Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azhótZiher

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
azhótZiher 2010.12.09 17:19:22
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
azhótZiher 2010.10.19 14:40:15
Örülök hogy a kedves Török Gábor lelkes. De azért nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát, hogy lehet az a kormány 'felelős' amelyik kísérletezik??? Másképp: Mióta felelős kormányzás az emberek zsebére történő kormányzati kísérletezés??? Tök mindegy melyik oldal csinálja, vagy hogyan hívják a min.elnököt... És ezt egy magára adó politológus hogy nézheti "jóindulattal és várakozással" ??
Kísérletezzen mindenki a saját zsebére.

A másik: Akinek olyan végzettségei vannak mint Gábor, tudnia kéne tanulmányaiból, hogy a hatalmi ágak egyensúlyának felrúgása, és főleg az a módszer ahogyan ez hazánkban történik, már nemcsak ízlésbeli kérdés, ennél már régen tovább ment az Orbán-kabinet. A kompetitív, parlamentáris demokráciának igenis vannak kritériumai. A különbség, a rendszerek között, nem fehér-fekete alapon mérhető, igenis vannak átmenetek, magyarul nem csak akkor kérdőjelezhető meg egy ország demokratikus berendezkedése, ha egy kormányzó párt "adminisztratív úton ... száműzi a versengés, a részvétel és a nyilvánosság szabadságát" És mérhetetlenül cinikusnak tartom, hogy a kritikákat megfogalmazókat "rettegőknek" állítja be a blogoló! (Gondolom Halmai azért nem reagált érdemben Török 'érveire' mert azok nélkülöztek minden szakmaiságot. Halmairól közismert, hogy alkotmányjogi jártassággal rendelkezik. Vajon Török Gábor milyen mélységben foglalkozott az adott témával?) Lehet, hogy TG nem jobbra húz, valójában tök mindegy, magánügye. De ha annyira szeretne vigyázni független imázsának megóvására, akkor talán száműzni kéne írásaiból az egyértelműen jobbos, a másikat lealacsonyító kifejezésekre utaló szóhasználatot. És azt a cinikus szemléletet miszerint egy politika sikerességének legfőbb mércéje annak népszerűsége.

Örülnék, ha végre olyan országban élnék, ahol olyan kormány lenne, amely nem 'kísérletezik' és amelynek nem a népszerűség határozza meg a mindenkori politikáját, főleg szakmai kérdésekben. És annak, hogy ne "celeb-politológusok" interpretálják ezeket a döntéseket. De mit várhatok egy "Győzikék-Megasztárok-Celebek" hazájától? Amúgy igaza van Orbánnak meghatározó időszak ez a mostani, most fog kiderülni Ady "komp-országa" melyik partot választja. Már csak ezért sem szabadna lekezelni, elnyomni azokat a hangokat, akik nem hajlandóak parancsra "egy-irányba gondolkodni". Talán ideje volna meghallgatni és meghallani egymást.
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
István "vicce" minden felesleges magyarázgatás nélkül megérteti az emberrel, miért magányosak oly gyakran a pizzán növesztett, boroskólával meghajtott számítástechnikai szakemberek. régóta dédelgetett szóviccemet borítom agyatokra: hitech klotyó logfájl?  …..
azhótZiher 2009.10.16 12:26:46
„Bár a játékpályázatról jócskán lemaradtam, remélem megér egy külön posztot, csak mert magyar” – érkezett az üzenet Szabó Árpitól, a Jet Fighters fejlesztőjétől a KMK levelesládájába. Hát persze hogy megér, jó kis repülős disztrojjal van dolgunk, ami…..
A dél-afrikai, pályáját éppen csak elkezdő rendező, Neill Blomkamp talán maga sem gondolta 2005-ben, hogy Alive in Joburg című rövidfilmje alapján egyszer egész estés filmet álmodhat a nagy vászonra. Szerencséjére, útjaik keresztezték egymást A Gyűrűk ura trilógia és a King…..
A Metallica évek óta az Ecstasy of Gold című Morricone-darabot használja intróként, aminek metálosított átdolgozását július 28-án Koppenhágában el is játszottak a jónépnek, mert annyira kurva jó kedvük volt. Szívesen vennék egy teljes Morricone-feldolgozásalbumot tőlük. ..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
azhótZiher 2009.06.10 12:40:24
@kandiszno: te figyu, ha seggnyalásra asszociálsz az nem az én bajom... ez itt a baj ,hogy ha mer valaki itt máshogy gondolkodni az már seggnyaló... ezért van az, hogy sokan "csöndben maradnak", de kétszer már fodult a kocka... szerencsére az urna előtt mindenki egyedül ikszel és nem vágják kupán...

