Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geobys Contact Kft

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan születnek cikkek, szerveződnek konferenciák, szűkebb-tágabb körben beszélgetések folynak arról, hogy hogyan gyorsítható a banki pénzátutalás. A dolog aktualitását az adja, hogy van egy olyan (zseniális és működő) technika, amelyik helytől, időtől függetlenül percek alatt lebonyolítja a…..
Egyre több olyan hírt lehet olvasni, hogy pénzintézetek, bankok intenzíven foglalkoznak a blockchain technológiával, sőt annak a használatán is gondolkodnak. Próbáljuk most körüljárni ezt a jövőképet, mi az alapja, mik az indítékok és mi a lehetséges eredménye, kimenetele…..
Néhány hete Szombathelyen egy kellemes hangulatú workshop keretében vállalati vezetőkkel beszélgettünk, ahol a téma többek között a pénzátutalási lehetőségek elemzése volt. Az egyik résztvevő egyszer csak feltette a címben szereplő kérdést. Zavarba jöttem, mert eddig csak…..
1973-ban fogalmazódott meg az a reális, tehát az akkori technikai feltételek között már megvalósítható akcióterv, hogy a bankok között egyszerű, biztonságos és gyors kommunikáció legyen. Addig (postai) levél és telex formájában jöttek-mentek az utalások és az egyéb…..
Évekkel ezelőtt az EU megmozdult, és megalkotta a SEPA szabályzást. SEPA = Single Euro Payments Area, azaz Egységes Euró Fizetési Övezet. Mint minden szabvány, ez is egy világnézet: mit lehet ezzel elérni, hogyan kell használni, kinek van rá szüksége, mi a változás a korábbi…..
It happens many times with Hungarian enterprises going abroad only receive information about each other’s similar pursuits by chance. They just surprisingly experience the fact that the idea of exploring a relatively unknown field came at the same time as their competitors did. Oh yes. However in…..
Sokszor előfordul, hogy a külföldön megjelenő magyarországi vállalkozások mintegy véletlenül szereznek tudomást egymás hasonló törekvéseiről. Meglepődve tapasztalják, hogy nagyjából a versenytársaikkal egy időben „jutott eszükbe” az ismeretlenebb terepen való…..