Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piromán

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár szilveszter éjszaka országszerte vannak tűzijátékok, sokaknak ez nem elég, és maguk szeretnék családjukat, barátaikat, ismerőseiket elkápráztatni ezzel a látványossággal. Nos, ennek szerencsére semmi akadálya nincsen, ugyanis a szabályok szilveszterkor enyhébbek, így még…..
Ahhoz hogy magántűzijátékunk valóban biztonságos legyen, nagyon fontos, hogy betartsunk bizonyos szabályokat, és odafigyeljünk néhány dologra. Ha mindez sikerül, garantáltan jól fog elsülni a mutatvány. Előre nézzük meg a környezetet! Nagyon fontos, hogy még világosban,…..
A tűzijátékok története messzire nyúlik vissza, Magyarországon egészen a 15. századig, amikor is Mátyás király feleségül vette Aragóniai Beatrixet. Egybekelésüket nagy pompával ünnepelték meg, amiről nem hiányozhatott a tűzijáték sem, ami igazán ritka volt akkoriban.…..
A felnőttek számára a tűzijáték mindig valamilyen jeles alkalomhoz kapcsolódó, izgalmas esemény, ezért a legtöbben alig várjuk, hogy elkezdődjön. A gyerekek körében azonban igencsak vegyes lehet a fogadtatása. Hogy pontosan milyen, az leginkább az életkortól…..
Mikor egy rendezvényt tűzijátékkal szeretnénk emlékezetesebbé tenni, két lehetőség áll ellőttünk. Az egyik az, hogy besétálunk egy pirotechnikai termékeket árusító üzletbe, és beszerezzük a szükséges termékeket, majd elintézzük az engedélyeket (ha kell), és megcsináljuk…..
Sokakban merült már fel a kérdés egy-egy nagyobb rendezvény szervezése kapcsán, hogy vajon mennyibe kerülhet egy tűzijáték rendelése. Vannak, akik azért nem rendeltek még ilyesmit, mert azt gondolják, ez valami nagyon drága dolog. Nyilván vannak költségesebb csomagok is, de…..
Aki próbált már maga összeállítani egy tűzijátékot, az alighanem tapasztalta, hogy a végeredmény legfeljebb nyomokban hasonlított a profi tűzijátékokra, még a leggondosabb tervezés ellenére is. Ennek az az oka, hogy valójában a tűzijáték is egyfajta művészet, és nagyon kell…..
Számos olyan rendezvény adódhat az életünkben, amit szeretnénk nagyon emlékezetessé tenni. Lehet az egy közös családi karácsonyozás, egy jól megszervezett szilveszteri buli, egy születésnapi buli, ahol mindenki jelen van, aki számít, vagy akár egy esküvő. Ilyen esetekben szép…..
Amikor egy tűzijátékot próbálunk megszervezni, alapvető kérdés, hogy az meddig tartson. Akár rendeljük, akár magunk csináljuk a tűzijátékot, ez egy igen fontos kérdés, ugyanis a túl rövid tűzijáték nem éri el a kívánt hatást, míg a túl hosszú akár unalomba is fulladhat,…..
A pirotechnikai raktáros után most megmutatjuk, mi kell ahhoz, hogy valakiből valóban pirotechnikus lehessen! Bár bonyolultnak tűnik, mégsem lehetetlen elvégezni a pirotechnikai terméküzemeltető képzést, melynek végén egy OKJ-s bizonyítvány tanúsítja majd, hogy jogosult vagy…..
Sok fiatal játszik el a gondolattal, hogy a pirotechnikusi pályára lép, azonban a kevés információ miatt azt gondolhatják, hogy ez valami nagyon bonyolult dolog, nehéz lehet megtanulni, így letesznek róla. Ez azonban nem igaz, a pirotechnikán belül több szakmalehetőség is van. Az…..
Na jó, nem elengedhetetlen, de ha egy igazán emlékezetes napot akarunk összehozni, bizony nem árt, ha szervezünk egy tűzijátékot is, így ugyanis garantáltan nem fogják a vendégek egyhamar elfelejteni az alkalmat. Ezt azonban könnyebb mondani, mint megtenni. Hogyan kezdjünk hozzá? Mit…..