,amúgy meg kiváncsi lennék azokra a "köztörvényekre" rádférne egy kis elméleti alapozás: történelem, alkotmánytan/jog, meg büntetőjog mondjuk így kezdetnek... sokkal mélyebb probléma ez, mint hogy "A" lop,csal,hazudik ergo börtönbe vele "B" nek meg lába se érinti a talajt...

Szerinted úgy általában, nem csak Magyarországon, mi lenne, ha minden választás utáni éra azzal kezdődne, hogy az előző bandára inkvizíciót eresztenek?

Azt barátom harmadik világnak nevezik.
azhótZiher 2009.06.10 13:07:47
@Kristl: hát nem ezt írtam... bocsi.
azhótZiher 2009.06.10 13:18:41
@sertésmájkrém:
Egyébként körülöttem is van/volt mindig is ilyen probléma. Úgy tűnik máshogy kezeljük.
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
azhótZiher 2009.03.31 14:58:34
@Paszternak:

próbáld meg érzelem mentesen és kicsit távolabbról figyelni az eseményeket. ha összejön, te magad is rájössz...

azhótZiher 2009.03.31 15:00:32
@Paszternak:


Ja felajánlotta, csak nem adta oda... :)
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Paranoid Android VÉR 2009.02.08 14:31:00
    Tulajdonképpen az az érthetetlen, hogy miként gondolhatták a veszprémi kézilabdások gyilkosai azt, hogy ezt a balhét megúszhatják. Még abban sem lehetnek biztosak, hogy élve kerülnek rendőrkézre, sőt, a mai magyar társadalom indulati állapotát figyelembe véve,…..
azhótZiher 2009.02.09 01:13:43
@asmodean:
nem én ijesztgetek...
a szöveget értelmezni is kéne... a "collateral damage" húha miket tudsz...:) lerágom körmeim szinte...

talán ha nem nyerészkedne az istenadta nép és nem lopna minden MAGYAR aki csak tud az államtól (minimum)adóelkerüléssel, akkor talán rendet lehetne tartani...

de igazatok van nyugodtan engedjük az ösztöneinket és kezdjünk önbíráskodni és persze általánosítsunk is mellé...csináljunk ruandát európában... biztosan ez a megoldás...

Kedves Paranoid ha konyítanál is ahhoz amiről próbálsz írni akkor tudhatnád ha az államtól valakik átvesznek bizonyos funkciót akkor már nem létezik állam... egyszerű önellentmondás...

olvassatok, tanuljatok ... művelődjetek... rátokférne
azhótZiher 2009.02.09 01:41:50
@Paranoid Android2:

Aha... :) milyen funkciókra gondolsz? :)
sorold fel...

egyébként nyugodtan kérdezhetsz bármit, szívesen elmagyarázok dolgokat... :) csak aztán értsd is meg! :)

Büszke vagyok, hogy ezt az ocsmányságot egy NBSz-olvasó követte el? Nem, de sejteni lehetett, hogy így lesz. Födjétek el az arcotokat, igazán kellemetlen, ami most következik:Obama beiktatási ceremóniáján – ahol sok híresség lépett fel - hangozhatott volna el:Denszelj…..
azhótZiher 2009.01.21 14:34:30
Pár napja az Index többször is hírt adott róla, hogy a YouTube, vagy annak felhasználói letilthatják az adott zenei tartalom hangját. Ez tulajdonképpen a legutóbbi Warner-balhé továbbgyűrűzése mivel a lemezkiadó nem tudott a Google-lal (a YouTube tulaja) megállapodni, így az…..
azhótZiher 2009.01.19 10:40:19
@Popmetáller:
"Akiknek a klipjeit nem játsszák a tévék, azok nyilván nem nagykiadós zenekarok"

ez marhaság... 1. a zene tv-k mivel ezek is kereskedelmi tv-k a tinédzsereknek játszanak tini izlésnek megfelelő zenéket mert a tinik a fogyasztói célpont a tini zenék közé berakott tini reklámoknak...
tehát semmi köze hogy mit játszanak a tvk ahhoz hogy egy együttes nagy vagy kis kiadónál van-e...
amúgy az én ízlésemnek megfelelő zenék szerencsére kis kiadóknál vannak... úgy vettem észre...

