Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dee_

215 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel -9 fokra ébredtünk, most nagyon örülök, hogy jól betakargattam mindent odakinn. Úgy látom, hogy ez a hét lesz ilyen fagyos, aztán visszaenyhül az idő. A jövő hétre is fagyokat ígérnek még, de már nem ennyire hideget. Meglátjuk. Böbike kora reggel kikéredzkedett, aztán 3 perc múlva jött is…..
Ebben a szezonban is volt pár tapasztalatom a veteményesben, amiket jövőre hasznosítani fogok. Pl. hogy mit nem fogok ültetni és mi az, ami hiányzik a kertemből és mit fogok másképp csinálni.  Nem fogok jövőre pl. ültetni - legfeljebb 6-7 darabot - paszternákot. Valamiért nem megy. Tavaly is…..
A Pagony Kiadó újdonságai közül most három olyan mesekönyvet szemrevételezünk, amelyek különböző évszakokban játszódnak. Közös bennük, hogy az óvodás, illetve a kisiskolás korosztálynak szólnak, és a kiadótól megszokottan igényes kiadványok sok gyönyörű illusztrációval. Az egyik kifejezetten…..
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
Dee_ 2022.01.30 11:01:32
@Motorogre: Akkor nem az lett volna a megoldás, hogy 2 mondatban elmondja, mi a teendője, nem hagyja szerencsétlenkedni, aztán jegyet venni... Az egy perc késésből így csinált magának ötöt a sofőr.
Nyá! Haggyámá', nem megyek el! Nyááá! Úgyse megyek el! Nyááá! Na, hát ez a Böbe, amikor befekszik a fotelembe, én meg próbálom kitúrni onnan. Nagy sértődötten elvonul, de aztán idegbajosan rohangászik fel és alá és amikor felállok a fotelből, azonnal belevágja magát. Kiteszem, ha felállok, azonnal…..
Álmokat teljesítő, múlt hibáit jóvá tevő, varázslatos. Din félárva kisfiúként és szegény család sarjaként sokat szenvedett a többi gyerek piszkálódásától: kinevették és gúnyolták. Li Na volt a kivétel, aki nem csak egy házban lakott vele, de szintén félárvaként megértette őt. A két gyerek legjobb…..
ReAd-blog Konyhai bakiparádé 2021.06.29 13:55:10
Csak az hibázik, aki dolgozik, tesz is valamit. Igaz ez a nagy bölcsesség a konyhában töltött időre is. Olyan, nincs, hogy mindig, minden tökéletesre sikerüljön, legyen az egy torta vagy a vasárnap délre készülő ebéd.  Figyelemtlenség, figyelemelterelés, hibás alapanyag, rossz…..
Annyi, de annyi jó dolog van az életben, ami csak úgy jön, aztán - még ha meg is kedveljük - hamar el is tűnik. Ezt sok mindenre vonatkoztathatjuk, még az édességekre is. Gombóc Artúr legnagyobb örömére fókuszáljunk egy pillanatra a csokoládékra.  Hiába volt sokak kedvence a Chokito, amelyet…..
Az első óra a Balatonra menet általában könnyen elzakatol, a második már döcögősebb, az utolsó félóra irgalmatlan. Az alábbiakban saját élményekre támaszkodva azt vizsgálom, mennyiben éri meg „zöld” vagy legalábbis autómentes családnak lenni a mai Magyarországon, illetve, hogy milyen az általános…..
   Eljött a várvavárt nyár. Itt van a jó idő, és vele együtt a nyári szünet. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek otthon vannak és kipihenik az iskolai év fáradalmait.  Nem tudom, hogy most hogy van, de az én időmben a magyar tanár, háziolvasmányt adott fel a szünetre. Nem is keveset. Legalább 2-3…..
Vakáció a városban a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években. Talán sokunknak van erről valamilyen élménye, különösen azoknak akik a fővárosban voltak gyerekek, és néhány nyarat a penelházak árnyékában töltöttek el...
