Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napfenyiroda

62 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért mondják a szakemberek a legkorszerűbb fűtési módnak a távfűtést?A választ mindenkinek akár saját otthona is megadja: ahogy a távfűtés a meleget egyazon helyen előállítva sok-sok helyre eljuttatja, az ugyanaz, mint sokak otthonában: a központi gázkazán hatékonyabb a szobánként működő parapetes…..
Csak könyvlapokban bukkan(hat) fel az az ügyfél, aki nem pusztán vásárol? Ráadásul magától jelentkezik, ő keres fel? Mindent az általad várt módon megtesz, közben sem is reklamál, sem is alkudozik? Az ügylet végén fizet, és megköszöni?  Egy közelmúltban történt lakáseladás és a tulajdonossal való…..
Albérletet keresőkkel sűrűn találkozva azt tapasztalom, hogy leginkább a lakásra vonatkoznak a kérdések, érthető módon a legtöbben a rezsi felől érdeklődnek. Szinte mindenki megfeledkezik, vagy legalábbis nagyon ritkán vesz figyelembe egy pedig nagyon is releváns, az egész bérleti időszakot…..
Kikeresem, megnézem, kifizetem, kész! Mi ebben a bonyolult?! A közelmúlt két tanulságos esettel is szolgált, amikor a lakásvásárlás bökkenők nélkül lezajlott, közben azonban bőven akadtak hibalehetőségek, amelyek akár jóval hosszabbra húzhatták volna a költözésig várakozva eltöltendő időt. Amire az…..
A minap ismét egy nagyszerű feladványt kaptam. Egy közelmúlbeli esettel ez már a második eset, amikor egy lakásvásárló ügyfelem az adásvétel után röviddel újra felkeresett. Az ingatlan értékesítése vagy bérbeadása közötti döntés miatt kérdezett, hogy melyiket javasolnám a számára? Sokunk számára az…..
Az előkészületeknek és a tervezgetéseknek ezennel vége: megálmodtam, kitaláltam, megszerveztem, megvalósítottam! Nem lehet annál szemléletesebb egy eladó ingatlan, ha személyesen is megnézzük! De ha távol vagyunk, előtte be is tudunk kukucskálni a fényképek segítségével, de még annál is jobb, ha…..
Aki manapság ingatlan vétel-eladásben gondolkodik, az interneten biztosan tájékozódik: ha akarja, ha nem, keresőportálokba fog botlani, amelyekkel jó helyre is visz az útja. Vásárlás előtt mindenképpen, eladás esetén szerintem már a tervezés elején érdemes foglalkozni ezekkel a portálokkal. Nekem…..
Egy régi osztálytársamnak volt egy ugyanilyen számológépe. Ő állította, hogy tudja használni, de senki sem látta, ahogy azt bemutatta volna… Ha nem is ilyen eszközzel, de számolni is érdemes az ügyfeleknek alku közben.   Az én gyakorlatomban a megtekintés gyakran azzal a kérdéssel zárul az…..
Friss olvasmány élményemet szeretném veletek megosztani, amely hátha számotokra is annyi újdonsággal fog szolgálni, mint nekem! Közülünk napi szinten bizonyára kevesen érdeklődnek az űrutazás lehetőségei vagy akár gyakorlati jelentősége felől, hiszen laikusként sokan úgy tudjuk, hogy a Földön kívül…..
Szegeden is tanúi lehetünk az országszerte tapasztalható lakásépítési hullámnak: immár bármerre megyünk a városban, szinte mindenhol vagy már elkezdett, vagy leendő társasház-építésébe botlunk. Jelen összeállítással a szegedi piaci adatokat próbálom összesíteni állami támogatás igénybe vevők és…..
A Birodalom visszavágból emlékezetes mondat Yoda-mesteré Luke Skywalkernek, amikor az ifjú hőfős tanulni kezdi használni a számára még ismeretlen Erőt: "Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld!"A minap én is ezt idéztem egy kiadó lakást kereső családnak, amikor a megállapodás megkötését jelezve úgy…..
