Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adam CheapRock

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem egészen az előzetes terveim szerint alakult a második nap, de már kora délelőtt szörnyen meleg volt, 12 környékén pedig már szinte elviselhetetlen volt a hőség: kb. 36-37 C, ráadásul a szellő sem rezdült. Olvadoztam, de mielőtt elkezdem volna szép csendben feloldódni és…..
Amíg Schwarzenegger élő szövet a fémvázon, addig a Terminátor 2 élő legenda a filmvásznon. 26 év után újra mozikban a világ egyik legjobb akciófilmje, ráadásul 3D-ben...
Már annyiszor hírt adtunk a Mike Patton / Dave Lombardo / Mike Crain / Justin Pearson alkotta Dead Crossról, hogy már szinte nekünk van bűntudatunk attól, hogy eddig egy hangot sem tudtunk megmutatni tőlük. Most végre megtört a bandát övező csend, megérkezett az augusztus 4-én…..
Úgy tűnik Max Cavalera visszatekintő időket él és jövőbeni terveit főleg a múltból hozza. Alig van vége az évnek, amikor a Sepultura legsikeresebb Roots című albumának állítottak emléket egy hosszú turné keretében, amolyan húsz éves jubileum gyanánt és máris itt az újabb összeesküvés. Ami az 1994…..
Max Cavalera most már teljes erőbedobással nosztalgiázik, hiszen a legutóbbi, Budapestre is eljutott Roots-emlékturné után most az 1994-ben kiadott egyetlen Nailbomb-lemez, a Point Blank kapcsán is hasonló akcióra készül. A Sepultura egykori és a Soulfly jelenlegi énekese az azóta már nagyrészt…..
Tragikomédia, hogy pont most jelent meg a Ghost Bath új dala, amikor egyébként a Darkthrone A Blaze in the Northern Sky album 25 éves jubileuma van. De hát ugye a norvég nagy öregek most éppen pihennek a tavalyi lemezük után, míg a kamu-kínai Ghost Bath ontja magából a "jobbnál-jobb" dalokat, így…..
Úgy tűnik Kevin Sharp volt Brutal Truth-frontember sokkal bátrabb, mint Tomas Tompa Lindberg At The Gates-frontember. Előbbi az utóbbitól vette át az énekesi posztot a Lock Up nevű death metal-os grindcore-zenekarban, mert az utóbbinak már nem volt ideje rá. A bátorság meg azért jön…..
Adam CheapRock 2017.01.25 10:02:12
Kell is, hiszen az első, szombat esti (19:30, Duna TV) adás fellépői nem igazán emelik meg az ember vérnyomását: Benji, Calidora, Csondor Kata, Henderson Dávid, Leander Kills, Rocktenors, Roma Soul, Singh Viki, Spoon21, The Wings A produkció bezzeg odateszi magát, legalábbis ez derül…..
Adam CheapRock 2017.01.10 14:04:48
a faszom ebbe az elbaszott országba már.
The wings
en.wikipedia.org/wiki/Wings_(band)

jó hogy nem "the Metallica" vagy "the MichaelsJakson" néven indulnak!
Az év vége felé közeledve mindenki összegez, átgondolja, hogy mit is tett, vagy éppen nem tett meg az adott évben. Mi már a múlt héten megmutattuk, hogy személyenként kinek mi volt a tíz kedvenc lemeze, most pedig az egésznek az összesített eredményét láthatjátok egy húszas…..
Adam CheapRock 2016.12.19 10:51:38
@gwr: ott a pont!
Itthon és külföldön is haldoklik a klasszikus rock. Az okok összetettek: a hazai rockvilág nagyjai közül Nagy Feró a rendszert és a médiát vádolja, Závodi Gábor szerint azonban a változó trendek is közrejátszanak. Mindezzel szembefordulva a nemrégiben megválasztott rocknagykövet, Takács Csaba Rock…..
