Regisztráció Blogot indítok
Adatok
www.fakir.uw.hu

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nahát-nahát, annyi meg annyi ki nem posztolt, ámbár régen lesütött és befényképezett csoda áll mappákba rendezve a blog frissítéséhez. És most a kezembe került egy olyan remek, amit még augusztus 20-án próbáltunk ki: a sparhelten sült lepényt. Hát bevallom őszintén nagyon finom volt, de sparhelt…..
www.fakir.uw.hu 2014.11.02 16:35:32
@fincsanindzsa: még mindig jobb, mintha fordítva lenne: nem tudnál olyan ütemben, főzni, mint posztolni - ergo éhenmaradnál :D

Amúgy azért írtam, mert tetszett, jó tudni, ogy ki-hogy bloggol (vagy csinál bármi mást), a backstage mindig érdekesebb, mint az "előadás".
Viszont....beleugathatok?
Ha már ilyen komoly géppel lövöd a képeket, (D3100), akkor miért nem figyelsz egy kicsit jobban oda rá, hogy:
- valahogy több fény legyen a "modellen", pl két olvasólámpával kétoldalról, esetleg udvaron, erkélyen természetes fénynél csinálni
- a magas ISO-tól (az utolsó kép: 1600) ilyen zajos a kép, jobb lenne max 800, de inkább 400-on tartani
- a zársebesség, vagy mi (exposure time) pedig 1/500: "anyám!", ez azt jelenti, hogy a másodperc ötszázad része alatt készül a kép. Ezt kb. sportolók fotózásához, meg vízeséshez szokták használni, de az a tál kaja nem szalad el! Akár egy másodpercig is nyitva lehet a zár - igaz állványon. Olyan kicsi, asztali állványt lehet venni pár száz forintért minden hiperben, ennyit megérne.
- utómunka: Photoshop, vgay GIMP, vagy bármi más...
...mert ezek a képek homályosak.
De ha bánt a kommentem, akkor bocsi, csak építő jellegű akart lenni a kritika. (Majd kitörlöd, bannolsz, stb. :D)

Amúgy guszta, meg tök jó a leírás, meg minden, el is mentem a blogot a főzés mappába, mert szeretném az itt felhalmozott tudást használni.
Szép napot: Fakir
Az X-Faktor harmadik élő adása alatt végig azt vártam, hogy azok az érzelmek, amiket megszállottan keresnek a mentorok egymás versenyzőiben (mert a sajátjaikban mindig megvannak, jóhogy), bennem mikor törnek már felszínre, de az istennek nem jött semmi az utolsó 10 percig, és akkor…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.02 08:46:40
Ceausescu bosszúja Nem is vártam túl sokat tőlük csak hogy némi sárdagasztást kibírjanak. De nem bírták. Fapados élvezet 2003 körül jött az ötlet édesapámnak, hogy le kellene cserélni az akkor használt Citroen BX-et, ami inkább megbízhatatlan pénznyelő volt mint…..
www.fakir.uw.hu 2014.11.02 11:16:14
@alvázvédelem: a harmadik már biztos jó lett volna :D
Amúgy egy ismerősömnek volt ilyen és mindig úgy beszélt róla, hogy a "legendás" ARO. Egyszer aztán már rákérdeztem, hogy ugyan már, mitől legendás? Hát legendásan xar - hangzott a válasz.
Ma már nem is nagyon látni ilyet a forgalomban.
Hála istennek, nem ismétlődik meg s 2013-as zárt kapus mérkőzés a románok ellen, amikor is egyedül Knézy Jenő kommentátor szurkolt a magyar csapatnak a hazai pályán. Mind a nézők, mind a magyar játékosok látták, hogy borzalmas volt így futballozni, és meg is "lett" ennek a…..
www.fakir.uw.hu 2014.11.02 10:58:24
E heti vendégünkkel, Puzsér Róberttel beszélgettünk a geekségről. Az adásban azt kutatjuk, hogy mi is maga a geekség egyáltalán. Kik azok a geek-ek, mit csinálnak és miért azok, akik? Van-e különbség a nerd-ek és a geek-ek között? A fejtegetések közepette elkalandozunk South…..
Már ismertek minket annyira, hogy nem tudunk ellenállni azoknak a kis boltoknak, ahol nyomott hagyott az idő, ahol igazi, ízes, jóféle munka folyik, amolyan iparos alkotás. Szeretjük ezeknek a helyeknek az illatát, a kullisszáit, a tulajdonosait. Már évekkel ezelőtt felfedeztünk egy…..
A falu évezredek óta emberek által lakott helye a vidéknek. Régészeti kutatások a kelta leletek mellett csak nagyon kevés más népekre utaló tárgyat találtak itt. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a népek szívesebben vándoroltak a sík vidékeken, mint a zordon hegyek között. Ez a…..