Szoptatós párna, baldachinos ágy, bébiőr kamera. Neked, vagy a gyereknek van szüksége ezekre? Néhány hónappal ezelőtt az RTL Klub Fókusz Plusz c. műsorában utánaszámoltak szakemberek(?) segítségével a gyerek induló, illetve későbbi költségeinek. De mi az ami valóban hasznos és elengedhetetlen…..
Ahogy Európa felett a lelki szemeim előtt egy sötét ködfelleg úszik, úgy itt, Nicaraguában minden olyan derűs és békés. Persze pont a távolság az, ami leginkább elferdíti a tényeket, és a valódi tapasztalás által tudod csak bizonyosan, hogy mi is a valóság. Éppen ezért gondoltam arra, hogy…..
Dee_ 2021.02.15 21:02:01
@Akuci: Szerintem azért lett ennyire komolyan véve ez a járvány, mert ez a vírus fertőzőbb, mint az influenza. Nagyon hamar telerakja a kórházakat, de az orvosok, nővérek kapacitása véges, ha lebetegszenek, kiesnek az ellátók köréből jó időre, és így is kevesen voltak már... Ha kevesebb ember látja el a rengeteg beteget, ott nem jut idő a felfekvések kenésére, a fürdetésre, a branülök ellenőrzésére, stb... És nem a covid, hanem egy vérmérgezés viszi ez az embert, ami nem vinné, ha nem lenne covid. Nálunk kevés az ápoló, talán ez lehet a sok halál oka.
Talán Nicaraguában kevesebb az elhízott? Több a napfény, a szabadtéri lét? Egészségesebbek az ételek egész évben? Lakosságarányban több az orvos? ( Arra utalok, hogy kijött a kislányodhoz egy ápoló. Egy nap kétszer is. Itthon ez elképzelhetetlen. Még a gyerekorvos sem teszi meg... Pedig mennyivel gazdaságosabb, mint két személy - a szülő és gyereke - ellátását fizetni a kórházban, akár az eszközök szintjén is. Mennyire különös ez a kettősség: a rendszer pazarol, mert olyankor is kórházba citál, ha nem kellene, de az erőforrásai meg kevesek) De csak találgatok.
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
Dee_ 2020.12.28 16:00:14
@JunkieeeBoy: Ennyi erővel akkor amit csak sima levélként adnak fel, dobhatják is egyenesen a szemétbe, mert nem kell kézbesíteniük? Ha nincs garancia, akkor nem is kell szolgáltatniuk, mert úgysem verhetik rájuk a dolgot? Vagy mi? Egyedül a BÜNTETÉS fenyegetése miatt kellene a feladatukat elvégezniük?
A PILISI PIROS TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE PILISSZENTKERESZT ÉS DÖMÖS KÖZÖTT A RÁM-SZAKADÉKBA TETT KITÉRŐVEL Az útvonal a Google Térképen A TÚRA JELLEMZŐI: - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 22,42 km- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 805/1037 m- Nehézség: 8/10 (A távolság és…..
Dee_ 2020.12.23 22:13:03
@olahtamas-: Jó is volt, mikor a 880-as volánbusz bement az Árpád hídig! Átszállás nélkül mehettél volna haza.
Tanulópénz Új receptek kellenek! 2020.12.15 09:44:22
Novák Katalin egy videóban szólítja meg a nőket és beszél arról, hogyan lehetnek sikeresek. A videóban gyakori a csúsztatás és az elhangzottak sajnos nélkülözik a témában készült kutatások eredményeit, ezért úgy éreztem el kell készítenem a saját verziómat is, ami nagyban épít a videóban…..
Dee_ 2020.12.15 21:34:10
@Billy Hill: Erre meg csak annyit mondok: bérkiegészítés. A munkaadó dönt, kinek mennyit ad. A közszférában is. Az alap ugyanannyi persze...