UPDATE: a faszság teteje, amikor olvasni sem tud az ember (én) az ott fent Budapest zászlója, NEM a magyar. Elnézést, elbasztam. Csak nem akkora zseni Sheldon, mint gondolja, a magyar zászlón a fehér menten nem ment neki.  (A találatért kösz JohnDOE-nak)..
Adam CheapRock 2016.11.04 13:47:58
@Adam CheapRock: bár egészen pontosan a helyzet ettől még nem jó. Sheldon kezében egy féligmeddig Budapest zászló van, ugyanis hiányzik róla a címer. A másik pedig a budai I. kerület zászlaja...
Szóval végülis mindenhogy "ülj le egyes" kedves Sheldon! :)
A minap, vagyis szeptember 6 - án kedden ismét rangos esemény kapcsán toltuk le a heftit a hajócska gyomrába, ugyanis az abszolút kultusz státuszt birtokló Sunn O))) látogatott el aktuális turnéjuk okán az A38 színpadára. Nem mással közösen, mint Csihar Attila (Mayhem) aki a kétezres évek eleje óta…..
Adam CheapRock 2016.09.09 09:00:24
Akik figyelemmel kísérik a hazai rock/metál színtér aktuális történéseit, bizonyára találkoztak már egyenként is a két banda nevével. Most azonban egy közös 15 állomásos turné keretén belül egyesíti erejét a stoner rock-ot játszó szegedi Dungaree és a budapesti…..
RockStation Odapörkölt 2016.08.14 12:50:00
Az elég erős nyitónap után a másodikon kezdésnek az Aborted is jól odapörkölt, az H2O-tól pedig egy korrekt, kellemes HC/punkot kaptunk, de a műfaj azon nagyjai (Ignite, Sick Of It All), akik gyakran hivatkoznak rájuk és viselik a pólóikat, már rég túlnőttek rajtuk sajnos...
Volt már pár olyan koncert, ahol lényegében a Cavalera Conspiracy zenekar előadta a Sepultura idén 20 éves Roots című lemezét, most viszont Budapesten is megnézhetjük ezt a bulit. Az A38 szervezésében, de a Barba Negra Clubban lesz a koncert november 21-én, ahol a Cavalera testvérek mellett Marc…..
Előre le kell szögeznünk, nem általánosítunk (hogy is tehetnénk, haha), de ez a videó megéri a pénzét. A Consequence of Sound nevű Youtube csatorna készítői a félig-meddig újjáalakult klasszikus Guns N' Roses chicagói koncertje előtt szaladtak végig a koncertre váró tömegben,…..
Van az úgy, hogy az ember ha megfeszül is, belebukik abba, amit csinál. Pedig minden adott a sikerhez, (papíron) jónevű szereplőgárda, neves, a témához értő alkotó, olyan producer, akinek a kezében a szar is arannyá változik, és egy olyan téma, ami egyszerre szexi, érdekes és…..
RockStation 148 000-en VOLToztak 2016.07.04 08:00:00
Vasárnap hajnalban ért véget a 24. Telekom VOLT Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 148 000 látogatót vonzott Sopronba. Az “Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címmel kitüntetett esemény leglátogatottabb napján 35 000-en vettek részt az Iron Maiden koncertjén...
Adam CheapRock 2016.07.04 16:01:49
@Metálkóc: Miután a nemzeközi kommentszövetség szavazása alapján idén kilencedik alkalommal kaptam meg "Európa Legjobb Közepes Méretű Kommentelője" címet, úgy gondolom van némi rálátásom a dologra.
Pénteken mentem, hasonló dolgokat éltem át a bejáratnál, de végül arra jutottam, hogy igazából csak jót akartak a beengedő fiúk-lányok, mert csak a kowalsky-tankcsapda-kitudjamégkicsoda úgynevezett fellépőktől szerettek volna megkímélni a szervezők. Bármikor szívesebben választom a napszúrást, a tökmindegymiért sorbanállást. Bármikor, bárkit magam elé engedek, ha valaha is a VOLT bejáratánál kell álnom még ebben az életben. Az egész fesztivál annyira hitvány volt, és igazából olyan hajszálpontosan árazza be az egész magyar zenei valóságot, hogy arra egyszerűen nincsenek szavak.
