, hogy 17. éve nézem a Survivort, és látom, hogy izzadnak vért az alkotók, hogy az alapformátumba valami csavart vigyenek. A…..
Az elektromos forróvíztárolókról, közkeletű nevükön bojlerekről már rengeteget írtunk. Nem tartoznak az emberiség alkotta legbonyolultabb gépezetek közé, azonban lelkük ettől még természetesen van...
piettro 2017.04.27 13:40:05
Én pár napja a 10 éves K-F125-t cseréltem Hajdú 120-ra (gázos, kémyén nélküli), mert szombat reggelre (!) kilyukadt. Azért lett más típus, mert előbbit már nem árulják - nos e miatt lett a várt 3 órából 2 nap szívás... Azt hinné az ember, sok különbség nem lehet, hiszen nagyjából egyenlő térfogat, magasság, szélesség ugyanaz, bojlert megveszem, gázt elzárom (!), vizet leengedem, vizet elzárom, régi bojlert levesszük, újat felrakjuk, visszarakom a szerelvényeket, majd 3 óra múlva melegvizes zuhany. Aha, meseországban! :)
A falban lévő (hidegvizes) sarokszelep nem zárt. Ezt még aznap észrevettem, így azonnal orvosoltam a problémát egy újjal, így nem az egész fürdőszobában kellett a vizet elzárni (addig a bojler alatt vödörcsere óránként). Szombaton nincs bojler, csak drágán, majd hétfőn megveszem, addig lavóros mosdás.
Azért a biztonság kedvéért vettem egy pár tartócsavart - mivel az elérhető katalógusban nem volt megadva, milyen magasan van a felfüggesztési pont, és gondoskodtam megfelelő erősségű fúróról és fúrószárról. Kellett... Ezen a ponton, mikor lemértem, hogy ugyanoda nem fogom felakasztani a bojlert, de - mivel nem hiába vagyok szorgalmas furdancs blog olvasó :) -MINDENRŐL (LOL) gondoskodtam, még nagyon királynak éreztem magam.
Kikötöttem mindent, leemeltük a bojlert (nekem volt ehhez segítségem), kicsavartam a régi tartókat (első fárasztás, k...va nehezen jött ki, flexelni nem akartam (van otthon amúgy!)), befúrtam az újak helyét, tipli, csavarok becsavar - aha, csakhogy nem kereszt (philips?) alakú a mélyített profil hanem hatágú... mondanom sem kell ilyen szerszámom nincs (anyázás), úgyhogy némi keresgélés után ellenanyákkal segítve, de csak bement a tartószár. Iszonyú szenvedések árán felakasztottuk a bojlert - mivel helyhiány és a fúrt lyuk tervezettől 0,5 cm-el felfelé való eltérése miatt - a plafonig kellett emelni az akasztáshoz. Némi trükközés árán a belső csavarra is sikerült az anyát rátekerni. Flexibilis csövek vissza (nyomásszabályozó szeleppel), próba, folyik orrán-száján. Víz kiereszt, tömítés, vissza, Víz ok. Már csak a gáz van (inox, flexibilis sárga csakis) hátra - bazdmeg rövid!
Hát kérem, a KF bojlerrel szemben állva a gáz bevezetés a bal oldalon van, a Hajdún jobb oldalon... Na ekkor ütött meg a guta, mert este 11-kor már a beszerzés lehetetlen. És erre fel sem tudsz készülni, mert csak a dobozon belüli műszaki leírásban látod a részletrajzot.
Szóval csak másnap estére lett gáz-cső (3000 Ft basszus), és akkor már csak fáradt anyázásra volt erőm, mikorra végre rájöttem, hogy az őrláng szabályozó csavarja műanyag burkolat alá került, és már csak kicsit fájt, amikor kétszer megrázott a kihúzott piezo-gyújtó, amit kézben fogva kattintottam, miközben próbáltam begyújtani az őrlángot. Természetesen mielőtt gyújtottam volna kétszer ellenőriztem a szivárgás nemlétét habbal (ilyenkor jól jön a régi-régi palackos gázos tapasztalat), ti se felejtsétek el soha, de soha. De végre van melegvíz...
piettro 2017.04.28 10:05:31
@Sandor Akarki: remélem, nem csak trollkodsz, ezért válaszolok. Lehet, hogy elavult, de a családban van őrláng nélküli változat, amiben évente kell a gyújtószerkezetben valami baszt 10.000 Ft-ért cserélni. A lecserélt bojler 10 évet élt, évente a gázszerelő aki a kazánt karbantartotta erre is ránézett, külön ezért pénzt nem kért. Ez az egyik ok, a másik, hogy mint a magyarországi lakások 60%-a, az enyém is energetikailag korszerűtlen, és egyelőre még csak spórolok a szigetelésre, tetőcserére, napelemre, stb. Ígérem majd akkor korszerűre cserélem :). Kis ország, kis foci, ugye. Ja, és ezt egyedül beszereltem...
piettro 2017.04.28 10:39:13
@Kovacs Nocraft Jozsefne: valószínű, hogy egyedi a hiba, de minél bonyolultabb valami, annál nehezebb javítani... A beüzemelést szakszerviz által (még ha adott esetben egy flegma, lehúzó, bunkó "szaki" végzi is el, ahogy fentebb írták) a garancia és a felelősség megosztása miatt támogatom, persze ennek árát vásárlásnál kalkulálni kell.
Elég volt! Elég volt abból, hogy havonta egyszer le kell másznom a retkes, büdös vízaknába leolvasni a vízóraállást. Ahogy a horgászbotról szokták mondani: a bot a horgász meghosszabbított karja. Valami ilyesmin kezdtem én is törni a fejem. Arra gondoltam, hogy elkezdek egy hosszabb Mano…..
