Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebesbal

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szeretek beállni a sorba egy ideje. Régen kifejezetten konformista voltam, de aztán rájöttem, hogy egész üdítő, ha nem kell mindenkinek megfelelni, és ha nem szeret mindenki. Ennek a folyamatnak az egyik állomása volt még 2008-ban egy libafoszöld táska megvásárlása, amire nagyon vágytam, de…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
Vajon igaza van annak, aki szerint a saját személyes érdekek előtérbe helyezése nélkül határátkelőként kibírhatatlan lenne a családtól elválasztó távolság?..
sebesbal 2020.10.12 18:12:15
@Hari Seldon 2: "viszonyleg nagy helyiségek"
Helyiségnek jó nagyok. :) Azt mondják, a járvány alatt 10%-ot nőttek a lakásárak Luxemburgban. Elérte azt a szintet, hogy most már csak a luxemburgi bankelnökök meg pedagógusok tudják kifizetni, mindenki más költözhet a szomszéd országokba, beleértve a natív luxemburgi fiatalokat is. Ill. nem is csak arról van szó hogy ki tud kifizetni mondjuk fél millió Eurot egy apartmanért a semmi közepén, tehenek és gyárak között, hanem hogy ki akar. Nekem a vallásom tiltja az ilyesmit.
Nem szívesen elemezzük Orbán Viktor szokásos péntek reggeli észosztásait, de sajnos ez elkerülhetetlen egy olyan országban, ahol szinte mindenről egyetlen ember dönt. Ha tehát a kormányfő azt mondja, hogy kemény őszre számíthatunk, akkor az biztosan úgy lesz. Teljesen mindegy, hogy a Fidesz szavazói…..
sebesbal 2020.09.19 16:59:47
@Matthias Corvinus: A legjobb esetben is erősen gyenge a felfogóképességed. Olvasd el a cikk első bekezdését, utána azt amit arra írtam.
sebesbal 2020.09.20 09:26:48
@Matthias Corvinus: Igazad van, akkor te is fossál szét mindent amit csak bírsz. Hajrá Magyarország!
Elég rég jelentkeztem, tudom, de ennek jó oka van. Új munkahelyen dolgozom és tudjátok, a próbaidő az emberre rátesz egy plusz terhet. Rám legalábbis mindenképp. Egy héttel ezelőtt elkezdtem egy teljesen más témát kifejteni, amit később szeretnék majd elétek tárni. Aztán hallottam embereket…..
sebesbal 2020.09.15 18:21:44
Én a glassdoor-t nézegetem rendszeresen, valamint újabban ezt az oldalt, ahol csak bérsávval vannak álláshirdetések:
nofluffjobs.com/hu