A Maiden jó volt, de az jó lett volna a retkes pincénkben is.
Azt már korábban is tudtuk, hogy Ricky Gervais újra David Brent bőrébe bújik, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a filmet milyen formában lehet majd látni. A karakter, amivel a színész egyik legnagyobb sikerét érte el, mint az eredeti The Office című sorozat főszereplője, egy egész estés filmben…..
Adam CheapRock 2016.06.15 11:21:12
James Cordennek van ilyen beszélgetős műsora, illetve annak van egy része, amikor általában zenészekkel furikázik a városban, és a saját dalaikat énekli velük együtt. Ez látható a fenti videóban is, ahol a Red Hot Chili Peppers teljes csapata kísérte el őt egy útra, és énekelnek, mókáznak együtt.…..
A Múzeumok Éjszakája előtt három nappal, június 22-én a Ludwig Múzeum első emeleti előadótermében rendezi Időtlen hangok című konferenciáját az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja. Az előadók a rocktörténet hazai kuriózumaival foglalkoznak majd, az elhangzó…..
Adam CheapRock 2016.06.14 08:36:33
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2016. június 8-án, szerda este rendezi meg a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet. A Várkert Bazárban megrendezendő eseményen a szakma széles körének szavazatai alapján vehetik át az elismeréseket a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeit nyújtó…..
Kevés olyan nagy hirtelenséggel és sikerrel berobbant zenekar volt az utóbbi időben, mint a Ghost, főleg, ha a rock és metalzene világát vesszük számításba. Természetesen lehet őket szeretni, vagy éppen utálni is, de abban megegyezhetünk, hogy Papa Emeritus és a névtelen Ghoulok…..
Adam CheapRock 2016.05.05 09:55:28
@johndoesbasement: Ez a leereszkedő stílus azért rávilágít néhány dologra... A kommentelők száma valahol összefügg az olvasottsággal. Maradjunk annyiban, hogy nincs túl sok kommentelő, sőt úgy tűnik, egész pontosan egy van, de az meg nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Ezért kínosan amatőr módon, sértődve, nyünnyögve külditek el... persze mindezt végtelenül modorosan, vicceskedve, hátha nem jön át rajta a sértődöttségetek.
Ott vagytok a gép előtt, nézzetek már utána, pontosan hány kommentről is beszélünk? Nagyjából 8 db fél év alatt...?!

Még az is lehet, hogy nem is vicceltek, és tényleg fontos vagyok nektek?! maradok tisztelettel...
Adam CheapRock 2016.05.05 10:12:33
@johndoesbasement: na, mivel tényleg fontos ez az oldal, van időm is, mondom részletesen... időben visszafelé haladva:
1. Ghost videó, nyugodtan elismerhettétek volna, én is mosolyogva írtam.
2. Surgical Meth Machine - A ministryről írtam, nem rólatok.
3. Corrodal - a zenekart dícsértem.
4. "Az elmúlt tíz év legjobb lemezkritikája" ezt írtam. Ez ugyebár pont hogy dícséret.
5. AllSuckAll - a zenekar béna nevét nem tudtam szó nélkül hagyni.
6. Hatebreed - itt valóban kritizáltalak benneteket a "beadod" kifejezés miatt.
7. Slayer-Moby Dick = menő-kínos (ez nem is kérdés...)
8. In Lakech - Senser
9. Magrudergrind - Egy dalcímet írtam.
10. Magrudergrind - elírtátok a dátumot, jeleztem.
...na jó, nincs kedvem tovább nézni. Pontosan akkor mi is a problémátok?!
Adam CheapRock 2016.05.05 16:53:15
@sunthatneversets: Nagyon igyekezni fogok... Maradok tisztelettel. További jó munkát!