Sohasem fordult még elő velem, hogy egy ügylet után hosszab b ideig tartózkodjak egy olyan ingatlanban, amelynek a közvetítésében részt vettem. Ráadásul - tudomásom szerint - ez a legkevésbé gyakori eset ingatlanosok között: persze a legtöbb esetben az ügyfelekkel tovább kapcsolatban maradunk,…..
Talán a legkellemesebb feladat az ingatlanközvetítő munkája során, amikor az adásvételi szerződés előkészítése után - az aláírás előtt - az ügyvéd irodájában már csupán várakozni kell. Kellemes, de inkább hasznos a feladat: szinte nem múlik el szerződéskötés új jogi információ nélkül, szinte…..
Novemberben utaztam Kanadába, ​az ország nyugati partján, Vancouver környékén töltöttem 3 hónapot.Az igen hosszú turistaút alatt számos olyan nem turistaélményben volt részem, ami​ rengeteg tanulsággal szolgált a számomr​a.​Ősszességében 3 fontos dolgot érzek nagyon eltanulhatónak az ottani…..
Lassan 10 év közvetítői múlttal sokféle helyzettel találkoztam, számtalan megbízást kaptam lakás-kiadásra. Az interneten sok bérlő nem kíméli a főbérlőket, jócskán…..
A közelmúltban olyan cikk jelent meg az egyik legolvasottabb hazai internetes portálon, amely meglehetősen sötét képet festett az ingatlanközvetítők tevékenységéről. Erőszakosság,…..
Ugyan nem vezetek róla statisztikát, de szerény, szűk 10 éves tapasztalatom szerint az emberek életében 5 olyan helyzet adódhat, amikor leesik a tantusz: eljött a lakáseladás ideje! Ha ebben a pillanatban tehát valaki magára ismerne, akkor már ne is gondolkodjon a további…..
  Vevő is, eladó is úgy készül, hogy lesz alku. Mindig van. De mennyi? Legtöbbször kényes a téma.   Fontos az alku mikéntje, ami ha durva, nem szimpatikus, az eladó nem tud vele mit kezdeni. Néhány tanács az alkuhoz, mit, mennyit, hogyan, és hogyan nem szabad!   A korábban…..
Nyár közepe óta új hobbim van, futni járok. A legrégebbi barátaim még meg sem lepődnének rajta, mert általános iskolás koromban jól ment a futás, de még én sem hittem volna, hogy a B-oldalon ennyit tudok futni! Amikor legutóbb vért adtam, még az orvos is megjegyezte, hogy 60-as…..
Az élet úgy hozta, hogy decemberben nem fogok internetet használni a telefonomon, hogy fogom kibírni? Tudom, sok ismerősöm símán legyint már a cím láttán is. Biztosan igaza is van. Szerintem azonban mostanra annyit változott a világ, hogy egy ilyen változás igenis egy kis figyelemre…..
A mai nappal újra bővült az iroda kínálata pár belvárosi, újépítésű lakással. Az ajánlatok már olvashatók a www.napfenyiroda.hu oldalon. A megbízók és az iroda között tizenéves ismerettség húzódik. A személyes kapcsolat mögöttpedig - érzésem szerint - mindig a lényeg…..
A napokban örömmel olvastam egy érdekes és egyben szokatlan cikket az uzletresz.hu oldalon: "Kevés PR-ügynökség vállal garanciát arra, hogy a tevékenysége többet hoz az ügyfél számára, mint amennyibe kerül. De ugyanígy kevés az olyan szolgáltató is, akinél kizárólag a…..
Bő 1 év kihagyás után újra visszatértem a  régi blogomhoz... Sok-sok (újra)tervezés után új célokkal, sok tapasztalattal teszem, és annyival öregebben is egyben...Talán sokan tudjátok, hogy az utóbbi másfél évemet elsősorban vendéglátással töltöttem, amely azonban…..
Lakásvásárláskor a kézenfekvő költségek mellett vagyonszerzési illetéket is fizetni kell. Számomra mindig is rejtély volt ez az intézmény: az adózott, már nettó fizetést miért is adóztatják tovább? De ez a kérdés nem vezet sehová, maradjunk a tényeknél:Általános esetben…..