Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Slayer

22 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geeksarok Warhammer + 2021.06.07 10:04:13
Érdekes tény, hogy a Games Workshop a Warhammer univerzum tulajdonosa nagyon sokáig nem foglalkozott azzal az ötlettel, hogy a játékainak világait filmvászonra álmodják. Lehetséges, hogy a kiadót visszatartotta korai játék adaptációk elégé felemás minősége és sikere, gondolok itt a Super Mario…..
Az elmúlt pár évben egy igen érdekes dolgot vettem észre. Egyre több külföldön vezető társasjáték illetve képregény és regény lát napvilágot kis hazánkban is. Ami nagyon örvendetes, de sajnos ez a fellendülés nem érintette eddig a szerepjáték könyveket. Az utolsó angol nyelvű hivatalos szerepjáték…..
IDDQD Checkpoint Mini #106: Dune 2019.08.19 22:26:12
(Disclaimer: valami hiba volt a felvételnél, amit utómunkában sem tudtam kiszűrni, ezért az első öt perc picit recsegős. Elnézést a technikai malőrért.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja.…..
Geeksarok Joe Hill NOS4A2 2019.04.28 23:34:39
A mágia vagy nevezhetjük adottságnak is, napjainkban létezik. Azonban a nagyobb hatalom nem nagyobb felelősséggel, hanem nagyobb árral jár. Mert a mágia nem csak add, hanem elvesz. A használóit megnyomorítja mind testben, mind pedig lélekben, valakiből pedig egyenesen szörnyeteget csinál. Ezt a…..
Amikor elkezdtem a Geeksarkot az egész csak egy project volt a fejemben. Sokáig az oldal csak kallódót és nem nagyon akart megmozdulni. Aztán 2017-ben még is történt valami, és ha még nem is olyan gyakori megjelenéssel, de az oldal lassanként csak elindult, és immár hamarosan két éve aktív…..
A new weird angliai fenegyerekének China Miéville-nek nyáron jelent meg magyar fordításban egy régebbi regénye a Város és Város között. A regény eredetileg 2009-ben jelent meg angolszász nyelvterületen, de hozzánk sajnos csak most érkezett meg. Ez mondjuk érthető is, mert abban az időszakban…..
Geeksarok Belzebubs Blackened Call 2018.07.09 13:45:42
Tavaly novemberben már írtam JP Ahonen Belzebubs képregény kötetéről, ami a kőkemény északi black metalos szubkultúra elé állít görbe tükröt afféle Addams Family módra.Ahonen Belzebubs-os képregény sorozata egy underground black metal együttes és családjuk minden napjaiba enged betekintést, ahol…..
Geeksarok Ready Player One 2018.06.18 00:13:26
Amíg idén igen sokan a legújabb Bosszúállókra voltak kíváncsiak, addig én inkább a Ready Player One megjelenését vártam tűkön ülve. Már nagyon kíváncsi voltam, hogy Steven Spielberg és csapatának miképp sikerült filmvászonra álmodnia Ernest Cline fantasztikus regényét. Mivel a lecke fel volt adva…..
Geeksarok Nick Cutter: Mélység 2018.03.30 01:06:46
Egyszer egy barátom azt mondta, hogy nem az űr éjsötétjétől fél a legjobban, hanem a tenger mélységétől ahová már nem jut le a napfény és oly teremtmények lappanghatnak, amit emberi szem még nem látott, de ott vannak és várnak az örök sötét honában ezernyi titkúkkal.Ezt a klausztrofóbikus helyszínt…..
Ernest Cline Ready Player One-ja az egyik olyan könyv, amibe első olvasásra beleszerettem. Miért? Azért mert úgy éreztem, hogy ez a könyv rólam is szól, azért mert képes volt vissza repíteni a gyerekoromba, és rengeteg kellemes pillanatokat tudott varázsolni a számomra a meganyi rejtett vagy nem is…..
Nem mondhatni, hogy a  norvég Funcom kiadó a videojátékok élmezejében tevékenykedne, de most egy kifejezetten hangulatos CG előzetessel jelentkeztek. A Mutant Year Zero: Road to Eden címet viselő játékot a Bearded Ladies fejlesztőcsapata hozza tető alá és előzetesen annyit tudni, hogy multiplatform,…..
Geeksarok Az egészség ellenszere 2018.01.21 01:13:16
Ha azt mondom vámpírok, feltehetőleg mindenkinek az elmúlt években tomboló Twillight széria és azt követő vámpír romantikus sorozatok hulláma jut elsőre az eszébe. Pedig a vámpírok már sokkal régebb óta részei az emberi képzeletnek. Már az ókorban feljegyeztek történeteket, melyek olyan éji…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Geeksarok JP Ahonen Belzebubs 2017.11.05 00:01:11
Szegecselt bőr csuklószorítók, fekete fehér arcfestés ehhez társuló örök depressziós tekintettek, barbár pózolás az erdőben, pokoli zene és az elmaradhatatlan sátán imádat mindenekfelett. Körülbelül egy átlagos embernek csupán ez tűnik fel legelőször, ha egy black metal bandát vagy annak rajongó…..
Több mint száz éve ül a császár mozdulatlanul földi Arany Trónján. Isteni akaraterejű vezetője ő az emberiségnek, melynek fáradhatatlan hadserege több mint egy millió világon gyakorolja hatalmát. Rothadó teste láthatatlan kínokat áll ki a Sötét Kór Technológiája által. Ő a Birodalom Halott Lordja,…..
Conan egy nagyszerű figura! Robert E. Howard a harmincas években megteremtett őrült barbárja a fantasy történelem nemcsak egyik legikonikusabb, de egyik legösszetettebb alakja is. Az író minden rövidebb és hosszabb történettel hozzá adott valamit a harcoshoz, akit az Arnold féle film óta Conan a…..
Geeksarok Wild Cards - Fekete Lapok 2017.10.05 13:30:16
Ha azt mondom, hogy szuperhősök, akkor mindenki azonnal napjaink szuperhősös képregény film feldolgozás dömpingjére illetve magukra a képregényekre asszociál. Ez teljesen érthető is hisz az 1938 júniusában megjelenő Superman-nek köszönhetően a képregényeket ellepték a szuperhősök és az óta is…..
A Catan telepeseit lehet szeretni vagy utálni, de az biztos, hogy rengeteget köszönhet neki a társasjátékos hobbi. A mára klasszikusnak számító társasjáték rengeteg gémert indított el az asztali játékok hobbijában és függetlenül attól, hogy egy kissé öregecske, a mai napig óriási rajongótábora van…..
1991 augusztus 25-én egy finn egyetemista Linus Torvalds egy Minix hírcsoportban bejelenti, hogy egy ingyenes operációs rendszeren dolgozik, de azt is csak hobbiból. Ez pillanat azóta már történelem, a szakértők pedig ehhez a naphoz kötik a Linux születését! A Linux immár 26 éves, és az 1991-ben…..
Geeksarok IT Crowd - Kockafejek 2017.08.05 23:48:59
Múlt héten pénteken volt a rendszergazdák világnapja, amit most már 18 éve tartanak meg világszerte. Ennek alkalmából úgy gondoltam, hogy érdemes lenne egy olyan sorozatról írni, ami pont róluk szól. Így esett a választásom a brit IT crowd c. sitecom-ra, ami nálunk Kockafejek néven futott pár…..
Ernest Cline Ready Player One regénye anno megvett kilóra. Bár 2044-ben játszódik és az alap történet egy kicsit sablonos is, de ez igazából csak a keret, melynek szerkezetébe bele van építve egy időutazás a 80s évekbe. A könyv anno számomra igen nagy retro faktornak számított, és nagyon jó volt egy…..
A Warmachine egy steampunk fantasy alapú wargame játék, melyben a játékosok a Vaskirályságok (Iron Kingdoms) közötti harcokban vehetnek részt. A játék gerincét warjack-ek, amik egy gőz és mágia meghajtású gólemek, illetve az őket vezérlő warcasterek alkotják. A warcasterek olyan varázslók, akik…..
Ma van gyereknap, a héten pedig azt is megünnepeltük, hogy pont 40 éve, 1977. május 25-én mutatták be a mozik minden idők legmenőbb űrkalandját, a Csillagok háborúját. A Star Wars négy évtizede persze már régen nem a nyolc mozifilmről és a hozzájuk kapcsolódó rajzfilmsorozatokról (na meg persze az…..
Mr. Slayer 2017.05.30 11:18:07
@Bobby Newmark: Az X-wing-re nem mondanám, hogy Battlefleet gothic klón lenne, mivel a játék igen kis léptékű. Ebből a szempontból inkább a Battletech vonal felé hajlik. A Fantasy Flight Star War-os termék vonalabán inkább az Armada hajaz a Battlefleet gothic-ra, de itt is inkább csak lépték, mint sem rendszer a hasonlóság.