a másik hogy azért a utubeon , ha zenét akarok nézni akkor nem kell órákat ülnöm masina előtt hogy esetleg lejátsszák az egyik kedvencem...szval ha nem lesz klip szerintem is meghal a utube...
   Merengő felvezetés   A körülmények szerencsétlen összejátszása folytán létezik egy város, amelynek a neve Pécs. Sok város létezik, de abban nem pécsiek élnek, tehát azok nem számítanak. A város meghalt, holt teteme a Mecsek oldalán fekszik, de egyes…..
azhótZiher 2009.01.19 07:48:31
@joungen:
nos aki csak enni és csak nyáron hajlandó érdemben koncertre járni annak tényleg hullaszagú a város... ne haragudj...
vannak itt kiállítások, nem is akármilyenek... mondjuk találomra 3 a közelmultból: Robert Capa, Picasso, Chagall... ezek bárhol a világon megállják a helyüket... aztán rengeteg koncert télen is... könnyűzene, komolyzene, amit akarsz...
irodalmi estek... a poszt a moviest... egymást érik a tematikus hetek,fesztiválok soroljam még? és még nincs is itt 2010... mondj egy várost Budapesten kívül ahol ilyen sokszínű a kulturális élet?
tényleg szopás ami az EKF körül van... de ezt az álértelmiségi fanyalgást be lehetne fejezni... komolyan mondom nézzetek utánna melyik Magyarországi vidéki városban milyen programok vannak egész évben... megfogtok lepődni hogy a "hullaszagú" Pécs még így és fényévekre van a többi várostól...
 Az ember szívét mindig megdobogtatja, ha saját kis hazájáról olvashat a világlapok címoldalain. Kálmán eddig sem panaszkodhatott, de Tóninak kevés ilyen élmény jutott, még a 2006-os tankindítás is csak a vicces kisszínesek között jelenhetett meg a jobb helyeken. A napokban…..
A vasárnap a rövid, tömör posztoké. A mai nap leckéje az, hogy a wiwen kapott érdeklődő levelekre mindig válaszolni kell.     Kedves Szakíts ha bírsz!     A Bejelöltem, majd visszavontam című történetre rímelve küldeném az alábbit. Íme:  …..
Juli ánuszbarát - mondja Guca, mi meg homlkunkat finoman remegve a klaviítúrára hajtjuk...
azhótZiher 2008.06.25 12:15:16
-t
Most azért kicsit kárörvendek: nemcsak a magas lányoknak szívás az élet, de úgy tűnik az alacsonyaknak is, még a hószünet és az iskolaköpenyek idején és a ping-pong asztalok tövében is. Még valamikor az özönvíz előtt történt a nagy hószünet utáni napokban,…..
azhótZiher 2008.06.17 19:21:50
azhótZiher 2008.06.17 20:39:05
azhótZiher 2008.06.17 20:40:06
Tegnap az iszákos pincérfiú üvöltött a fokhagyma miatt, ma egy idősb úriember szeret a pohár fenekére nézni, míg nem eltűnik egy motoros találkozón - tisztára Képzelt riport. Szia Mindenkinek!Egy ideje már olvasom a blogot, és arra gondoltam, hogy én is megírom szakításom…..
A délután sem a megúszós posztok ideje, csak címszavakban: kényeztetni kívánt alsó nyílások, elutasított bizsergető érzések, részeges céges buli, félrelépés, perverz fasz. Muszáj olvasni.Sziasztok,Fiú vagyok (örülnék, ha mindenki ezzel kezdené, néha a sztori…..
azhótZiher 2008.06.16 16:59:35
azhótZiher 2008.06.16 17:01:06
azhótZiher 2008.06.16 17:08:10
Imádom a spenótot, az egyik kedvenc ételem! És tényleg fontos a jó fokhagyma! Na de hogy emiatt szakítani? Mondjuk így legalább nem volt gond utána a csókolózással. Már csak 10 nap van hátra: 1 év szakítás!A címkéket meghagyom nektek, akasztgasstok a történetre mindenfélét.…..
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..