Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrbay

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja is Szeged szerepelt, megvallom, egyik kedvencem. Azon túl, hogy kedves, szép város, nekem élhetőbbnek tűnik Budapestnél. A fővároshoz képest sokkal jobban fejlesztik a tömegközlekedést. Kerékpárút is aránylag jóval több áll rendelkezésre és tényleg sokan járnak…..
Hétvége van, itt a véleményesek ideje, belesuvasztok néhányat egy posztba. Peti beküldésével kezdünk. Nem szaporítanám a szót, mert ez magáért beszél. Nézem az RTL Klubon ma (08.29) a Csillagok háborújának 2. részét, mikor is a reklámot megelőző 'Mozikvíz'…..
mrbay 2011.01.29 19:02:42
@ludzinski: Ha a posztban említett 2. rész tényleg a 2. rész, és nem az időrendi 2., akkor sehogy, mivel abban a részben Han Solonak még nyoma sem volt. :)
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
A következő történet mindenkinek - kivéve persze a pórul járt Sz.-t - nagyon vicces. Hősünk parkolt a Belvárosban, a jegye lejárt, megbüntették, fizetett. 4125-öt akart, de, szó mi szó, csúnyán megbukott szépírásból. Az esernyőnyél egy kettes akarna lenni, de a folyóírásra…..
mrbay 2010.01.20 11:10:31
@csintapala: Jártál te már életedben postán? Nem a postáskisasszony üti be az összeget, hanem ráteszi egy scannerre ami azonosítja a számokat. Ezért van feltüntetve, hogy OLVASHATÓAN kell kitölteni a csekket.
Gulyásdemokrácia Szól az ORTT 2009.10.28 18:12:49
Ennek most nincs köze a rádióhoz.Ami most és a nagyon közeli jövőben történik, az egy az egyben politikai kultúra kérdése. Sláger? Danubius? Ugyan kit érdekel? Üzleti vállalkozások ezek, rádiónak se a legjobbak, bőven túlélnénk nélkülük. A kérdés itt nem az, szeretjük-e…..
mrbay 2009.10.29 01:44:22
@Kis Hableány: Nem, ők fizetnek az államnak. Ami azért nem mindegy. Dehát az ORTT-nél úgy látszik nem fontos, hogy 2-300 millió 50%-át, vagy 2-3 milliárd 20%-át kapja meg.
mrbay 2009.10.29 01:45:25
@FuckORTT: Szerintem kezdetnek jó ha a slágeres koncertre kiballagunk. Ha addig nem történik semmi érdemleges lángolhat az ortt székháza. :)
mrbay 2009.10.29 07:59:49
@Kalmár: Jól megértetted a poszt lényegét, gratulálok. :)
Zsófiék Prágától Pozsonyig feszülő hólyaggal, ám reménnyel telve utaztak a buszon, amin nem működött a mosdó. Még egy sört is vettek, hiszen megkapták az ígéretet, hogy Pozsonyban pihenőt tartanak, ahol mindenki elintézheti a dolgát, de erre végül csak a Népligetnél került…..
mrbay 2009.01.17 11:25:26
@hagyma: "meg hogy vasarnap nyerjen a steelers"

úgylegyen! :)
hagyma, van terrible toweled is?
mrbay 2009.01.19 23:18:41
@hagyma:

Tán a meccsre is kijutottál?

Pola nem semmi volt megint.. GO Steelers! :)
Új, tematikus sorozatot indítok, mivel rengeteg félrefordítás érkezett a Jóbarátokból. Posztonként több félrefordítás is lesz mindegyikben, ezáltal is talán rövidül némileg a megjelenésre váró anyagok hosszú várólistája.Egy javaslat: a hozzászólásokban inkább magukat a…..
mrbay 2008.09.24 23:32:07
Bereczki Zoltán : a főoldalon a 4. sor felülről, bazivastag "FIGYELEM" felirattal kezdődik, de idézem ha kell: "csak filmekkel foglalkozik az oldal".. :)

Nekem most két poén jutott eszembe, ami magyarba nem jött le, de angolban szerintem jó volt. A nemtommelyik évadban volt egy rész, mikor Phoebe rájön, hogy Sting és Ross fia osztálytársak. Az egyik lehet nem annyira egyértelmű, de szerintem erre céloztak. Jelenet: Phoebe ül a kávézóban, és épp győzködi Rosst hogy képes lesz megvenni a jegyet..
( videó :
www.youtube.com/watch?v=bbi5s2ZdKHM )
Mikor Phoebe elkezd énekelni, magyarul így hangzott : "Ross igen... Ross igen." ebből nem igazán jött le hogy ezt Sting hol is énekli. Ha meghallgatjátok angolul, ott "Ross can" van, amit ha mondogattok magatokban simán kijön belőle Sting egy száma, a Roxanne.. haha. Bár valljuk meg, ezt nehéz lett volna visszaadni a szinkronban.

A másik, szintén ebben a részben található, a vége felé, mikor Phoebe Stingék lakásán van. Rövid beszélgetés után a feleség ki akarja rakni Phoebet a lakásból, ezért közli vele, hogy "megnyomtam ezt a gombot, a rendőrség pillanatokon belül itt lesz", mire Phoebe visszakérdez boldogan "a rendőrség? itt? jegyekért jönnek?". Mosolygós, de nem az igazi. Valójában így hangzott:

Trudy : Any minute now, the police will be here.
Phoebe: The Police, here? A reunion?

Ami valljuk meg, sokkal jobban hangzik, bár hogy őszinte legyek, ezt sem igazán tudom hogy adhatták volna vissza.. :( Úgyhogy azthiszem könnyen dumálok :)
Ha versenyt írnánk ki Magyarország turisztikai szlogenjéért, a címben látható kifejezés biztosan az elsők között végezne. Nóra ezzel a friss aerovivás élménnyel erősíti most ezt a sajnálatos sztereotípiát: Kis társaságunk ugy gondolta hogy a több éves nonstop munkák után…..