boardgamegeek.com/boardgame/163745/star-wars-armada
 FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Pont harmincöt éve mutatták be minden idők három ikonikus fantasy klasszikusának legidősebbikét, a Conan, a barbárt. Tudjátok, hogy ez mit jelent? Azt, hogy éppen harmincöt éve nem készült egyetlen olyan sword&sorcery film sem, ami akár kicsit is méltó…..
Mr. Slayer 2017.05.15 16:31:48
@FlybyWire:
Érdemes ezt is elolvasnod. Itt elégé szépen levezeti, hogy mi a high-fantasy:
sfmag.hu/2014/05/13/a-fantasy-felterkepezese-3-resz/
Mr. Slayer 2017.05.15 16:39:12
@Amorphis:
„A sziklasírban játszódó jelenet (az ősi isten kardjának megtalálása) pedig a filmtörténet egyik legerősebb pilllanata szerintem.”

Szerintem is, de nekem erről a jelentről az jutott eszembe, hogy a sírbolt nem egy ősi istené, hanem atlantiszi Kull-é lehetett. A jelenthez tartozó zeneszámnak is az a címe, hogy az atlantiszi kardja. Kull volt anno Conan prototípusa és a korai Conan történetek a régi Kull művek át dolgozásai voltak. Szerintem ez egy igen szép főhajtás volt a rendező részéről, ahogy az egykori őstől Conan átveszi a kardot, de az is lehet persze, hogy ezt csak én magyarázom bele! :D
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte.” Ezekkel a sorokkal vette kezdetét anno Gileádi Roland története, ami először 1978-ban jelent meg, több részletben a The Magazine of Fantasy & Science Fiction-ben. Később pedig 1982-ben A harcos (Gunslinger) címmel…..