Ennek alapján nekem a Hays és a cikkíró saját táblázata is kicsit optimistának tűnik (de mintha kevésbé irreálisan optimistának mint néhány éve).
sebesbal 2020.09.17 15:14:16
@direct_speech: A Hays-el az a baj, hogy ők egy fejvadászcég, a legtöbb cég számára drága a szolgáltatásuk, így csak a felső szegmens jelenik meg a statisztikájukban. A kis cégeknek eszük ágában sincs fél vagy egy éves fizut kifizetni a fejvadásznak, inkább hirdetnek a Füles magazinban. Egyének személyes tapasztalata ill. ismerősi körének tapasztalata hasonlóan nem reprezentatív, pl. erősen függ az illető skillsetjétől. (én életemben egyszer kérdeztem rá egy ismerősöm fizujára, mert lényeges volt nekem akkor, ezt leszámítva az ember nem szokta az ismerőseinek fizuját gyűjteni). A Glassdoornál viszont nem látom hogy mi okozhatna torzulást az adatokban. Talán annyi, hogy aki elégedetlen az motiváltabb felmenni a Glassdoorra hogy lehúzza a céget, és akkor már megadja a fizuját is. A Glassdoor mellett szól hogy elég konzisztentsnek tűnik önmagában is, valamint összehasonlítva más komolyan vehető forrásokkal (payscale, országok statisztikai hivatalai), nemzetközi összehasonlításokkal. Ezzel együtt én is csak találgatok, rettentően szeretnék egy megbízható forrást.
    Sokan, akik már a spiritualitás szintjein járnak, azt hirdetik, hogy testünk csupán lényegtelen külsőség, nem érdemel túl sok figyelmet. Tudom, hogy velem van a baj, mivel jómagam nem igazán ostromlom a megvilágosodást, a tudat legmagasabb szféráit. Amolyan szkeptikusként, két lábbal a…..
sebesbal 2020.09.10 10:06:43
@csakférfi: A mondás azért is problémás, mert az eredeti kontextusban több dolgot is jelenthetett, azt is hogy "ép testben legyen ép a lélek is".
hu.wikipedia.org/wiki/Mens_sana_in_corpore_sano
Hongkong, Tokió vagy éppen a svájci nagyvárosok kapcsán az ember nem nagyon lepődik meg, ha kiderül, hogy azok a legdrágábbak között vannak, tehát ilyen helyekre csak akkor költözik az ember, ha van ehhez mérten megfelelő bevétele is. A Mercer most megjelent szokásos éves listáján azonban akadnak…..
Kanadában és Új-Zélandban több közös vonás is van. Mindkettő messze van Magyarországtól, ugyanakkor mindkettő olyan életszínvonalat nyújt, ami kifejezetten vonzó lehet azoknak, akik például Európán kívüli letelepedésben gondolkoznak. Viktória Kanadából költözött Új-Zélandra, így elég jó…..
sebesbal 2020.03.19 19:59:35
@Arthamyr: Én is ezen gondolkodtam.
NYD = 0.54 EUR
CAD = 0.65 EUR
Úgyhogy a megfogalmazásból arra tippelek, hogy a postoló lazán abban a dollárban számol, amelyik éppen van. USD nem valószínű, abban kicsit nagynak tűnnek a számok.
Határátkelő Ha máshol élnél 2019.11.26 06:30:00
A külföldi élettel kapcsolatban az egyik állandó téma a hasonlítgatás: mi hol mennyibe kerül, milyen az élet, mennyivel drágább vagy olcsóbb ez vagy az és még sorolhatnám. A minap belefutottam egy régi, hat évvel ezelőtti posztba, amiben az If it were my home (egyébként egészen érdekes) oldal…..
Többen kérték már, hogy írjak a svédországi megélhetésről, arról hogy mennyi pénzből lehet megélni, mennyit lehet félretenni. Ezt érthető okokból nem szeretném pontosan számszerűsíteni, de az alábbiak alapján azért lehet némi képet alkotni. A számok persze nagyban függnek a körülményektől:…..
sebesbal 2019.10.23 10:32:02
Európában egy átlagos kocsi fenntartása mindennel együtt kb. 600 EUR (kocsi értékvesztése, biztositás etc. etc. és csak aztán benzin):
www.leaseplan.com/corporate/news-and-media/newsroom/2019/03-09-2019?fbclid=IwAR1cCLazc-vdkhwJ2NR5U1d0QEFl_2ElENs_rFSIWieSxWeLobW2ZRhA5Q4

Két kocsira ez 1200 EUR, minusz legyen 100 EUR a kevesebb benzin miatt ha párod nem használja. Ha ez 3%-a a jövedelmeteknek akkor ketten kerestek havonta 36666 EUR-t, az fejenként kb 18000 EUR nettó. Ez kb. hatszorosa a svéd átlag nettónak. Tanulság: az autótulajdonosok szeretik megszépiteni hogy pontosan mennyibe is kerül a fenntartás.

Ami a lakhatást illeti, Svédo-ban az átlag háztartás nettó jövedelmének 21.6%-át költi lakhatásra (kb. annyit mint a magyar):
appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=ilc_mded01&lang=en
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
sebesbal 2019.08.12 16:07:28
@Arthamyr: Nem egészen értem min vitatkoztok, de a 100 évet mégegyszer kifejtem: Nem azt irtam hogy senki se vegyen levegőt 100 évig amig a magyar társadalom fejlettsége utoléri az EU átlagot, még csak azt se mondtam hogy ezt az időt Mo-n kell kivárni. Annyit mondtam hogy tenni ellene semmit se lehet, és fölösleges Mo. és a nyugat közti különbségeken rugózni végtelenitett körben, meg kiselőadásokat tartani az elmaradott otthonmaradottaknak. Tudomásul kell venni a helyzetet hogy ez csak történelmi időskálán fog változni. Elég körülniézni a visegrádi országokban, kb. mindenhol ugyanaz megy. Olyan ez mint hogy D-Amerikában egy időben meg mindenhol junta volt, mert az felelt meg a fejlődési szakaszuknak.
sebesbal 2019.08.12 17:00:14
@Auralianus: "... persze úgy is lehet jól élni, hogy nem ott érzed magad jól ahol élsz..."