A legtöbb kutyatartó kénytelen volt már megtapasztalni azt a problémát, hogy a kutyák többsége retteg a hangos zajoktól. Ebbe beletartozik az égdörgéssel járó vihar, a lövések, a hirtelen csattanó, durranó hangok, így a petárda és bizony a tűzijáték hangja is. De vajon…..
Mára teljesen megszokottá vált, hogy a nagyobb ünnepségeket, jeles alkalmakat tűzijátékkal koronázzuk meg. De miért is imádjuk annyira a robbanó rakétákat, mi olyan csodálatos az égre rajzolt fényjátékban? Miért éppen a tűzijáték az, amivel a jeles alkalmakat még jelesebbé…..
Bár tűzijátékozni egész évben lehet, vannak bizonyos esetek, amikor a szándékot előre be kell jelenteni. Ez többnyire akkor szükséges, ha nagy tűzijátékot tervezünk, sok termékkel, közterületen, 3. vagy 4. kategóriás termékekkel. De mi is pontosan az a határ, amikor be kell…..
Mindenki imádja az augusztus 20-án, illetve szilveszter éjszakáján rendezett hatalmas, állami tűzijátékokat. Látványos, hosszú, gyönyörű, és van benne még valami, ami rengeteget ad hozzá a hangulathoz. Ki tudod találni, mi az? Egy kevesek által díjazott, mégis…..
Ma már szinte bárki hozzájuthat pirotechnikai termékekhez, aki betöltötte a szükséges korhatárt, ami azt jelenti, hogy bárki rendezhet tűzijátékot. A megvásárolt termékeket azonban kár lenne úgy elpazarolni, hogy szervezetlenül lövöldözzük fel őket. Ha igazán szép és…..
Az első és legfontosabb természetesen maga a tűzijáték, azonban emellett is számos eszköznek kell készenlétben állnia, ha egy sikeres otthoni tűzijátékot szeretnél levezényelni. A gyújtóeszközök mellett olyan tárgyakra is szükség lesz, melyek a biztonságot garantálják,…..
A házi tűzijátékozásból adódó balesetek nagy részét el lehetne kerülni azzal, ha odafigyelnénk a tűzijátékok megfelelő elhelyezésére. Ha biztonságosan tesszük le a termékeket a talajra, sokkal kevésbé valószínű, hogy bármilyen probléma történik, és biztonságos lesz a…..
Általános tévhit, hogy tűzijátékozni csak szilveszterkor lehet, az év összes többi napján tilos. Ez nem így van, lehet máskor is otthoni tűzijátékot csinálni, csak nem mindegy, hogy milyen termékeket használunk hozzá. Csak a 3-as kategóriába eső tűzijátékokra igaz, hogy…..
Minden évben szilveszterkor azt harsogja a tévé, hogy a fel nem használt tűzijátékokat vissza kell vinni. Ugyanakkor léteznek olyan tűzijátékok, melyek egész évben használhatók. Most akkor hogy is van ez? Vissza kell vinni a maradék tűzijátékot, vagy nem? Visszaveszik…..
Már csak kevesebb, mint két hónap van hátra szilveszterig, ami minden kétséget kizáróan a tűzijátékok éjszakája. Sajnos azonban minden évben történnek csúnya balesetek, aminek elsődleges oka, hogy sokan erősen illuminált állapotban próbálnak házi tűzijátékot rendezni,…..
Senkinek sem furcsa, hogy a tűzijáték ezer színben pompázik, és bele sem gondolunk, hogy talán nem mindig volt ez így. Pedig ez az igazság, egészen a XVIII. század végéig csak a sárga különböző árnyalatait láthatták a tűzijátékok nézői. Ennek magyarázata rendkívül…..
Teljesen megszokott, hogy a nagyobb ünnepeken, jeles alkalmakkor tűzijátékkal ünnepelünk. Hogy mást ne említsünk, az augusztus 20-án esedékes Szent István napi tűzijáték már kötelező program minden évben, az egész ország izgatottan várja. Ez igaz a szilveszteri tűzijátékra…..
A szilveszternek már évtizedek óta szerves része a petárda és a tűzijáték, hagyományosan ezzel búcsúztatjuk el az óévet és köszöntjük az újévet. Nem mindenki örül azonban annyira az ilyenkor jellemző hangzavarnak, négylábú barátaink közül sokan végigrettegik az év…..