Előre bocsátom, hogy nem gondolom, hogy az itt leírt eset csak a Vodafone-ra volna jellemző, alighanem minden szolgáltató így működik. Mert megérdemeljük. ..
Érdekes kérdést vet fel a legfrissebb Trónok harca-botrány: vajon mi az, amit egy szolgáltatónak kötelesség eltávolítani az oldaláról jogsértő tartalom miatt? Történt ugyanis, hogy a YouTube-ra felkerült pár videó egy Spanish Spoiler, azaz Spanyol spoilerező felhasználónevű júzertől, aki ezekben a…..
Amikor a SyFy elindította a Defiance című sorozatot 2013-ban, egy nagy halom pénzt költöttek rá első körben. 100 milliót. A SyFy anyacége, az NBCUniversal nem az a cég, ahol az ekkora összegeket csak úgy hajigálják ki az ablakon (nem mintha lenne bármilyen cég, ahol szarnak 100…..
Kezdjük a jó hírrel: pár hónapos csúszással, de magyar szinkronnal folytatódik a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozat, és ez ugyan (nekem) a legfontosabb hír, mert a Viola Davisnek (jogos) Emmy-díjat hozó sorozat a legeszementebb fordulatokkal élő, pörgős,…..
piettro 2015.10.05 21:32:56
A szeptember 10-i évadzáró lesz az utolsó rész a Stephen King-regényből készített CBS-sorozatnak. Én sajnos egy percet sem láttam belőle, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy ez most jó vagy rossz hír. Azt tudom, hogy az egyik előzetesben a bura szétvágott egy tehenet. A Deadline azt…..
Egy évadot húzott le a CBS sorozatánál, de valamiért elege lett a szerepből, és ősszel már nem láthatjuk. Mivel az idei évadból egy részt nem láttam (csak a finálét fogom megnézni), nem tudom megítélni, hogy ez mekkora veszteség a sorozatnak.     ..
Jó nagy marha lenne, ha így tenne, de hát ha már a Bors megszellőztette, miért ne foglalkozzunk a felvetéssel, szóval arról van szó, hogy a Hungary's Got Talent műsorvezetésére állítólag nem a korábban bejelentett Sebestyén-Istenes duót kéri fel a csatorna, hanem Balázs mellé…..
A Battlestar Galacticából egészen biztosan ismert Sackhoff saját sorozatot ír Rain címmel, amiban ő is fogja játszani a főszerepet. A Rain sztorijáról elég nagy vonalakban ír a Deadline, de az biztos, hogy egy katonáról fog szólni, akinek a szemével végignézhetjük az emberiség…..
Jön a Falling Skies ötödik, befejező évada. ..
Fent a plakát, itt lent meg a trailer. Én szerettem az első évadot is, maradok a másodikra is. ..
piettro 2015.04.07 19:16:13
Különös történet a Cyanogené: egyszemélyes szabadidős hekkerprojektből lett globális, közösségi hekkerprojektté, majd váratlanul milliárd dolláros szilícium-völgyi startuppá (ez nem költői túlzás: a cég értékét jelenleg egymilliárd USD-re becsülik). Ezzel persze…..
Ebösszeírás igen, ebadó nem lesz idén Pesterzsébeten. Jobb későn mint soha, Pesterzsébet Önkormányzatának honlapjára is felkerült: idén kötelező ebösszeírás lesz a kerületben is.  A kutyatulajdonosoknak 2015. március 31-éig kell bejelenteni négylábúikat. Az ehhez…..
Radikálisan változtattunk és élvezzük. De ha mégsem jön be, akkor önkéntesen stúdióba vonulunk. Ami ezúttal egy BMW volt. Az Égéstér 151. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Írtunk már többször is az Android One programról, az első bejelentés után hirtelen lelkesedésemben az idei év legfontosabb Google bejelentésének neveztem. Ha valaki nem emlékezne hirtelen, ez az a program, amiben a Google mérnökei a kis gyártókkal szorosan együttműködve olyan…..
Jön a karácsony, ilyenkor mindent elborít a műhó meg a hűhó... Mindenki lelki alkatától függően kezd lassan belerázódni az ünnepi hangulatba, van aki már hó elején a naptárra nézve elkezdi dúdolgatni a kiskarácsonyt, van aki nehezebben zökken ki a mókuskerékből.  A Google…..
Aki Oroszország útjain autózik egy terepjáróban, valószínűleg fel sem figyel egy kis nyikorgásra. De ha a leparkolt autó futóművéből jön a nyávogás, még a sokat látottak is felhúzzák a szemöldöküket. Hősünk is felfigyelt, mikor a benzinkúton álló kocsijából…..
"OK Google" szól a varázsszó, amire az Android egyik legnagyobb fegyvere és fő fejlesztési iránya, a Google Asszisztens (angolosan Google Now) érintés nélkül megnyílik a csodára (és információra) szomjazó felhasználó előtt - már ha nem magyar az illető. Az Asszisztens ugyanis…..
piettro 2014.08.27 07:09:43
@NPeete: Nekem is így (nem) működik, de, ha a készülék nyelve angol, a hangkeresés nyelve magyar, legalább a gombnyomásra működik a keresés (pl. "contact Renáta" - és rögtön meg is találja)
@][-][alo: hmm, azt hittem Android verziótól függ a dolog, nekem Nexus5-öm van, elvárnám a jó működést...:(
@Yarner: a becenév jó ötlet, bár kb. 1000 számom van elmentve (céges célú felhasználás)