Dee_ 2020.12.15 21:34:17
@Billy Hill: Kell hozzá egy megfelelő bölcsődehálózat, ami nincs. Az állam nem költ rá, inkább kiszúrja a sokszor kényszerből otthonmaradók szemét gombokkal (mennyi a gyes? 28500 mínusz 10%).
Az IKEA elindított egy kampányt a családon belüli erőszak ellen. A kampányban ugyanakkor csak nők jelennek meg áldozatként és csak férfiak jelennek meg elkövetőként. Két férfiszervezet, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság és a Férfihang Civil Társaság a kampány férfiakkal szemben diszkriminatív…..
Dee_ 2020.12.05 12:04:39
@Androsz: Tudsz-e szöveget értelmezni? Hol állította a levél, hogy nem a férfiak követik el az esetek többségét? Kiválóan csúsztatva csak az áldozatokról szólnak. Jaa, hogy feltételezed, hogy ha férfi az áldozat, akkor nő az elkövető. Nem, nem így van. Férfi bánthat férfit is családon belül. Tudod, nagypapa, apuka a fiát, apját... Így jön ki a matek.
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Dee_ 2020.12.01 18:35:35
@az övezet gázai:
És a reklám azt mondta, hogy CSAK a nőket bántják? Komolyan, senki nem tud szöveget értelmezni? Leír, megmutat egy esetet. Nem mondja, hogy csak ez történhet. A nő lehet rövid fekete hajú is, nem csak a bemutatott. Akkor érezzék úgy a rövid fekete hajúak, hogy velük senki nem foglalkozik? Pedig ők is lehetnek áldozatok!
Senki nem állítja, hogy a férfiakat nem éri bántalmazás. Senki. Ezt csak a feministafóbiások hiszik.
Két év Szingapúr, hét év USA – ezen idő alatt lett gimnazistából doktorjelölt Hanna. Történetéről először 2013-ban olvashattatok a blogon, aztán 2018-ban ismét találkozhattunk vele, amikor éppen az Egyesült Államokban diplomázott. Mindkét alkalommal édesanyja számolt be sorsáról, miként most is...
Dee_ 2020.11.06 20:06:29
@Örömhernyó:
A Határátkelő blogba írt. Mekkora csoda, hogy a határon átkelt lányáról ír! És örömködőt, nem megbánóst! (Lehet, hogy egy párkapcsolatos vagy unokázós blogban meg a kisebbik lánya kerül pozitívan előtérbe.)
Nehéz eldönteni, hogy a sötétben tapogatózik, vagy a zavarosban halászik az Orbán-kormány. Valószínűleg mindkét állításban van igazság, ugyanis a koronavírus-járvány kapcsán is a jól bevett fideszes módszereket alkalmazza a rezsim. Egyrészt nem igazán érdekli a valóság, másrészt a tényektől…..
Dee_ 2020.10.16 19:03:17
@Kivlov:
És mi van akkor, ha tökéletesen jól vagy, épp mennél a nagyidhoz, vinnéd a bevásárlást, erre megkapod a pozitív eredményt.
Dee_ 2020.10.16 19:11:04
@Kivlov:
Ezzel az erővel felesleges a vérvétel, hiszen az is pillanatnyi állapotot tükröz. A rákszűrés is. Hisz simán lehetsz negatív, és akkor felesleges volt. Na de ha nem vagy az? Azért kellenek ezek, mert mi van, ha pozitív vagy. Ez a betegség sokszor csak akkor detektálható, hisz rengeteg a tünetmentes. Na de ők is fertőznek! Nem lehet csak a tüneteseket szűrni, annak akkor lenne értelme, ha nem fertőzne úgy, de teszi. Nem akarja a lezárást senki, de
Dee_ 2020.10.16 19:12:18
@Dee_: máshogy nem lehet felderíteni a fertőzötteket. Itt nem a negatívok számítanak, hanem a pozitívok.