Ha valakinek nincs családja akkor talán a legjobb a digitális nomád életmód, utazgatni a világban és távdolgozni. Manapság Schengen és a fapados társaságok korában egyszerűen nem aktuális hogy az ember egész életét Bácsalmáson élje le, mert hogy itt élned halnod kell meg akkor leszel jó hazafi. Az a jó hazafi aki nem lopja szét az országot és nem árt a népének többet mint amennyit használ. Egyre kevesebb jelentősége lesz annak hogy fizikailag hol tartózkodik az ember, az meg hogy hol fizet adót mint morális alap még viccnek is rossz, főleg magyar kontextusban. Négy gyereket meg szüljön a Kövér. Amúgy is túlnépesedett a Föld, 15 éven belül a munkahelyek fele megszűnik az automatizáció miatt, 30 éven belül talán lesz általános mesterséges intelligencia, és akkor megszűnik a másik fele is. De itt és most mégis az a legfőbb probléma hogy 500 év múlva is legyenek magyar keresztények a Kárpát medencében...
Forrás: Viitala / Lännen Media Silja Az elmúlt két hétben a magyar kormányzati kommunikáció és csatolt elemei új ellenséget találtak maguknak. Finnország egyszerre könnyü és nehéz célpont. Könnyü célpont, mert választási rendszere révén mindig koalíciós kormányai vannak, amelyekböl csak nagy ritkán…..
Állítólag a pesti Gerbeaud cukrászdában a 80-as években a kielégítetlen, tehetős, idős hölgyek pénzért fiatal fiúk szerelmét vásárolhatták meg.    ..
sebesbal 2019.05.05 18:50:34
@élhetetlen: Vannak erre vonatkozó statisztikák, és az a jellegű prostitúció amiről beszélünk, nagyon marginális. Létezik, de hogy ipari méretekben rendszerszinten űzték volna a Zserbóban, nehezen hihető. A női agyról azt lehet tudni, kicsit leegyszerűsítve, hogy az ő részéről a szex egy ajándék, szívesség, és arra izgul fel ha ezt az ajándékot egy valamilyen szempontból domináns hímnek adhatja, ami által ő valamilyen szempontól jól jár majd (nem tudatosan, és nem csak anyagilag, vagyis nem egyszerűen annyi hogy MNK). Az hogy még ő fizessen a szexért, ennek a szöges ellentéte.
Ausztrália több szempontból is a világ egyik legsokszínűbb országa. Lenyűgöző természete és állatvilága, hatalmas mérete mellett rengeteg érdekesség is kapcsolódik hozzá, amit talán eddig nem tudtál. Az országban 1991 óta nem volt gazdasági visszaesés, még a 2008-as világválság idején sem…..
Kedves gyerekek, ma a premenstruációs tünetekről fogok nektek mesélni. Aki nem bírja az ilyet, az most menjen ki focizni az udvarba! Egyszer az életben kell erről is beszélni, úgyhogy elmondom, de csak ha hátszélben álltok! Szóval az úgy van, hogy a menstruáció előtti napokban lezuhannak a…..
sebesbal 2018.10.28 18:34:30
A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat...
sebesbal 2018.09.18 08:53:02
Úgy néz ki akkorára nőtt a Kevin Spacey körüli botrány, hogy a Netflix inkább leállítja a Kártyavár (House of Cards) utolsó évadának a forgatását, legalábbis ezt állítja a Deadline. A stábnak ma reggel küldtek egy közleményt, amiben közölték, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a gyártást. A…..
sebesbal 2017.11.01 17:57:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: mint már az elején is jeleztem, elmeorvosilag nem tartalak almalmasnak a párbeszédre, tkp. ez nem is párbeszéd volt, csak hangosan gondolkodtam. Ennyi jól esett, mosz már elhúzhatsz a picsába.
Régen kockahasam volt és egészen jó pasi voltam. Most még jobb vagyok, csak elrejtem a kockáimat mindenki elől, mert rájöttem egy nagy igazságra. Közbeszúrás: huszadjára írom át ezt a posztot, mert vicces akartok lenni és nem sértő, de erről a tizenkettedik változtatásnál már lemondtam. Mentségemre…..
sebesbal 2017.03.06 18:12:31
@Sadist: A helyedben nem aggódnék a vonzerő miatt, IQ alapján is simán kihalásra vagy ítélve.
Sok ország van a világon, melynek fővárosa organikus térszerkezeti folyamatok hatására alakult ki. De vannak, olyanok is, melyek központját valamilyen politikai akarat határozta meg. Magyarország is többször váltott székhelyet a történelem során, de mai fővárosunkkal szemben…..
sebesbal 2015.12.23 08:49:49
@geegee: a "metro area" 2.2m